Ako odmietnuť adopciu syna svojej manželky?
Milé ženy ako by ste povedali svojej manželke ktorú inak máte veľmi rád že si nechcete adoptovať jej syna, hoci aj toho máte veľmi rád , lebo už máte s ňou svoje dieťa a chcete aby malo iba ono majetkovú účasť na vašom majetku ? O nevlastného syna sa starám , financujem ho , v bežnom živote ozaj nerobím žiadne rozdiely , ale dedenie je už jednoducho iná vec. Malý má otca fakt debila , spodina mužskej časti sveta.On sám sa chce vzdať rodičovstva a tak na neho neplatiť a manželka očakáva že toto na seba prevezmem ja ? Berie to ako hotovú vec . Ja sa obávam že keď poviem nie , značne to naštrbí naše manželstvo , o ktoré nechcem prísť .Veď nech jeho otec aspoň platí alimenty ,načo ho idiota od toho oslobodzovať nie ?
Ja som názoru, že hlavné bremeno financovania dieťaťa je na bio rodičoch.
Na jednej strane tu máme ex, ktorý sa chce zbaviť financovania dieťaťa, o inom záujme tu nepadlo ani slovo, predpokladám teda, že o reálnu starostlivosť záujem nejaví, a na druhej chlapa, ktorý sa o dieťa reálne stará, poskytuje mu dennodenný servis a z veľkej časti ho zrejme aj financuje. A práve tento tu bude pranierovaný ako ten vypočítavý. Trochu zvláštne zmýšľanie.
@mandzula mám známeho ktorý sa na nátlak svojej ex vzdal rodičovských práv na deti,výživné však stále musí platiť. Akurát že sa nemôže už stýkať s deťmi,volať im ani nijako kontaktovať. Jeho slová
@anonym_autor tvoja manželka je dobre sprostá, otcovstva sa zrieknuť nedá 🤣 keď je raz otec tak nim ostane navždy. Jedine že by DNA testy preukázali opak. A nie, v žiadnom prípade si ho neosvojuj, je dosť možné že v dospelosti bude z neho rovnaký debil ako jeho tatko a ty to budeš ľutovať.
@anonym_bb8c62 zas nejaký premúdralý samozvaný právnik sa vyjadruje k niečomu, o čom paragraf nikdy nevidel 🤮 A ešte ani nemá gule písať pod svojim nickom. Wow 👏
@mandzula mám známeho ktorý sa na nátlak svojej ex vzdal rodičovských práv na deti,výživné však stále musí platiť. Akurát že sa nemôže už stýkať s deťmi,volať im ani nijako kontaktovať. Jeho slová
@mizoko netuším, či je toto možné, predpokladám, že ak sa vzdá práv, vzdá sa aj povinností, ale nehádam sa, možno sa k tomu niekto vyjadrí. V každom prípade dieťa financuje aj "náhradný" otec a čo je ešte podstatnejšie, venuje sa mu.
@mizoko netuším, či je toto možné, predpokladám, že ak sa vzdá práv, vzdá sa aj povinností, ale nehádam sa, možno sa k tomu niekto vyjadrí. V každom prípade dieťa financuje aj "náhradný" otec a čo je ešte podstatnejšie, venuje sa mu.
@mandzula až pokiaľ nepríde na majetok 🤣🤣🤣 prepáč,ale je to fakt úbohé.
@anonym_autor tvoja manželka je dobre sprostá, otcovstva sa zrieknuť nedá 🤣 keď je raz otec tak nim ostane navždy. Jedine že by DNA testy preukázali opak. A nie, v žiadnom prípade si ho neosvojuj, je dosť možné že v dospelosti bude z neho rovnaký debil ako jeho tatko a ty to budeš ľutovať.
@anonym_bb8c62 ale dá. Na súde. A zase anonym.
@mandzula až pokiaľ nepríde na majetok 🤣🤣🤣 prepáč,ale je to fakt úbohé.
@mizoko Ja to zase až tak úboho nevidím, vidím to pragmaticky. Majetok, podľa toho, čo píše, nadobudol pred manželstvom, manželka sa oň teda doposiaľ nijako nezaslúžila, no pre svoje dieťa by ho automaticky, bez debaty chcela - už teraz, keď nevie, ako reálne prispeje. Ale ako píšem vyššie, je to na debatu - možno to len v násere na ex nedomyslela.
