icon

Ako pomôcť bratovi v zložitej partnerskej situácii?

11. mar 2025

Dobry vecer

Viem, ze je to trapne rozoberat rodinne veci na socialnych sietach, ale uz si neviem rady. V prvom rade mi nepiste, ze sa nemam starat, ze to nieje moja vec. Starat sa budem a je to aj moja vec.
Moj brat je skoro 4 roky vdovec. Svagrina umrela nahle a rychlo na agresivnu formu rakoviny. 3 roky mu nebolo treba ziadnu zenu. Lebo na co, lebo jemu je takto dobre. Respektovali sme. Zaujemkyn bolo dost. Teraz paktuje s matkou synovej spoluziacky. Ona je od neho o velmi vela mladsia a vydata. Neviem, ako s muzom ziju, ale asi nie dobre, ked pri 2 detoch jej bolo treba takeho ako moj brat, co mu taha na 60. To tak nemyslim, ze je moj brat je nejaky neschopny cudak, naopak, on je taky, ze na nom by sa dalo drevo rubat a nic by nepovedal. Od jesene spolu paktuju, brat ma chalupu v zapadakove za mestom, tam ona k nemu chodi ako suka mu otrca. Zijem s manzelom dost daleko, nemozem len tak hocikedy tam prist. On klame kvoli nej, ona ho uplne dostala do svojej moci. Pred vianocami tvrdil, ze to ukonci, lebo vie, ze robi zle a spolupodiela sa na rozbijani rodiny. Nic neukoncil. Stretavaju sa furt. Teraz uz zmenil retoriku, lebo on uz je slaby, on nezvladne to ukoncit, prevalcovalo ho to a take kecy ako pubertiak. Ja uz neviem co s nim robit. Schudla som 7 kil, nespim kvoli tomu. Som rada, ze sa tohonasi rodicia nedozili ale v hroboch sa urcite obracaju. On je ako zmyslov zbaveny. Neda si vysvetlit, ze robi zle. Klame, zatlka. Tvrdi, ze je v praci a ked k nim do prace zavolam, sekretarka povie, ze pan riaditel ma dovolenku pan riaditel isiel klekarovi. A s nou sa pelesi na chalupe. Uz neviem co robit, ako mu otvorit oci.uz mam sto chuti povedat to s,novcom, ze mozno by mu pomohlo, keby mu synovia povedali, ze sa za neho hanbia.nehovorte, ze sa nemam starat. On sa o mnastaral, ked nam umreli rodicia, on k oli mne sa obetoval a neisiel do prahy na vysoku skolu, zostal v meste, aby sa o mna postaral, lebo som este neukoncila ani zakladnu skolu.

petulda333
12. mar 2025

@oli18 a? To je dovod zistovat kde je takmer 60r chlap? Aby ona vedela,ze ci zas nie je s nou? Halooo. Sa zobudte.

guudy
12. mar 2025

Autorka, no tak sa popali. A co teraz? Je to jeho vec, jeho zivot. Zas ta milenka nema asi 25, ked pises, ze synovia su spoluziaci ;)

tiezjedna
12. mar 2025

boha jeho, ty máš dosť... "ako suka mu otŕča"...🙄 Ty sa mu prestaň srať do života, stalkovať ho a chovať ako ako úplná blbka.

petulda333
12. mar 2025

Pises,ze sa bojis,ze ak ho necha,tak on zas skonci v depke ako predtym. Ale ved tebe o to ide,aby sa rozisli. Ak ho k tomu prinutis,co myslis,ze tu depku mat nebude? Nechaj ho tak. Skor ci neskor to skonci

3petka
12. mar 2025

Nehnevaj sa ale toto naozaj nie je tvoja vec. On sa o teba staral lebo si to potrebovala toto je úplne niečo iné. Tak si užíva život s mladšou a čo? To že ona podvádza manžela nie je jeho problém, to je čisto len na jej svedomí.

dagas
12. mar 2025

Tebe nejde o ňho ale o to čo povedia ľudia..

luccija
12. mar 2025

Je dospelý a zodpovedný.Ano, je dosť možné, že za chvíľu odide chemia a on sa zruti.Ale išiel do toho dobrovoľne.Nemozes ho chrániť ako dieťa, lebo si pokazíte vzťah.Nemozes spraviť nič iba pockat, kým dostane rozum

domkakvet
12. mar 2025

Ona to s nim ani nemysli vazne, skus sa este s tvojim bratom porozoravat.

