Ako odnaučiť manžela zlozvyku?
Ahojte. Chcem sa asi len vypísať, alebo ak máte niekto skúsenosti, tak prosím.
Manžel má taký zlozvyk, šklbe si nechty na rukách, na nohách, kožu z päty až do krvi a všade to okolo seba rozhadzuje... Pri gauči to máme stále, na gauči bežne nájdem kúsok jeho DNA, stále mu to hovorím ake je to nechutne a stále sa len povadime, že je to jeho vec a nech sa doňho nestarám... Po novom mi vykričal, že nie je môj syn ale manžel, že si môže robit čo chce so sebou... Keď ale mne sa potom hnusi byť pri ňom :( dá sa to nejak "odnaučiť" nenápadne? Vraví, že som neurotička, lebo naňho za to stále kydam a zazeram. Keď ale fakt je to hnus nachádzať stále kúsky kože zaschnutej alebo odtrhnutého nechtu...
To aké prasce sú chlapi vaši.... môj si pri mne ani neprdne :D
@catherinah cistota nie je o peniazoch
Mojj muž nemá nechty, možno 1 mm aj ten fantastickou vášňou o hryzie. Ma tam už len mäso. Šušne v umývadle, stále premýšľam kde ho to učili. Ale bol výborný žiak. A neverím, že v hlasitosti prúdenia ho niekto predbehne. 😂
moj chodi spat s topankami, nevysvetlim mu ze zablatene topanky si musi vyzut, a este mnoho dalsich logickych veci, neustale sa hadame a on sa citi pri mne ze vsetko robi zle. popravde robi, stanku od psa utrie uterakom a potom chce ten uterak pouzit a tak dalej.... psovi umyje rukami hnackovu rit a potom ide v poho jest, odpoved imunitu treba budovat( pravda je nikdy nebol za zivot chori angina a taketo nepozna) a tak uz som cela sediva dnes sa hadame ze s malou 7 mes nechcem ist na kupko do tej horucavy a je tam ladova voda a nevie to pochopit ze preco nie??? somnvycerpana neustale musim kazdu logicku vec vysvetlovat o prdeny na ulici a vsade pomlcim, jedenie susnov, usneho mazu, ked je veceru necha stol taky spinavi vsetka strava je na stole... a tak toho je na vela
@simca06022011 no to ja mám šťastie že môj menzes a také veci vôbec nerieši, vie že ja s tým veľa nenarobím. Bežné mi chodí kupovať vložky a keď sa mi stalo že som dostala v noci, tak to ešte aj vyčistil. Švagor sestre po pôrode stále ošetroval ranu repikom a vymieňal jej vložky a vôbec mu to nevadilo. Asi je to s nimi tak ako aj s nami že každému vadí niečo ine.
@bianka532 chápem ta úplne. U nás to isté, pytam sa ho ako je vonku, on že teplo, vyjdem s deťmi a mrzneme. Vravím mu, nech nedáva malú do bazéna, ešte nieje teplá voda, a samozrejme za chvíľu už počujem ako sa tam šalia, lebo veď mama chce len zle. A potom je chorá a on ide do roboty na 4 dní mimo bydliska ....
@pininka1 tento idiot sa mi uz vyhraza ze ked bude mala vacsia bude si ju bravat aby mama nezakazovala, minule ju chcel zobrat na taky nebezpecny kolotoc.. ze vraj nech neni strachoprd ako mama... preboha ale ved mala nevie ani sediet este, no on toto nepochopi.
hej aj moj si robi co chce a potom na neho naziapem ako na male detsko este dakedy by som mu aj po riti rada dala, potom sa urazi a tak
@bianka532 počuj,mi nemáme toho istého muža? Presne ako u nás. Keď mu ešte aj niečo poviem, urazí sa a nerozpráva so mnou aj týždeň. Nezavolá ani kvôli deťom. Ja niesom nejaký strachopud a vlastní synovia má vycvičili, že nemôžem všetko tak prežívať. Ale aj tak sa často pochytime na rôznej predatave o tom ako vychovávať. Našťastie ale v podstatných veciach sa vždy zhodneme, to trvá už roky, inak neviem či by sme ešte boli spolu.
@bianka532
Joj tak to môj sa nikdy neopovazi sa mi v nieč vyhrážať, to už by bol iný level. A nemá rád keď to robím aj ja. A tiež už mal pár nehôd pre svoju tvrdohlavosť. A úplne najradšej mám keď sa so mnou akože nebaví,ide niečo robiť a za chvíľu počujem, mamka(tak ma volá), neprídeš mi pomôcť. Niesom ten typ že mu poviem že urob si to sám, aj keď mám nervy. Holt zle som si ho vychovala ako mi povedala jeho sestra. Tá má muža tak vycvičené ho, že by sme k nej mohli chodiť na kurzy.