@mizoko Ja to zase až tak úboho nevidím, vidím to pragmaticky. Majetok, podľa toho, čo píše, nadobudol pred manželstvom, manželka sa oň teda doposiaľ nijako nezaslúžila, no pre svoje dieťa by ho automaticky, bez debaty chcela - už teraz, keď nevie, ako reálne prispeje. Ale ako píšem vyššie, je to na debatu - možno to len v násere na ex nedomyslela.
@mandzula a ja opäť poviem že to mali riešiť dopredu. Ak sa nechce deliť o svoj majetok tak si to mal ošetriť zmluvou. Alebo sa nezwnit. To je fuk. Je to jeho morálny problém nie moj
Tie co píšete ze to mali prebrať na začiatku, prosim vás to v ktorej rozprávke rieši žena na začiatku vzťahu či sa jej potenciálny frajer, co ešte ani nevedia či vôbec budú spolu, nie to ešte manželia atd, či si jej novy amant v budúcnosti osvoji jej dieta (hlavne keď otec normalne žije)? Nejaký film od rosamundy? Zas trošku reality neuškodí …
A teda po 7 stranách diskusie stále nechápem tvoju manželku, co je to akoze za dôvod vyškrtnutia biologického otca “aby sa ho zbavila a už ho nikdy nemusela vidieť” či co … logika nula.
Povec jej to tak ako to tu píšeš. Kedze píšeš,že jeho otec je pomerne majetný, nech nepripravuje svoje dieťa o dedičstvo. Ked ho zbavia rodičovských práv,dieťa po ňom nič nebude dediť. Nech myslí do budúcna.
@mandzula a ja opäť poviem že to mali riešiť dopredu. Ak sa nechce deliť o svoj majetok tak si to mal ošetriť zmluvou. Alebo sa nezwnit. To je fuk. Je to jeho morálny problém nie moj
@mizoko nemusíme mať rovnaký názor, nie je to podmienkou tejto diskusie.
Pýtam sa však žien a mužov žijúcich v zlepencoch, ktorí tu diskutujú, sme tu s autorom jediní, čo toto neriešili pri vstupe do nového vzťahu, je to štandard pri "výberku" na nového otca, mamu? Ja si to teda neviem predstaviť.
@curlie prosím ta kde vidíš vypočítavosť ? Že chcem aby môj majetok patril hlavne mojim deťom ? Veď tak sa aj dedí nie ? Z biologického rodiča na biologické deti . Ty keď by si si zobrala muža s dieťaťom a mala s ním ďalšie dieťa, adoptovala by si si jeho dieťa ? Koľko je takých žien čo to spravilo ,ja takú teda nepoznám , ale po mužovi sa to požaduje.
@anonym_autor Premýšľaš rozumne, a nenechaj sa vmanipulovať do adopcie. Klobúk dolu, že sa o cudzie dieťa staráš, nie každý to dokáže. Ja k cudzím deťom nemám žiadny vzťah, aj keď svoje milujem, a nedokázala by som žiť s chlapom a starať sa o jeho dieťa.
Chcela by som vidieť poniektore z vás keby ste mali rozdávať svoj majetok cudzím deťom aké by ste boli hrdinky. A áno je to pre neho cudzie dieťa aj keď sa o neho stará aj tak bude stále cudzie a nie jeho. A tie ktoré píšete,že je vypočítavý. No isteze… ani ja by som nenechala svoj majetok cudziemu dieťaťu preco by som to robila? Lebo niekto chce? Určite nie.
Škoda že sa tu nedá reagovať týmto "😂" na niektoré komentáre. Ja sa ani nečudujem, že chlapi tak nadávajú na ženy, ak stretajú také individiuá aké sú tu, na MK (veľká česť tým normálnym).
@mamutka ak mám rada dieťa ako vlastne, nerobím rozdiely medzi ním a biologickým dieťaťom.
Už vôbec nebudem robiť kroky, aby to dieťa raz nededilo.
Ten ďalší nonsens, ktory si napísala, nejdem ani komentovať.
