icon

Ako pomôcť mamičke v životnej a finančnej núdzi?

11. okt 2025

Ahojte, potrebovala by som sa poradiť ohľadom kamarátkinej situácie. Píšem s jej súhlasom. Asi to bude trošku dlhšie.

Majú s priateľom 2-ročné dieťa. Ona nemala ani materskú ani rodičák - už dve deti majú v pestúnskej starostlivosti. Majú exekúcie (zdravotná, sociálna, výživné, už aj na nájomnom dlžia). Ona, aj keď si chcela nájsť brigádu alebo prácu na skrátený úväzok, on sa nechcel nijak prispôsobiť. Na prvom mieste má seba a svoje pohodlie, má predstavu, že žena sa má starať hlavne o domácnosť. Obaja sú z pestúnskych rodín. Na ňu sa pestúni aj bio rodina úplne vykašľali. Jemu pestúni povedali, že môže prísť ale bez nej a dieťaťa. On je manipulátor a huba plná kecov, veľmi dobre si je vedomí, že ona nemá kam ísť, hlavne s dieťaťom, je si vedomí, že je na ňom závislá. Majú vzťah ako na horskej dráhe. Od neho už padli aj slová "Nech ti aj decko zoberie sociálka a ty skončíš pod mostom, nech konečne pochopíš, že bezo mňa si hovno". Už ju aj párkrát udrel.

Keď bola tehotná s tretím dieťaťom, chcela ho dať na adopciu, ale on ju uprosil, že sa o nich postará. Ako tehotná ťahala trojzmenku, brigádu, na jeho naliehanie zostala s ním a dala výpoveď. Už dlho ju ten vzťah ničí, keby mám na to prostriedky, pomôžem jej... No sama som v podnájme. Ona by potrebovala niekoho, kto by jej načas nezištne pomohol, s bývaním, so strážením.

Sama vraví, že už nechce byť na nikom závislá. Nechce ísť do azyláku, už tam raz bola, nepomôže jej to vyhrabať sa na nohy... Už dlhšie rozmýšľa, že nechá dieťa sociálke, už u nich párkrát boli. Aby sa mohla zamestnať a splatiť dlhy... Ale bojí sa, že už by dieťa nedostala späť. Jej priateľ by sa o malého nepostaral, robí mu problém zostať s ním sám na pár hodín, aj keď ho má rád. Je skôr typ požičať a vrátiť. Navyše prišiel o prácu, svojou chybou.

Ak by dala dieťa sociálke, aká je šanca, že by mohla ona rozhodnúť, v akej rodine by malý bol? Mohla by ho navštevovať aspoň každý druhý víkend? Aká je šanca, že by ho o polroka mohla vziať späť k sebe? Pestúni, u ktorých sú dve staršie deti, povedali, že tretie by už nezvládli. Kamarátka má 23, jej priateľ 27. Prvé dieťa mala v 18tich, nemá dokončenú strednú školu.

anonym_20031a
13. okt 2025
@anonym_727159

Ona práveže nech si dá dieťa zveriť do svojej starostlivosti a určiť výživné na to dieťa. Keď aj nebude platiť - požiada si o náhradné výživné. Ďalej si môže požiadať o pomoc v hmotnej núdzi. Dávka je 164,50 mesacne keď ide o jednotlivca s dieťaťom (podmienka je mať ale určené výživné). Ak by sa dala na PN má ochranný príspevok 88,40e k tomu. Alebo ak by odrobala 32hod mesačne má 86,50e mesačne k tomu. Aspoň na čas kým nepôjde dieťa do škôlky a ona do práce. Dieťaťu vybavovať urgovat škôlky všade v okolí. A ona do práce. Dieťaťa nech sa nevzdava. Držím palce

@anonym_727159 úplne súhlasím. Ak sa raz vzdá aj tretieho dieťaťa, už ho získa ťažko späť a ďalšie 2 už vôbec.

anonym_8eaeea
13. okt 2025
@hanastaruchova

@anonym_8eaeea jednoizbák ? A za čo ? Veď nemá ani háka - načo jej tu také radíte !! Úver nedostane - prelustrujú a nedajú jej,má exekúcie a nemá stabilnú prácu-Z čoho ho bude platiť,nehovoriac o splátkach úveru....nič iné len azylák

