Ako odkomunikovať niečo, čo mi vadí?
Žienky, ako šetrne povedať priateľovi, že mi vadí, keď ideme niekam s jeho aj mojimi deťmi, a ja skoro stále musím sedieť vzadu. Prekáža mi to. Náznakom nerozumie. Už som rozmýšľala nad tým, že nabudúce, keď sa mi zas ujde zadné miesto, tak proste nikam nepôjdem a poviem, že ma nebaví sedieť vzadu ako decku. Ale to neviem či by zas nebola príliš detinská reakcia. Rada, že mám nastupovať prvá, to sa nedá, keď deti idú prvé von, kým sa ešte obúvam. Skôr chcem radu, ako to slušne odkomunikovať.
A preco komunikujes s nim naznakom?
Ako to normalne ked sa ti neujde zadne miesto, tak sa zdujes?
Takto si riesila problemy aj v predchdzajucom manzelstve?
Normalne komunikuj a povedz mu, ze ty chces sediet v predu.
Kokso, ako dlho spolu chodite?
Co budete robit, ked budete manzelia, mat spolocne dieta?
Zas sa rozvedies?
@zmrzlinka2021 nezdujem sa. Ale naznakom myslim, ze ked mi nieco z predu hovori, tak mu poviem, ze to do zadu nepocujem (co je v podstate aj trochu pravda). A uz som mu hovorila pri 1 prilezitosti, ked vravel co si nesadnem dopredu, ze ci si mam sadnut jeho synovi na kolena? Take naznaky mam na mysli.
Povedz jeho/svojim detom ze ty sedis vpredu a deticky laskavo nech nasadnu dozadu kam patria. Oduvat pysk je uplne najhorsie riesenie. Preco hovoris naznakmi s priatelom??? Hovor jasne a priamo k detom. (Preco to ma riesit tvoj priatel????)
@zooeynka lebo je to jeho auto a jeho dieta sedi v predu. Myslim ze by to mal riesit on.
Podľa mňa to stačí úplne normálne a jednoducho povedať. Keď zakaždým niekam ideme, sedím vzadu a bola by som rada, keby sa to občas zmenilo a sedela som aj vpredu. 🙂 Hotovo 🙂
@nelinka888 tak upresnim. Par krat som sedela aj v predu, no fakt len par krat. Vacsinou vzadu. No mrzi ma asi aj to, ze priatel to nijak neriesi. Teda bud mu to nenapadne alebo ja uz neviem.
Kebyze mne povies, ze nepocujes, tak zakricim hlasnejsie.
Co ma tvoj kamarat riesit, ked mu nic nepovies?
Nie, vybav si to sama, chlapi tieto "zabomysie vojny"(este k tomu s vlastnym dietatom)z duse neznasaju. Mimochodom my mame 2 male deti a vzdy sedim vzadu....manzel vpredu a miesto spolujazdca je prazdne....robis vedu z blbosti, ale ak ta to trapi tak TY posli mladeho dozadu.
@zmrzlinka2021 tak lebo ja by som nedovolila, aby moj priatel sedel vzadu a moje dieta vpredu, keby sme niekam spolu isli. Mne to pride cudne a aj zvlastne, ze sa ja musim toho dozadovat
čo keby si povedala : "zlatko, urobil by si mi veľkú radosť, keby som dnes mohla sedieť pri tebe počas jazdy. Potešilo by ma, že sa môžme spolu rozprávať, dotýkať sa, mať chvílu pre seba aspoň z časti. " a jeho dieťa ako vychádza s tvojimi? čo keby si mu povedala : "XY, chcela by som ťa poprosiť, keby sme sa dnes vymenili, ja budem vpredu, ty vzadu, takto sa môžete spolu hrať s deťmi počas jazdy".
Ešte mi napadlo, či neni na to nejaký zdravotný dôvod, že jeho dieťa sedi vpredu, napr. kinetóza.
@zooeynka ja nemozem jeho dietatu povedat nech si ide sadnut dozadu. To by mal spravit jeho otec.
Ked nemozes tak cakaj kym tvojho priatela osvieti a posle si syna dozadu ....omg.
Ako dlho ste spolu a ako stare su Vase deti? Vpredu sedi vzdy jeho syn? Dobre som pochopila?
@bolarazjedna ziadny zdravotny dovod.
No 11 rocni sa uz tazko budu "hrat".
S detmi a hlavne tymto jeho starsim je trosku problem. No nie problem ako taky. Ale to, ze dost tazko znasa rozchod rodicov, priatela svojej matky neznasa, a zas nerada by som bola, keby povedzme aj mna neznasal keby som mu ja rozkazovala, kde ma sediet. Myslim si, ze od toho ma rodica. Ja by som svoj.u dietatu povedala
ešte mi napadla jedna možnosť - šoféruj ty, a s určitosťou budeš sedieť vpredu 🙂
@bolarazjedna tak priatel je ovela lepsi sofer ako ja. Ale inak aj mna toto napadlo 😀
Ale nebolo by to vzdy realne.
