Ako pomôcť bratovi v zložitej partnerskej situácii?
Dobry vecer
Viem, ze je to trapne rozoberat rodinne veci na socialnych sietach, ale uz si neviem rady. V prvom rade mi nepiste, ze sa nemam starat, ze to nieje moja vec. Starat sa budem a je to aj moja vec.
Moj brat je skoro 4 roky vdovec. Svagrina umrela nahle a rychlo na agresivnu formu rakoviny. 3 roky mu nebolo treba ziadnu zenu. Lebo na co, lebo jemu je takto dobre. Respektovali sme. Zaujemkyn bolo dost. Teraz paktuje s matkou synovej spoluziacky. Ona je od neho o velmi vela mladsia a vydata. Neviem, ako s muzom ziju, ale asi nie dobre, ked pri 2 detoch jej bolo treba takeho ako moj brat, co mu taha na 60. To tak nemyslim, ze je moj brat je nejaky neschopny cudak, naopak, on je taky, ze na nom by sa dalo drevo rubat a nic by nepovedal. Od jesene spolu paktuju, brat ma chalupu v zapadakove za mestom, tam ona k nemu chodi ako suka mu otrca. Zijem s manzelom dost daleko, nemozem len tak hocikedy tam prist. On klame kvoli nej, ona ho uplne dostala do svojej moci. Pred vianocami tvrdil, ze to ukonci, lebo vie, ze robi zle a spolupodiela sa na rozbijani rodiny. Nic neukoncil. Stretavaju sa furt. Teraz uz zmenil retoriku, lebo on uz je slaby, on nezvladne to ukoncit, prevalcovalo ho to a take kecy ako pubertiak. Ja uz neviem co s nim robit. Schudla som 7 kil, nespim kvoli tomu. Som rada, ze sa tohonasi rodicia nedozili ale v hroboch sa urcite obracaju. On je ako zmyslov zbaveny. Neda si vysvetlit, ze robi zle. Klame, zatlka. Tvrdi, ze je v praci a ked k nim do prace zavolam, sekretarka povie, ze pan riaditel ma dovolenku pan riaditel isiel klekarovi. A s nou sa pelesi na chalupe. Uz neviem co robit, ako mu otvorit oci.uz mam sto chuti povedat to s,novcom, ze mozno by mu pomohlo, keby mu synovia povedali, ze sa za neho hanbia.nehovorte, ze sa nemam starat. On sa o mnastaral, ked nam umreli rodicia, on k oli mne sa obetoval a neisiel do prahy na vysoku skolu, zostal v meste, aby sa o mna postaral, lebo som este neukoncila ani zakladnu skolu.
Koľko je takmer 60? 52-53? Alebo 59?
@no1990 58
@ina2405 ruti sa do zahuby, mam sa na to prizerat?
Mali som známeho, super udržiavaný chlap okolo 60ky. Ženatý. Dal sa dokopy s mladšou ženou, ona nemala ani 30. On ťažko ochorel, ona sa o neho obetavo starala a keď umrel, tak išla jeho "žena" robiť cirkusy s ňou. Bol nešťastný v manželstve a ani spolu nefungovali. On žil s tou milenkou. Ja len že nie je všetko čiernobiele...
Autorka,už prestaň. Kedy pochopíš, že ty to nemáš ako zmeniť?Ťahať do toho synov?Hanbili by sa zaňho?Akože vážne?Čo opustil ich matku?Nehnevaj sa, ale mne z toho príde, že žiarlis a hlavne sa trasieš o svojho manžela, aby sa do nej nezakukal, keď ju tu polonahú videl na chate abol obarený z jej mladosti a považuješ ju za ženu bez zábran. Sranda, že reálne pomôcť málokto,ale sudiť a chcieť riadiť život 60rocnemu bratovi je ok. Ešte aj jeho synov chceš do toho ťahať. Fuj. Ja by som mu povedala, že si najviac na svete prajem jeho šťastie a budeš tu preňho keby hocičo a prestala by som ho uhaňať a riešiť a ťahať do toho jeho synov. Si zažila ťažko zamilovaneho človeka,ktorý si dal poradiť od niekoho?Čím viac bude mat pocit, že musí klamať kvôli nej, tým viac ho k nemu pútaš.