@hanastaruchova čítaš to cele čo píšem? Vsak najskôr práca potom osamostatniť. Och

karolinakr
13. okt 2025

tiež si myslim, že je nerealne čakať od človeka, čo nerobil, a je nezodovedny -3deti, čakať, že bude robiť 2 prace naraz...nebude..to su plané sľuby, na to nema kapacitu a disciplínu..ani školu skončenu
že ju tehotnu vyhodili na ulicu, to ju nedosudzujem, pekne, že jej chceš pomôcť, ale pozrime sa realite do oči...možno bude robiť jednu pracu aj to len na chvíľu, teraz im tečie do bot, majú exekúcie, ked tie pominú, vráti sa k starému spôsobu života..hovoríš, že sa jej vdaka tebe otvorili oči..a keby ťa nestretla, ako by žila dalej? to vieš, že bez maturity dnes pomaly ani upratovanie nezoženie....vzdelanie na prvom mieste a robiť deti až potom...určite dve prace robiť nebude, lebo keby ano, ten jej priateľ by jej to umožnil a stražil deti..on nepracuje, nemá peniaze a jej neumožni robiť, čiže tito dvaja idú dolu z kopca a nie aby zatiahli ručnu brzdu, ešte pridavajú plyn !
takže ja ti držím palce, ale okrem planých sľubov z nich nevymámiš nič, možno štvrté dieťa na ceste :(

hanastaruchova
13. okt 2025
@anonym_8eaeea

@hanastaruchova čítaš to cele čo píšem? Vsak najskôr práca potom osamostatniť. Och

@anonym_8eaeea čitam ale pracou so zakladnou školou si naspori na 1 izbak za 15 rokov minimalne - takže ano - čítam , len to je nezmysel - najprv práca a potom osamostatnenie - horizont 15 rokov aj keby odkladala polovicu vyplaty - inak povedane sci fi

mira0611
13. okt 2025
@anonym_autor

@sissy27
@tenerifka áno, od toho chlapa chce odísť, v podstate s ním je už len preto, že nemá kam ísť, už dlho fungujú len ako spolubývajúci, ktorý sa starajú o dieťa... Áno, aj nad bankrotom rozmýšľa, len aj tam treba nejaké peniaze...

@anonym_autor nie netreba, staci ak vyuzije bezplatne pravne poradenstvo, ked ju oddlzia, tak dostane splatkovy kalendar na splatnie pravneho poradenstva co je tak asi 18euro/mesiac.
Viem to, lebo nedavno to vybavoval niekto v mojej rodine, tych 18 euro ma na 24mesiacov.
Aj ta osoba je taka ista nestastnica ako tvoja kamaratka, ale kedze jej slo o zivot a nechceli ju operovat musela si to vybavit, cely proces trval 6mesiacov a potom, dostala splatkovy kalendar.

autor
13. okt 2025
@mira0611

@anonym_autor nie netreba, staci ak vyuzije bezplatne pravne poradenstvo, ked ju oddlzia, tak dostane splatkovy kalendar na splatnie pravneho poradenstva co je tak asi 18euro/mesiac.
Viem to, lebo nedavno to vybavoval niekto v mojej rodine, tych 18 euro ma na 24mesiacov.
Aj ta osoba je taka ista nestastnica ako tvoja kamaratka, ale kedze jej slo o zivot a nechceli ju operovat musela si to vybavit, cely proces trval 6mesiacov a potom, dostala splatkovy kalendar.

@mira0611 áno, toto mi aj ona písala, že sa bola niekde radiť. Potrebuje ale jednorazový poplatok na oddlženie, a potom ten splátkový. Chce to riešiť hneď ako bude mať nejaký príjem.

autor
13. okt 2025
@karolinakr

tiež si myslim, že je nerealne čakať od človeka, čo nerobil, a je nezodovedny -3deti, čakať, že bude robiť 2 prace naraz...nebude..to su plané sľuby, na to nema kapacitu a disciplínu..ani školu skončenu
že ju tehotnu vyhodili na ulicu, to ju nedosudzujem, pekne, že jej chceš pomôcť, ale pozrime sa realite do oči...možno bude robiť jednu pracu aj to len na chvíľu, teraz im tečie do bot, majú exekúcie, ked tie pominú, vráti sa k starému spôsobu života..hovoríš, že sa jej vdaka tebe otvorili oči..a keby ťa nestretla, ako by žila dalej? to vieš, že bez maturity dnes pomaly ani upratovanie nezoženie....vzdelanie na prvom mieste a robiť deti až potom...určite dve prace robiť nebude, lebo keby ano, ten jej priateľ by jej to umožnil a stražil deti..on nepracuje, nemá peniaze a jej neumožni robiť, čiže tito dvaja idú dolu z kopca a nie aby zatiahli ručnu brzdu, ešte pridavajú plyn !
takže ja ti držím palce, ale okrem planých sľubov z nich nevymámiš nič, možno štvrté dieťa na ceste :(

