Ako pomôcť bratovi v toxickom vzťahu?
Ide o môjho brata a jeho priateľku. Opantala ho krásou no až po čase sa ukázala aká je v skutočnosti, že za zlatou pozlatkou není nič. Je namyslená piplena a brata len využíva. Majú spolu 5rocneho chlapca. Bývali v podnájme no panička chcela velice dom, tak postavili si dom novostavbu. Rok tam bývajú, keďže brat má už vyše 40rokov platia vysoku hypotéku 900 eur mesačne. Ledva to zvládajú platiť lebo ona si neodpustí z komfortu. Kaderníčka manikúra pedikúra masáže a wellness musia byť každý mesiac. Variť poriadne nevie upratovať tiež. Len o módu sa zaujíma. O chlapca sa nestará, často naňho kričí a nadáva. Takisto aj na brata nadáva že je k.k.t, brat je doma pod papučou nemôže si povedať ani svoj názor všetko musí byť podľa nej. On sa stará sám o chlapca brava ho von, učí sa s ním, kúpe ho uspava odmalička proste všetko. Ona nič nezáujem.
Strašne ma to hnevá no brat si nevie pomôcť, dohovarame mu celá rodina nech sa s ňou rozíde. No nechce o tom ani počuť, že keď majú spolu dieťa a dom to sa nedá ani rozísť sa. Lenže takto sa pri nej len trápi a hlavne aj synovcek, zaslúžili by normálnu ženu ktorá by ich lubila.
Poraďte ako by sa dalo vyriešiť túto situáciu?
Brat ta poziadal, aby si za neho riesila jeho manzelstvo a rodinu na nete? Alebo si len iniciativna? Brata niekto drzal za gule, ked sukal prvotriednu kost? Asi nie, tak nech zne vysledky svojej prace. To je tak, ked niekto zbali babu na ktoru nema. To aka je matka a gazdinka realne nevieme, kedze tu mame len tvoju verziu.
Apropo...brat uz je fakt dost stary, aby sa vedel v zivote zariadit aj sam.
Švagrinú nechaj na pokoji a ži si svoj život. Z tvojich komentárov veľmi príjemný človek nie si. Možno tá švagriná nie je ani zďaleka taká zlá, ako opisuješ a ty jej len závidíš
Ty nemáš dieťa, však
a tvojnbrat mal aspon dost penazi nasetrenych ked zilmunrodicov a predpokladam ze pracoval?
NESTARAJ SA ! K tomuto niet, čo iné dodať ... ak chce tak žiť nech tak žije, ale zas nech sa ani nesťažuje.
mna zaujala veta: "nestara sa o manzela" takze pracujuca zena sa ma starat o dospelu osobu, viac mi netreba...daj im pokoj, to bude najlepsie
Chudák brat. Jeho ženu opisuješ ako hnidu čo nič nerobí a ešte aj vy mu nedáte pokoj a staráte sa 🤦♀️
To je tak, keď chlap býva do 35 r doma a zaľúbi sa do 23 r baby.Iba sam si to vyrieši to je jeho hlúposť, že sa dal namotať na dom mohli kúpiť byt určite by bol lacnejší.Celkovo je najlepšie sa nestarat brat je zrelý človek a vie čo má doma.Vela mužov strpi kvôli dieťaťu aj harpyu a možno to tak ani nie je.Ty máš ideu, že krása a veci na ktoré chodi sú rozmary pre ňu nie.Nechajte ich žiť svoj zivot
@h2 Áno uvedomujeme si to a práve preto je to ťažšie čo spraviť. Viem že jeho priateľka není alkoholicka fetacka ani duševne chorá. Ona len nestará sa a nemá záujem o syna. Keby sme toto vedeli ako dokázať mohol by súd prideliť chlapca otcovi?
je tomvelminnepravdepodobne ze by chlapca pridelili otcovi max tak striedavka
@kitycat Hypo majú 900 eur mesačne a k tomu plus energie okolo 300 eur, vlastníctvo majú 1/1 keďže brali hypo spoločne.
@stanulienkat Nikto ma o nič nepožiadal. No myslela som že by ste mi tu vedeli poradiť no ako vidím skôr nie.
