Ako pomôcť mamičke v životnej a finančnej núdzi?
Ahojte, potrebovala by som sa poradiť ohľadom kamarátkinej situácie. Píšem s jej súhlasom. Asi to bude trošku dlhšie.
Majú s priateľom 2-ročné dieťa. Ona nemala ani materskú ani rodičák - už dve deti majú v pestúnskej starostlivosti. Majú exekúcie (zdravotná, sociálna, výživné, už aj na nájomnom dlžia). Ona, aj keď si chcela nájsť brigádu alebo prácu na skrátený úväzok, on sa nechcel nijak prispôsobiť. Na prvom mieste má seba a svoje pohodlie, má predstavu, že žena sa má starať hlavne o domácnosť. Obaja sú z pestúnskych rodín. Na ňu sa pestúni aj bio rodina úplne vykašľali. Jemu pestúni povedali, že môže prísť ale bez nej a dieťaťa. On je manipulátor a huba plná kecov, veľmi dobre si je vedomí, že ona nemá kam ísť, hlavne s dieťaťom, je si vedomí, že je na ňom závislá. Majú vzťah ako na horskej dráhe. Od neho už padli aj slová "Nech ti aj decko zoberie sociálka a ty skončíš pod mostom, nech konečne pochopíš, že bezo mňa si hovno". Už ju aj párkrát udrel.
Keď bola tehotná s tretím dieťaťom, chcela ho dať na adopciu, ale on ju uprosil, že sa o nich postará. Ako tehotná ťahala trojzmenku, brigádu, na jeho naliehanie zostala s ním a dala výpoveď. Už dlho ju ten vzťah ničí, keby mám na to prostriedky, pomôžem jej... No sama som v podnájme. Ona by potrebovala niekoho, kto by jej načas nezištne pomohol, s bývaním, so strážením.
Sama vraví, že už nechce byť na nikom závislá. Nechce ísť do azyláku, už tam raz bola, nepomôže jej to vyhrabať sa na nohy... Už dlhšie rozmýšľa, že nechá dieťa sociálke, už u nich párkrát boli. Aby sa mohla zamestnať a splatiť dlhy... Ale bojí sa, že už by dieťa nedostala späť. Jej priateľ by sa o malého nepostaral, robí mu problém zostať s ním sám na pár hodín, aj keď ho má rád. Je skôr typ požičať a vrátiť. Navyše prišiel o prácu, svojou chybou.
Ak by dala dieťa sociálke, aká je šanca, že by mohla ona rozhodnúť, v akej rodine by malý bol? Mohla by ho navštevovať aspoň každý druhý víkend? Aká je šanca, že by ho o polroka mohla vziať späť k sebe? Pestúni, u ktorých sú dve staršie deti, povedali, že tretie by už nezvládli. Kamarátka má 23, jej priateľ 27. Prvé dieťa mala v 18tich, nemá dokončenú strednú školu.
A jeho príjem bol aký, keď ešte len teraz v piatok prišiel o prácu a napriek tomu majú dlh na nájme? O prácu asi neprišiel zo dňa na deň, či? aj keď je zvláštne, že sa tak stalo uprostred mesiaca, ale ok. Ona doteraz nepracovala a má v pláne ťahať hneď dve práce? no tak to jej držím prsty. Inak stále si neodpovedala, kam sa plánuje vrátiť - kde pracovala a kedy vlastne.
A jeho príjem bol aký, keď ešte len teraz v piatok prišiel o prácu a napriek tomu majú dlh na nájme? O prácu asi neprišiel zo dňa na deň, či? aj keď je zvláštne, že sa tak stalo uprostred mesiaca, ale ok. Ona doteraz nepracovala a má v pláne ťahať hneď dve práce? no tak to jej držím prsty. Inak stále si neodpovedala, kam sa plánuje vrátiť - kde pracovala a kedy vlastne.
@anonym_d47029 mal 6,50€ na hodinu, plný úväzok. Ale keďže sa nekomunikoval s exekútorom, strhával mu to posledné 3-4 mesiace z výplaty, na účet mu prišlo len cca 350€.