@karolinakr možnosti a ponuky dostala, je teraz na nej, ktorým smerom vykročí 🤷🏻‍♀️

karolinakr
13. okt 2025
@anonym_autor

@karolinakr možnosti a ponuky dostala, je teraz na nej, ktorým smerom vykročí 🤷🏻‍♀️

@anonym_autor volala Felinde vôbec?

autor
13. okt 2025
@karolinakr

@anonym_autor volala Felinde vôbec?

@karolinakr ešte nie. V jej očiach azylák = väzenie. Snáď jej aspoň zavolá zajtra

enmery
13. okt 2025
@anonym_autor

@karolinakr ešte nie. V jej očiach azylák = väzenie. Snáď jej aspoň zavolá zajtra

@anonym_autor Vo väzení je teraz, ak nezavolá, dáš mi info a na sociálku ako podnet volám ja,nech jej vezmú aj 3tie a už nedajú pestovať, ale na adopciu. Ona je už na 5 brutálnych faciek.

karolinakr
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor 😀
podla toho, čo píšeš utržkpvito, jej sa pomôcť nedá, tychto 10 stran je ako hrach na stenu
nie preto, že ju chcem odsudiť, ale ma iracionalne spravanie, nemyslí jej to..bezdomovci su tiež takí, majú radi svoju slobodu a nepojdu podľa pravidiel, i ked každy ich ľutuje, ale ked si niekto za 30rokov nenajde pracu, je to jeho chyba a nie osudu a každeho naokolo
tvoja kamaratka si tiež zvolila iny pristup k životu, preto nebue nikdy uspešná, bodaj by som sa mýlila, ale nie,..s jej mentalitou nemá šancu

denithestrange1993
13. okt 2025

@anonym_autor vies co je paradoxne? Ze nezila so svojimi rodicmi a teraz jej deti neziju s nou. Rozhodla sa nejako pokracovat v tom co pozna a mozno jej to nepride az tak strasne ked jej vlastne deti vychovava niekto iny. Cas ukaze. Mozno pride k rozumu mozno nie.

oli18
13. okt 2025
@anonym_d47029

Myslím, že už stačilo. Motáš sa ako klbko plné uzlov. Už som sa v tom celom úplne stratila - čo vlastne riešime?

@anonym_d47029 ziadna by o kamaratke, ktora byva v inom meste tolko podrobnych info nemala. Hlavne, ze sa na zaciatku diskusie poznaju 2 roky, na 8.strane uz 2,5 roka a aktivne sa rozpravaju rok 🙉 A to este som nedocitala do str 10 😃. Ako pises, hned ma odpoved na kazdy argument.
To pise urcite o sebe.

enmery
13. okt 2025
@oli18

@anonym_d47029 ziadna by o kamaratke, ktora byva v inom meste tolko podrobnych info nemala. Hlavne, ze sa na zaciatku diskusie poznaju 2 roky, na 8.strane uz 2,5 roka a aktivne sa rozpravaju rok 🙉 A to este som nedocitala do str 10 😃. Ako pises, hned ma odpoved na kazdy argument.
To pise urcite o sebe.

@oli18 Nie nepíše, čítala som komunikáciu tejto ženy s tou kamarátkou. Prestaňte ubližovať človeku, ktorý chcel pomôcť.

autor
13. okt 2025
@enmery

@oli18 Nie nepíše, čítala som komunikáciu tejto ženy s tou kamarátkou. Prestaňte ubližovať človeku, ktorý chcel pomôcť.

