icon

Ako otvoriť manželovi oči predtým ako bude neskoro?

felllicita
30. nov 2016

Ahojte zeny, mam manzela s ktorym budeme coskoro oslavovat 7rokov, deti planujeme asi buduci rok, ale mam naozaj dilemu....
UZ niekolko mesiacov ma trapi, ze manzel travi viac casu s priatemi ako so mnou. Uvediem priklad, 3x do tyzdna hra futbal, a potom este ide s kamaratmi na veceru a plus, niekedy (2 ci 3 krat do tyzdna) este von az do rana 5 ci 8hod.... to ze sa venuje sportu to mi neprekaza, ale prekaza mi ze sa nevie odtrhnt od kamaratov... (alkohol skoro vobec nepije) Kazdy vecer nechodi do postele skor ako o 4:30 rano (i to na moje naliehanie), vacssinou pride okolo 5;30 rano. Dovod je taky ze pracuje vela, coz moze robit i cez den, ale hlavne ze on nie je rany typ.... a pracuje sa mu lepsie v noci....

UZ som sa viac krat na tuto temu s nim rozpravala, a ked som mu zdelila ze jeho dnesny prichod o 6hod rano.. ma naozaj velmi zranil...na to mi povedal , ze on s tym nic nespravi. Zodvyhol sa a isiel pracovat..... Ja nepochopim, ako niekto koho clovek miluje moze prehlasit to ze ho to mrzi, ale ze on s tym nic nespravi..... Dost ma s tym sklamal, hlavne ked mi mesiac do zadu prislubil ze sa pokusil chodit aspon na 4hod rano do postele .....

Inak ja chodim na plny prac uvazok do prace, takze niekedy ho vobec nevidim cely den a to i vecer, minule som to pocitala kolko hodin som s nim stravila (i vratane v posteli pocas spanku) = 15hod. Aktivity vonku netravime skoro ziadne spolu (maximalne tak do restauracie, pozriet film) .Snazim sa vzdy jeho programu prisposobit aby som aspon njiaky cas spolu stravili...takze z roboty chodim rovno domov, aby som ho aspon tu hodinu videla.... inak samozrejme nesedim doma, chodim cvicit jogu, stretavam sa s kamaratkami a i studujem jazyk popritom....

Na druhej strane, ma lubi , stale mi to hovori, objime ma ked treba, pobozka, pohladi, napise pekny odkaz...... Stale mi tvrdi ze ja som u neho na prvom mieste, ale skutky ukazuju opak........ mne to pripada ako keby sme spolu len byvali, prezivali a nie zili ako rodina.... Neviem ci ho chytila druha puberta alebo co? uz vobec neviem ako to mam riesit, velmi ho lubim, ale tym co robi, mi velmi ublizuje.... a zranuje ma :(
Toto vsetko zacalo asi pol roka dozadu.... predtym travil viac casu so mnou ako s priatelmi, nikdy som ho neobmedzovala, a na treningy chodil 3x do tyzdna,,,,, ale zrazu takato obrovska zmena....

Mate niekto podobnu skusenost? Ako mam manzelovi otvorit oci, aby naozaj pochopil ako ma zranuje tym ze netravi skoro ziadny cas so mnou? Ake aktivity navrhnut manzelovi, tak aby sme obaja travili spolu cas? (prechadzky, muzea, parky, plavaren, to vsetko ho nebavi).
Dakujem

bluka2
30. nov 2016

@felllicita Ale odkial beries tu istotu, ze nikoho nema? nerozumiem.

monika_k
30. nov 2016

@persica nemam este ani 30 ... a preco by sme to mali surit ak obaja sa nato necitime ? len preto ze sa to tak robi???? ze je to u niekoho normalne? co je v dnesnej dobe normalne??? co je natom ze drieme ako koni aby sme si neskor mohli uzivat dieta??? inac kde zijem tak je uplne bezne ba priam normalne mat dieta po 30tke... iba na svk to uz zrejme normalne neni. nechapem zas ja

monika_k
30. nov 2016

@emilia25 mozno moda mozno je to len zamyslenie sa nad tym kolko rodin a deti je bez baraku bez jedla bez penazi .. zvacsa len preto ze sa ponahlali s detmi

felllicita
autor
30. nov 2016

to by som si vsimla, myslim ze by za milenkou nechodil v teplakoch a neooholeny..... taktiez som bola i parkrat s nim na treningu, i po treningu na vaceru i na poker,,,,, takze viem ako to prebieha. Telefon mu stale blika len od jeho kamaratov, a s nikym inym si moc nepise, nevola, neschovava telefon, tablet, ...kedykolvek mam pristup do jeho FB, alebo PC, telefonu....tak keby nieco tajil predomnou by to robil inak....