karolinakr
12. mar 2025

dôvod je uplne obyčajny, ak je mlada 35 on 60, tak možno ho chce o tu chalupu obrať a on ako taky truhlik stary a zaĺubeny jej sadol na lep...ked hovoriš, že je " muchy zjedzte si ma!" alebo "kam ho daš, tam stojí.."
S takymto prístupom raz dva príde o celý majetok

veronika0122
12. mar 2025

Autorka, mne sa veľmi páči že sa nájde ešte niekto, kto takéto veci v rodín rieši.
Nie, nie je to normálne a je naozaj obdivuhodné, že v dnešnej dobe berie takéto veci ešte aspoň niekto ako zlé. Neviem poradit, držím však palce ❤️❤️

deninka233
12. mar 2025

@karolinakr ako ho reálne oberie o chalupu, pokiaľ teda sa nevezmú? Max. jej ju môže prepísať ako dar, ale zas tak oblbnutého chlapa som ešte nevidela…

cacianka
12. mar 2025

@veronika0122 ok je poradiť, pomôcť, ale nie vyvádzať ako autorka, že ho ešte aj v robote kontroluje, a to ako sa vyjadruje o druhej žene je už cez čiaru. Povedala mi svoj názor, rozprávali sa i jeho vzťahu, ok, ale to je všetko čo môže. Ale nie ho stalkovat, buzerovať. Je to chlap 50+, ja mať takú sestru pošlem ju do pipreč.

ina2405
12. mar 2025

@veronika0122 ani v jednom príspevku nebolo schválenie nevery. Autorka nech sa trochu ukľudní, lebo tie oplzlé vyjadrenia na inú ženu jej nepridávajú na sympatiach.

karolinakr
12. mar 2025

@deninka233 realne si vezmi, čo mladu vydatú môže zaujimat na 60ikovi? toto ešte neni koniec, ona sa môže rozviesť atď..

mariaa79
12. mar 2025

Nepomôže ti nič.Kym on nemá pocit že robí niečo zlé,tak s tým ty nič nespavíš,bol sám je mladšia ,učarovala mu.Tým že mu to stále vyčítaš a kontroluješ ho ,tak ho len odoženieš od seba ,odcudzí sa ti úplne .Bude robiť čo on chce ,aj keď to nieje správne a tebe sa to nepáči.Nechaj tak,nestaraj sa.Budes ty tá zlá ak neprestaneš.

carolynka
12. mar 2025

Prehanas. Uz ta tvoja retorika 'otrca mu ako suka ' 'pelesi sa s nou' je velmi zvlastna. Skusila si mu pomoct, odmieta to, tak to nechaj tak. Nie si zodpovedna za svojho brata.

autor
12. mar 2025

@karolinakr o peniaze jej urcite nejde. Jej manzel ma omnoho viac penazi ako moj brat. Ona sa vyvaza na aute v cene 2 izbaku. Cez sviatky, ked sme boli rodina spolu a potom bol brat so synmi na chalupe, nestretaval sa s nou, do oci mi tvrdil, ze to ukoncil, ze ved nech sa opytam synov, ved je s nimi cely cas na chalupe. V januari potom mlafsi synovec len tak medzi recou utrusil, ze ta spoluziacka je aj tak kocka a teraz po dovolenke puta pozornost celej skoly, lebo je krasne opalena po 3 tyzdnoch na maldivach. Brat mi do oci klamal, ze sa rozisli, nestretavaju sa a oni sa nestretavali, lebo cela rodinka boli na dovolenke. Neviem preco si ona ulovila prave mojho brata. Ma 41 rokov, je velmi pekna, taky neprehliadnutelny typ, v skutocnosti vyzera o 10 rokov mladsie, moj manzel ked ich prvykrat na chalupe nacapal ona polonaha v kuchyni moj manzel vtedy zostal ako obareny, ze pre kristove rany ved ta zena este ani 30 urcite nema. To pisem preto, ze nedokazem pochopit, preco si vybrala prave mojho brata, take zeny ako ona si mozu chlapov vyberat a nie su odkazane na skoro 60 rocneho chlapa.

autor
12. mar 2025

@mariaa79 on vie, ze to co robi je nespravne. Povedal to velakrat. Vzdy sa obhaji, ze je slaby a nevie to ukoncit, lebo ju potrebuje, lebo lebo lebo. Ruti sa rychlikom do zahuby a mne je tazko sa na to pozerat. Ved ked sa to prevali a jej manzel ho chyti pod krk, moj brat skonci na are.

deninka233
12. mar 2025

Mňa by zaujímalo, čo je to za chalupa, keď tam tak mirnix dirnix chodíte. Ak som dobre čítala, je to jeho chalupa, nie miesto na rodinné stretávanie.