@enmery že sú ženy hyeny, zistí človek, keď žiada pomoc. Veľa profilov ma sklamalo, od ktorých som čakala pomoc. Ale teba ďakujem, ty si nesklamala. Dúfala som ešte v 3 konkrétne, ženy, ktorých názory mám rada, ale vďaka. Myslím, že sa to začalo hýbať správnym smerom. Prosím, modlite sa, aby si to do rána nerozmyslela 🙏🏻

denithestrange1993
13. okt 2025
@anonym_autor

@enmery že sú ženy hyeny, zistí človek, keď žiada pomoc. Veľa profilov ma sklamalo, od ktorých som čakala pomoc. Ale teba ďakujem, ty si nesklamala. Dúfala som ešte v 3 konkrétne, ženy, ktorých názory mám rada, ale vďaka. Myslím, že sa to začalo hýbať správnym smerom. Prosím, modlite sa, aby si to do rána nerozmyslela 🙏🏻

@anonym_autor ono mozno si to nerozmysli hned,mozno potrebuje od osudu este par faciek a dojde k rozumu,alebo aj nie. Spomenme si kazdy na seba,ako nam niekto radil co robit a co nie a my sme si sli svoje,stacilo zapar zivotnych lekcii a prehodnotili sme nazor. Ako som ti pisala uz skor,kazdy sa na konci dna musi rozhodnut sam a za nikoho jeho boj nevybojujes musi chciet sama. Aj keby si ju za pačesy odniesla do azylaku kto ju tam bude drzat nasilu, teraz je to v jej rukach. Treba mysliet aj na to dieta,ked rodicia neposkytuju ani to bare minimum vtedy bude lepsie ked zasiahne socialka,akokolvek kruto to znie, dieta by nemalo zit pod mostom o rožkoch.

autor
13. okt 2025
@denithestrange1993

@anonym_autor ono mozno si to nerozmysli hned,mozno potrebuje od osudu este par faciek a dojde k rozumu,alebo aj nie. Spomenme si kazdy na seba,ako nam niekto radil co robit a co nie a my sme si sli svoje,stacilo zapar zivotnych lekcii a prehodnotili sme nazor. Ako som ti pisala uz skor,kazdy sa na konci dna musi rozhodnut sam a za nikoho jeho boj nevybojujes musi chciet sama. Aj keby si ju za pačesy odniesla do azylaku kto ju tam bude drzat nasilu, teraz je to v jej rukach. Treba mysliet aj na to dieta,ked rodicia neposkytuju ani to bare minimum vtedy bude lepsie ked zasiahne socialka,akokolvek kruto to znie, dieta by nemalo zit pod mostom o rožkoch.

@denithestrange1993 keby nemusím ísť zajtra do práce, sadám do auta a sama ju do toho azyláku vezmem. Súhlasím, že dieťa nemôže byť v takom prostredí

denithestrange1993
13. okt 2025
@anonym_autor

@denithestrange1993 keby nemusím ísť zajtra do práce, sadám do auta a sama ju do toho azyláku vezmem. Súhlasím, že dieťa nemôže byť v takom prostredí

@anonym_autor a vies o tom,ze zeny z azylaku bezne zutekaju za starym zivotom? Kym sama nebude pripravena odputat sa ty sa mozes aj na hlavu postavit a nic nezmozes.

anonym_d9b7a7
14. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor neurazaj tu zeny ktore ziju 100 zodpovednejsie ako tvoja kamoska

anonym_e8b449
14. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Pred 2 tyzdnami tu bola diskusia umierajucej matky. Potom pisala jej kamoska, ze uz zomrela. A MK zistil, ze to bolo vsetko vymyslene. Neurazaj zeny, ktore kriticky myslia a neveria kazdej veci na internete, ze su hyeny. Nikto tu tvoje spravy s kamoskou nevidel, mame len kopec podrobnosti od anonyma, ktory si moze a nemusi vymyslat. To, ze niekto neveri kazdej diskusii, co sa tu objavi neznamena, ze je zly clovek. Rad si tu uz dostala dost, napis ich kamoske a nechaj to uz na nu. Je dospela, porobila chyby, ale treba vstat, otriast sa a zacat odznova.

anonym_5769c7
14. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ak si to do rána rozmyslí, tak je jasné, že vďaka tebe si neuvedomila vôbec nič. Všetko len plane reci a pôjde to ďalej v starom režime, dieťa č. 4, dieťa č. 5... A ty skončíš vyhorena po snahe niekomu pomôcť a prestaneš vypisovat na MK ženam, ze sú hyeny len preto, že vidia veci reálne.

