Ako odmietnuť adopciu syna svojej manželky?
Milé ženy ako by ste povedali svojej manželke ktorú inak máte veľmi rád že si nechcete adoptovať jej syna, hoci aj toho máte veľmi rád , lebo už máte s ňou svoje dieťa a chcete aby malo iba ono majetkovú účasť na vašom majetku ? O nevlastného syna sa starám , financujem ho , v bežnom živote ozaj nerobím žiadne rozdiely , ale dedenie je už jednoducho iná vec. Malý má otca fakt debila , spodina mužskej časti sveta.On sám sa chce vzdať rodičovstva a tak na neho neplatiť a manželka očakáva že toto na seba prevezmem ja ? Berie to ako hotovú vec . Ja sa obávam že keď poviem nie , značne to naštrbí naše manželstvo , o ktoré nechcem prísť .Veď nech jeho otec aspoň platí alimenty ,načo ho idiota od toho oslobodzovať nie ?
Nejdem hodnotit moralnu stranku tvojho rozhodnutia.Ale ja si myslim,ze tvoja manzelka bude dedit po tebe 50% a z tych jej 50% bude dedit 50% tvoje nevlastne dieta.Verim,ze uz taky ...,aby si mu vzal aj tych 25%,co mu zi zakona plati nebudes.
@maminkadeticiek ako vieš, či bude dediť manželka po ňom, alebo on po manželke? Mimochodom, ak bude čo dediť? Počas života môže každý so svojím majetkom naložiť, ako chce.
A myslim si,ze tento napad nebude z tvojej hlavy,ze?
@maminkadeticiek ako vieš, či bude dediť manželka po ňom, alebo on po manželke? Mimochodom, ak bude čo dediť? Počas života môže každý so svojím majetkom naložiť, ako chce.
@anonym_0b9335 A nie je to uplne jedno?Skratka nevlastne dieta bude po manzelke vzdy dedit,to je uplne jedno kolko.
@mirokub ty si ten "debil" otec, že tak vehementne presviedča o adopcii cudzieho človeka?
Ak mate dobre vztahy,ak je to dobre dieta,nechapem preco na tom takto hlupo trvas.Manzelku si si vzal aj s dietatom a teraz ides kvoli peniazom a dedicstvu vydelovat na moje a tvoje a este sa tvarit ze mas oboch rovnako rad.Je to hnusne z mojho pohladu a 100% to nastrbi vztahy.Teraz nehovorim o adopcii,hovorim principialne ze moje a cudzie,ty peniaze ano,ty si pomoz ako vies ked mas otca debila,ale neboj,na kupku ti zmrzku kupim...
Ja by som s tým nesúhlasila. Podľa mňa rozmýšľaš dobre, stoj si za svojim. 👍😊
Ja len nechápem aj tvoju ženu.. Prijal si jej dieťa za svoje, staráš sa, zabezpečuje ho, dávaš mu lásku.. Co by mnohé za to dali, aby ich partner mal takýto vzťah v podstate "cudziemu" dieťaťu.. Dieťa otca ma, aj keď je debil, ale platí.. Prečo pokaziť to všetko pekne co je, týmto.. Ja ta zas chápem.. Zvlášť, keď dieťa má otca, ktorý má aj majetok, aj platí..
@anonym_autor Len jedno - chúďa dieťa.
@magdalienka11 prečo chúďa? Veď v manželovi svojej matky našlo človeka, ktorý ho má rád, zaujíma sa o neho, je to množstvo tém, v ktorých píšu nešťastné matky, že po narodení spoločného dieťaťa si ich partner dieťa z prvého vzťahu prestal všímať, rozdiely robia často aj starí rodičia a to dokonca medzi vlastnými vnúčatami
@magdalienka11 dieťa nie je chúda.. Jeho matka si nasla partnera, ktorý ho prijal, venuje sa mu, má ho rád
@anonym_f6927e moja žena, vraj aby sa plne zbavila ex a už ho nikdy nevidela. Ale prvotný návrh prišiel od jej exa , že by sa rád zbavil rodičovských práv.
@anonym_autor ale jej ex je aký zlatý? O dieťa sa nezaujíma a ešte elegantne hodiť jedinú povinnosť, čo má na teba? A tvoja manželka by mala naopak žiadať o zvýšenie výživného, keď dieťa pôjde do školy, na strednú a pod. nie ešte ho chudáčila odbremeniť. A že ho nehcce vidieť? Veď ho nemusí vídať, on len posuela výživné, o dieťa sa nezaujíma, tak de je problém?
