icon

Ako odraziť útoky manžela?

6. nov 2022

Dobry den, pokusim sa strucne. Vydata som polroka, predtym sme dlhodobo spolu nebyvali, po svadbe som sa za nim prestahovala do ineho mesta a vsetko doma opustila. Nasla som si tu pracu, v ktorej ma po 3 mesiacoch povysili (tj nebolo by rozumne buchnut dverami a odist)
Problem : s manzelom sa to uz neda vydrzat, za VSETKO ma buzeruje slovne, vsetko robim zle, ma sa to robit inak. Napr uvarim po mojej praci komplet obed vecer ( namiesto svojho oddychu) a namiesto vdaky sa dockam len buzeracie, ze nemam chytat chladnicku za dvierka lebo ju umastim. Alebo dnes, cakame navstevu, uvarila som obed a dezert. Trebalo este halusky k perkeltu. Hovorim mu :podrz mi haluskar nech to nepadne, neda sa to 1 rukou. On nic, sedel dalej. Asi aby vo mne vyvolal pocit neschopnosti. Samozrejme mi to padlo do vody lebo haluskar nema poriadny hacik na zaistenie. A uz ma zdrbal, ze furt musim velke hrnce pouzivat tak jasne ze to spadlo.

25bib
6. nov 2022

Utekaj kým ešte nemáte deti, bude to robiť aj im a to ťa bude mrzieť ešte viac, a s pribúdajúcim vekom to s nim bude stále ťažšie...

dilino
6. nov 2022

@vvrka jej krava nebeska

dilino
6. nov 2022

@lenkadenisa až po tebe

dilino
6. nov 2022

@elizabet173 dakujem veľmi pekné aj tvoje komentáre sú vždy dobre a aj rozosmejú ale aj také píšeš čo ked sa človek nad tým zamyslí zisti že je to pravda.👍😉

jan8ka
6. nov 2022

Skúste nerobiť nič a dajte mu priestor na to, aby Vám ukázal ako sa to robí správne 😉

lenkami3891
6. nov 2022

Zazila som si to.17 rokov.zo začiatku to vobec nebolo zle ale posledné roky to uz bolo neunosne.cim dalej tym viac ma staval do pozicie neschopnej zeny.spraval sa ku mne ako k decku.vysvetloval mi primitivne veci akoby som bola mentálne zaostala.rozviedla som sa.aako to tu uz niekto spomenul,presne tak sa spraval svokor k svokre.zosmiesnovanie jej postavy,zjavu a neustala buzeracia.zo svokry je zla a frustrovana žena.mne to "len" znizilo sebavedomie skoro na nulu ale pracujem na sebe

alienkami
6. nov 2022

@dilino myslela som, že tvoj nick je paradox. Aj autorka si to zrejme myslela.
Ničím som ťa neurazila. Ak máš pocit, že áno, tak je mi to ľúto. Pekný zvyšok večera prajem.

ivankagemini
6. nov 2022

@lenkami3891 drzim ti palce, verím, ze si na správnej ceste sa toho nízkeho svedomia zbavit, nakoľko si uvedomujes kam ta dostal a verim, ze to chceš zmenit. Určite to das 🙏❤️

vorkola
6. nov 2022

@kitycat No z jej strany nie je problem, vsak nie je robot,ja ho vidim skor manipultora, aj s tym chlebom ,takze ,ked este povedala ,ze chlieb este je rychloobhajoba ,vsak do zasoby,Toto je teda pekny bulo.Ak to bude rok takto tato sikano dievcatko chystaj sa na psychiatriu,Moj manzel, takto dostal vlastnu mater az do liecebne.do Pezinka

kitycat
6. nov 2022

@vorkola mysi, ze dievca hlavne nevie s kym si povedala ANO... Podla dalších prispevkov

angelika42
6. nov 2022

Nikdy, naozaj nikdy nebuď ticho, ak ti niečo vadí! Nedus v sebe žiadne pocity, ale všetko, čo cítiš, mu povedz. Ja by som mu na tu chladnicku povedala, že ak ti vadi, že je omastená chladnička, vezmi handru a utri to a nefrfli. Byť tak trochu nad vecou, ale zasa nebyť ticho a povedať svoj názor a hlavne nenechať so sebou zametať. Vo vzťahu je potrebné komunikovať. Najhoršia je tichá domácnosť, to človeka dusí, ak problém nie je vyriešený, preto nič v sebe nedus a pekne krásne mu daj pocítiť, že sa tak k tebe správať nesmie. Nie nadarmo sa hovorí, že si k tebe druhý dovolí len toľko, koľko mu ty sama dovolíš.