mima4
30. nov 2016

@monika_k vsak hej. A kolko mas rokov?

monika_k
30. nov 2016

@mima4 mam 27

mrkvicka060
30. nov 2016

@felllicita tak prepac, potom je to uplne ok, ked spanku ma dostatok 😀 boze zena.. aj keby chodil len s kamosmi, s dvomi, ku ktoremu domov presne chodia? Podnik by.sa tazko vymuslal, tam by si ho mohla ist hladat, a co keby tam nebol? To nebude riskovat.. tak ide k nemu domov.. ok... moja a hrala si uz niekedy normalny poker? Poker o troch ludoch je dost onicom, a ak to takto vydrzia hrat celu noc tak nebudu uplne kompletni. Takze ani ten poker by som nezozrala... ale ok, hra poker s DVOMA slobodnymi kamaratmi, z torych jeden je nezamestnany.. potom pride rano domov a prechrape den... a zase sa dostavame k veci - naco ti je taky manzel? A este deti aby ste mali. Naozaj ti drzim palce, aby si to vyriesila k spokojnosti vas oboch...

mima4
30. nov 2016

@felllicita
Moja rada
Komunikovat a komunikovat. Slusne, pokojne s uctou a laskou.
A urcite teraz neriesit deti

mima4
30. nov 2016

@monika_k tak to mas casu 😉

alaguema
30. nov 2016

@felllicita neviem si predstaviť tých jeho kamošov, ktorí s ním zdieľajú nadšenie pre šport celé noci. Ok, on robí z domu, ale aj všetci jeho kamoši? Nemajú nič iné na práci, len celé noci pozerajú futbal, alebo hrajú poker a cez deň spia? Predpokladám, že nie ste ani študenti, ani puberťáci. Neverím, že takto fungujú dospelí ľudia.

alaguema
30. nov 2016

@liz_lemon zaujímavé, že tam mala 29 rokov a bolo to minulý rok 😎
Teraz má 27 👽

monika_k
30. nov 2016

@alaguema 27 mam ja a nie autorka

liz_lemon
30. nov 2016

@alaguema 27 má monika_k, nie autorka

alaguema
30. nov 2016

@monika_k aha...par don 🙂

bluka2
30. nov 2016

@alaguema Presne, to znie ako scifi. Vsetci kamosi maju flexibilne joby a su nocne vtaky?

felllicita
autor
30. nov 2016

nehravaju poker len traja, je ich tam vzdy viacej...ale dvaja z nich su tam ako inventar.....ale to nie je podstatne kolko ich tam sedi a hra.... ide o to ze uprednostnuje kamaratov alebo ine aktivity pred vlastnou zenou.... samozrejme snazi sa zakompmponovat i mna do svojho ?busy programu....😨 , co koniec koncov i tak nestaci.

Vec je ta, ze urcite chcem bojovat a prijmut svojho manzela aby sa zamyslel a zacal sa spravat ako zenaty muz. Pretoze manzel na 15hodnin tyzdene nie je mnzel, ale len spolubyvajucii.... Apropo mozno to ma i korene v tom ze kedysi som pracovala 12 az 16hod dennne, 6x do tyzdna....takze sme travili spolu minimalne cas....uz z vlastneho presvedcenia som zmenila zamestnanie, pretoze vztah mi je a bol prednejsi....

mima4
30. nov 2016

@felllicita povedz mu presne toto, co pises sem

selly221
30. nov 2016

Felllicita, podla toho co si napisala suhlasim so vsetkymi názormi ze kamosi su vlastne minimálne chapava kamoska s výhodami. Aj ked kiezby to tak nebolo, vravíš ze taky nie je. Nemusi byt a vsetky naše podozrenia su mozno len dohady ktore sa nezakladajú na pravde. Poradila by som ti asi len tolko, daj na svoj pocit,isto sa to vsetko tu nečíta dobre, no pre kazdy pripad maj oci otvorene.😉 nevera sa vzdy zázračnou zhodou nahod prevalí,otázne je kedy😊
Nie su vsetci rovnakí,ale ja som tiez bola presvedcena ze ten moj by mi take nikdy neurobil,dokonca uz ked som mala aj dokaz to moj rozum nevedel prijať,ved on taky nie je😀
V kazdom prípade len komunikácia komunikácia komunikácia... povedz mu ako by si si predstavovala,ako si to predstavuje on,povedz mu ako by ste fungovali,ake dôsledky bude mat jeho súčasne správanie,predsa 7rokov je dlhy cas... pokial ta odignoruje,vykašle sa na to pod ultimatom odist na cas niekam... Clovek vzdy pride nato co stratil az ked to nema, a pokial by nato neprisiel,nie je o com.

emilia25
30. nov 2016

@monika_k tiez som si myslela ze mas davno po 30tke.

felllicita
autor
30. nov 2016

a ja mam 30 rokov, ked uz sa o tom bavime.... , Jeho kamarati nie su studenti, dospeli ludia od 23 do 27rokov ak sa nemylim.... ale kedze nemaju priatelky ani rodiny, ziju uplne inym zivotom. specialne ti dvaja spominany kamarati ziju hlavne sportom (aktivne) a i samozrejme pasivne pozeraju....mne pripadaju ako dvaja nevyzrety pubertiaci, jeden by stale chodil von na party a medzi ludi a druhy introvert uplny sportovy fanatik, ktory nepracuje a venuje sa hlavne len sportu..... takze ked 2 ci 3 krat do tyzdna ostane do rana hore, ma 4 dni na to aby sa vyspal.....

mrkvicka060
30. nov 2016

@felllicita no tak presne toto mu povedz... ale prepac, ked ta odbil tym ze ,,on s tym nic nespravi" tak to je moc... dobre, aj ja som pisala diplomovku po nociach lebo cez den to proste neslo...lepsie sa mi robi v noci. ale potom som musela dospavat, lebo dennym spankom som to nedohnala. Ja neviem, ked mu tak na milion percent doverujes, tak sa ho opytaj, ci je uplne mimo uz alebo len trochu a naco si ta bral, ked s tebou nechce travit cas. Lebo zrazu posledneho pol roka je nocny vtak.. ty mas byt u neho prvorada, ai jeho manzelka. Ked si mu povedala, ze ta to trapi a ranilo ta to a on na to kasle, co teba rani, on s tym proste nic neurobi...

monika_k
30. nov 2016

@emilia25 nie nemam... s manzelom sme spolu 12 rokov ale nie ako manzelia asi som sa zle vjadrila a to vas zmiatlo

bluka2
30. nov 2016

@felllicita Ale co chces riesit, ak on toto nechce zmenit, ty ho nijako nepresvedcis, neprinutis. Nejaka lepsia rada ako otvoreny rozhovor s tym, ze pre teba to takto dlhodobo nemoze fungovat asi nebude (mne teda nic nenapada). Mozno aj rozvod by vam padol vhod, bohuzial, on moze pokracovat s kamaratmi a ty si najst niekoho kto chce zit manzelsky zivot podobne ako ty. Este nemate deti, horsie by to bolo, keby ich mate...

gita17
30. nov 2016

hm, no akosi nie ste kompatibilny... ked s tebou nema chut travit cas, tak to nezmenis. Jasne si urcil priority. Jeho nezmenis, to je zbytocne mrhanie energiou. Bud zmenis seba a budes zit v noci alebo mas smolu. Inak on bol vzdy taky? Neviem si predstavit, ze ako a hlavne KEDY ta namotal.

bluka2
30. nov 2016

A este manzelska poradna - neviem, ci niekto spominal

emilia25
30. nov 2016

@monika_k to sa malo kedy vidi ze vztah ktory zacal este v puberte vydrzi tak dlho.

yollanda
30. nov 2016

Ked pridu deti ho neuvidis uz vobec. Myslis ze ti s nimi pomoze? Zabudni

felllicita
autor
30. nov 2016

Dakujem za rady, pokusim sa s nim v klude este raz porozpravat..... i ked to nebude premiera, uz som sa s nim rozpravala vela krat na tuto temu. Som zastanca toho ze komunikacia je nadovsetko.....ale ked jedna strana si melie stale jedno a to iste...nedava to zmysel pocase. Preto som sa rozhodla napisat sem a spytat sa na rady ci niekto nema podobnu skusenost. Trha mi to srdce cela tato situacia, hlavne ked viem ze predchadzajuce roky i ked mal vlastne zaujmy, vzdy som citila ze som na prvom mieste....teraz i ked ma v tom utvrdzuje ze som na prvom mieste, skutky poukazuju opak....

andreasiskova3
30. nov 2016

Tak toto si fakt neviem predstaviť. Zdá sa mi, že každý z vás žije svoj život zvlášť i keď spoločne bývate. Určite to nie je v poriadku. Treba skúsiť manželskú poradňu.