icon

Ako pomôcť dospelej dcére vo vzťahu?

14. feb 2024

Dobry den viem, ze ste tu vacsina mlade mamky alebo mamky cakatelky, ale mozno sa tu najdu aj zienky s uz dospelymi detmi tak by som si chcela vyliat dusu a poprosit o radu alebo ani neviem co robit.
Mam jedinu dceru, dospelu dceru. Studovala na vysokej skole farmaciu v 3roc.otehotnela, sup sup savydala lebo zat je velky krestan hanba rodiny by to bola bez manzelstva. On je o 11 rokov od nej starsi velky krestan. Z vnucatka som sa tesila. Povedala som jej ze jej s vnukom pomozem aby si dokoncila skolu. Bolo to v plane.po 2 r.otehotnela zase lebo on chcel dalsie dieta. No uz som vedela ze skola uz nebude nikdy dokoncena.on ze na co zeny maju v zivote ine poslanie. B vaju v malom 2 izbovom 45 stvorcovom byte bez balkona a vytahu.on s detmi 0 bodov nic nepomoze nijako sa nepricini otec je len na rodnom liste. Lebo matka ma sa starat nie otec. Dcere som stokrat opakovala monika ber antikoncepciu daj si aj teliesko neze zase otehotnies sak sa tlacite v tom byte on spi pan car sam aby mal klud ona s detmi. Samozrejme on krestan antikoncepciu nwdovolil tretikart otehotnela. Uz som sa nahnevala som aj jemu povedala ze ona ma 43 kil chrbticu ma ako paragraf znicena je 6 rokov nevyspata vlaci sama po schodoch deti a nakupy. Tak nech sa nestaram to je ich vec ine zeny zvladli z ladne aj ona alebo nech jej chodim castejdie pomahat. Uz pri 2 detoch s peniazmi len tak tak vysli. On robi sanitara v nemocnici. Neviem kolko zarobi ziadne zmeny naviac nevezme lebo vo volnom case chodi pomahat fo utulkoch s bezdkmovcami ado starobincov. Slachetny krestansky muz.zena doma s detmi pada na hubu a on pomaha in m.kazdy mesiac som km davala peniaze robila nakup,.deti nosia znosene topanky lebo nemaju na nove.mesacne aj 200 eura som im kazdy mesiac dala kolkokrat potom som sadozvedela ze peniaze z toho on odniesol bezdomovcom do centra alebo ked som nakupila trvanlive potravkny on to odniesol bezdomovco.. ale ona je hlupa.on je od nej 11 rokov starsi ako jej mentor jej velitel vovsetkomho ona pocuva..inuly rok ma prosilaci nemam nieco nasetrene lebo prvy vnuk je alergik ma astmu a ekzrmci im nedam zeby isli do chorvatska na dovolenku k moru. Tak jasne dqla som jej 1700 eura. Este som sa ponukla ze pojdem so svojom mamou tiez chodime do chorvatska ze pojdeme niekam poblizku a pomozem jej aspon obcas s detmi lebo zat on nic nepomoze.tak nie oni sami sa postaraju.v poriadku netlacila som sa. V lete sa jej pytam ze kedy idete do chorvatska lebo aj jas mamou chcem ist ab, mi mal ktopoliat kvetyvb,te. Tak vieteco porazilo maskoro ten moj zat ontie peniaze pouzil isiel do spNielska na nejakucirkevnu duchovnu put obnovit svoju dusu aspojenie s bohom.mna skoro porazilo som lieky si musela dat vtedy.on moju dceru nechal s 3 malymi detmi 2 tyz.a isielsamnadovolenku. Lebo on to potreboval ona nepotrebovala pri 3 detoch oddych ale on abo.dnes mi povedala ze caka stvrte dieta ja som sa normalne uz rozplakala.tlacia sav malom starom byte ona na 3 poschodie bez vytahu vsetko sama vlaci.astvrtedieta v bruchu.hovorim jej monika saknemate peniaze ani pre tie 3deti co uz sunasvete.no dajako bolo dajako bude boh sa postara.ĺ

natalka13
17. feb 2024

Ak s dcerou riadne nezatrases, nenakricis ,nepovyhrazas sa socialkou, nikdy sa nepreberie.
A trpiet budu iba deti. Ona netrpi,ona je s nim stastna.
Prepac ale ma 3 roky farmacie a nepouziva antiku? Potom tie deti chce a je hlupa, ked vidi, ze ich nema kam dat, alebo ocakava, ze jej das svoj byt.