Ako on je inak čistotný tvor, aj v domácnosti pomáha, ... len ako tu niekto spomínal, je vnútorne furt nervózny asi. 😀 Tvrdí, že nie. Ja jemu opak 😀 doma sa už naučil, že to väčšinou aspoň hodí do kvetináča za gaucom, aj keď nie vždy si spomenie, resp. Trafí. No. Rozprávať som sa s ním už o tom rozprávala aj pokojne. Ale stále to berie tak, že ho džubem. Čo je pravda. Ale fakt to neznášam 😀 ale radosť čítať aj vaše skúsenosti, ďakujem vám ☺️ inak ďakujem už neviem presne teraz komu, ale tej osobe, čo mi navrhla, že mu mám zamestnať inak ruky. A tú pedikúru. Vybavím mu ju a snáď ho odborník na to od toho odhovori... 😀
@bianka532 tak toto by som ja fakt nedala, mám takú kamošku čo sa jej vecné muž vyhráža že jej zoberie deti, je to strašne trápne takéto citové vydieranie. No veľa síl ti prajem. Mne by sa len raz muž povyhrazal deťmi a okamžite odchádzam aj s nimi. On dobre vie kde je moja hranica, raz by na mňa dvihol ruku, alebo niečo s deťmi a dovi a dopo, toto by som mu nikdy neodpustila.
@whatever1... ze stopy po bobrovi... umrem😂😂😂
Zeny, pridam aj ja nieco, ked uz sa to tak skvele cita :D Takze nase spolocne skusenosti s vyuzitim humoru a pri zachovani vlastnej sebaucty:
1. Na chlapov plati jedine zazitkove ucenie. Ziadna teoria. Takze ktora mate doma teoretika, ktoremu nie je nic dost dobre, pripadne vzdy vie lepsie, tak mu lopatu/krompac/varechu do ruky. A pochopi. (Lebo ano, je to naozaj tak, ze skakat si budu len vtedy, ked im to dovolime, ked to za nich urobime atd. Aj ja som sa snazila velmi a dlho, ale najviac ocenena som teraz, ked ten druhy si to postupne vyskusal sam... tak chvali kazdy kolac a jedlo, zavaraninu...)
2. Ked uz nieco povedat, tak priamo a jasne. Ziadne naznaky. (Priklad - cikanie v stoji. Lebo je to take super.... OK. Ale umyvas WC sam, uz navzdy, lebo ja to potom umyvat nebudem - aj steny a vsetko okolo... Druhy priklad - nechty po stihani kdekolvek - vyhrazat sa tym ze pojdu pod vankus - ak ma dobru predstavivost.).
3. Ked slova nezabrali, prejst k akcii. (Priklad - z domu si niektori donesieme vselico, aj v tzv. lepsich rodinach sa najde.... napriklad aj ze pri navsteve WC sa nechavaju dvere otvorene a druzna debata pokracuje... Tak doslovne - nezatvara dvere, nechce byt sam, t.j. chce spolocnost - isla som hned za chrbtom, ze co tam mas? Nieco zaujimave? Okamzite dvere zavrete. Ale nabuduce znovu, znovu, znovu - u deti trva proces ucenia novych veci tri tyzdne, tak to asi bolo aj tu - no a kedze sme medzitym boli aj na navsteve u svokrovcov a omylom som to naucila aj svokra :D a odvtedy sa dvere zatvaraju aj tam.
4. Su veci, ktore chcu cas. Napriklad muz sa nauci odlozit spinave pradlo do kosa na pranie, ale nedotknutelne ponozky a slipy ostavaju na svojom mieste pri posteli vzdy az do rana...
5. Medzitym sa tieto neduhy samozrejme prenesu aj na deti, ale prave to moze pomoct pri uceni, v zmysle "ve dvou se to lepe tahne". Priklad - "zvysovanie imunity" odburanim nepotrebneho umyvania ruk (medzi hladkanim macky a ovocim zo zahrady napriklad). Na toto dobre pomaha, ked vsetci okrem jedineho clena dbajuceho o hygienu zacnu hnackovat a ziju len na vode, postupne sucharoch, potom setriaca strava pri hnacke... a postupny prechod na normalny stravu, spolu trvajuce aspon tyzden... pricom samozrejme ten jediny zdravy clen sa stravuje normalne, aby sa samozrejme neoslabil a este to nechytil od nich.... ale to je znovu zazitkove ucenie, tak zme znovu pri bode 1.