Nechápem, kde je problém (a to väčšinou mám pochopenie pre takmer každú banalitu, ktorú tu ženy riešia)? Je problém povedať partnerovi, že chceš sedieť pri ňom vpredu? Normálne a mimo detí ešte pred začiatkom výletu? Chápem, ak to nechceš hovoriť jeho synovi, neviem, aké máte vzťahy, ale s partnerom hádam normálne. Ak mu nevieš povedať takúto totálnu blbosť, ako budeš chcieť riešiť vážnejšie veci?
@bolarazjedna aj mna to napadlo. No nie je to mozne vzdy. Casto soferuje rozne auta a na to si ja netrufnem.
aj tak si myslim, že neni na tom nič ťažké odkomunikovať. normálne to priamo povieš priateľovi, že takto by si chcela, či to môže povedať synovi on, lebo je v zraniteľnom období a nechceš, aby náhodou to pochopil, že ty mu chceš rozkazovať.
@neznamaznama mas pravdu. Mam asi problem povedat priamo, co mi vadi. A casto som sa zvykla kadecomu prisposobovat, myslim vseobecne, nie len vo vztahu. A mozno najviac ma stve aj to, ze to priatel vobec neriesi a je mu to fuk. No potom sa ja necitim dobre, ako piate koleso na voze
😅 what? toto je strasne smiesne ked si predstavim ako vzadu sedim s detmi a dieta vpredu pri tatkovi 😅 Mna sa vzdy vela ludi pyta ze ako ze mam taky dobry vztah s manzelom a mna jedine co napada je ze: my sa o veciach (neprijemnych,prijemnych,hocijakych) uplne normalne rozpravame. Proste nikdy nie v zlom ale vsetko si normalne hovorime potom nedochadza k nedorozumenim a k sklamaniam ked cakam ze niekomu nieco dojde lebo mne je to ocividne no ale bohuzial jemu nemusi byt🤷🏽♀️
Ja by som mu povedala ked by sme boli sami: pocuj vadilo by ti kebyze sedavam vpredu? mne je to zvlastne sediet vzadu s detmi, chcem sediet vpredu predsa len som dospela a chcem byt pri tebe - ok prosim povedz to chlapcovi ty ked budeme nasadat aby siel dozadu dakujem. bodka
@amelia89 dakujem pekne. Ja sa snazim s priatelom otvorene vacsinou rozpravat, ale je pravda, ze niektore veci mi robia problem. Aj takato hlupa banalita napriklad. Lebo ako pisem, vacsinou som drzala hubu a krok (nemyslim v tomto vztahu), prisposobovala sa. Ale ano, komunikacia je zaklad, to je fakt.
Ty povedz jemu a on synovi. Určite nie ty jeho synovi, to nech si s ním rieši on
Vieš, ty mlčíš a on nemá ako vedieť, že tebe to vadí. Ľudia sme rôzny, každý má inú povahu, každému vadí niečo iné a niečo iné berie ako samozrejmosť. Od toho je tu komunikácia. Nauč sa povedať, ak ti niečo vadí. Bez toho budeš nešťastná. A tvoje okolie s tebou. Nie je to o tom, že je nevsimavy, alebo niečo podobné, len si myslí, že ti to vyhovuje a že chceš sedieť pri svojich deťoch.
S mužmi sa nehovorí v náznakoch, hovorí sa priamo čo chces.. sama neznášam keď niekto hovorí v náznakoch, načo to je dobre, človek nevie čítať myšlienky.. ja som možno trocha občas az moc úprimná, ale ak mi niečo vadí tak to mužovi poviem.. napr.dnes ráno som mu otvárala.branu a trosicka ďalej šli ľudia ešte po chodníku.. môj muž si rýchlo zacuval.. nikoho síce neohrozil ale mohol trocha počkať.. tak som mu to aj povedala, prečo proste nepočkal, mali tam dieťa čo keby sa rozbehlo.. on že veď boli ešte ďaleko, na chvíľu sa urazil, potom sa odrazil.. a stavím sa že nabudúce radsej počká kým prejdú 😉
preboha vy neviete komunikovať? veď ked mi niečo vadí, poviem to na rovinu a hotovo. Odkiaľ má vedieť že ti to vadí? Pretože povieš že do zadu nepočuješ? A to z toho si má domyslieť že chceš sedieť v predu?

Povedz mu to úplne otvorené v predstihu pred výletom. Aké naznacovanie? Normálna otvorená komunikácia
Prosím tá, nie keď budete vychystani na výlet, decka v aute, tak nie že sa zdujes že sedíš vzadu, to by si sa dala na úroveň malého soplaveho decka ktoré pokazí cely výlet
Povedz že si jeho partnerka a máš byt ok jeho boku. Je to aj pre deti jasný signál aká je tvoja pozícia