makodob
17. feb 2024

Dobrý deň, ja síce nemám ešte dospelé deti, ale jedno na isto viem. Tento Váš zať určite nie je kresťan, možno oklamal sám seba ale skutky za neho hovoria niečo iné. Jedine sa tak može nazývať, ale ozajstný človek idúci za Bohom takto nežije. Inak, ak by bol taký žijúci podľa Boha, tak by nemal s Vašou dcérou pomer ešte pred svadbou. On je akurát tak veľký sebec. Neviem Vám v tomto poradiť, je to ťažká situácia, keďže Vaša dcéra ho počúva aj pri totálnych nezmysloch. On by sa mal v prvom rade postarať o manželku a deti. Ale mne to tak príde, že hrá pózu pre ostatnými ,,akože kresťanmi”- teda naoko robí dobré skutky. Toto je jeho status a v skutočnosti v rodine chaos.
Mrzí ma to, viem, že sa takto dívať na svoju dcéru musí byť ťažké, prajem Vám, aby sa to časom vyriešilo, takto to dlhodobo aj tak nebude fungovať.

lacibo
17. feb 2024

To je absolutne cez..starat sa..kto kolko ma deti a kedy ich ma mat a ako sa ma chranit..ani citat sa mi to neda..autorka..bud je tvoja dcera mentalne postihnuta a tym padom aj lahko zneuzitelna, alebo jej to takto vyhovuje, pokial ju neznasilnil tak asi aj sama vie usudit, ako sa plodia deti, ako sa vychovavaju a tiez ma asi zakladnu financnu gramotnost ci ako.?? Zacinam si mysliet ze ty nie si v poriadku ked takto kydas na vlastnu rodinu a kto vie kde je vlastne pravda ked sa navazas este aj do krestanstva..ktore s tymto nic nema ani spolocne ako zije tvoja dcera

negymama
17. feb 2024

@makodob jasne ze nie je krestan, krestanstvo je len nastroj, ktorym moze ovladat druhych ludi. A nasiel si taku , co sa da ovladat. Ona je jeho spoluvinnik.
na tyraniu treba dvoch...jeden co chce tyrat a druhy co to dopusti.
/samozrejme hovorime o dospelych ludoch. u deti ci inych zavislych ludi, postihnutych starych atd. - je mozne tyranstvo od blizkej osoby vdaka zavislemu malemu veku, ci telesnej a dusevnej slabosti.

realny
Odpoveď bola odstránená
pinkmom
17. feb 2024

A ako tak všetko čítam, myslim si, že dcerenka je presne tak isto vychcaná ako jej muž. Vôbec by som sa nečudovala, keby ta obrali ešte aj o byt

aurora33
17. feb 2024

Cim viac píšeš tým viac tejto téme neverim. Neverim že niekto môže byt taký sprostý ako tvoja dcéra, ale aj ty. NEVERÍM.

negymama
17. feb 2024

autorka uz konecne pochop , ze tvoja dcera je ZAVISLA. zavisla ako na alkohole ci drogach. Tak ako alkoholik pre alkohol kludne minie peniaze urcene pre jedlo, ci lieky pre rodinu, tak aj ona zavisla na muzovi, urobi vsetko pre neho.

ty jej mozes rozpravat, ze nedaj strudlu muzovi, to je pre teba a deti. To akoby si dala alkoholikovi flasu a hovorila mu, nie ze to vypijes! Jasne ze vypije, aj ked slubi ze nie. Lebo je zavisly! Nevie odolat droge!
Ona vzala tu strudlu uz s tou myslienkou ako ju da svojmu ferkovi, a ako on sa bude tesit. To je to. Jej tiez nezalezi na detoch, to len tebe zalezi. Lebo keby jej zalezalo, tak bude mat hnev na chlapa co ukradne dietatu kociar, postielku , jedlo, hocico. Ale ona mu bozkava ruky a s ocarenim mu nuka strudlicku, aby sa mu zavdacila! Preto aj tie peniaze skoncili u neho a on siel na vylet. Verim tomu, ze mu to este mozno aj ponukla...a tebe nakecala, ako to potrebuje pre dieta. V skutocnosti od teba vydrela peniaze, aby mohla dat muzovi. Vedela ze pre vnuca das. ona ti klame. vies. Lebo zavisli ludia vsetci KLAMU. VSETCI. aby sa dostali k droge. a drogou je pre nu uspokojit toho zmrda.