enmery
12. mar 2025

Pretože jej asi dáva niečo, čo sa nedá kúpiť za peniaze?To Ti nedošlo? Vieš koľko ľudí je vnútorne úplne mŕtvych aj keď zvonku majú všetko a to citové im vie vypnite len málokto? Ale nič to nemení ma fakte, že mu nemáš ako rozkázať. Možno keby si ho prestala uháňať a chcela pochopiť, otvoril by sa Ti a zistila by si viac. Takto si len pokazite vzťahy a odozenieš ho od seba. To ze ona podvádza v manželstve je jej kapusta a rozhodnutie, ona niečo rozbíja, ona sľubovala vernosť. Možno aj jej manžel má bokovku a vedia o tom obaja a spolu su kvôli finančným výhodám. To nevie nikto.

minenkaa
12. mar 2025

Ja nechapem co ta na tom tak trapi su spolu spokojni ,ona ho nechce vyuzit len sa tesia zo svojej pritomnosti ,nechaj to tak.Fakt nechapem co je zle v tomto pribehu

ina2405
12. mar 2025

Ja to neschvaľujem, že brat je s vydatou. Ale ľudia robia aj väčšie blbiny a nenapadlo ti, že fakt je tam láska a ona v ňom našla niečo, čo len ty nechápeš? Buď to jej chlap nevie a tvoj brat dostane do držky, alebo sú spolu a každý si žije svoje..

milanemila
12. mar 2025

Ty si horsia ako najhorsia svokra 🙈😂

autor
12. mar 2025

@deninka233 stary prerobeny dom v takom zapadakove. Je to v lesoch, pekne prostredie. Nechodime tam mirnix dirnix, chodime tam normalne sa tam na sviatky na narodeniny stretavame.

yanni
12. mar 2025

@oli18 on Nikomu nie je neverny. ta dama by sa Mala zamysliet co Robi.

karolinakr
12. mar 2025

nestracaj nádej..ked je taka kočka ako vravíš, môže si nájsť iného..tak možno brat nemal toĺko skúseností, ĺudia, čo maju jedneho partnera celý život sú naivní dobráci, tak môžu sa popáliť..to ako ked dôchodkyňa vyhadzuje celoživotne uspory, lebo verí, že ten druhy ju chce ochrániť..
ak je však manžel tejto vydatej nebezpečny, varovala by som brata...ale on koná, ako uzná za vhodné - keď sa popáli, sám na to doplatí..

titla
12. mar 2025

Autorka, pises, ze s bratom mas blizky vztah a rozpravate sa. Tak sa s nim rozpravaj, pocuvaj ho ale netlac na neho! Nehan, nevycitaj, nepatraj. Lebo sa pred Tebou iba uzavrie. Ked to podla vlastnych slov nedokaze ukoncit, zaroven vie, ze ten vztah nema buducnost, tak sa ho opytaj, co si mysli, ako sa tato ich laska skonci. Ako sa bude potom citit. Co chce robit, az sa to prevali. Ale odpust si to dehonestovanie a moralizovanie lebo jedine co dosiahnes, ze sa Ti brat vzdiali a narusis vase vztahy.

andrea2323
12. mar 2025

Žena ty sa upokoj 😃 ma to pobavilo tvoj príspevok, ja to úplne vidim, ako ti to doma stále v hlave šrotuje.. do čoho ta nič

luccija
12. mar 2025

Tak to je ten lepší prípad, že ho neoberie o peniaze🤪tak asi jej dáva pozornosť, má čas, lásku atď...doma má len peniaze.Vies koľko je takých párov a ťahaju to spolu roky?prestaň ho vypočúvať ako na výsluchu a sliedit.

autor
12. mar 2025

@titla rozpravame sa. Vzdy sme sa cely zivot rozpravali, pomahali si, radili si. Teraz sa s nim neda o tom rozpravat, vzdy zmeni temu, povie mi, nech necham tak. On vie, ze nerobi dobre, vie, ze to neskonci ako rozpravka zili stastne spolu az kym neumreli. Ta zena mu povedala, ze od manzela neodide. Ved nech ma zenu, nikdy som mu nepovedala, aby drzal smutok za manzelkou do konca zivota, nieje este taky stary, nech ma zenu. Ale taku? Ved na nej vidno, ze mala milencov a je preboha vydata. Ved su vdovy, rozvedene, ved tato zena nieje jedina na zemeguli. Mozno keby to vedeli jeho synovia dohovorili by mu. Hanbil by sa pred nimi, ukoncil by to.