Ona robila pred 2,5 rokom v jednom závode, asi 4 mesiace, než sa narodil malý. Predtým neviem, či niekde mala robotu. Tam sme sa my spoznali.
Neviem, či tu môžme napísať približne odkiaľ je. Nie sme z rovnakého mesta
@anonym_df4b0f
@pribinak nie ja nie som osoba o ktorej píšem. Píšem s jej vedomím a súhlasom.
@anonym_autor vacsina ti uverila, par zien nie. Patrim medzi tych par.
@anonym_df4b0f. - aj ja prilis vela informacii na to aby ro nebol jej vlastny pribeh - kolko ma muz na hodinu kedy čo a ako pritom nie su z jedneho mesta - a pracovala 4 mesiace pred narodenim dieťata - 6. Tyzdnov ešte sa ide na matersku a maju 2 eura na den na rožky - jednoznačne je to prispevok o autorke
@anonym_df4b0f a autorka ma 2 prace - byva v inom meste tak mi vysvetlite ked je tak detailne vobraze kedy stihne všetko updatovať - kolko sa hra muz s dietatom ci ho nakrmi ako si vodi navštevy - proste detailne pikošky - v inom meste s 2 robotami a ešte aj spať treba…..divneeee
@anonym_df4b0f nemyslim, ze uverili, len do toho nesturali, samozrejme, ze prispevok je o autorke. To je napokon jedno.
@anonym_df4b0f a autorka ma 2 prace - byva v inom meste tak mi vysvetlite ked je tak detailne vobraze kedy stihne všetko updatovať - kolko sa hra muz s dietatom ci ho nakrmi ako si vodi navštevy - proste detailne pikošky - v inom meste s 2 robotami a ešte aj spať treba…..divneeee
@hanastaruchova lebo mám kamarátku na msg, preto všetko viem. Lebo som akurát PN, preto stíham odpisovať
@anonym_d47029 mal 6,50€ na hodinu, plný úväzok. Ale keďže sa nekomunikoval s exekútorom, strhával mu to posledné 3-4 mesiace z výplaty, na účet mu prišlo len cca 350€.
Ona robila pred 2,5 rokom v jednom závode, asi 4 mesiace, než sa narodil malý. Predtým neviem, či niekde mala robotu. Tam sme sa my spoznali.
@anonym_autor a prečo tam už nepracuje? výpovedná lehota nič? odstupné? má na krku exekútora, nemáte na nájom. A on nemôže ísť do práce, lebo ho štípu oči 🤦🏻♀️ koľkokrát ma tak bolí chrbát, či hlava a neľutujem sa doma na zadku, lebo mám zodpovednosť nielen za život svojich detí, ale aj za ten môj. Moja dcéra je na strednej a cez víkendy brigáduje. Čo bráni vám dvom aspoň brigádovať? raz jeden, raz druhý?
@anonym_autor a prečo tam už nepracuje? výpovedná lehota nič? odstupné? má na krku exekútora, nemáte na nájom. A on nemôže ísť do práce, lebo ho štípu oči 🤦🏻♀️ koľkokrát ma tak bolí chrbát, či hlava a neľutujem sa doma na zadku, lebo mám zodpovednosť nielen za život svojich detí, ale aj za ten môj. Moja dcéra je na strednej a cez víkendy brigáduje. Čo bráni vám dvom aspoň brigádovať? raz jeden, raz druhý?
@anonym_d47029 moja zlatá, mne nič, žiadny chlap, žiadne deti, ťahám v priemere 85 hodín týždenne. Že je kamaratkin chlap kkt, to nepopieram. Keď budem mať čas, prídem ho osobne nakopať. A jej, čo bráni v práci? To že nemá peniaze na jasle, že nemá nikoho, kto by jej dieťa postrážil v čas, keď by musela ísť do práce. Nevie zohnať prácu, kde by brali ohľad na to, že má dieťa. A jeho vyhodili za absencie, tam nemáš žiadnu výpovednú. Snáď tentokrát ona zoženie robotu skôr ako on a on bude doma pri malom. Len sa bojí, ako to bude vyzerať...