Ale prosím ťa, žiadna záhuba. Nedramatizuj. No tak sa hoď o zem a schudni ďalších 7kg. Ako čo ti na to povedať. Veď určite aj na neho ideš s týmito citovými výdierkami, ako nespíš, neješ.... A k čomu je to dobré?
Ja viem že to je ťažké prijať. Ale niekedy to prijatie situácie je nevyhnutne na to, aby sa veci mohli zmeniť.
@enmery velmi sa mylite. Mam brata rada, zalezi mi na jeho stasti. Nechcem, aby skoncil opat ako ked zomrela svagrina, ked bol na liekoch, nemohucny v posteli ked som mu musela doniest vodu, lebo nebol schopny si ju sam nabrat. Chcem, aby bol stastny, je to dobry clovek. Nemam dovod ziarlit. Mam pekne manzelstvo, dobreho manzela. Moj manzel tu zenu videl dvakrat, raz polonahu, raz oblecenu ked sme tam boli spolu. Slusne sme jej povedali, aby zvazila svoje konanie, s ohladom na svoje deti a manzela a nemutila hlavu mojmu bratovi niecim, co nema viziu stastnej buducnosti.
A práve preto,keď ho máš rada a bude na tom zle,ako milujúca sestra mu prídeš podať tú vodu. Väčsina ľudí /hlavne tazko zamilovaných/ precitne az ked pocíti
dôsledky a chyby svojich rozhodnutí. Bohužiaľ. Nie toto,lebo týmto dosiahneš s manželom presný opak.
Ešte asi žiadny vzťah sa neskončil kvôli dohováraniu od rodiny. Takže ty si povedz, že si urobila čo si mohla a hotovo.
“Starat sa budem a je to aj moja vec.”
Velky omyl.
Pozri, nemam rada ani ja podvadzacky, ale on je slobodny a ona ako sa vysporiada so svojim svedomim a rodinou je jej vec
Ja si myslím, že jej muž má tiež milenku a možno sa aj dohodli, že sú formálne spolu a každý si robí, čo chce. Hlavne, keď má kopu peňazí, takže ona ho preto neopustí. Zaujímavé je, že má malé dieťa, ktoré ani do škôlky nechodí a má kedy behať na vašu chatu.
Vsak ty si horsia ako manzelka. Tvoj brat je zalubeny. Skor by som preverila slecnu, ci aj ona je zalubena...ake ma plany...
Ideš hlavou proti múru.On si vie zrátať koľko má rokov a, že rozchod je viac než možný.Deti do toho netahaj v žiadnom prípade.Nechaj ho je šťastný.
Je tu vlastne co pomahat a riesit a starat sa do jeho zivota
@autorka je to dospelý chlap. Chápem, máš strach, tiež máme toto v rodine. Žiaľ, v našom prípade si na krk zatiahol 60tnik alkoholičku. A vieš čo? Toľko problémov, starostí mu narobila. Deti od neho odišli preč, vnúčatá si nevidí, lebo vidí len ju. A vieš čo? Vôbec ho to netrápi. Na tvojom mieste, to nechám na osud. Títo zaľúbení ľudia, majú iné starosti. Ver mi, sú len 2 možnosti, buď to ustoja a budú spolu alebo bude čoskoro koniec. Hlavne do brata nehuč, lebo to má vždy presne opačný efekt. Nech to dopadne akokoľvek, nech je brat šťastný.
