icon

Ako pochopiť muža alebo včas odhaliť, čo sa deje

bulik30
10. feb 2012

Ahoj , ani neviem ako začať ale k veci ...
S mm sme rok a pol manželia a 4 roky spolu , od zaciatku vztahu sme spolu bývali , síce boli hádky ale kde niesu ...
No k veci asi po pol roku mazelstva , sme sa budovali a mm mi začal vyhadzovať na oči že nič nerobím , samozrejme že to nebola pravda makala som tam ako debil , varila , vyvazala majstrov atd.. ale on sem tam si vela krat vzal niečo do hlavy a držal sa toho aj ked to nebola pravda ... to mi dost ublizovalo , boli hadky ale sli sme dalej ... potom som prišla na jeho neveru ... neviem k comu všetkemu doslo ale prichytila som ho ako omakáva jednu známu a vraj to nebolo prvy krát .. dobre aj to sa dalo nejak dokopy aj ked na to veĺa krát myslim a je ťažké zabudnuť ... no a teraz naposledy to prislo k tomu že sa sem tam aj vulgarne chova - nadava mi...
Nebudem ho tu osočovať , nie je zly človek .. vie byť pozorný , snaží sa , nechodí po krcmách aj ke´d si rád vypije ....
Len by som chcela pochopiť prečo je to tak , prečo vám človek ktorý tvrdí že vás miluje , vám tak ubližuje... co sa deje ako to mám chápať ... je ho rekcia na moje otázky po hádkach je tá , že ja som začala ( prisahám nie je to pravda ) , že je to reakcia na to ako sa chovám.. ked sa opýtak ako sa chovám čo mu vadí tak mi nevie odpoovedať ... Preto poprosím vás skúsenejšie poradťe mi alebo mi otvorte oci a povedzte čo sa deje ... čo robiť aby sa nad sebou zamyslel a pokusil sa zmeniť..

wrok
11. feb 2012

@bulik30 nesuhlasim, obcas maju ludia naozaj zly den, ale aj to neznamena, ze sa im odpusti fyzicke nasilie, alebo nevera! clovek si musi priznat, ze ma zly den, musi sa dokazat ospravedlnit...

quaxi
11. feb 2012

@bulik30 nechcem strasit, ale naozaj to velmi sedi na to co opisujes, ci je to realne, budes musiet posudit sama. Ak ano, bud rada ze este nemate deti, takto lahsie vycuvas. Zostavat vo vztahu s psychopatom je nezmysel, nikdy sa nezmeni, len z teba zostane troska.

bulik30
autor
11. feb 2012

@wrok počkaj fxzické.. on ma nikdy neudrel ... ja tu hovorím o tych jeho vylevoch - nervovych stavoch a aby som to tiež trošku uviedla na pravu mieru ... nie je to na dennom poriadku je to raz za čas - preto som zalazila tu temu lebo neviem ako mu prehovorit do duse .. alebo co urobit aby prisla zmena ..

bulik30
autor
11. feb 2012

@quaxi keby to bolo na kazdodenom poriadku , keby ma bil , chodil po krcmach , nedal mi ani korunu ...tak beriem ze je psychopat ... ale to o nom nemozem tvrdit , lebo to tak nie je ... vie byt vybusný , vulgarny toto mi na nom vadi toto chcem zmenit

wrok
11. feb 2012

@bulik30 prepac, ok nasilie tam nebolo, ale nevera... hmm urcite by som isiel za odbornikmi, prepac ale nepredpokaldam,z e sa zmeni po rozhovore vas dvoch, on to potrebuje pocut od odbornika a mozno aj ty budes prekvapena co vsetko sa este dozvies... potom ked vam psycholog povie pred vami oboma navzajom vase profily budete vediet na com ste a ci chcete s takym partnerom ostat, ci niekto nepotrebuje odbornu pomoc...

bulik30
autor
11. feb 2012

@wrok ano to mas pravdu ... tak mi porad ako sa dostat k psychologovy ..