@anonym_d47029 moja zlatá, mne nič, žiadny chlap, žiadne deti, ťahám v priemere 85 hodín týždenne. Že je kamaratkin chlap kkt, to nepopieram. Keď budem mať čas, prídem ho osobne nakopať. A jej, čo bráni v práci? To že nemá peniaze na jasle, že nemá nikoho, kto by jej dieťa postrážil v čas, keď by musela ísť do práce. Nevie zohnať prácu, kde by brali ohľad na to, že má dieťa. A jeho vyhodili za absencie, tam nemáš žiadnu výpovednú. Snáď tentokrát ona zoženie robotu skôr ako on a on bude doma pri malom. Len sa bojí, ako to bude vyzerať...
@anonym_autor "Boji sa, ako to bude vyzerat"...🙄🤯...na to sa asi fakt neda nic normalne napisat...deti prec, rodina bez haliera, a ona sa boji, co na to povedia ludia, ked bude chlap s dietatom a ona v praci. Ehm.
@anonym_autor "Boji sa, ako to bude vyzerat"...🙄🤯...na to sa asi fakt neda nic normalne napisat...deti prec, rodina bez haliera, a ona sa boji, co na to povedia ludia, ked bude chlap s dietatom a ona v praci. Ehm.
@luccys Nie co povedia ľudia, ale ako bude vyzerať starostlivosť toho chlapa o dieťa a domácnosť... (Asi som tú vetu zle napísala)
@luccys
@anonym_d47029 a ešte dodam že tehotnu ženu nemôžu prepustit ….
@luccys
@anonym_d47029 a ešte dodam že tehotnu ženu nemôžu prepustit ….
@hanastaruchova ona dala výpoveď v práci, keď bola v ôsmom mesiaci, potom čo ju na nočnej ratovala záchranka a on ju ukecal, že sa postará o ňu aj dieťa. Chcela dať dieťa na adopciu, ale on ju ukecal, že tentokrát to zvládnu
@hanastaruchova ona dala výpoveď v práci, keď bola v ôsmom mesiaci, potom čo ju na nočnej ratovala záchranka a on ju ukecal, že sa postará o ňu aj dieťa. Chcela dať dieťa na adopciu, ale on ju ukecal, že tentokrát to zvládnu
@anonym_autor to kto pred porodom dava vypoved ?brala ju zachranka a potom je nastup na matersku - zo zakona - 6.tyzdnov.Toto neverim absolutne ze ju brala zachranka a ona išla dať vypoveď - tehotna pred pôrodom - a ešte chránená zákonom - robila 4 mesiace a ty ako tútor maš na všetko hneď odpoveď !
Myslím, že už stačilo. Motáš sa ako klbko plné uzlov. Už som sa v tom celom úplne stratila - čo vlastne riešime?
@anonym_autor to kto pred porodom dava vypoved ?brala ju zachranka a potom je nastup na matersku - zo zakona - 6.tyzdnov.Toto neverim absolutne ze ju brala zachranka a ona išla dať vypoveď - tehotna pred pôrodom - a ešte chránená zákonom - robila 4 mesiace a ty ako tútor maš na všetko hneď odpoveď !
@hanastaruchova pretože sa snažila tajiť tehotenstvo, bývala na ubytovni. Áno, mám na to odpoveď, lebo som tam bola, keď ju brala záchranka. A že ju prehovoril otec dieťa som sa dozvedela pred polrokom. Keby som pred 2,5 rokom vedela to čo teraz, už vtedy by som sa jej snažila pomôcť. Žiaľ, ja som vtedy tiež počúvala jedného debila 🤷🏻♀️
Myslím, že už stačilo. Motáš sa ako klbko plné uzlov. Už som sa v tom celom úplne stratila - čo vlastne riešime?