aiwa27
6. nov 2022

Manipulátor ako vyšitý. Myslím si, že ak tam aj nejaká zamilovanosť z tvojej strany bola, po polroku buzerácii' sa musela vytratiť. Isté je, že si ho nepoznala, resp. poznala len to, čo ukázať chcel. To ho ale neoprávňuje chovať sa k tebe ako k nesvojprávnej. Pol roka od svadby! Zabudni na rôzne stratégie, rozhovory, mantinely. Nič nerieš, nájdi si bývanie a ukončí to. Proste to nevyšlo. Si úspešná žena, ktorá sa v živote nestratí. Naopak, mohla by si stratiť seba.

autor
6. nov 2022

@aiwa27 mna najviac serie, ze mate vsetky pravdu. Citam priebezne cez den reakcie.
Je to velmi zle😟 A najhorsie na tom je, ze mam 36r a znova som naletela.

stevvvka
6. nov 2022

Gratulujem! Prvy krok k uspechu, priznat si, ze si spravila chybu. Ok, nadych, vydych, da sa to riesit, rozvod bude lahky, deti nemate.
Financie mas asi, ked mas dobru robotu? , ale minimalne mas tu robotu dobru. mas kam ist? Ked aj k mame. Ale cim skor odid! Kamkolvek! Kamoska, ktokolvek. Nedavat mu druhu sancu!! Neboj, ziadna kasa sa neje taka horuca. Je to sok, zistit, ze manzelstvo nebude stastne... Ale predychas. Cim skor odides, tym skor si najdes niekoho ineho.

Zartujes? 36je krasny vek. Aj tri deti este stihnes,..
Teraz si vydychni, ze toto deptanie uz dlho nepotrva a daj vediet, ked ti pride datum na rozvod, nech buchneme spolu virtualne sampus...

Napis ip kedykolvek.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
katkatet
6. nov 2022

Skús si zodpovedať otázku kedy ťa začal takto slovne buzerovat? Tipujem že na začiatku vzťahu aj manželstva to bolo ok. Nemenej dôležitý je fakt že ťa v práci povýšili. Čítala som x príbehov žien ku ktorým začal byť manžel hrubý len kôli tomu že jeho ego neznieslo fakt že jeho žena zarába viac ako on resp. má lepšiu alebo vyššiu funkciu ako on. Možno sa mýlim ale aj toto môže byť príčina

vvrka
6. nov 2022

@zoro9836 no na teba sme tu cakali. Aky problem v realnom zivote si liecis, ze mas potrebu zaregistrovat sa na mamickovskej stranke a mudrovat zenam v x diskusiach denne?
Predstav si, ze aj tie kamosky treba posluchat, ked zena zije s manipulatorom, a sama to nevidi.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
stevvvka
6. nov 2022

@zoro9836 nuz zeny vedia citat aj medzi riadkami, ty vidis len chlieb, chladnicku, poriesis kupit/nekupit chlieb, ale my sa vieme vcitit, ze tu ide o princip, nulovu toleranciu k jej osobe, nazorom, nedostatok lasky, dovery, podpory...

A vela zien toto zazilo, vedia rozlisit. Tyrany chlap narcistickou zenou sa az tak casto nevyskytuje.

Nemusim poznat jeho motiv, preco ju buzeruje, mozem sa domnievat, komplex menejcennosti? Ale na tom nezalezi, pretoze muz, ktory pol roka len buzeruje zenu, nie je muz do manzelstva.