Kazdopadne to neprispeje k domace pohode…..mna by sa to dost dotklo, ale Tvoje rozhodnutie chapem…..
no skus poukazat na vyhody preco nie… lebo ked budes hovorit o negativach pre teba preco nie vyjdes z toho ako vypocotavy chrapun… takze skus retoriku preco nie lebo by bolo vyhodnejsie zeby maly dedil
z exovej strany (po prarodicoch napriklas aj)… lebo budete mat stale aj vyzivne od ex ktore mu mozete odkladat na start do zivota… a zaroven mu urcote nieco date aj ako rodicia co sa on staraju… takto by to mohlo ist… bolo by to rozumne
@anonym_autor úplne najlešpie bude, ak nebudeš argumentovať ani dedením, ani prípadným rozvodom, obe sú citlivé veci. Tvoj argument by mal byť ten, že nepovažuješ za správne pozbaviť jej ex tej jednej jedinej povinnosti, ktorú má a to platiť výživné. Pozri, veď ty si si ju ani nemusel zobrať, mohli ste žiť len tak, bez svadby, ty si si ju zobral, o dieťa, ktoré si nesplodil sa staráš, rozdiely nerobíš, nedala by som sa dotlačiť do tohto kroku.
Jeden otcov bratranec si takto adoptoval 2 deti svojej nastávajúcej, spolu mali jedno, asi po 10 rokoch sa rozviedli a on platil výživné na 3 deti, ktoré ani nevídal, lebo sa s nimi niekam do Čiech odsťahovala a ešte budú po ňom raz aj dediť.
@anonym_autor určite by som nespominala dedičstvo, to si iba mysli. Povedz že to tak necitis že by to nebolo správne. Chlapec má svojho otca ktorý žije a píšeš že nie je chudobný. Nikto nevie čo všetko sa v budúcnosti môže stať a ako sa situácia môže zmeniť, nech mu neberie vlastného otca, je to jeho právo, ublíži tým dieťaťu, ponesie si to životom. Tú traumu, vlastný otec sa má vzdal. Bude to tam. Nech je aký je, je to otec. Možno sa raz situácia zmení a budú mať pekný vzťah. A ak je majetny, dobré pripomenúť že ho v budúcnosti pripraví o peniaze v prípade dedičstva. Vlastného syna. Nedaj sa dotlačiť do situácie ktorú nechceš, len s tým Tvojim dedičstvom a rozvodom by som to príliš nevysvetlovala. To je to čo môže pokaziť váš vzťah, ak vyslovis tieto dôvody.
@anonym_autor tvoja manzelka nie je kompletna, ze po tebe nieco take chce
Jedine co mozes spravit je uprimne sa porozpravat s manzelkou .. povedat jej na rovinu pravdu..a tak ako si ty mal sancu sa rozhodnut neprijat jo za svojho daj zene sancu spracovat to a rozhodnut sa ci s tebou ostane ... noc ine ti neostava
Situácia ťažká...určite to nastrbi vzťahy, ale úplne ta chápem. Ale neviem ti pomôcť že ako s tym...posielam veľa sil
@anonym_autor tvoja manzelka nie je kompletna, ze po tebe nieco take chce
@reela podľa mňa má manželka odvahu. Ona chce mať pokoj s debilom a problém hodí na svojho vzorného manžela. Autor nerob to. Mám v rodine tiež prípad. Adoptoval si z veľkej lásky jej dieťa, po troch rokoch ona od neho odišla, on platí na dievča, ktore nesplodil. Ak bude mať niečo na dedenie, jeho vlastná dcérka príde o polovicu.
pises ze jeho otec je tiez majetny, tak to by som povedala ze pridete o pekny prijem ked prestane platit, plus ak logicky premyslam spravne, ak sa zriekne rodicovskych prav vyskrtne sa z rodneho listu ako otec, osvojis si ho ty, tak ten chlapec nebude mat narok na ziadne dedicstvo ani po otcovi.
@anonym_9e2ff3 hej presne, treba tu manzelku tak nasmerovat... lebo autor na to chce ist milo, ale proti takej hlave, co toto vypoti, treba ist specialne
"Ty by si ho oslobodila od toho, aby tvoj syn dedil po nom?"
"Ty by si ukratila syna od dedicstva, ktore mu patri?"
"Ty by si to tomu debilovi ulahcila, aby nemusel pre vlastneho syna uz ani prstom pohnut, zatial co ja sa podielam?"
"Tu nejde len o majetok exa, ale aj od jeho rodiny: poda, lesy, domy, byty po babke, prababke, dedkovi... ukratila by si syna o tieto veci?"
Ja som 100% na Tvojej strane. Ty si prijal cudzie dieta, staras sa on, financujes ho. Mylordovi sa tazi uz urobit aj to minimum, poslat vyzivne. A tvoja manzelka na to hlupo skoci, lebo s nim uz nechce komunikovat?? No tough shit, nemala si robit dieta s debilom.
