icon

Ako pomôcť 26-ročnému synovi s pracovnými problémami?

Dnes o 13:08

ako môžem pomôcť svojmu 26-ročnému synovi? Má 26 rokov a roky pracoval len brigádne,kedykoľvek skúsil serióznejšiu prácu, dal výpoveď, pretože sa mu nepáčilo správanie kolegov. Momentálne pracuje s ľuďmi, ktorí majú problémy s duševným zdravím, a to naňho negatívne vplýva. Do konca minulého roka býval v byte s kamarátom, no ten si našiel inú prácu a odsťahoval sa do Českej republiky. Odvtedy syn býva opäť doma; je neustále v zlej nálade kvoli správaniu kolegov

Strana
z2
anonym_51b0b4
Dnes o 13:10

v kazdej praci su problemom kolegovia? a isto nie on?

anonym_9b4569
Dnes o 13:11

@anonym_autor môžeš mu povedať, že život není peříčko, a že všade sa nájde niekto, kto mu bude vadiť. Má už dosť rokov na to, aby mal stálu prácu. Chceš, aby skončil ako zberač železa z odpadkov? Ak mu veľmi vadia ľudia, nájsť prácu, kde bude sám.

anonym_2fe0e6
Dnes o 13:13

Prepáč ale vždy bol problém správanie kolegov ?tomu neverím . Problém je tvoj syn, nie kolegovia.

bielasovicka
Dnes o 13:16

No tu chyba bude v ňom, nie v kolegoch. Myslím ze si nato už aj ty prišla. Lebo kto by tomu uveril ze stále a všade je problém s kolegami.

anonym_2a13f4
Dnes o 13:22

@anonym_autor Ďalší mladý neschopný človek, ktorý sa nevie zaradiť do života. A za ním maminka, ktorá ho celý život ofukuje a všetko za neho rieši. A všetci okolo nich sú blázni, len oni su lietadlá...
Naviac mu pomôžeš, keď mu pripomenieš jeho vek a pošleš ho preč z domu.

veselo_neveselo
Dnes o 13:23

@anonym_autor ak ma vsade kam pride rovnaky problem, tak tym problemom je on.
Naozaj sa treba zamysliet aj tymto smerom. Neni mozne, ze si mlady chalan nevie udrzat pracu kvoli kolektivu.
Ak to v zamestnani nevydrzi, nech zacne podnikat. Vlastne podnikanie je fajn pre tych co tak trochu "vytrcaju" - v dobrom to myslim. Vela dobrych podnikatelov nevydrzi v zamestnani, lebo su frustrovani, z neefektivnych procedur, zastaralych pravidiel, chybajucej vizii...to je potom lepsie mst vlastnu firmu a robit si to po svojom...

anonym_b4b13e
Dnes o 13:23
@anonym_51b0b4

@anonym_51b0b4 jasné, a keď chodil do školy, všetky učiteľky boli zlé a mamička každý týždeň nakvartirovana v riaditelni, toto je úroda

katkazatka
Dnes o 13:24

26 rocny cap uz mal mat nieco nasporene, hypo a frajerku. Nie valat gule nezamestnany v detskej izbe a nadavat na svet ako mu krivdi. Niekde si vo vychove spravila chybu. Zapajala si ho do domacich prac, mal povinnosti? Alebo bol vzdy lenivy a ty si ho obskakovala? Kakauko do postele?

patrike
Dnes o 13:26

Co ma vystudovane, ake prace robil, co presne mu vadilo na kolegoch ?

reela

Lahka forma PAS?

maca1984

To je ako z toho už neviem akého vtipu " všetci sú blázni , len ja som lietadlo ".
Máme takéto " lietadlo " v rodine. Do 28 r ho rodičia ofukovali až sa otec nasral a preč z domu.