@beronsche ty si uvedom, že autorova žena postupuje ako vychcana mrcha. Ja som v prvom príspevku písala, že autor nemá tak ľahko vynášať súdy o dedení, lebo mu o 30 rokov môže byt bližšie a viac nápomocné toto staršie dieťa. To ale dnes nikto nevie. O týchto veciach sa môžu rozhodovať celý život, bude sa to vyvíjať ako si to sami nastavia. Ale žiadať od muža adopciu, ak žije skutočný otec, to je sprostá vychcanost. Ty si adoptuj koho chceš, zarabaj na deti, ktore máš rada, ale nie si ich rodič. Ale život ľudí niekedy skúša veľmi ťažko a ak sa autori nieco stane, úraz, nehoda a pod, bude preňho veľmi ťažké živiť rodinu a ešte aj dieta na ktoré by nejaký parchant mal prispievať. On nemoze za to, že jeho žena kedysi nerozmýšľala s kým si dieťa urobí. Každý si ma urobiť toľko deti, koľko mysli, že zvládne uživiť. Autor živí aj jej dieťa, ale hned teraz prevziať všetku zodpovednosť je dosť hrubý nátlak od ženy a toho debila čo dieťa splodil.
@anonym_autor ako dlho ste spolu a ako staré sú obe deti?
Inak dedičstvo sa dá riešiť darovaním a to úplne v kľude a bez problémov,takže ak má autor byť,ktorý nadobudol pred manželstvom,môže ho darovať komu chce bez problémov. Takže na toto by som sa absolútne neodvolavala.
@beronsche ty si uvedom, že autorova žena postupuje ako vychcana mrcha. Ja som v prvom príspevku písala, že autor nemá tak ľahko vynášať súdy o dedení, lebo mu o 30 rokov môže byt bližšie a viac nápomocné toto staršie dieťa. To ale dnes nikto nevie. O týchto veciach sa môžu rozhodovať celý život, bude sa to vyvíjať ako si to sami nastavia. Ale žiadať od muža adopciu, ak žije skutočný otec, to je sprostá vychcanost. Ty si adoptuj koho chceš, zarabaj na deti, ktore máš rada, ale nie si ich rodič. Ale život ľudí niekedy skúša veľmi ťažko a ak sa autori nieco stane, úraz, nehoda a pod, bude preňho veľmi ťažké živiť rodinu a ešte aj dieta na ktoré by nejaký parchant mal prispievať. On nemoze za to, že jeho žena kedysi nerozmýšľala s kým si dieťa urobí. Každý si ma urobiť toľko deti, koľko mysli, že zvládne uživiť. Autor živí aj jej dieťa, ale hned teraz prevziať všetku zodpovednosť je dosť hrubý nátlak od ženy a toho debila čo dieťa splodil.
@mamutka ja si nič uvedomovať nemusím..
Jednanie jeho ženy nikde neschvalujem, takto sa to prirodzene nerobí, to je hádam jasné.
Ja reagujem na autorove vyhlásenie, že síce rozdiely nerobí, ale nechce , aby zenin syn dedil.. To je kravina, rozdiely robí a dosť.
Keby nerobil a chlapca úprimne ľúbil ako vlastného, serie s prepáčením na celé alimenty a skor je rád, že dieťa nemusi mať žiaden kontakt so "spodinou" , ako bio otca nazval..
Keby k nemu mal vzťah ako k vlastnému, žiadna zodpovednosť by mu nevadila..
A nesúhlasím s rečami v zmysle, že s debilom si urobila dieťa, tak im treba..
@mamutka ja si nič uvedomovať nemusím..
Jednanie jeho ženy nikde neschvalujem, takto sa to prirodzene nerobí, to je hádam jasné.
Ja reagujem na autorove vyhlásenie, že síce rozdiely nerobí, ale nechce , aby zenin syn dedil.. To je kravina, rozdiely robí a dosť.
Keby nerobil a chlapca úprimne ľúbil ako vlastného, serie s prepáčením na celé alimenty a skor je rád, že dieťa nemusi mať žiaden kontakt so "spodinou" , ako bio otca nazval..
Keby k nemu mal vzťah ako k vlastnému, žiadna zodpovednosť by mu nevadila..
A nesúhlasím s rečami v zmysle, že s debilom si urobila dieťa, tak im treba..
@beronsche ani mne sa nepáčia súdy o tom, že to dieťa dediť nebude, lebo na to je príliš zavčasu. Život môže všeličo priniesť. Napr ja mám dve svoje deti a pri predstave, že si osvojim deti ktoré práve prišli o matku a otec sa nestará som sa veľmi zháčila, keďže by to moje deti ovplyvnilo v obrovskej miere. Urobili by sme pre tie deti veľa, ale nemáme na rozdávanie. Už teraz rozmýšľať, že by mali po nás dediť a ochudobnime tak svoje deti, kým ich otec si užíva majetky, to teda nie. Našťastie my sme tak ďaleko nezasli, pretože bio otec sa spamätal keď im matka zomrela.
