icon

Ako pochopiť muža alebo včas odhaliť, čo sa deje

bulik30
10. feb 2012

Ahoj , ani neviem ako začať ale k veci ...
S mm sme rok a pol manželia a 4 roky spolu , od zaciatku vztahu sme spolu bývali , síce boli hádky ale kde niesu ...
No k veci asi po pol roku mazelstva , sme sa budovali a mm mi začal vyhadzovať na oči že nič nerobím , samozrejme že to nebola pravda makala som tam ako debil , varila , vyvazala majstrov atd.. ale on sem tam si vela krat vzal niečo do hlavy a držal sa toho aj ked to nebola pravda ... to mi dost ublizovalo , boli hadky ale sli sme dalej ... potom som prišla na jeho neveru ... neviem k comu všetkemu doslo ale prichytila som ho ako omakáva jednu známu a vraj to nebolo prvy krát .. dobre aj to sa dalo nejak dokopy aj ked na to veĺa krát myslim a je ťažké zabudnuť ... no a teraz naposledy to prislo k tomu že sa sem tam aj vulgarne chova - nadava mi...
Nebudem ho tu osočovať , nie je zly človek .. vie byť pozorný , snaží sa , nechodí po krcmách aj ke´d si rád vypije ....
Len by som chcela pochopiť prečo je to tak , prečo vám človek ktorý tvrdí že vás miluje , vám tak ubližuje... co sa deje ako to mám chápať ... je ho rekcia na moje otázky po hádkach je tá , že ja som začala ( prisahám nie je to pravda ) , že je to reakcia na to ako sa chovám.. ked sa opýtak ako sa chovám čo mu vadí tak mi nevie odpoovedať ... Preto poprosím vás skúsenejšie poradťe mi alebo mi otvorte oci a povedzte čo sa deje ... čo robiť aby sa nad sebou zamyslel a pokusil sa zmeniť..

Strana
z6
p.j.jacky
11. feb 2012

@nibiru ja mojmu manzelovi periem uz 15 rokov ponozky a poviem ti,este stale ma vie prekvapit.AJ v dobrom aj v zlom.Niekedy ho mam bohuzial plne zuby a niekedy sa na neho tesim ako male dieta na vianoce.Presli sme si vela zleho ale presto vsetko stale citim ze radi sa mame a to je hlavne,spaja nas obojstranna laska aj ked sa vo vela veciach nezhodneme a hadame,ale vzdy sa to nejako ukocirovalo.A ja si myslim,ze vela na vstahu aj zalezi od zeny ,co je schopna tolerovat,odpustit ,prisposobit sa...zeny drzia rodinu.,,,Niekedy nechat chlapa v iluzii,ze on je panom domu ,ale najst tu hranicu aby mu slava nestupla do hlavy.

mataharyy
11. feb 2012

@bulik30 Ahoj, nečetla jsem diskusi, jen jsem dnes (nezávisle na této diskusi) narazila na tento článek... 😉
http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/258528-... Možná ti to pomůže pochopit ☹ no možná je u vás jiný problém... 😉