anonym_6de8e1
Dnes o 13:27

Je to v tomto veku už dosť ťažké, že sa nenaučil prispôsobiť, selektovať ľudí a uvedomiť si že sa dajú nechať pracovné záležitosti v práci a doma odpočívať, venovať sa záľubám a tešiť sa zo spoločnosti tých, ktorých má človek rád.Skus mu tieto skutočnosti vysvetliť na príkladoch a zároveň mu zdôrazni, že je dobré akceptovať kolegov, čo však neznamená, že to sú naši kamaráti.Do práce si chodíme zarábať a nie budovať priateľstvá

simona_racz
Dnes o 13:32
@anonym_9b4569

@anonym_autor môžeš mu povedať, že život není peříčko, a že všade sa nájde niekto, kto mu bude vadiť. Má už dosť rokov na to, aby mal stálu prácu. Chceš, aby skončil ako zberač železa z odpadkov? Ak mu veľmi vadia ľudia, nájsť prácu, kde bude sám.

@anonym_9b4569 Že zberač železa. Toto mi niekoho pripomína. Robí to veľa ludí, ale na fóre je len 1, ktorý sa k tomu aj prizná. Len je 2x starší, a zistil že to je jediné čo vie robiť. Ešte tam je zálohovanie a predaj Nota Bene. Keby niečo.

anonym_daaf6e
Dnes o 13:33

@anonym_autor nech skusi knihu Obklopeny idiotmi v zamestnani. Ako mladsia som mala problem s autoritami, bola som citliva na kritiku vsade som davala vypoved lebo ma srali. Vyrastie z toho. Potrebuje narazit na sefa ktory ho oceni, to je cele. Potrebuje niekoho kto ho nebude zhadzovat. Je citlivy, nie neschopny

minenkaa
Dnes o 13:36

To že ma problém s inými ľuďmi je len a len jeho problém a nech si to vyrieši v hlave
To čo si on mysli o ľuďoch si oni myslia o ňom a či jemu vadí na iných ,tým iným to vadí na ňom

anonym_6c0875
Dnes o 13:39

Roky pracuje brigádne? To by som netolerovala. On nemyslí na budúcnosť?

aurelia2000
Dnes o 13:42
@maca1984

To je ako z toho už neviem akého vtipu " všetci sú blázni , len ja som lietadlo ".
Máme takéto " lietadlo " v rodine. Do 28 r ho rodičia ofukovali až sa otec nasral a preč z domu.

@maca1984 kto išiel preč z domu, otec alebo syn 😊l

anonym_b4b13e
Dnes o 13:45
@anonym_daaf6e

@anonym_autor nech skusi knihu Obklopeny idiotmi v zamestnani. Ako mladsia som mala problem s autoritami, bola som citliva na kritiku vsade som davala vypoved lebo ma srali. Vyrastie z toho. Potrebuje narazit na sefa ktory ho oceni, to je cele. Potrebuje niekoho kto ho nebude zhadzovat. Je citlivy, nie neschopny

@anonym_daaf6e aj my máme v škole taký príkaz: chváliť, chváliť, za každý prd chváliť, lebo inak sa nervovo rúcajú a matere sa sťažujú, ako ich adolescentom bolo ublížené. Toto je výsledok 😂 nezamestnaný trpak

maca1984
Dnes o 13:46
@aurelia2000

@maca1984 kto išiel preč z domu, otec alebo syn 😊l

@aurelia2000 syn 😁

katkazatka
Dnes o 13:53
@anonym_b4b13e

@anonym_daaf6e aj my máme v škole taký príkaz: chváliť, chváliť, za každý prd chváliť, lebo inak sa nervovo rúcajú a matere sa sťažujú, ako ich adolescentom bolo ublížené. Toto je výsledok 😂 nezamestnaný trpak