wrok
11. feb 2012

@bulik30 tak v prvom rade s tym on musi suhlasit.. na Úrade práce, sociálnych vecí a rodiny je bezplatné poradenstvo poskytované psychológmi, inou moznostou je najst si na nete nejaku poradnu a zaplatit si za to...

ivuska6
11. feb 2012

vies ty si stale slepo zamilovana a nechces si pripustit ze by si sa mala rozist chcela by si to vsetko napravit ale to nepojde cloveka nezmenis a ked raz nieco spravi spravi to aj druhy krat aj treti a ak dopustis tomuto vstahu ist dalej pridu deti a on bude taky isty este horsi tak potom sa uz nerozvedes lebo to nebudes chcet pre tie deti tak sa poriadne nad sebou zamysli a odyd rozved sa pokial nemate deti a nasvete je vela chlapov a aj lepsich nezasluzis si zit po boku jedneho chrapuna ktory robi take veci a bude neskoro lutovat za par rokov ze spravila som chybu ked som zostala lebo uz ked su deti je to horsie . ja tiez nemam eno nuno doma a kolko krat som si povedala radsej som si mohla zahriznut do jazyka ako som ho spoznala sice zle mi nerobi len nepomoze dnuka to si musim nakazat ked nieco chcem ale to su vsetci chlapi jednaky okrem vinimky aj to je 1 s 1000 ale byt by som sa nedala ani by som snim nezostala viac keby sa take daco odohraje momente by som sa rozviedla. zlym spravanim partnerov ku sebe laska pomali vyprcha a potom uz zistis aka si bola zaslepena laskov.

bulik30
autor
11. feb 2012

@ivuska6 nebije ma .. . mozno ma spravdu ze som zamilovana , mozno mam strach ze zostanem sama .. zrejem si to musim najprv zrovnat v hlave ja ..

quaxi
11. feb 2012

@bulik30 psychopat nie je to, co si bezni ludia predstavuju pod psychopatom. Preto som ti dala ten link, nie je to lahke citanie na 5 minut, treba si to pozriet cele, zaberie ti to mozno par dni, ak chces vediet pravdu, budes sa musiet viac zamysliet nad jeho spravanim... V kazdom pripade vela stastia.

bulik30
autor
11. feb 2012

@quaxi ďakujem ti ...

wrok
11. feb 2012

nesuhlasim, ze je to na utekanie, rozvod, v prvom rade je to na skusenie vyriesenia problemu a az potom na odidenie...

bulik30
autor
11. feb 2012

@wrok ved toto chcem , preto som chcela poradit ... poradit od skusenejsich ako na chlapov ... z nimi je niekedy tazko sa porozpravt alebo ja to robim zle ...mozno nanho posobim ako nejaky psycholg ...
ty si chlap porad ako sa vam da prehovorit do duse ?

ivuska6
11. feb 2012

@bulik30 pokial nemas deti sama nezostanes neboj sa . 🙂 uz s detmi je to horsie hladanie .

bulik30
autor
11. feb 2012

Baby a náš jediný chlap vo fore .... chcem sa vam po´dakovať za všetko, za to že mi venuje čas a riešite spolu zo mnou moj problem , ďakujem vám za to

wrok
11. feb 2012

@bulik30 ja som vzdy bol a vzdy som za priamost, urpimnost, otvorenost, priamu komunikaciu - ak ti nieco vadi rovno to povedz... pravdou je, ze my chlapi sme vecsinou jednokanalovy, co nepovies nas nenapadne, nedomyslime si vase naznaky, ale nie preto, ze vas mame v pazi, jednoducho vnimame suvislosti v inych rozmeroch.... - co povies to spravime, teda povedz co ti vadi a co chces, ze s tym chces navstivit poradnu... nezabudni zdoraznit, ze mas zaujem o udrzanie vztahu, ze chces aby ste spolocne dospeli k rieseniu, ze neobvinujes jeho (aby si nezranila jeho ego) ale ze vase spoluzitie je v krize a chces to napravit

