icon

Ako pomôcť alkoholikovi v rodine?

24. sep 2025

Ahojte, chcem sa spytat. Mame v rodine alkoholika - konkretne moju mamu bohužial, pila už ked som bola malá dosť kazdy den skoro vela, babka sa skor starala o mňa, neskor to obmedzila a našla si aj pracu no stale pila cez volno (bavime sa o napriklad 12tich pivách a k tomu este nieco) potom neskor prestala lebo zdr. komplikacie, vydržala uplne bez aj rok vyše sama (ale abstinen. priznaky boli strašne preživala to zle velmi aj my s ňou teda) a nedávno začala zas, najskor mesačne pár pív, teraz je to každy tyždeň aj viac 6-7 piv zaleži, berie aj lieky rozne a nevieme čo s ňou, stale vravi ze nebude ze prestane, lekarovi nechce, vravi ze jej je zle a ze ked si da alkohol je jej dobre, vydrzi len tyzden bez a neviem si rady, ja už nastupujem na VŠ… mate skusenosti? čo robiť?

Strana
z2
nelili1978
26. sep 2025

@anonym_autor no z vlastnej skúsenosti ti môžem napísať, že kto nechce pomôcť, tomu sa pomôcť nedá.
Je ti ťažké, ale alkoholik sa nikdy neprizná, že je alkoholik

anonym_45af37
28. sep 2025
@hellwant

@anonym_45af37 a bez modlenia je čo odvykačka a dobre rady? Len sa nádejajú, dúfaju že ich posluchne a zmeni sa, lebo napriek všetkym veciam, musí dôjsť k zmene u neho inak nič prakticke nepomôže. Logicky ľudia skušaju prakticke veci a nebudu sa modliť a nechaju to tak, ze pán Boh to vyrieši. Ale keď uz nič nepomôže, je to to minimum pre veriaceho čo môže urobiť.

@hellwant to je fakt, že je to minimum, moja teta sa modlila takmer 50 rokov a bolo jej to na dve veci

anonym_3c397e
28. sep 2025
@anonym_45af37

@hellwant to je fakt, že je to minimum, moja teta sa modlila takmer 50 rokov a bolo jej to na dve veci

@anonym_45af37 opilci nemajú nádej dostať sa do božieho kráľovstva
List Galanťanom 5:21
Kto sa nestará o svoju rodinu, zaprel vieru a je horší ako neveriaci.
1. list Timotejovi 5:8

anonym_45af37
28. sep 2025
@anonym_3c397e

@anonym_45af37 opilci nemajú nádej dostať sa do božieho kráľovstva
List Galanťanom 5:21
Kto sa nestará o svoju rodinu, zaprel vieru a je horší ako neveriaci.
1. list Timotejovi 5:8

@anonym_3c397e nie som alkoholik, skôr takmer abstinent, napriek tomu mi ju úplne fuk, čo sa so mnou po smrti stane, na božie kráľovstv neverím, ale že tá teta mala 50 rokov peklo an zemi, to viem

Strana
z2