@anonym_d47029 riešime to, či je pre ženu, ktorá má len príspevok na dieťa 60€ a dlhy vo výške 3000€ aj lepšia možnosť ako dať dieťa sociálke a konečne sa zamestnať . Lebo cez azylák cestu nevidí. A od toho kkt chce definitívne odísť, ale s dieťaťom nie je cesta
@hanastaruchova pretože sa snažila tajiť tehotenstvo, bývala na ubytovni. Áno, mám na to odpoveď, lebo som tam bola, keď ju brala záchranka. A že ju prehovoril otec dieťa som sa dozvedela pred polrokom. Keby som pred 2,5 rokom vedela to čo teraz, už vtedy by som sa jej snažila pomôcť. Žiaľ, ja som vtedy tiež počúvala jedného debila 🤷🏻♀️
@anonym_autor nepisala si ze sa poznate par mesiacov?
@anonym_autor nepisala si ze sa poznate par mesiacov?
@denithestrange1993 že sme v kontakte pár mesiacov. Konkrétne od apríla
@denithestrange1993 že sme v kontakte pár mesiacov. Konkrétne od apríla
@anonym_autor poznám ju 2,5 roka. Ale v práci so sa s ňou nebavila... Prvý plnohodnotný rozhovor medzi nami prebehol pred rokom
No naozaj tu ide moznost neni,iba dat aj toto chuda dietatko k pestunskym rodicom,aj tak on pride.Potom kopnut debila do riti,nech si ide svojou bezdomoveckou cestou.Kamoska nech sa okamzite zamestna,aj ked mi je zvlastne,ze rodicak aspon ten nizsi nepobera,hoci to poberaju aj tie,co nikdy nepracovali.Ale fajn,aj to zozerieme.Ale hlavne nech sa zamestna,najde si aj garzonku a zacne zit uz konecne normalne ako clovek.Potom moze neskor aj vymenit garzonku za vecsi a vybojovat si deti spet.Ina cesta nie je a nech si da pokoj od chlapov aj tak natrafi opet na takeho isteho debila ako je tento.Proste taketo zubozene zeny vzdy natrafia opakovane na ten isty styl blbcov.
Ale chce to chlapske gule,tak nech sa konecne preberie,este ma sancu na normalny zivot aj s detmi.
No naozaj tu ide moznost neni,iba dat aj toto chuda dietatko k pestunskym rodicom,aj tak on pride.Potom kopnut debila do riti,nech si ide svojou bezdomoveckou cestou.Kamoska nech sa okamzite zamestna,aj ked mi je zvlastne,ze rodicak aspon ten nizsi nepobera,hoci to poberaju aj tie,co nikdy nepracovali.Ale fajn,aj to zozerieme.Ale hlavne nech sa zamestna,najde si aj garzonku a zacne zit uz konecne normalne ako clovek.Potom moze neskor aj vymenit garzonku za vecsi a vybojovat si deti spet.Ina cesta nie je a nech si da pokoj od chlapov aj tak natrafi opet na takeho isteho debila ako je tento.Proste taketo zubozene zeny vzdy natrafia opakovane na ten isty styl blbcov.
Ale chce to chlapske gule,tak nech sa konecne preberie,este ma sancu na normalny zivot aj s detmi.
@vladuska20 tiež si myslím, že ma ešte šancu
autorka, citala som o jednej rodine - detom najstarsi 20 rokov a najmladsia 15 rokov - najstarsi studoval 1.rocnik mediciny a najmladsia bola v prvom rocniku na strednej - zomreli im obaja rodicia. Najstarsi prevzal starostlivost o vsetkych clenov rodiny, pomahali si, vsetci styria vystudovali medicinu.
treba ist malyi krokmi, vzdy si naplanovat iba nejaky krok dopredu a mat disciplinu, vtedy sa to da. Ale to bude treba predpokladam zmenit cele fungovanie tej osoby.