lady511
11. feb 2012

@bulik30 vidno že ho stále velmi miluješ....určite asi vaic ako on teba 😒 možno sa len cíti že zlihal....vtedy su chlapi takýto roztržitý....mala som vztah kde ma partner bil...a odpustila som mu tak som ho mala rada...proste som to dalej neriešila...potom mi navrhol aby sme,.,,vyskušali sex v trojici....(myslím že naše milovanie nemalo chybu)skoro som odpadla ked mi to navrhol...podviedol ma...aj tak som ostala,,, ☹ bala som sa že ma už nikto nebude mat tak rad ako on...a nakoniec prišiel iný ,,,lepší,,,teda moj mm. 🙂 🙂 🙂 a ukončila som vztah o ktorom som si myslela,,,že je dobry a opuistila som partnera o ktorom som si ymslela že je najlepší zo všetkých...určite si pekna žena...nenehaj so sebou takto mávat...možno ani nevieš a príde do tvojho života niekto nový a lepší 😉 😉 😉

wrok
11. feb 2012

@lady511 suhalsim, ze si mala dovod na krajsi zivot, mam vsak pocit, ze tu baby presviedcate rovno k tomu aby sa @bulik30 zodvihla a odisla namiesto toho aby sa aspon pokusila o riesenie vztahovych otazok... nehovorim, ze to vzdy za to stoji - snazit sa, skusit to... ale nesuhlasim ani s tym, ze sa hned pri prvych problemoch ma clovek podat dalej....

lady511
11. feb 2012

@wrok Ahoj mám jednu otázku...kedže si muž možno budeš vediet poradit.... 😉 😉 celi svoj vztah k partnerovi...sa snažím o seba dbat respektíve...asi to až prehánam...vždy chcem vizerat tip-top...vlasy,make-up,,,oblečenie všetko,,,,pred časom mi povedal drahý že "krása nieje všetko",,,,skoro som odpadla pretože,,to moje snaženie vizerat čo najlepšie je dost vyčerpávajuce...pri dietati...
chcela yb som vediet či ej to ozaj pravda že si to až tak nevšímate????ako je žena namalovana?učesana,,,navovana a pod?

wrok
11. feb 2012

@lady511 hmm, tak za seba - nie je to pravda, vsimame si, pre muza (samca) je prirodzene, ze sa za peknou zenou obzrie, casto to vsak nerobi preto, ze by chcel byt neverni, je to automaticke, pozrie sa pretoze je zena pekna (ale toto robite aj Vy zeny, aj vy sa za peknymi a uspesnymi chlapmi obzriete, aj ked si to casto nechcete priznat), viac vsak neriesime, lubime svoju druzku. Vzdy sa mi pacilo ked som bol kdekolvek so svojou manzelkou a ona bola krasne upravena, pretoze som vedel, ze aj ostatni muzi sa za nou obzru... neziarlil som za to, zvysovalo to moju hrdost aku mam krasnu partnerku. Zaroven sa aj mne strasne pacilo aka je moja partnerka krasna. Na druhej strane, nie je to len o vonkajsej krase, preto mi nevadilo ked som prisiel domov a moja bola v teplakoch s rozcuchanymi vlasmi - lubim ju nie len pre pozlatko, ale preto aka je, preto, ze je pre mna stale aj sexualne pritazliva a na to nemusi mat na sebe najnovsi model oblecenia, alebo drahe spodne pradlo.... takze muzovi sa paci ked sa o seba manzelka dokaze postarat a byt upravena, na druhu stranu nie je pre muza kladom ak manzelka stravi denne hodiny na kozmetikach a pred zrkadlom, jedoducho ani toto sa nesmie prehanat...