@maminuska keby sme sa my styria stretli na obede, aby by sme sa moc nenajedli. Predpokladam ze dvojite trepanie nohami = ze nam v tanieri nezostane ziadna polievka

No prečítala som si a keby teda môj muž robil niečo z toho ani ma nenápadne po ňom povysávať alebo umyť umývadlo ..keď by prišla návšteva a napichali by sa im nechty do ponožiek alebo by vydelí zasoplene umývadlo len by som.na muža pozrela.a.spytala sa či si po sebe opäť naupratal ...nech sa hanbí 👍
@lubik87 no naša návšteva by to okomentovala tým, na čo ma ženu, že ani upratať po ňom nevie 😂
@simca06022011 no to je taká klasika ..neupratane , nenavarene , nevychovane deti za všetko môže žena ..muža má len na okrasu :D
@lubik87 nie, nie-muza ma na to, aby mala, po kom upratovat😀
@dskjhfdlkdjhl hahahah no v tomto prípade áno :D
@lubik87 a veď čo iné by mala robiť 😂 matka má celý deň len to na práci
@zuzu7612 prebohaaaa😂😂😂 odpadnem ,leno.mne sa stalo to isté. Bola som v 600nedeli a cistenie atd,ved to pozname kazda,a maly stustil hrozny plac,tak som len rychlo sprchla podvozok a palila k malemu, ked asi po pol hodine som si spomenula,ze aaa sakris vlozka ostala pri vani🙄🙄🙄 maly na cicike zaveseny nuz nic...ked som sa uvolnila idem do kupelne a tam,vlozky niet, idem za muzom,ci ju on vyhodil? Hej! Ja ze, Aha sorry,no ... On na to len mavol rukou,aaa sak som ta videl rodit maleho,mna uz nic nerozhádže 😎😎😎
@mariejenka mile 😊
Baby dobre som sa pobavila fakt😁
Ja mám doma podobného muža, ktorý ma denne výtača svojimi zlozvykmi. Mľaskanie to je klasika, neznášam to z celej duše, nechty máme po celom byte, je to hnus. Zrkadlo došpliechané vždy keď si umýva zuby, použitý riad v drese, aj keď máme umývačku. Omrvinky sú vždy v kuchyni, niekoľkokrát za deň, aj na gauči, aj na stole. Všade zasmrkané vreckovky, v každých nohaviciach, a radosť prichádza keď ju nájdem v práčke s celým prádlom. Oblečenie na zemi, na stoličke, na posteli všade kam sa pozriem.....radosť mať chlapa v byte😜😁 Čo matky nenaučia to musíme učiť my, ale s vekom to ide horšie🤪
Zaznela otazka, cim lezu na nervy zeny muzom?
Jedna cakala, ze bude pomaly cely zivot sediet doma a muz ju bude zivit pre jej pekne oci. Nevarila, neprala, 100% plati muz, domace prace sa delia 50%, lebo to modene zeny nerobia ... a stala sa aj minulostou. Nedomyslela to, ze muzi platia za vztah, kym su zeny mlade a pekne, aby mali deti, aby neboli sami a lebo sa to stalo spolocenskou normou. Ale ako zena starne, tak motivacia vsetko tahat, dostavat spat velmi malo a znasat toto "vydieranie" pomerne rychlo klesa az na nulu. Neratala s tym, ci bude mat co ponuknut, ked uz bude starsia, ked bude viac zalezat na schopnostiach ako na vzhlade.
Dalsia bola fajn povahou, zlata, ale bola ehm trosku jednoduchsia. Co ta dokazala vymysliet a naozaj to myslela aj vazne ... Ale ked tak spätne rozmyslam, je lahsie ukocirovat jednoduchsiu ako premudrelu, ktora si bude stat vzdy na svojom, neuzna si chybu a bude sa hadat do aleluja.
Dalsia mala monotematicke monology na temu Moje male historicke krivdy. Prednasky sa konali v po, ut, st, st, pi, so, ne podvecer (trosku prehanam, boli "iba" kazdy druhy den) a trvali v priemere 3-4 hodiny. Po vycerpani temy sa sada prednasok pre "velky uspech" opakovala od zaciatku. Najma cez dovolenku to bola oblubena tema.
Dalsie veci co vadia - gramaticke chyby, nezodpovednost, vypocitavost, lenivost,...

@kittykat22 ak ťa poteším , tak môj manžel hupká takto nohami tiež, už som tu párkrát písala čo sa týka matematiky , tak tam je mimo moje chápanie a niekedy si pri ňom pripadám ako blb. Tiež pokladaný čo sa týka matematiky na hranici geniality , ale že nemá triasť nohami ako ratlík , tak to sa do jeho šedej kôry asi ešte nedostalo a ani nedostane.