Ako pomôcť kamarátovi?
Ahojte. Kamarát si našiel priateľku. Sú spolu asi 4 roky. Týždeň do zadu boli zásnuby. Viac menej ho dokopala. Sám povedal že “lebo ona chcela”. Ide o to že je to veľmi toxická osoba. Nabral pre ňu pôžičky, len tak lebo chcela ísť na dovolenku, na výlet … on sám vie že to nie je dobre. Sám vraví že čaká kým si to celé ona neuvedomí. Odlučuje ho od kamarátov a rodiny. Ona nepracuje, on pracuje za minimálnu. Ona je stále veľmi negatívna a pretváruje sa. Keď je kamos sám s nami je úplne iný ako keď je s ňou. Nechcem mu zle. Ale chcem mu pomôcť. Ako mu dohovoriť ? Da sa mu vôbec pomôcť alebo to nechať tak a prísť o kamosa ktorého s manželom poznáme viac ako 20 rokov?
Je s ňou dobrovoľne. Nemusíte ho zachraňovať ako keby ho uniesla. On na to musí prísť sám. Ak je to alkoholik a taká trochu stratená existencia, pomôcť ste mu mali dávno. Ona je len následok.
Takito toxicki ludia sa na niekoho prilepia, vedia ho spracovat, budu s tym druhym, kym maju z toho osoh, alebo kym nenajdu nieco lepsie. Keby sa aj kamarat s nou chcel rozist, tak pride manipulacia, citove vydieranie, plac, ze nema kam ist,... nebude ochotna odist, aj keby ju rovno vyhadzoval. Nic s tym nenarobis. Musia sa mu otvorit oci same a bude to asi chvilu trvat.
A ak je slaba povaha, ze problemy riesi alkoholom, tym padom uz naozaj nic neurobis.
Aspon nerobi alkoholom peklo ziadnej inej zene.
@alaguema nie je alkoholik. Mal problém s alkoholom ale chvála bohu s toho sa dostal. Vypije si. Nevravim. Ale da si pivo po práci alebo tak.
V mojom pripade dokonca so svadbou nesuhlasili ani jeho rodicia, priamo pred nou mu povedali, ze si pre neho predatavovali lepsiu partnerku. Ani to nepomohlo. Asi nam chcel vsetkym dokazat, ze sa mylime. Len on sam vie, ci mu to za to stalo...
Tieto veci sa raz obratia proti tebe.
@kassandra25 ja som vôbec nič neriešila. Nehovorila som s ním pár dni. A neviem či vôbec niečo riešiť budem. Len som sa vykecat chcela

aky isiel taku nasiel