minutka
17. feb 2024

Tazka situacia. Mam jedno dieta a srdce by mi puko keby takto dopadol. Ja by som dcere povedala ze vnucata su u teba vitane. Ale ona zato aka je, nech viac nechodi. Ziadne peniaze ani jedlo domov. A ak ta netrafi slak a dozijes sa dochodku, byt predaj, nech mas € na dozitie v slusnom starobinci. Lebo ti dvaja hlupaci ta este aj o to pripravia

natalka13
17. feb 2024

@lacibo ona sa navaza do krestanstva? /KDE?/
zat sa skryva za to, ze je krestan a zakazuje zene antikoncepciu, nakup oblecenia, bere jej peniaze.....predpokladam zakazuje aj kamaratky.

ruzovakrava
17. feb 2024

11 strán rád a ty si ideš stále svoje, ako jej musíš pomáhať. No tak pomáhaj. Akú radu vlastne čakáš? Že tvoju dcéru niekto preberie z kliatby nejakým zaklínadlom?

lilinka76
17. feb 2024

Toto sa ťažko číta, nie to ešte žije. Autorka, daj dcére prečítať túto diskusiu, možno otvorí oči. Vy ste boli doma tiež takto späté s vierou, alebo ju len debil ohúril? Keby si jej zaplatila vloženie telieska, nemusela by to Ferinkovi povedať ale aspoň by ju nevyčerpalo 5, 6, 7 a ďalšie tehotenstvá. A detičky budú chúďatá, nikdy nepôjdu do školy v prírode, na lyžiarsky, do tábora, nikde....

isis234
17. feb 2024

Pýtate sa čo máte robiť, Veľmi dobre Vám radia... Nefinancovať. Nekupovať . .. ale Vy len svoje....neviem jej nepomqhat ked povie ze majuprazdnu chladnicku a ma v penazenke 4 evra....... To tiež nei je normálne..
Nahláste ich do Charity, že potrebujú potraviny, oblečenie. Tým jej najviac pomôžete.
Inak sa môžete pripraviť na to, že prídete o všetko. Vaša mama má zdravý rozum. Poslúchnite ju!

negymama
17. feb 2024

baby inak nepripada vam ten chlap trochu ako tinder svindler co slo na netflixe. vysava svoju obet, fyzicky, psychicky, ona pre neho potom oblbuje rodinu aby jej davali peniaze a mala prenho.

lilinka76
17. feb 2024

Ale baby tu majú pravdu. Už si žiadala od pána zaťa späť peniaze, čo si im požičala na liečebný pobyt pri mori, na ktorý sa vnúčik nedostal? Hoci by to bolo veľmi ťažké, ja by som sa fakt na určitý čas od nej úplne odstrihla... Keď ju prijali na farmáciu, asi sprostá nebola. Osprostela až pri pánovi božskom...

tamararogerko7
17. feb 2024

Ťažko radiť no aj dcéra musí byť praštená keď mu to kvituje. Normálna žena by ho zasratou metlou hnala nie 4 deti s ním mala! Prepáč ale ja si to neviem ani predstaviť takýto život.

isis234
17. feb 2024

Šla by som za biskupom, či vie, aké ho má farára vo farnosti, že prijíma od muža rodiny služby, peniaze, čo patria do rodiny odnáša preč, hoc doma neurobí nič. To sú hriechy, keď nepomáha žene deťom a okráda ich.

isis234
17. feb 2024

V sekte si dávajú medzi sebou peniaze. Nie kresťania. Tvoj zať je v sekte. Zmanipuloval tvoju dcéru. Nedovoľ mu, aby jú úplne zničil a deti by šli do domova
Ty vieš, čo robia a podporuješ ich v tom. JE TO SPOLUÚČASŤ. Či sa ti to páči, alebo nie

natalka13
17. feb 2024

@negymama on je manipulator

adelkaa159
17. feb 2024

Ako sanitár ma okolo 800-900€ , a nepomáhala by som jej odtlstrihni jej studňu nedá sa to stále nehovorím aj nám svokra alebo moji rodičia pomohli ale to bolo na mesiac a krásne som im to vrátila ale to bolo v situácii keď sa menila robota a muž bol mesiac doma., ale to prečo si mu ešte ústa nevycistila ? Jak by som raz naňho nazjapala tá by videl darebák jeden