Tu celý problém vychádza z matky podľa mňa, ona na to tlači a muž ma z toho zbytočný stres a v sebaobrane reaguje ako reaguje a ja sa veľmi necudujem.
@anonym_autor prosím ťa autor, nezabudni informovať ako si dopadol s manželkou😉
No, mám muža, ktorý má deti z pôvodnej tvorby. S chalanmi vychádzam super, prídu aj sami (už sú dávno dospelí), ale po mne budú nemilosrdne dediť len moje deti. Po otcovi všetci štyria, jasné, ale po mne len moje a po ich matke zase len oni. Nevidím dovod ukracovat svoje deti len preto, že ich otec už pred tým nejaké deti mal. A pritom sme normálne spolu žili, chodili s nimi na dovolenky, platili a nerobili rozdiely. Na autorovom mieste by som s adopciou nesúhlasila hneď dvakrát. Prečo by sa mal prvý chlapec vzdať podielu z dedičstva po biootcovi (aj keď blbom) a deliť sa ďalším dieťaťom, ktorého dedičstvo by tým zmenšil? Veď je to úplná absurdnosť.
Len iba dodám, že sa mi od teba nepáči tá vypočítavosť s dedením, v tomto sa zastanem ženy, ktorá asi možno nechce nič viac, iba mať jedného otca rodiny pre svoje deti a nerobiť rozdiely. Ale aj tak pre toho chlapca asi otec jednoducho budeš, keďže ho vychovávaš spolu s mamou...Len nie papierovo...
Veľmi si dávajte pozor, aby tento rozhovor nepočuli deti...Neviem si ani predstaviť ako by som sa cítila toto od teba počuť, keby som na mieste toho chlapca...
@curlie aká vypocitavost?
@mizoko nemusíme mať rovnaký názor, nie je to podmienkou tejto diskusie.
Pýtam sa však žien a mužov žijúcich v zlepencoch, ktorí tu diskutujú, sme tu s autorom jediní, čo toto neriešili pri vstupe do nového vzťahu, je to štandard pri "výberku" na nového otca, mamu? Ja si to teda neviem predstaviť.
@mandzula starú belu, toto možno riešia páry, kde jeden je vdocec/vdova a to určite až po svadbe. Teda poznám a poznala som za svoj život kopec rozvedených a v druhom manželstve ale nikto neriešil adopciu ak druhý rodič dieťaťa žil. To len tu zase dvojaký meter, lebo chamtivy manžel povie ze dom co postavil sam zdedí jeho dieťa. Ak nepíše testament ta ich spoločné deti a manželka ak bude jeho vdovou aj tak budú dediť ravnakym dielom, takže jej dieťa aj ta vlastne zdedí nejakú časť.
@anonym_autor ja ti celkom rozumiem . Snažím sa na to pozrieť aj z Tvojho praktického uhla pohľadu aj z emočneho uhla (Tvojej zeny). A vychádza mi z toho nasledovne: nech jeho biologicky otec naňho platí do jeho dospelosti, keďže sa nijako na výchove asi nepodiela. Okrem toho ak je dosť majetny, tak nechápem prečo Ta žena tlači do otcovstva, keď by svojho prvorodeneho tým ukratila o majetok po bio otcovi. A vlastne aj druhé dieťa, lebo by sa muselo deliť. Takto zabezpečí obe svoje deti oveľa viac. A nikde nie je napísané že na sklonku života nemôžeš napísať závet a svoj majetok podeliť ako sa Ti zažiada. Pre mňa ako ženu by bolo už veľké plus len to ze sa k nim obom správaš rovnako, kupuješ veci, nerobíš rozdiely v bežnom živote a si chlapcovi oporou a otcom v čase keď to potrebuje.
@anonym_autor ja ti celkom rozumiem . Snažím sa na to pozrieť aj z Tvojho praktického uhla pohľadu aj z emočneho uhla (Tvojej zeny). A vychádza mi z toho nasledovne: nech jeho biologicky otec naňho platí do jeho dospelosti, keďže sa nijako na výchove asi nepodiela. Okrem toho ak je dosť majetny, tak nechápem prečo Ta žena tlači do otcovstva, keď by svojho prvorodeneho tým ukratila o majetok po bio otcovi. A vlastne aj druhé dieťa, lebo by sa muselo deliť. Takto zabezpečí obe svoje deti oveľa viac. A nikde nie je napísané že na sklonku života nemôžeš napísať závet a svoj majetok podeliť ako sa Ti zažiada. Pre mňa ako ženu by bolo už veľké plus len to ze sa k nim obom správaš rovnako, kupuješ veci, nerobíš rozdiely v bežnom živote a si chlapcovi oporou a otcom v čase keď to potrebuje.