@mamamasama Tak pozri žena čo nadáva a kričí na svoje dieťa nie je zlá, či za to že je matka môže si s dieťaťom robiť čo len chce?
@minenkak Mám 2 deti, ako to s tým súvisí že riešim brata?
@mamina7070 Mal našetrené z toho platil 20 percent keďže hypo dostali len 80 percent.
@zobaka Áno nestará sa o manžela ale ani o dieťa. Ona len chce mať kľud a pošle ich von do večera. Zakaždým dôjdu ku nám na návštevu.
Ináč zaujímavé aký máte dvojaký meter.. Keby sem napísala žena že jej chlap sa nestará o dieťa že doma jej aj dieťaťu nadava do p.c a pod. tak hneď jej radíte odchod a rozvod. Ale keď to je opačne a žena nadáva na chlapa a na dieta do k.k.tov tak to je v poriadku a má s ňou vydrzat keďže si ju vybral za priateľku. Fakt zaujímavé
Autorka. Ty s nimi žiješ? Vidíš ako sa ona stará o malého? Čo všetko robí? Aj môj manžel sa venuje deťom, dokonca ich berie von, kúpe a uspáva. Predstav si. To je normálna vec. Akurát, že ak to robia matky, tak to nikto nerieši. Neverím tomu, že po ňom nadáva. Z tvojich slov cítim len nenávisť, závisť a potrebu osočovať. Aj ja chcem večer po celom dni kľud. Veľakrát pošlem muža s deťmi von, aby som mala chvíľu ticha, išla na nechty, do fitka, na masáž. Ak by ma moja švagriná takto riešila, tak jej to veľmi rýchlo vysvetlím. Toto je čistá závisť, lebo ona môže a ty nie.
Ty prestan byt svagrina harpia a starat sa do cudzieho zivota. Ich zivot, ich rozhodnutie, ich sračky. A to iste by som poradila aj opačne. Su dospelí ludia, ak brat odist chce, nech ide, ak očividne nechce, tak nech si sedi pri zene
Nemusi s nou vydrzat. Ale on evidentne chce, lebo nerobi nic pre to, aby sa jej zbavil.
Ty si jedina co to riesis stale, okolo zadku 42 rocnemu chlapovi ktory si ZVOLIL sam a nasiel taku ako chcel, a teraz ako vravis ze by sa rozisli o tom chlap "nechce ani pocut". Tak co stale riesis?
Len oni si musia riesit tu svoju rodinu, Ty s tym naozaj nic nemas, ked Tvoj dospely brat chce takto zit.
Tak zisti, čo ho pri nej drži, či je šťastny, spokojny, ako to vidí on..či planuje nejake zmeny a či teda sa citi na dlhodobe spolužitie s ňou, a ked ti na všetko povie ano - ale musi byt uprimny, tak nejake zazraky nečakaj..
Prečo sa staráš do jeho života? Brat má svoj život a ty svoj. Tebe by sa páčilo keby ti brat rozprával do vzťahu? Sám na to musí prísť. Iba ho takto dávate do pozície, že ochvilu vás pošle kade ľahšie.
Brat Ta žiadal o pomoc a radu? Ak. Nie, nechaj žiť, je dospelý
Nájdi si psychológa. Áno.Ty. Potrebujes to. Akože chces decku vziať mamu a dať mu taku aká sa paci tebe? Chcela by som si vypocut mimochodom aj jej názor.
Tak zjavne ma jeho zena prednosti, ktore ho pri nej drzia a o ktorych ti ako sestre rozpravat nebude ;)
Pozri sa. To si vy velmi jednoducho predstavujete, ze vymenite zenu za inu a vsetko ostatne zostane po starom. Ale v realite, keby sa rozisli, velmi lahko to moze dopadnut takto:
Dieta zostane s nou. Ona si to dieta moze chciet, aj ked sa nechce starat (pokial slusne zabezpecuje zakladne veci ako oblecenie, jedlo, hygiena, byvanie, skolka, sud jej pravdepodobne vyhovie). V najlepsom pripade ho budu mat v striedavej starostlivosti, alebo na zaklade volnej dohody. Ak je to taka "macocha" ako ju opisujes, kludne moze spravit to, ze dieta bude u nej, ked chodi do skolky, a pocas chorob + prazdnin ho strci k tatkovi, aby nemala starosti. Zaroven bude poberat vyzivne.