wrok
12. feb 2012

@lady511 zijem v BA, ale povodom som zo Stredneho Slovenska...
nesuhlasim s tebou, ze vztah nemoze fungovat a vydrzat 50 rokov...je sice pravda, ze konzumna spolocnost nas v sucasnosti uci, ze je lahsie utiect zo vztahu bez boja ako sa pokusit aj na sebe nieco zmenit (vid. statistika rozvodovosti), ale toto by nemalo byt zmyslom zivota - zdrhnut ked sa objavia problemy, podla mna ked raz clovek niekoho lubi a zacne s nim zit, zalozi s nim rodinu, ma s nim deti, tak pokial tam nie je nevera, nasilie, nejake psychicke tazke diagnozy, by mal byt ochotny nieco pre toho druheho aj obetovat a nie len presadzovat svoje nazory a hodnoty, ak je toto ochotny robit a rovnako je to ochotny robit aj jeho partner, neviem si predstavit dovod preco by nemohli spolu zit partneri cely zivot... je to o komunikacii, uprimnosti a ochote menit sa na zakalde spolocnych kompromisov v prospech rodiny.
podla mna az tak od temy neodbacame, pretoze je to stale o tom co robit ked nam partner nevyhovuje, ked mame pocit, ze sa zmenil, ako to pochopit a ako sa zachovat. Objavili sa tu nazory, ze najlepsim riesenim je co najskor utiect z boja. Ja zastavam nazor, ze ked sme sa uz raz do niekoho zamilovali a zacali s nim zit, tak stoji za to skusit vsetko co sa da aby sme ten vztah udrzali, aby sme sa skusili s partnerom obaja kompromisne dohodnut... nepovazujem utek a stracanie rokov pri hladani noveho partnera za ovela vecsiu vyhru - kolko chlapov je nasilnikov, alkoholikov, uchylov, alebo inac psychicky narusenych; kolko zien ma obdobne, alebo ine problemy..... sktocne si niekto mysli, ze je lahsie najst si noveho idealneho partnera ako sa pokusit odstranit komunikaciou vzniknute problemy s partnerom s ktorym sa uz viac-menej pozname a vieme o sebe tak vela, ktoreho sme uz zazili v roznych situaciach... vsak ak sa to nepodari a partner nebude ochotny tak sa vieme relativne rychlo podat dalej, ale preco to neskusit... mozno aj partner ma len zle obdobie... tak ako ho obcas mavame my....
nevera - strach - hmm, podla mna nie je dobre obavat sa nevery, pretoze prave samotna obava, ktora casom moze prerast do ziarlivosti, nedovery, podozrievania, kontrolovania, sledovania, vycitania, scen moze partnera priviest k nevere, na ktoru by pred tym ani nepomyslel... partnera si takto mozme od seba odohnat, odostvat, znechutit ho... partnersky zivot je aj o vzajomnej dovere a ucte...

bulik30
autor
12. feb 2012

@mataharyy dakujem idem juknut 🙂

nibiru
12. feb 2012

@wrok to si ta krasne a pravdivo,vystižne napisal 🙂

lili_mia
12. feb 2012

@wrok vystihol si to, čo si myslím o nevere .. ak sa človek vo vzťahu nudí, tak nech to rieši s partnerom, nie s iným človekom, ktorý to využije-zneužije .. ak je človek neverný, je jedno či chlap či žena, tak prečo? preto že tá žena zviedla toho muža? ale prečo ho zviedla? prečo sa on nechal zviesť? pretože doma mal dusno? prečo mal doma dusno? chodil neskoro z práce? odkladal niečo? a tak ďalej .. preto ja po nevere dávam druhú šancu, vždy to zmení vzťah a je ona oboch, aby to bolo k lepšiemu

wrok
12. feb 2012

@lili_mia druha sanca je komplikovana vec... v minulsoti som prezentoval, ze jedine co nedokazem odpustit je nevera, stale nie som celkom presvedceny, ze by som to dokazal. Na druhej strane je pravda, ze ked clovek miluje a sebakriticky si uzna, ze nevera bola z casti sposobena aj jeho konanim vo vztahu...

nibiru
12. feb 2012

ja neviem ja rozlisujem neveru na taku ktora sa naozaj stane ze prezivame krizu a nastanu okolnosti take ze stane sa ale viac sa ktomu nevrat taku by som odpustit dokazala i ked prve co som priatela vystrihala ak by sa stalo nechcem otom nikdy vedet lebo ked sa prizna jedine čo ulavi svojmu svedomiu vztah to nastrbi tak ci tak a na taku kedy muz,zena planovane odchadza aby bol neverny alebo si najde milenku,milenca to by som odpustit nedokazala.