lady511
11. feb 2012

@wrok tak viac menej som to prehanala kým nebolo bábo teraz na to nieje čas 😀 😀 kedže máme maleho diabla doma 😀 😀 som rada ked si umijem vlasy 😀 😀 ale stále mi moc záleží na svojej vyzáži,,neviem je to taka moja uchilka..samozrejme ked som doma nechodím ako modelka vždy upravena.,,dokonca ani moj partner mi nikdy nepovedal aby som sa namalovala ked som doma....páčim sa mu ,,aj napriek tomu,,,že doma vyzeram,,"ako žena na materskej"asi je to len v mojej hlave,,,a to že sa pozerá za inými?asi ano,,,ja viem je to normálne ved aj aj sa pozrem...a práve preto ked sa pozera,,,tak preto sa snažím vyzerat stále dobre je to taký kruh 😀 😀 ale ked to zoberem z druhej stránky...tak on to tiež so starostlivostou o seba neprehana(pracuje so stavebninami kde sa dost práši)a nikdy nebol tip "kravataka..."čiže sako,,,pukove nohavice,,,atd,,,aj ked by sa mi to páčilo 😀 😀 😀 asi je to len v mojom sebavedomí a v tom že sa bojím toho aby som sa mu aj po 15 rokoch páčila ☹

wrok
11. feb 2012

@lady511 je dobre ked sa o seba zena stara, podla toho ako si to napisala tak to neprehanas, to je tiez dobre aby zase chlap nemal pocit, ze ma doma babiku... takze v pohode.. co sa tyka toho aby tam mal chlap rad aj po 15 rokoch - to nie je o tom ako sa malujes, ako sa o seba staras, to je o tom ako si s manzelom pocas tych rokov rozumies, ako si s nim vsetko vidiskutujes, ako vyriesite vsetky nezhody v zarodku a nenechate ich prerast v tichosti do neriesitelneho problemu, aby ste nezili vedla seba ale spolu...

lady511
11. feb 2012

@wrok tak to je pravda ......mi ešte od tých 15 rokov máme teda riadne daleko....snažím sa...aj ked niekedy je tažke...(v mojom príprade)si zahriznut do jazyka,,,,som hroozne tvrdohlava,,a on tiež ale vieme nájst riešenie,,, 🙂 ja neviem ked sa pozrem na našu malu,,,vidím v nej jeho...a našu velku lásku...ale ako každa žena sa bojím nevery,...a otázky ôčo ak niekedy"ak sa to niekedy stane?čo bude robit?zvládnem vedla neho žit koli dietatu????,viem že sme už asi odbočili od témy... 😖 lebo mám pocit že v dnešnej spoločnsoti je prakticky nemožne aby ludia spolu v harmonii a laske vydržali aj 50rokov?možem sa spítat odkial si presnejšie??

p.j.jacky
11. feb 2012

ahoj ak mozem zapojim sa aj ja. Citam tu rady aby si sa zbalila a odisla.No ale myslim ,ze ty hladas riesenie a niesi ty rozhodnuta ho opustit.Ak by si bola neriesila by si to.
Chlapy vnimaju nas zensky svet uplne inak.Musis snimi jednat niekedy ako s malymi detmi a vsetko dobre vysvetlit co od muza chces.
Pises ze ti bol neverny,ze obchytkaval nejaku zenu...Neviem ci to je nevera,alebo naznak toho ze je schopny byt neverny.Skor si myslim ,ze nie.Su chlapy co radi koketuju a dokazuju si svoje ego,ale nemusi to hned znamenat,ze by sa s dannou zenou vyspal.
Skor skus normalny rozhovor a napis si na papierik,co ta vsetko trapi co ti vadi.....Aj moj muz mi vzdy povie ze som navine ja,ked sa hadame.... 😀
Tiez si pisala,ze ti rano nastartuje auto,aby si neisla do studeneho(gesto-prejav lasky),nenecha ta zmoknut pride pre teba(gesto-prejav lasky) aspon na mna to tak posobi.Zalezi mu na tebe a urcite je takychto veci ovela viac co pre teba robi.
Nie kazdy chlap obdarovava zenu,sperkami a kyticami.
Moj muz mi nehovori ako ma lubi,on mi to dokazuje kazdy den svojmi cinami.Pomaha mi so vsetkym.Ale ma aj on svoje muchy a niekedy som stoho na nervy.Nie raz som ho zbalila 😀 😀 😀 ale nikdy neodisiel. 😅 Napriklad ked ide do BA vzdy mi kupi cheesburger lebo vie ze ho mam moc rada.Nech sa deje cokolvek kupi mi ho aj keby bola obchadzka 10km...toto je jeho prejav lasky...skus nehladat to zle a porozpravaj sa s tvojim chlapom.Lebo nikto znas nevie co sa mu honi hlavou a len ty to vies zistit.Mozno aj on ma nieco co ho trapi ...chce to komunikovat a nenechat to na mrtvom bode....
Mozno je to blbost co ti pisem,ale nemyslim si ze riesenie je hned zdubkat.to sa da kedykolvek utiect,ale riesit veci a bojovat sa niekedy oplati...sama uz musis citit ci je vo vasom vstahu viac dobreho alebo zleho