Absolutne by som sa neokunala odmietnut, ona sa neokunala poziadat ta o obrovsky zavazok. A aj za cenu rozvodu. Len by to potvrdilo tvoj postoj - stat sa moze cokolvek a manzelstva sa rozpadavaju
Proste upriamit pozornost na to, o co ten syn tym krokom strati... tym aj od seba odklonis pozornost, ze si ho nechces adoptovat
Este mi napadlo, ci nerozmysla tak, ze keby sa medzi vami dvoma nieco pokazilo a bol rozvod - tak adopciou by si od teba pomohla k stabilnejsiemu prisunu vyzivneho na dieta. Lebo ty, s tvojou povahou, budes posielat... od exa uz teraz ma problem.
Proste je sebestredna... nikde v tom jej rozhodovani nevidim jej dieta, len "mne sa uz s exom nechce vybavovat", aby si ona ulahcila zivot...
Ja vas chapem oboch. Chapem uplne tvoj postoj a strach a mas nanho plne pravo. Ale chapem aj manzelku. Zrejme ta miluje, doveruje ti, rata s tym, ze budete spolu cely zivot, ze spolu mate dalsie dieta, vidi vas ako kompletnu rodinu. Exa ma debila, svoje dieta tiez miluje a chce mu dat to najlepsie, co je v jej ociach logicky novy zodpovedny milujuci otec so vsetkym co k tomu patri, kedze uz zijete ako rodina a ty sa prezentujes, ze rozdiely nerobis a beries ho ako svojho. Kedysi urobila chybu, vybrala dietatu nemozneho otca a teraz to chce napravit. Ona to robi z lasky k dietatu a preto, ze mu chce poskytnut bezpecie. Co keby nahodou ona zomrela? Kde by bolo dieta? Islo by otcovi debilovi? Prec od teba a od surodenca, kde vyrasta a zije? Mohla by sa spolahnut, ze by si v takom pripade onho bojoval a realne by si mal sancu ho dostat? Ona vas vnima ako rodinu, zrejme jej ten pocit davas, zrejme sa vyjadrujes tak ako aj tu, ze rozdiely nerobis a si ochotny sa postarat. Ona chce chranit svoje dieta. Ty chces chranit seba a svoje dieta. Obaja mate pravdu a obaja mate dobre umysly. Ak jej to povies takto, ako to hovoris tu, ona bude velmi zranena a strati v teba doveru. Urcite to vas vztah nastrbi. Co by som ti odporucila je prist za nou nie s raznym “nie”, ale s pochopenim. S tym, ze rozumies ze chce dieta chranit, ze ty to jej dieta lubis tak isto a je plnohodnotna sucast vasej rodiny. Nezacinaj s dedenim a nedaj jej pocitit, ze vase spolocne dieta je nieco “viac” ako to jej. Pre nu nie je. Vysvetli jej, ze sa moze spolahnut na to, ze sa onho vzdy postaras, ze ak by sa jej nieco stalo, tak ho zabezpecis, pripadne ze prezistis, ci by sa toto nedalo nejako pravne poriesit. Ale ze s osvojenim sa necitis uplne komfortne, nie preto, ze by si sa nechcel postarat, ale preto, ze to proste nie je tvoje dieta, to dieta otca ma, ktory je znamy a je ti to proti srsti. Rad budes plnohodnotny otec, ale nie papierovo biologicky otec, pretoze proste nie si. Neviem ako stare je dieta, ale ani pre neho neviem, ci je uplne najlepsie mu zrazu z rodneho listu vymazat realneho otca, ktory existuje a ktoreho pozna a nahradit ho novym a popriet tak jeho korene a realitu. Jednoducho dieta bilogickeho otca ma, je to jeho predok, jeho korene, jeho DNA a necitis sa komfortne to popriet a vymazat. Ze je to debil, ok no tak je. Aj to je sucast zivota a sucast identity dietata. Chvalabohu si tu ty ako novy otec, ktory mu dava co potrebuje, aj ked mu nedal biologicky material. K dietatu tiez treba byt uprimny a takto mu to vysvetlit. Hlavne dufam, ze toto cele neriesit pred dietatom, lebo pocit, ze biologicky otec sa ho chce bez problemov zrieknut a novy otec, manzel jeho matky, otec jeho surodenca, s ktorym zije ho nechce prijat, toto detska hlava velmi tazko spracuje.
Nech to už je akokoľvek, nech sa to ten chlapec nikdy nedozvie. Predstavte si, že by ste sa dozvedeli, že vás vlastne nikto nechcel a ľudia kôli tomu prišli do konfliktu.
Chápem to z pohľadu celoživotného záväzku a toho, že to ešte môže zamiešať karty v tvojom budúcom živote.
Ale inak je to dosť nepríjemná záležitosť a obávam sa, že raz straumatizuje toho chalana.

ja sa tiez priklanam k nazoru, ze ked to budes odmietat, pouzi argumentaciu o vyzivnom v pripade rozvodu, nie to dedicstvo pretoze z pohladu manzelky to nebude uplne fer, ze majetok co nadobudnete spolocne pojde len 1 dietatu.