Ona s dietatom zostane v dome a brat si ma riesit byvanie po svojom.
A moze si velmi rychlo najst dalsieho muza, ktory bude dalej financovat jej naroky, bude jej pohamat branit sa "vasim utokom", a bude s nou pred dietatom ohovarat jeho otca, aky je k.k.t. Navyse mu moze porodit dalsie dieta, aby si vytvorila zavazok, alebo aspon narok na dalsie vyzivne.
Bohuzial som zazila nieco celkom podobne, sice nie ako sestra, iba vo vzdialenejsej rodine. A prave toto asi nechcete.
Keď si s ňou začal mala koľko, 21? A on 35?
@mamamasama Ach Bože nežijem s nimi no počujem od brata aj od malého ako to u nich vyzerá. Aj malý veľa veci mi porozpráva. A nie nestara sa ona doma o dieťa. Dôjde z práce ľahne si s mobilom v ruke a brat sa stará. Vie navariť jednoduché jedlá alebo dôjdu ku nám sa najesť alebo k našim rodičom. A večer idú domov, milostiva není doma lebo je zvyčajne v meste s kamoškami alebo na nejakej procedúre. Takže brať omyle uspi malého a takto to ide celý deň. Čo by som jej mala závidieť prosím ťa?? Pre mňa je dôležita rodina a deti aby mali pekné detstvo, nie to čo robí (nerobi) henta.
@colsami On je z toho nešťastný čo majú doma ako žijú, no ako to má riešiť keď majú spolu dieťa aj dom na hypo? Preto sem píšem o rady keďže brat nechodí na koník.
@karolinakr Je z toho všetkého nešťastný len nevie ako sa pohnúť ďalej a ako čo riešiť.
@gabika0825 Prečo sa starám lebo ho mám rada lebo je to môj brat. V opacnom prípade tiež by som chcela aby sa o mňa rodina oprela a povedala keby robím niečo zle. Vieš my sa držíme ako rodina spolu, nemáme zle vzťahy medzi sebou a nekasleme jeden má druhého ako tu často čítam.
@1ryba Mali by sa starať spolu aj o syna aj o domácnosť nie. Nie aby všetko doma robil len chlap. Ked doma robí všetko len žena tak jej píšete v iných diskusiách že aké to je nefér že chlap ani prstom nepohne. Ale keď to je opačne tak to je v poriadku. A áno bol sprostý keď sa jej podľahol, bohužiaľ vždy mal slabosť na pekné ženy. Len nikto nevedel že táto bude ľavá na všetko.
@nikitka444 Áno pýtal sa nás o radu.
@hopsas Psychológa prečo? Jaj lebo celá rodina sme nešťastny akú kravu má doma čo sa nestará o nič hlavne nie o dieťa. Že len nadáva a kričí na nich doma a brat ho musí brať von aby to malý nepočul. Nie skôr ona potrebuje psychológa?? Veď ako sa k nim správa to není normálne.
@feb13 Práveže toho sa bojíme aj brat že čo súd ako sa rozhodne ohľadom dieťaťa. Zaobstarať mu veci a kúpiť to v obchode je jednoduché. No príklad v školke a u doktorky poznajú len môjho brata lebo on s malým chodí. Jej matka ani raz tam nebola. Tak neviem ako by vedela starať sa oňho keď doteraz žiadnu starostlivosť onho neprejavila.
@yvanielka Keď sa spoznali mali 22 a 36 rokov začalo to ako rýchly flirt len hneď otehotnela.
Daj švagrinej prečítať túto diskusiu a budeš mať vyriešené, keď si 40 ročný chlap nevie poradiť sám. Či na to nemáš odvahu?
Nemáme dvojaký meter. Ak by sem napísal tvoj brat, že je nešťastný vo vzťahu, lebo jeho žena sa nestará o dieťa, ani o domácnosť, len o seba a on s ňou nechce byť, dostal by také isté rady, ako žena v tej istej situácii. Ale ty nie si tvoj brat. Teba sa to netýka. NESTARAJ SA DO TOHO!

Tvoj brat premysla rozkrokom. Ona odide casom aj sama. Ako maku vlastnicyvo domi a splatky?