nibiru
11. feb 2012

no podla mna ti neverny nebude .....niektory ludia su proste taky troska si vypije a hned su hrdinovia a nikdy nieje nic ich chyba ja mam tiez doma chlapa co si nikdy neprizna chybu obcas sa pohadame obyčajne tiez ked si občas vypije potom je najmusrejsi zo vsetkych v hadke sa nikdy nedostanem k tomu co som chcela ale to neznamena ze by som bez neho chcela zit vztahy su o kompromisoch nie menit druheho na svoj obraz ale respektovat jeho povahu moj je uzasny otec robi pre nas vsetko na svete velmi mi pomaha rano ked vstane a ma volno robi nam ranajky,vari,uprace pomoze mi s malou to su prejavi lasky maš chlapou co napisu zene milujem ta,daju peniaze ale nepomahaju jej nikdy na vsetko je sama.ja som sa nastvala napisala mu dvojstranovy list a bolo usetrila som si nervy a hlas ako keby som hucala pri hadke a on si to cele precital a bol pokoj 😀 mi sme obaja tažka povaha 😀 ale hadame sa vynimočne su veci koli ktorym si predca nepokazim den no nie?

p.j.jacky
11. feb 2012

@nibiru presne ,zhodneme sa,sice moj chlap vobec nepije,ale niekedy mu zasibe ako by bol nachlastany 😀
A nie vzdy povedat lubim ta je pravda o laske,pre mna je dolezite kezdodenne suzitie a chovanie sa k sebe navzajom prejav lasky. 😉

nibiru
11. feb 2012

@p.j.jacky samozrejme mi sme spolu 5r. a aj po 5r sa chova rovnako vo vsetkom len som spomenul ze mam na nieco chut nevahal a siel kupil mi to,uvaril ked som bola tehotna to iste vela sme toho prezili a viem ze s nikim inym by som zit nechcela lebo napriek jeho mucham je to najlepsi clovek akeho poznam no a ved ani ja niesom dokonala som obcas panovacna,vztahovacna,precitlivela atd... 😀 😀 😀 😀takže verim že ani on to somnou obcas nema lahke:o)

bulik30
autor
11. feb 2012

všetci sme dajaký nikto nie je bez chyby , a vzath je o kompromise .. tak uvidim jak dobojujem 😀

nana776
11. feb 2012

@bulik30 vies,podla mna zalezi aj od povahy cloveka.Ja som typ ktoreho proste raz sklames a koniec ... pretoze spravyl to raz,spravy aj druhy.Ty si typ ze dufas v to ze sa to zmeni atd atd ... Kazda tato vlastnost ma svoje vyhody aj nevyhody ... s dietatkom to je podla mna nieco ine ako s chlapom ... neviem aspon ja si to myslim.Ano mas pravdu,chvala bohu ja mam dobreho muza,nehadame sa,mame super vztah.No ja keby mam takeho ako pises ty,asi by som tomu velke nadeje nedavala.Ale pozri ty ho poznas najlepsie ja usudzujem len z toho co pises... ja ti drzim palce nech ti vsetko vinde tak ako by si chcela a aby si bola stastna.

bulik30
autor
11. feb 2012

@nana776 ďakujem ti 😉