@vladuska20 kamoška si isto nenájde normálneho partnera - to je ad 1.) - lebo normálny partner by si s takou ženou ani nezačal - jednak sa pohybuje v iných kruhoch a predsa len jej intelekt je podprahový - usudzujem už len z toho, že ako vysoko tehotná dá výpoveď - pričom je chránenou osobou. Takéto intelekt."dovednosti" majú i rómky,ktoré pracujú a ich intelekt je taktiež nízky.Ad 2.) už len skutočnosť,že deti má v pestúnskej starostl. a to nie jedno dieťa - ale 2 - možno i 3 o niečom napovedá, nehovoriac o tom,že je bez peňazí,bez bývania a totálne nezodpovedná - hlavne voči deťom. Antikoncepciu poznajú už i stredoškoláčky a vedia,na čo slúži ! Takže takéto hrubé mentálne nedostatky ju predurčujú k tomu,aby ak si aj nájde niekoho - bude to z tej istej "klientely".Je to začarovaný kruh - autorka má na všetko odpoveď - a jediným bodom,ktorý ju zaujíma - ako pomôcť "jej kamoške " - rozumej sebe samej je, či upsvar rozhoduje do akej rodiny deti dajú a či ich v budúcnosti získa zpäť. No nezíska !K čomu by aj bola deťom taká matka - s 3 deťmi to nemá ľahké ani klasická rodina,ktorá má kde bývať a obaja rodičia pracujú.Načo jej radíte,že dieťa do jaslí - viete koľko stoja jasle ? Alebo - kto jej dá úver ? Veď každého žiadateľa lustrujú !!!Kto jej dá nájom ? No nikto !S prázdnou peňaženkou a holou riťou sa ťažko postará o 1 dieťa,nieto o 3 !Tento príbeh nie je pravdivý !!!! S rozpočtom aký autorka uviedla,kde píše,že dieťa potrebuje zdravú a plnohodnotnú stravu,by to s 2 eurrami na osobu a deň nebolo ani možné ! Áno - ani keď berieme do úvahy že jej parťák mal po exekúcii 350 eur !!! Autorka spamätaj sa konečne a nefabuluj,lebo toto čo píšeš je scifi - ženy ti tu o dušu radia a pritom iná možnosť ako zachrániť deti pest.starostl. neexistuje.Chúďatká deti - splodené 2 negramotnými debilmi,ktorí nevedia koľko je 2+2 a množia sa ako v chovnej stanici - t.j. bezprízorne a ešte matka s bruchom dá výpoveď - dobrovoľne a následne si zabezpečí ďalšie "brucho", pritom musela vedieť,že má prázdnu peňaženku,debila partnera a nevyplatený nájom !!!!
@anonym_autor ked ju ratovala zachranka, mala ist na PNku a nie davat vypoved.. a ked nie, tak ziadost na preradenie na inu pracu = kvoli tehotenstvu.
@anonym_autor ked ju ratovala zachranka, mala ist na PNku a nie davat vypoved.. a ked nie, tak ziadost na preradenie na inu pracu = kvoli tehotenstvu.
@simca06022011to by musela mať lepšiu mentálnu výbavu - a vôbec, neverím tomu ,čo autorka píše....veď aj záchranka, keď ju brala, tak asi pri prepúšťaní ju upovedomili,že má kontaktovať svojho gynekológa alebo obvodnú - ak teda má gynekológa a obvodnú - čo je otázne...neverím že to tak nebolo a celý príbeh je iba vymyslená báchorka...
@simca06022011 tehotenstvo tajila, nemala ani tehotenskú knižku. Keby som o tom vtedy vedela, určite by som ju už vtedy nasmerovala 🤷🏻♀️ a ako tehotná by nemohla byť na ubytovni...

@denithestrange1993 vidis, v tom je rozdiel medzi tebou a mnou, ja na pracu upratovacky kludne dam sancu aj cloveku bez skoly, pretoze kde inde ma mat pracu? a HLAVNE nic to tom cloveku nevypoveda aky je. To ze dnes uz pomaly na podkladnicku chcu vysoku skolu je presne vina ludi co nevedia nejake poziadaky ucesat... nie kazdy ma skolu a to je fakt. Otazne je preco a to si musi uz autorka s kamaratkou vykomunikovat, tu skolu by si mala v kazdom priapde dorobit. Podla mna si spravila dieta a zo strednej odisla... a nedokoncila. Ale to je len dohad.
@anonym_b906a0 neviem,ja povazujem za uplne bare minimum aby mal clovek aspon ucnovku,takyto clovek za mna kludne moze vykonavat akukolvek pracu, ale ked nebola schopna ani ten vyucny list si urobit preco by som jej mala verit ze bude mat nejaku disciplinu?