icon

Ako pomôcť dcérke prekonať traumu z alkoholu?

drobcek83
31. jan 2024

Dobrý večer, prosím poraďte mi, som zúfalá😪. Náš problém spočíva v tom, že naša dcérka zrejme trpí traumou na alkohol, Manžel mal pred tromi rokmi 40.narodeniny,bola oslava a manžela videla naša dcérka,vtedy 5 ročná, keď ho doniesli do perín opitého, odvtedy sa to s nou ťahá, dnes má 8 rokov a stále nechce spať sama, len s mužom, akonáhle odíde zo spálne, začne plakať a hľadať ho, že kde je, že či išiel piť pálenku, som už z toho fakt vyčerpaná, ako postupovať,myslíte, že by som mala osloviť detskú psychologičku? Za všetky odpovede vopred ďakujem 😔

Strana
z2
pribinak
1. feb 2024

@martinka13 vsak čítaj aj ostatne príspevky. Na oslavách mu počítajú poháriky, keď ide niekam, tak dieťa sa boji, že zas príde na šrot. Nechápeš?

drobcek83
autor
1. feb 2024

@sono2 nikde som neuviedla, že som jej povedala, že je na mol, čítaj poriadne

alexnina777
1. feb 2024

@drobcek83 ty odpisuješ len na tie príspevky, ktoré vobec nie sú podstatné k riešeniu problému..veď napíš čo Tvoja dcéra vidí pravidelne, čo zažíva.. vyjadri sa k veci, je tu spomenuté že už si to tu riešila v minulosti, a sťažovala si sa na zlé veci s mužom

drobcek83
autor
1. feb 2024

@alexnina777 pracujem,ako každý normálny človek, nemám čas odpísať všetkým, ale tvoja odpoveď bola top, musela som reagovať, nezapajaj sa do tém, ak nevieš poradiť

alexnina777
1. feb 2024

@drobcek83 Tebe sa poradiť ani nedá, lebo nepíšeš pravdu, na to by si sem musela napísať že žiješ s alkoholikom a to nechceš, ale jasné, máš pravdu , nič ma do toho nie je..prajem Tvojej dcérke veľa spokojných chvíľ. či sa ja budem zapajať do tém, to nechaj na mňa..

drobcek83
autor
1. feb 2024

@alexnina777 ty si normálne psychologička, dokážeš vyriešiť problém jednou vetou, klobúk dole, ak nepíšem pravdu, tak radšej nereaguj a preskoč príspevok

alexnina777
1. feb 2024

@drobcek83 na toto nemusí byť človek psychológ, aj toto si odigmorovala, čo ti napísala iná žena:

ten manžel, ktorý Ti robí zo života peklo a zvažuješ odchod?
Prepáč, že som si pozrela témy do ktorých si prispela...tam je toho zrejme viac,ako píšu vyššie...nie len jedna 🐒..

toto stačí vedieť, a potom je jasné že sem nepíšeš pravdu, čiže asi tak… jasné že s tebou strácať čas je zbytočne, aj keď mi je ľúto toho dieťaťaťa..

winki13
1. feb 2024

@drobcek83 5 ročné dieťa si nedokáže uvedomiť a hlavne nemá odkiaľ poznať, čo znamená opitý človek a čo robí alkohol a ako to poznať na hlase....ak len raz videla na mol opiteho otca. Tie reči musela počuť a nie raz od teba.

sono2
1. feb 2024

Doniesli ho do perín čiže bol na mol.
Neklam si

winki13
1. feb 2024

@drobcek83 a inak nedokažem si predstaviť, teda ja ako matka by som určite nedovolila, aby moje dieťa videlo ožratého otca...resp. pribuzneho....to si ju fakt na to nehala pozerat sa? A este si jej vravela ze otec je ozraty z palenky? Keď to bolo raz....to si fakt nemohla zvalit na chorobu a pod? To decko ma traumu hlavne z teba a tvojich recí a nezvaluj to na raz ozrateho otca....aj ked podla vsetkeho je alkoholik.

drobcek83
autor
1. feb 2024

@winki13 ani nevieš, ako to bolo a budeš ma tu kritizovať,v ktorom riadku som napísala, že som ju nechala na to pozerať, škoda slov, nevieš poradiť, iba kritizovať

winki13
1. feb 2024

@drobcek83 neverim ze 5 rocne dieta vie co je alkohol z jednej skusenosti na ktoru sa podla teba nepozerala. A neverim ze dietatu chyba alkoholik otec v posteli neverim ze sama od seba vie co je palenka a pocita otcovi pohariky a vola mu....neverim a hovor a pis si co chces. To dieta ma traumu ale z niecoho ineho.

winki13
1. feb 2024

Nedokazes odpovedat na zakladne otazky co sa tu kazda jedna pyta.....nevies objasnit celu situaciu logicky....tak aku pomoc cakas?

alexnina777
1. feb 2024

@winki13 už ju otravujeme tými otázkami, lebo ona má doma zlú situáciu, zvažuje odchod od muža, ale o tom sa tu nechce baviť.. 2 dni dozadu napísala v diskusii že jej robí zo života peklo…v inej diskusii napísala že zvažuje od neho odchod… to dieťa má určite traumu,ale určite nie z toho čo tu ona dala v zadaní témy..

winki13
1. feb 2024

@alexnina777 a ako vlastne vieš, aké diskusie tu dotyčná pridala? Na toto furt neviem prísť 🙂

alexnina777
1. feb 2024

@winki13 už som sa na to pýtala aj ja tej pani, čo to tu písala predo mnou.. dáš do lupy jej meno nad diskusiami a vyroluje ti všetky jej príspevky v diskusiách.,

sidicek
2. feb 2024

Je jedno co sa v ten jeden raz stalo , lebo ty vedome nechávas dieťa v prostredí, v ktorom ma úzkosti a to je len tvoja vina .

Strana
z2