hanastaruchova
14. okt 2025
@denithestrange1993

@denithestrange1993 - a hlavne že matka má na internet,aj keď nemajú čo jesť a sú v exekúcii......iba dodatok

karolinakr
14. okt 2025

však naviguj ju, pomahaj jej, radami, šatami, jedlom, spoj ju s riaditeĺkou, venuj tomu čas a za trištvrte roka napiš, ako ste dopadli...či pomoc padla na úrodnú pôdu, či teda splatila dlhy, ma dve prace, odstrihla sa od chlapa, berie antikoncepciu, začala dialkovo študovat, dala si stavebne sporenie, v azylaku sa postavila na nohy, nestyka sa s povalačmi..
toto je beh na dlhe trate, musi ona sama chciet
ak sa jej to podari, klobuk dole...a možno bude inšpiráciou pre ostatných, čo by bolo úžasné..
ked niekto o nej pochybuje, neber to ako hyenizmus, ja mam z vlastnej rodiny priklad, že davat dobre rady je ako hrach na stenu, ja už nemam s takymito luďmi trpezlivost...cely život len sťažnosti počuvat, ale nespravi nič, aby bolo inak, ešte sabotuje prácu druhých..
jedine, čo napišem na koniec, pomahat sa da tomu, kto o to stoji a je pripraveny makat na sebe..
inak marniš čas

hanastaruchova
14. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor - veď píšeš že si na PN -autor ( 8.strana )
viď.... tak sa nečuduj ,že to spochybňujeme
12. okt 2025
@hanastaruchova
@anonym_df4b0f a autorka ma 2 prace - byva v inom meste tak mi vysvetlite ked je tak detailne vobraze kedy stihne všetko updatovať - kolko sa hra muz s dietatom ci ho nakrmi ako si vodi navštevy - proste detailne pikošky - v inom meste s 2 robotami a ešte aj spať treba…..divneeee

@hanastaruchova lebo mám kamarátku na msg, preto všetko viem. Lebo som akurát PN, preto stíham odpisovať

autor
14. okt 2025
@karolinakr

však naviguj ju, pomahaj jej, radami, šatami, jedlom, spoj ju s riaditeĺkou, venuj tomu čas a za trištvrte roka napiš, ako ste dopadli...či pomoc padla na úrodnú pôdu, či teda splatila dlhy, ma dve prace, odstrihla sa od chlapa, berie antikoncepciu, začala dialkovo študovat, dala si stavebne sporenie, v azylaku sa postavila na nohy, nestyka sa s povalačmi..
toto je beh na dlhe trate, musi ona sama chciet
ak sa jej to podari, klobuk dole...a možno bude inšpiráciou pre ostatných, čo by bolo úžasné..
ked niekto o nej pochybuje, neber to ako hyenizmus, ja mam z vlastnej rodiny priklad, že davat dobre rady je ako hrach na stenu, ja už nemam s takymito luďmi trpezlivost...cely život len sťažnosti počuvat, ale nespravi nič, aby bolo inak, ešte sabotuje prácu druhých..
jedine, čo napišem na koniec, pomahat sa da tomu, kto o to stoji a je pripraveny makat na sebe..
inak marniš čas

@karolinakr s tým záverom súhlasím. Vieš, verím, že sa ľudia vedia zmeniť. Mám v rodine dva ukážkové prípady, že by si neverila, aký boli pred pár rokmi. Ale je pravda, že mám aj dva ukážkové prípady, že ľudia sa nemenia, len na nejaký čas nasadia masky.
Mám pocit, že od apríla som do nej hučala už dosť. Teraz je to na nej. Ja si túto diskusiu uložím a o pár mesiacov sa ozvem...

autor
14. okt 2025
@hanastaruchova

@anonym_autor - veď píšeš že si na PN -autor ( 8.strana )
viď.... tak sa nečuduj ,že to spochybňujeme
12. okt 2025
@hanastaruchova
@anonym_df4b0f a autorka ma 2 prace - byva v inom meste tak mi vysvetlite ked je tak detailne vobraze kedy stihne všetko updatovať - kolko sa hra muz s dietatom ci ho nakrmi ako si vodi navštevy - proste detailne pikošky - v inom meste s 2 robotami a ešte aj spať treba…..divneeee