p.j.jacky
12. feb 2012

@wrok ahoj suhlasim,pravda pravduca... 😉

p.j.jacky
12. feb 2012

@wrok ahoj suhlasim,pravda pravduca... 😉
@nibiru pocuj,toto iste aj ja hovorim mojmu chlapovi,ze ak mi bude neverny a nadalej bude chciet somnou zit a lubit ma,nech robi tak ,aby som sa to nikdy nedozvedela!!! 😵

nibiru
12. feb 2012

@p.j.jacky neviem či by som dokazala vsetky istoty,majetok,aby dcerka nebola stale s otcom predca niesme spolu 1r. fakt sme prezili vela zleho,dobreho,krasneho všetko zahodit koli jednorazovej nevere to by som asi neurobila ale ak by sa stalo a nedajboze by som sa to dozvedela mal by co robit aby som mu zacala doverovat ale nastastie viem ze ma nikdy nepodviedol ani nemal kedy kedze stale sme spolu a ked nie tak je v praci s ktorej len tak odist nemoze atd...ale stat sa moze hoci co no ak a ano nikdy otom nechcem vedet.ja som mu povedala ak si bude chciet niekto s nas najst niekoho ineho rozideme sa a kludne nech si najde pride mi to strasne nefer voci tomu druhemu mat dva vztahy a on ma ten isty nazor.

p.j.jacky
12. feb 2012

@nibiru ty mi citas z hlavy?takto to mam aj ja...ja teda neviem ci mi neverny bol a ani po tom nepatram.Presne sme spolu uz vela rokov a teraz konecne mame aj dietatko a neviem neviem,tazko povedat ako by som sa zachovala v situacii keby sa mi k nevere priznal...ale asi tiez by som nerobila unahlene zavery a sup prec...zalezi aka nevera,ci jednorazovka a v zivote ju uz neuvidi,alebo tahacky niekolko mesiacov a zit dvoji zivot-toto asi by som nerozdychala...alebo on 😅

halime
9. apr 2013

Musím otvoriť tuto tému znova .... Možno sa len potrebujem vyrozpravat, zdoverit. Som s partnerom uz 8 rokov. Mame krasneho 2 ročného syna. Pred pár rokmi urobil niečo co ma hlboko zranilo. Nedokážem sa cez to preniesť aj ked je to uz dávno za nami nosim v sebe ukrutnu bolesť, zlost a neviem ako ísť ďalej. Moja dôvera voči nemu bola hlboko narušená a neviem ako to obnoviť aby bolo všetko aspon naoko ako kedysi. V hĺbke srdca ho veľmi lubim ale cely cas vo mne zostava akýsi blok, múr a to všetko vedie k hádkam, vycitkam a zlej atmosfére. Nechcem aby to malo vplyv na syna ale on ho miluje a ja sa tak strašne snažím všetko zachrániť ale neviem ci to ma zmysel a ci sa cez to všetko kedykoľvek dokážem preniesť. Podotýkam nejde o neveru. Zažili ste niekto niečo podobne? Ako sa s tým da žiť? A ako sa zbaviť takej silnej zlosti?

aupairkosice
9. apr 2013

@halime ak on narusil tvoju doveru, tak on sa ma snazit.. ty so svojim vnutornym prezivanim vela nespravis, ale cim viac si budes hovorit, ze nato nechces mysliet, tym viac budes.. chapes? preto on by sa mal spravat tak, aby ti nedaval dovod si to pripominat. Aby ta utvrdzoval v tom, ze si pre neho ta jedina, aby sa ti v hlave nerojili tie neprijemne spomienky a nespocetne mnozstvo myslienok preco to spravil, co si myslel ked to robil.. Preto, ty sa netráp tým co máš robit. Vezmi si ho a povedz mu aky mas problem.. teda aj on 🙂) Mozno mu bude treba povedat, ze potrebujes viac pozornosti, ze potrebujes uistit. Ak to urobis, tak mi daj vediet ako sa k tomu postavil 🙂 Držim palce

wrok
12. apr 2013

@wrok suhlasim s tebou, ja som len konstatoval, ze zial spolocnost, media vytvaraju negativne hodnoty. Ludia by stale mali bojovat a byt ochotnI pre vztah nieco spravit, hladat kompromisy, samozrejme okrem tych psychickych diagnoz, uchyliek, patologickych deformacii....

Strana
z6