Autorka, niet tej sily, ktora by tvojho brata teraz od tej zeny dostala. ma pred sebou mozno posledne aktivne sexualne roky, ona je mlada a atraktivna, on je na evereste svojho stastia. povedala si svoj nazor, 1x, 5x, 10x a staci! ona sa rozvadzat nechce, prvotna zamilovanost ich prejde a on si uvedomi, ze ho nebavia tie schovavacky bez perspektivy, deti z domu odidu a on si povie,ze je doma sam, ze sa nema s kym prejst po parku, ze nema s kym ist na veceru - a pojdu od seba. ci o par mesiacov, ci o rok, nikto nevie. ale bude to vtedy, ked on bude chciet, nie teraz, ked ty chces. ty, ak s tym, co stvaras teraz neprestanes, vas dobry vztah narusis/pokazis natolko, ze aj ked sa oni dvaja rozijdu, vas vztah sa uz nenapravi. opytaj sa samej seba, ci ti to za to stoji. tvoj brat musi byt fakt dobrak a vynimocny clovek, pretoze keby si kohokolvek ineho takto otravovala a este aj v praci mu kontrolovala dochadzku, poslal by ta vies kam a viac by s tebou nekomunikoval. ta jeho asistentka si musi mysliet svoje a mozno to hovori aj ostatnym vo firme. ty nestrapnujes len seba, ty predovsetkym strapnujes jeho a robis z neho nesvojpravneho debilka. ked ho mas rada, nerob to. bavte sa normalne, stretavajte sa aj s detmi, v dnesnych casoch su taketo rodinne vztahy zial uz vynimocne, preto si vazte jeden druheho. vyhybaj sa vsak teme o tej zene, k ich vztahu, pokial tvoj brat sam nebude chciet - poradit, vypocut.
@nika11103 🤣🤣🤣🤣 , hahaha , pobavila si ma , mne by sa tiez veru zislo 7kg dole , skoda , ze nemam brata , hahaha
Nuz, opantala ho chemia a druha puberta. Treba len pockat.
Nie, fakt sa ťa to netýka a nie je to tvoja vec ani trošičku. Môže ti to byť ľúto, môžeš mať tie najlepšie úmysly a verím, že chceš pre neho len to najlepšie, ale nič to nemení na tom, že s tým neurobíš NIČ. Trápiš sa tým až príliš. Je to dospelý chlap. Myslíš, že jemu nedošlo, že ten vzťah nemá budúcnosť? Jasne ze áno. Nemáš na neho páky. A akákoľvek akcia do ktorej sa pustíš, skončí jedine tým, že sa odcudzite vy dvaja. Keď u neho nehľadá peniaze, tak je naozaj možné, že su spolu preto, že si rozumejú a maju sa radi. Ona možno s jej manželom žije len formálne, aby bola zabezpečená a deti mali “rodinu” a maju takto otvorený vzťah lebo im to vyhovuje, alebo je to nejaký chuj čo sa k nej správa ako k odpadu. Z nejakeho dôvodu hľadá nehu inde. Nie je to správne, ale nie je to tvoja vec. Až príliš to prežívaš. Veď sa dokopy nič nedeje. Čím viac do toho budeš vŕtať a čím viac ho budeš kontrolovať tým viac budeš nevyspata a schudnutá a o to viac budeš mať horší vzťah s bratom. Môžeš mu maximálne povedať, že si tu pre neho keď to bude potrebovať. Ja si myslím, že najviac na tomto ich vzťahu trpíš ty. Nikto iný. Ale teba sa ten vzťah netýka
Tak ale veľmi škaredo sa na ňu vyjadruješ. Až sa ju snažíš dehonestovať, neškrie ťa najviac to že ju tvoj muž videl nahú 😂 a vyjadril sa že má max 30? Ak si cca podobne vekovo... a tam to začalo tvoje posadnutie ich sexuálnym životom. Musíš ju tak haniť lebo je za tým žiarlivosť na niečo aj keď možno nie na to čo som si domyslela ja. (Neveru neznášam a ,,vyčistila" som žalúdok známej za to ale viac som sa do toho nestarala. Len som jej povedala že musí byť ťažké pozerať sa mužovi do očí, a hovoriť deťom že by im nikdy neubžila.) Ale do toho kto s kým koľko sexuje- do toho ťa nič. Mne prídeš ako posadnutá. Hlavne s tým telefonátom do práce. Ty nechceš dobre bratovi ty ich cheš rozdeliť a to ti on NIKDY NEODPUSTÍak sa to stane lebo ty vymyslíš niaku lesť (povieš niekomu atď.)