@hanastaruchova lebo mám kamarátku na msg, preto všetko viem. Lebo som akurát PN, preto stíham odpisovať

@hanastaruchova dnes idem do práce Najbližšie voľno, že celý deň buďme mať až v sobotu 25teho.
Asi je to zvláštne, že môžu byť ľudia v denno dennom kontakte, písať si volať si, posielať hlasovky. Pozri, ja nemám potrebu posielať tu screeny našich správ, aby si mi verila. Do verejnej diskusie nie. A pre tvoje vyjadrovanie ani tebe...

hanastaruchova
14. okt 2025
@anonym_autor

@hanastaruchova dnes idem do práce Najbližšie voľno, že celý deň buďme mať až v sobotu 25teho.
Asi je to zvláštne, že môžu byť ľudia v denno dennom kontakte, písať si volať si, posielať hlasovky. Pozri, ja nemám potrebu posielať tu screeny našich správ, aby si mi verila. Do verejnej diskusie nie. A pre tvoje vyjadrovanie ani tebe...

@anonym_autor a mne zasa príde zvláštne,že žena,ktorá má 2 eurá na deň a exekúciu má na smart telefón a na internet - lebo áno - je to zvláštne,ak nemám čo dať do úst dieťaťu a chatujem cez internet,ktorý musím zaplatiť, lebo jej ho vypnú.....aj táto úvaha je scestná ????

autor
14. okt 2025

Áno, mnohé z vás mám po tejto diskusii za hyeny, a bez pardonu. Lebo tu na dávate a lonizujete a znevažujete človeka, o ktorom nič neviete. Chýba vášmu slušnosť a empatia a základy slušnej komunikácie. A teraz nepíšem o autorke.

Ďakujte Bohu, že ste sa narodili pod šťastnou hviezdou. Pre veľa ľudí sú vaše životy sú absurdným snom, ktorý nemôže byť skutočnosťou. Viete, kedysi som som si myslela, že mám zlý život, že som mala hrozný start do života, lebo som už od 18tich musela makať, všetko si platiť sama. Ale postupne som videla, že vlastne som mala perfektný štart do života, ktorý mi môžu ľudia závidieť, pretože sú ľudia, ktorý pochádzajú z fakt zlých pomerov a rodín. A že vlastne ja pochádzam zo super pomerov a mala som skvelých rodičov. Že nie každý mal také šťastie. Nie každý sme mali rovnakú začiatočnú čiaru. Ale to neznamená, že tých ľudí máme odsúdiť. Máme ich motivovať, ukázať im smer, navigovať ich a podporovať. A nie si do nich kopnúť. A všetky, ktoré ste mali potrebu si kopnúť, ste tie hyeny. Lepšie by bolo, keby mlčky obídete, než osočovať. A najúbohejšie je haniť človeka, ktorý má srdce a snaží sa nakopnúť k správnemu rozhodnutiu niekoho, kto doteraz nezažil odporu...

autor
14. okt 2025
@hanastaruchova

@anonym_autor a mne zasa príde zvláštne,že žena,ktorá má 2 eurá na deň a exekúciu má na smart telefón a na internet - lebo áno - je to zvláštne,ak nemám čo dať do úst dieťaťu a chatujem cez internet,ktorý musím zaplatiť, lebo jej ho vypnú.....aj táto úvaha je scestná ????

@hanastaruchova táto nie, to súhlasím. Pozri, internet má v rámci nájmu. Ten mobil zobrala na paušál, jej chlap povedal, že jej ho bude platiť a neplatil. Má tam dlh aj s úrokmi. Ale, keby sa zamyslíš, tak ti dôjde - písala som, že má dlh u operátora. Keby mám všetko a hneď napísať do úvodného príspevku, nikto by to ani nečítal. A vidím, že nikto ani nečíta. Ak sa chcem k niečomu vyjadriť, prečítam si min všetky príspevky od autora, ak to nedokážem, nevyjadrujem sa vôbec. Toto píšem v každej diskusii aj pod svojím profilom - čítajte všetky vyjadrenia autora a až potom sa vyjadruje. A áno, od januára 2023 sa toho stalo veľa. A áno, bábik sa s ňou len od apríla 2025, pretože v čase, keď som ju spoznala, mi vtedajší frajer povedal, že s s ňou nemám baviť

autor
14. okt 2025

HOWK