@anonym_b4b13e presne to som chcela napisat. Na deti sa nesmie krivo pozriet, kritizovat, ani napomenut. Hned su rodicia v skole. Detom zametaju cesticky a oberaju deti o moznost sa popasovat s beznymi prekazkami a problemami. Nie su zvyknute riesit prekazky/problemy. Potom je tu stret s dospelostou a realnym zivotom a deti sa psychicky rucaju a nezvladaju BEZNY zivot. Denne su tu dotazy o ID s depresiami, uzkostami, tetaniou.... Vyrastla nam tu psychicky nestabilna generacia. Jedine co vedia (samozrejme nie vsetci) je hrat playko (ano, dospeli oteckovia🤪), valat gule a nechat sa obskakovat (od matky, od zeny).

anonym_dbd422
Dnes o 13:53
@katkazatka

26 rocny cap uz mal mat nieco nasporene, hypo a frajerku. Nie valat gule nezamestnany v detskej izbe a nadavat na svet ako mu krivdi. Niekde si vo vychove spravila chybu. Zapajala si ho do domacich prac, mal povinnosti? Alebo bol vzdy lenivy a ty si ho obskakovala? Kakauko do postele?

@katkazatka ja mam tiez takeho capa, frajerku ma, byva s nou v podnajme, zamestnanie ma trvale. Len to nasporene nie je a hypo nie je, pri dnesnych cenach a slabych platoch, idem si otrieskat hlavu, kde som zas spravila chybu vo vychove😒, predpokladam, ze tebe sa vychova vydarila.

aurelia2000
Dnes o 13:54
@katkazatka

@anonym_b4b13e presne to som chcela napisat. Na deti sa nesmie krivo pozriet, kritizovat, ani napomenut. Hned su rodicia v skole. Detom zametaju cesticky a oberaju deti o moznost sa popasovat s beznymi prekazkami a problemami. Nie su zvyknute riesit prekazky/problemy. Potom je tu stret s dospelostou a realnym zivotom a deti sa psychicky rucaju a nezvladaju BEZNY zivot. Denne su tu dotazy o ID s depresiami, uzkostami, tetaniou.... Vyrastla nam tu psychicky nestabilna generacia. Jedine co vedia (samozrejme nie vsetci) je hrat playko (ano, dospeli oteckovia🤪), valat gule a nechat sa obskakovat (od matky, od zeny).

@katkazatka o chvíľu tu budú rady, ako ho treba diagnostikovat no a ID požiadať pravdaže, veď Sociálna poisťovňa je aká prachata inštitúcia

anonym_daaf6e
@anonym_b4b13e

@anonym_b4b13e ty si ucitelka? Ako dlho uz nenavidis deti?

katkazatka
@anonym_dbd422

@katkazatka ja mam tiez takeho capa, frajerku ma, byva s nou v podnajme, zamestnanie ma trvale. Len to nasporene nie je a hypo nie je, pri dnesnych cenach a slabych platoch, idem si otrieskat hlavu, kde som zas spravila chybu vo vychove😒, predpokladam, ze tebe sa vychova vydarila.

@anonym_dbd422 ale je aspon samostatny a nevisi ti s frajerkou v izbicke a nezamestany. Ked dozreje bude aj hypo.

anonym_dbd422
Dnes o 13:57
@katkazatka

@anonym_dbd422 ale je aspon samostatny a nevisi ti s frajerkou v izbicke a nezamestany. Ked dozreje bude aj hypo.

@katkazatka zamestnany je a nie je v detskej izbicke, ale nie vzdy sa to podari tak ako pises, hypo, nasporene atd.

simca06022011
Dnes o 14:00

no skor bude problem v nom, ked v kazdej praci su problemovi kolegovia. Konkretne aj povie co s nimi je? ci len blaboly aki su vsetci zli, psychicky chori a pod.?

katkazatka
Dnes o 14:00
@anonym_dbd422

@katkazatka zamestnany je a nie je v detskej izbicke, ale nie vzdy sa to podari tak ako pises, hypo, nasporene atd.