Ze muzi maju snahu zenam zakazovat kamaratky? Zartujes? To nemozes mysliet vazne, ze takto by to malo byt
Vies, ako mna take stretko s kamoskou nakopne? Alebo ty by si si ako pan manzel rad vypocul so zaujomom vsetko o kozmetike, handrach, o detailnom popise noveho szrihania vlasov, o vychove deti a konzistencie ich hovienok? 😁

stevvvka
6. nov 2022

@zoro9836 ja nehuckam svoje kamosky proti ich muzom, zasadne. Prave naopak, skusam ponuknut iny pohlad, niekedy iny uhol pohladu inej zeny staci. Uhol pohladu k vyrieseniu hadky. Zeny sa vyventiluju medzi sebou, aby bol muz usetreny od rany panvicou. To posledne ber s nadhladom..

Zial, tento pan.. Tento exemplar..
Nevidim to moc ruzovo. Je to kratky cas po svadbe nato, aby namiesto holubicka, ruzicka, pusinka ju buzeroval. A kedze to nie je zo dna na den, ona sa citi dlho deptana, tak ako fakt? Par mesiacov po svadbe? Naco si ju bral? Aby ju pretvoril na svoj obraz, aby robila vsetko podla neho? Taky clvek nema sajnu o nejakycg kompromisoch

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
letfenixa
7. nov 2022

@zoro9836 A ešte aj to IQ klesá

mamadievcatiek
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
verkaveverka
7. nov 2022

Toho Zora vôbec nepocuvaj, je to čistý tupý kkt. Čo sa týka tvojho muža, je to manipulátor, ktorý sa úplne vyziva v tom, čo ti robí. Zaobchádza s tebou takto, lebo ho tomu vedome naučili jeho tupí rodičia, že ženy sú menejcenne a mali by mu slúžiť a on by ich mal týrať a buzerovat, pripadne v ťažkom obdobi opustiť. Často sa to deje, keď otec roka decko opusti a opicia pica-matka si zo synčeka spraví náhradného partnera a robí všetko za neho aj v dospelosti. Jeho už nezmeníš a bude len horšie, odíď od neho cim skôr a bud rada, že ešte nemáte deti. Nerob žiadnemu mužovi sluzku!! Nemá k tebe úctu, lebo si žena a lebo mu robíš sluzku! A už ta ma tak zafixovanú, to už nezmeníš, zmeniť treba chlapa a začať sa správať pri ňom a s nim inak

ivankagemini
7. nov 2022

@verkaveverka správne napísané.!

katkine_terapie
7. nov 2022

@zoro9836 "áno ale nie s kŕdľom ľudí ktorých nepozná a nepozná ani ich motívy ale s odborníkom v danej problematike a ak ten pozná všetky okolností za oboch strán." Neviem sice o akom odbornikovi hovoris, ale ak mas na mysli psychoterapeuta, tak ten naozaj nemusi poznat "vsetky okolnosti z oboch stran" pokial nejde o parovu terapiu (a ta sa pri narcistickych, manipulativnych ci inak toxickych ludoch naozaj neodporuca a je lepsie vtedy pracovat individualne). Zavisi od kontretneho vycviku, ktory psychoterapeut ma, ale vo vseobecnosti sa pracuje s pocitmi, traumami, nespracovanymi situaciami atd., lebo to, ze sme si nasli toxickeho partnera ma casto hlbsie korene (pokial to nie je jednorazove a inak sme mali partnerov netoxickych). Co sa tyka kamaratiek a poradenstva na MK, tak to je casto prvy nastrel, kedy clovek zisti, ze jeho vztah, v ktorom sa neciti dobre, nie je v poriadku. Niekedy sa clovek potrebuje iba vyzalovat (kamosky, MK), dat zo seba von emocie, pocut iny nazor, mozno podobny pribeh a jeho riesenie. Takze je fajn pokecať s kamoškami, vypocut si nazory na MK, ale aj navstivit terapeuta. Netreba zatracovat ani jedno, ani druhe. A iba medzi nami, na MK je aj vela odbornikov a ty nevies, ci za niektorym nickom nie je psychologicka, psychoterapeut, socialny pracovnik, psychiater..., ktori radia odborne, zadarmo a vo svojom volnom case.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená