Ako oznámiť deťom nemanželské dieťa otca?
Mame s muzom 2 deti (predskolsky vek). On ma dceru z predchadzajuceho vztahu, ma 15rokov. Kym sme este spolocne deti nemali, chodila ku nam kazdy 2 vikend. Starsi syn ju videl naposledy ked mal asi 2-3roky. Nepamata si ju vobec. Mladsi syn ju nevidel nikdy.
Po jej vselijakych obvineniach, sms spravach, zmanipulovanom spravani zo strany jej matky sa tak odcudzili, ze sa s muzom nevideli asi 2 roky v kuse. Nejdem ani pisat o tom terore co sme zazivali od jej matky, po cele tie roky...
Potom sa mu nejako ozvala na fb. Teraz je to asi rok co sa stretavaju obcas niekde mimo nás. Tak sme sa s muzom dohodli. Ze po tom všetkom co sa stalo, nech si budujú oni vztah a mna a detmi treba nacas z toho vynechat. Tak som to citila proste. Ale vidim ze to je vztah o nicom. Muz ju zoberie von, len ked sa ona ozve. Na hodku, na dve, kupi si co potrebuje, alebo ju zoberie do kina a zavezie zas domov. Ja to proste vidim, ze su si odcudzeni.
Vzhladom k tomuto, neviem ako to povedat detom, ze ich otec ma aj ine dieta. A za dalsie, najradsej by som bola, aby to ostalo takto ako to je, nech sa stretavaju, nech si buduju vztah, ale bezo mna a deti. Mate to niekto takto? Ako ste to riesili?
@matkahelka ja len, ze si to velmi pekne a hlavne vystizne napisala, kiezby si z toho autorka nieco zobrala
@matkahelka kto je?
Nase spolocne deti boli od malicka vedene k tomu ze maju surodencov. Ze tatino mal predtym inu zenu a mali deti.ale my sa stretavane.
Normalne im predstavte velku sestru.

Ja som bola v situácii tvojich detí, môj otec mal 2 deti z predošlého vzťahu, rozhodli sa vychovávať ma bez vedomosti o nich ako jedináčika... Otec mi to chcel povedať až v 18tich keď budem "rozumná", prasklo to ale keď som mala 13, povedala mi to ožratá suseda... Veľmi som im to zazlievala a zazlievam, som toho názoru že som mala v tom vyrastať a nie mi toľké roky klamať. Keď v tom dieťa vyrastá a od malička o tom vie nepríde mu to nijak zvláštne nezamýšľa sa nad tým, časom sa až začne pýtať, no keď sa to dieťa dozvie po XY rokoch a zistí že žilo v lži je to horšie. Čo sa týka vášho prípadu deťom by som staršiu sestru nezatajovala ale o nej povedala, neznamená to že má chodiť na návštevy a máte budovať vzťah medzi nimi, len im jednoducho neklamať aby o nej vedeli 😊
Otec sa s nimi inak stretával mimo domu tak ako u vás mal to "podelené"