@anonym_dbd422 To je v poriadku, ale chlapec sa aspoň snaži byť samostatný. Aj to sa ráta.

podvody
Dnes o 14:18

@anonym_autor to mám aj ja ale naopak. Ja som ten duševne chorý a vždy ma kolegovia vyhnali, alebo zamestnávatel povedal dosť. Len ja som ako boomerang že dverami vyhodíš oknom sa vráti. Nikdy som nebol na úrade práce dlhšie. Obvykle už keď som videl že mám prúser v práci, tak už som si preventívne hladal novú, a boli také dni že sa mi ani neoplatilo evidovať sa na ÚPSVaR lebo z jednej firmy ma vyhodili, a už v ten deň som bol v agentúre a už podpisoval zmluvu na zajtrajšou šichtu u nového zamestnávateľa. Ja som ako tí čo nebedia spievať ale ajtak sa každý rok tlačia do talentovej show. Proste som nemotorný, neobratný, nepoužitelný, nezamestnatelný, ale ajtak som vkuse v pracovnom pomere odkedy som ukončil školu. Roky mám odpracované aj keď u 50-ich zamestnávatelov, ale mám. Proste je jedno či odpracujem 20 rokov v jednej firme, alebo 20 rokov v 50 firmách, ale odvody mám zaplatené vždy načas. Nemám dlhy v zdravotnej poisťovni, niesom mesiace či roky na úrade práce... Len proste nikde nevydržím, ale ja sa veľmi rýchlo vždy opäť zamestnám. Nikdy sa mi nestalo že by ma museli naháňať kvôli nájomnému a tak. Vždy som mal všetko vyplatené načas. Aj požičané som vždy predčasne splatil aj s úrokmi. Takže aj to treba brať do úvahy že ja sa aspoň snažím. Je rozdiel keď niekto vie pracovať a nechce, alebo ako ja že neviem to, ale ajtak to stále skúšam, proste že snaha je stále. Ako keď sa niekto nevie bicyklovať ale ajtak to bude skúšať aj keď 100x spadne, zase si naň sadne, aj keďvie že spadne.

podvody
Dnes o 14:22
@anonym_9b4569

@anonym_9b4569 Naker manca more! Na koho vypráváš šun?!? Tí čo zbírajú železo niesu ludia? Ty rasista! Neurážaj nás lebo dám na teba kliatbu. Jaaaj nech ta bibas šepruje. My aspoň nežobreme na stanici od ludí. My si pozbíráme železo, zálohované flašky a plechovky, a spravíme si penáze, vlastnou silou.

podvody
Dnes o 14:30
@anonym_51b0b4

@anonym_51b0b4 áno sú, more vo Volkswagene do mňa furt skákal jeden, skoro som ho zbil. Dig a já som bol za zlého že keby mu pridrbem tak ma vyhodia. More a čo si mám nechať skákať po hlave? V Samsumgu mi tiež kolega robil zle, tak som naňho vyletel, a tiež ma chceli vyhodiť ale ja som v záchvate hnevu odišiel, v tom momente, lebo viem že by sme sa pobili. A keď ma chcel v Leare šikanovať rumunský cigán, ešte odborárka mi vravela, čo sa ho bojíte, však ste kus chlapa pridrbte mu jednu a prestane. Ale predstavte si že medzi linkami sa pobijem s cigánmi? Pod kamerami. Hneď by sme leteli všetci. Teraz robím na pošte, more a obrovské horúčavy že ledva žijem, nie to ešte sa naháňať, a nestíhal som z linky odoberať balíky, a dobehol nadriadení sa rozkrikoval že "čo je spíte, prečo nestíhate" ja som mu mal sto chutí vypiskovať naspäť že nech sa uvedomí žeje 38 stupňov a nemôže ludí nútiť do výkonu. Veď to je zdraviu nebezpečné. Ani športovci netrénujú v horúčavách, majú pozastavené tréningy. Ale keby že mu odpindᡠnaspäť, v momente ma vyhodia. Mám už s tým skúsenosti.

Strana
z2