Zdá sa, že sklony k posadnutosti druhou osobou máte v rodine. Tvoj brat je posadnutý tou ženou, ty zase ním a to až tak, že si schudla, neješ, nespíš.... Máte problém obaja, nielen Tvoj brat.
ty si bola pri tom,keď sa mu ona otŕčala ako suka??
Je mi na grc z teba....
Keď jej nejde o peniaze tak ho prosím nechaj tak. Tak nech to skončí lebo to nemá zmysel, a čo? Nie všetky moje vzťahy mali budúcnosť a neľutujem ich. Rada na nich spomínam. Neveru vynechám je mi to jedno nepoznám jej stranu. Dávaj si pozor aby si neprišla o brata. Bola som raz na mieste tej ženy ale bez nevery. Vieš kto banoval? Presne tí ktorých bolo treba dočasne odseknut
@xtrin posadnutie sexualnym zivotom? Ziarlim? Citali ste, co stale dookola pisem, ci trpite domyslavostou? Nech ma moj brat akykolvek sexualny zivot, doprajem mu, len nech to nie je vydata zena. Co je na tom preboha take nepochopitelne? To opakujem po neviemkolkykrat. Ja som bola ta, ktora mu ani nie rok od smrti svagrinej hovorila, aby si nasiel inu zenu. On 3 roky opakoval, ze zenu nechce a nepotrebuje. A na co mam preboha ziarlit? Moj manzel dotycnu nevidel nahu. To som nikde nepisala. Videl ju v nohavickach a bratovom tielku. Kedze ona sa tvarila akoze nic a nepohla sa ani o krok, co mimochodom o nej vela vypoveda, lebo normalna zena by v takej chvili odisla do vedlajsej izby, moj manzel jej povedal, ze pocka vonku, nech poprosi svagra, aby prisiel za nim vonku. Tak na co mam ziarlit? Ved pri mori v plavkach toto vidi manzel hocikedy. Na toto mam ziarlit? Na taketo vy ziarlite a riadite sa podla seba sudim teba? Nemam dovod ziarlit, ani najmensi. Vlastne preco by som mala, nerozumiem vasim myslienkam. To, ze vyzera mladsie som spomenula preto, ze je pre mna cudne, ze vyzorovo taka zena chce takeho chlapa ako je moj brat. Ci radsej som mala napisat, ze je ostara? To uz by tu tieto zvlastne myslienkove pochody so ziarlivostou neboli. Ja mam 53 rokov, som dvojnasobnou babkou.
@xtrin ak niekto nesuhlasi s amoralnym spravanim a ma vyhrady voci cloveku, ktory je partnerom jeho blizkemu cloveku musi ziarlit alebo zavidiet? na MK su ziarlit a zavidiet najoblubenejsie slova a zeny ich pouzivaju bez logickeho zakladu aj tam, kde sa absolutne nehodia. autorka niekde pisala, ze jej manzel tu zenu vyhladava, ze ju kontaktuje, ci ako si dosla k tomu, ze ziarli? ona dokonca ani nepisala, ze ju videl nahu.
@matkahelka prehrotila si to, ja som tým naznačila že toto mohol byť spúšťač. Že sa tak šialene vrhla do riešenia jeho života a doslova nenávidí a až tak príšerne nazýva inú ženu. S toho príspevku bolo cítiť úplnú nenávisť. A presne také reči mávajú ženy keď žiarlia na inú ženu, také ponižujúce. A 1x používam toto v mojich komentároch lebo mi to tak príde. Žiarlivosť dokáže narobiť s človekom šialenstvá a toto je tiež jedno 😁 No tak nie úplne nahú ale sporo odetú. Je v tom rozdiel? 😅

Nie, neukončil by to kvôli synom a tí majú svoje životy, frajerky a ženy a otcove vzťahy nemajú čo riešiť.. strašne si zažratá do toho. Stratíš aj brata, ak neprestaneš do toho zasahovať.