@romiada výborne napísané
Ja vas chapem oboch. Chapem uplne tvoj postoj a strach a mas nanho plne pravo. Ale chapem aj manzelku. Zrejme ta miluje, doveruje ti, rata s tym, ze budete spolu cely zivot, ze spolu mate dalsie dieta, vidi vas ako kompletnu rodinu. Exa ma debila, svoje dieta tiez miluje a chce mu dat to najlepsie, co je v jej ociach logicky novy zodpovedny milujuci otec so vsetkym co k tomu patri, kedze uz zijete ako rodina a ty sa prezentujes, ze rozdiely nerobis a beries ho ako svojho. Kedysi urobila chybu, vybrala dietatu nemozneho otca a teraz to chce napravit. Ona to robi z lasky k dietatu a preto, ze mu chce poskytnut bezpecie. Co keby nahodou ona zomrela? Kde by bolo dieta? Islo by otcovi debilovi? Prec od teba a od surodenca, kde vyrasta a zije? Mohla by sa spolahnut, ze by si v takom pripade onho bojoval a realne by si mal sancu ho dostat? Ona vas vnima ako rodinu, zrejme jej ten pocit davas, zrejme sa vyjadrujes tak ako aj tu, ze rozdiely nerobis a si ochotny sa postarat. Ona chce chranit svoje dieta. Ty chces chranit seba a svoje dieta. Obaja mate pravdu a obaja mate dobre umysly. Ak jej to povies takto, ako to hovoris tu, ona bude velmi zranena a strati v teba doveru. Urcite to vas vztah nastrbi. Co by som ti odporucila je prist za nou nie s raznym “nie”, ale s pochopenim. S tym, ze rozumies ze chce dieta chranit, ze ty to jej dieta lubis tak isto a je plnohodnotna sucast vasej rodiny. Nezacinaj s dedenim a nedaj jej pocitit, ze vase spolocne dieta je nieco “viac” ako to jej. Pre nu nie je. Vysvetli jej, ze sa moze spolahnut na to, ze sa onho vzdy postaras, ze ak by sa jej nieco stalo, tak ho zabezpecis, pripadne ze prezistis, ci by sa toto nedalo nejako pravne poriesit. Ale ze s osvojenim sa necitis uplne komfortne, nie preto, ze by si sa nechcel postarat, ale preto, ze to proste nie je tvoje dieta, to dieta otca ma, ktory je znamy a je ti to proti srsti. Rad budes plnohodnotny otec, ale nie papierovo biologicky otec, pretoze proste nie si. Neviem ako stare je dieta, ale ani pre neho neviem, ci je uplne najlepsie mu zrazu z rodneho listu vymazat realneho otca, ktory existuje a ktoreho pozna a nahradit ho novym a popriet tak jeho korene a realitu. Jednoducho dieta bilogickeho otca ma, je to jeho predok, jeho korene, jeho DNA a necitis sa komfortne to popriet a vymazat. Ze je to debil, ok no tak je. Aj to je sucast zivota a sucast identity dietata. Chvalabohu si tu ty ako novy otec, ktory mu dava co potrebuje, aj ked mu nedal biologicky material. K dietatu tiez treba byt uprimny a takto mu to vysvetlit. Hlavne dufam, ze toto cele neriesit pred dietatom, lebo pocit, ze biologicky otec sa ho chce bez problemov zrieknut a novy otec, manzel jeho matky, otec jeho surodenca, s ktorym zije ho nechce prijat, toto detska hlava velmi tazko spracuje.
@lucilaines veľmi pekne napísané. A ďalší uhol pohľadu 👏
@anonym_autor necitam komentare, je ich tu vela, ale ak ste mali dieta po svadbe, tak vsetko bude dedit tvoja manzelka, to znamena, ze prva cast je vybavena a k druhej jej povec, ze nech ex plati, preco mu to zjednodusovat.
@anonym_autor necitam komentare, je ich tu vela, ale ak ste mali dieta po svadbe, tak vsetko bude dedit tvoja manzelka, to znamena, ze prva cast je vybavena a k druhej jej povec, ze nech ex plati, preco mu to zjednodusovat.
@domkakvet , polovičku bude možno dediť manželka a polovičku moje deti .

@anonym_bb8c62 dá sa to v tomto prípade, že si ho adoptuje otčim