erika237
17. feb 2024

Autorka, ja chapem ze sa nedokazes pozerat na dceru a to v akej je situacii, neviem co by som robila ja na tvojom mieste, ale uprimne prvotna lutost voci tebe sa tak trochu meni na hnev, lebo ides stale to svoje. Verim ze nie je lahke sa vykaslat na pomoc dcere, ale bolo spomenute, ze mas pomahat vnucatam, s dobrou volou si im dala strudlu a ked vies ze ju realne stlacil ich otec, by to znamenalo aspon u mna koniec. Mna odobne by fakt sralo keby dospely zarabaju clovek, ktory vie narobit decka ale nic im nekupi a ked dostanu nieco dobre tak to zozerie s prepacenim. A to je nic ale ze zoberie 1700 eur a sam sa odlifruje ma dovolenku, uz po tomto by som svojej dcere nic nedavala. Tie peniaze uz v zivote neuvidis, ale bolo by to ponaucenie aspon pre mna.

jana_eyre_2
17. feb 2024

Inak nečítala som či to niekto písal.. ale keď je on kresťan , tak predpokladám že chodia celá rodina do nejakého kostola.. ja by som sla za kňazom kam chodia aj oni a zdôverila by som sa mu čím prechádza moja dcera, aby vedel že ten čo sa má o rodinu starať ju oberá o peniaze.. ak je aspoň z kúska ak je zat naozaj kresťan, ak aspoň z kúska duše verí v boha, tak by mu farár mal dohovoriť jemu aj tvojej dcére a na neho by dali asi viac ako na teba.. to predsa nie je manželstvo aké má byť ani z kresťanského pohladu.. ale ja nie som kresťan, neviem ako to chodí, len si myslím že fararove slová by sa ich mali dotknúť viac..

aurora33
17. feb 2024

@isis234 co ma farár s tým že žena je hlúpa hus?

negymama
17. feb 2024

@natalka13 to mi je jasne, viera je len zamienka. aby ju dostal.
raz som citala, ako nejaky chlap tyranizoval rodinu cez ekologiu a zdravu vyzivu. Nesmeli pouzivat ziadne plasty, nemali doma televizor, telefony. Ona musela chodit kilometre s nadobou po nejaku cistu studnicnu vodu, lebo ani vodu z vodovodu ten debo nevypil.

Presne ako z knihy o manipulatoroch...okrem ineho je znak to , ze vyuzivaju apel na moralku, vieru ci nejake idei druhych ludi na svoje ciele.

krasolienka1
17. feb 2024

Ja by som jej povedala finančne ti pomôžem ale čo len raz dáš peniaze manželovi tá to bolo poslednýkrát peniaze sú pre deti nie preňho

natalka13
17. feb 2024

@jana_eyre_2 farar jej povedal ze sa do toho nema starat.

weronika171717
17. feb 2024

Vidieť, že miluješ svoju dcéru aj vnúčatá. Škoda, že si dcéra s takým deb*lom pokazila život a nepočúva čo jej hovoríš. Áno, deti sú dar, ale teda jemu je prednejšia nejaká sekta ako vlastná rodina - teda asi ich za svoju rodinu nepovažuje. Bohužiaľ. Tiež som za to, aby si brala tie deti na výlet, zmrzlinu, a pod. mimo ich bydliska. Dcéra si oddýchne a aj deti budú spokojné. Peniaze im už nedávaj. Radšej rob častejšie nákup, ak to finančne utiahneš. Oblečenie sa dá zohnať aj cez bazár, prípadne niekto predáva aj balíky oblečenia. Nie je hanba požiadať o pomoc. Tiež by som išla opäť na faru (aj keď tam už nechceš ísť) a aj do tých útulkov a narobila bordel. Ale to som ja taká povaha. A ak sa môžem spýtať odkiaľ si?

jana_eyre_2
17. feb 2024

@natalka13 aha, to som nepostrehla..

lacibo
17. feb 2024

@natalka13 ale to je uplne jedno za koho sa on vydava a co si on o sebe mysli, to naco autorka tu pletie? Dcera sa podla nej zle vydala a stve ju, ze ma este aj deti..to je jej problem..a ked jej tu aj 100 rad daju..nezmeni nic na svojom postoji a spravani..a nedosiahne ani to, aby sa dcera rozviedla, pokial sama nebude chciet..

tundra
17. feb 2024

Necital som vsetko,ale dcera je zalaskovana,podla nej je vsetko v poriadku...Ferko ma urcite prednosti,pre ktore ho miluje....Ako chlap napisem:"Proti vetru sa čurat neda"chapem snahu matky o zachranu dcery,ale akakolvek pomoc pre niekoho,kto o nu nestoji,je strata casu a energie....