icon

Ako pomôcť matke závislej na alkohole a hazardných hrách?

Dnes o 00:42

Dobry den, neviem si rady, matka je alkoholička a ked si vypije tak zakaždym chodi hrať na automaty, je zavisla a akazdy tyzden minimalne chodi, prehrava vela peňazi a nevieme čo s tym už, poradte čo robit? Da sa pochodiť herne a poprosit napriklad personal aby ju nepustali alebo co sa da realne robit? (zobrat jej peniaze asi tazko kedze jej chodia na ucet a nevzda sa ich) :((

anonym_c5a524
Dnes o 00:52

@anonym_autor kým si to ona sama neuvedomí a nebude chcieť to zmeniť, tak ťažko s tým ty niečo urobíš. Koľko máš rokov?

anonym_b3c50a
Dnes o 04:46

Bohužiaľ, nedá sa urobiť nič. Hneď ako sa ti bude dať sa osamostatni.

svetlonos
Dnes o 06:21

@anonym_autor
personal/zaroadenie na takych predsa zaraba. Snad nemysliš, ze by ju z dobrosrdecnosti nepustoli dnu?
Nestara sa o deti, domacnost, nahkasit, ziafat výzivne.
Mozno by vtedy na zaklade sudneho rozhodnutia isla povinne na liecenie.

pribinak
Dnes o 06:25

Aby ju personal nepúšťal do herne? Ale veď ona im rám robí tržbu. Chápeš?

Ako jej pomôcť? Zobrať deti, súdom ! Ak sa ani po tomto nespamätá tak ju treba nechať jej osudu
Hlavne je ratovať deti !!!

pribinak
Dnes o 06:26
@svetlonos

@anonym_autor
personal/zaroadenie na takych predsa zaraba. Snad nemysliš, ze by ju z dobrosrdecnosti nepustoli dnu?
Nestara sa o deti, domacnost, nahkasit, ziafat výzivne.
Mozno by vtedy na zaklade sudneho rozhodnutia isla povinne na liecenie.

@svetlonos súd ju nepošle na liečenie, ona nie je spoločensky nebezpečná

svetlonos
Dnes o 06:33
@pribinak

@svetlonos súd ju nepošle na liečenie, ona nie je spoločensky nebezpečná

@pribinak
ani keby neplatila vyzivne?

pribinak
Dnes o 06:36
@svetlonos

@pribinak
ani keby neplatila vyzivne?

@svetlonos jaj kým ju odsúdia za neplnenie si vyziv. povinnosti tak prejde 100 rokov

jennky13
Dnes o 06:40

skus si nieco precitat o Registeri vylúčených osôb a regulácia hazardných hier na Slovensku

anonym_e79d3e
Dnes o 06:41

@anonym_autor da sa vylucit hraca pomocou tlaciva na urade pre regulaciu hazardnych hier. V kazdej herni musia overovat pomocou OP, vylucenych hracov nepustat, ak by pustili, tak sa da herna nahlasit. V blizkej rodine mam cloveka, co pracuje na tom urade, nie ze by som s tym mala osobne skusenosti. Vylucit sa bud moze priamo hrac, alebo psychiater hraca, ktory je zavisly. V skratke

mysicka36
Dnes o 07:24
@anonym_e79d3e

@anonym_autor da sa vylucit hraca pomocou tlaciva na urade pre regulaciu hazardnych hier. V kazdej herni musia overovat pomocou OP, vylucenych hracov nepustat, ak by pustili, tak sa da herna nahlasit. V blizkej rodine mam cloveka, co pracuje na tom urade, nie ze by som s tym mala osobne skusenosti. Vylucit sa bud moze priamo hrac, alebo psychiater hraca, ktory je zavisly. V skratke

@anonym_e79d3e To vážne? Počujem prvý krát a som rada, že také niečo existuje.

huxy
Dnes o 07:33
@mysicka36

@anonym_e79d3e
@mysicka36 ale málo ktorý hráč sa dá sám "vylúčiť" a tiež málo ktorý to rieši s psychiatrom. Takže v tomto prípade asi bezpredmetné.

tumira
Dnes o 07:47

Tu pomoze len to, ze sama bude chciet. Pokial ju budes do toho nutit, tak asi to bude vsetko len docasne riesenie.

anonym_19ef49
Dnes o 08:17

Ak jej chceš pomoct musiš na nu stále davat pozor... povedat ze sa musí liečit lebo zomrie....objednaj ju na psychiatrii, povedz obvodnej o probleme. Vela štastia

anonym_e79d3e
Dnes o 08:46
@mysicka36

@mysicka36 ano a aj ked pobera davky v hmotnej nudzi napr., tak nemoze hrat. Preto sa overuje pomocou OP. Vylucit sa nechava relativne vela ludi, niektori fakt nechcu hrat, ale je to choroba. Ak by autorka mamu presvedcila k psychiatrovi bolo by to jednoduchsie. Ak si mama uvedomuje problem a za triezva je pri zmysloch, tak by mozno mohla mat snahu to riesit a vylucit sa sama.

anonym_6624dd
Dnes o 09:19
@mysicka36

alickapusinka
Dnes o 11:42

áno da sa cez ten register ale musi sám súhlasiť že sa da zablokovať.Samozrejme môže aj súd ale tu by musela niečo urobiť kde by ju súd poslal na liečenie plus by zablokoval aby chodila do herne. To by bolo na základe súdneho rozhodnutia. Môj svokor je gembler od roku 1990 a alkoholik.Jeho hranie a alkoholizmus stalo moju svokru život.Psychicky to nezvladla za roky dostala ťažku mozgovu píhodu a po 2 týždňoch v kome zomrela.A už hovoril muž že je zvedavý koľko dlhov otec necha katastrofa. A to ma už 82 rokov hraje stale.S malými prestavkami hraje v kuse od roku 1990.A pije dosť veľmi kvalitne do toho.

karolinakr
Dnes o 12:26

najhoršia možna kombinacia, vysoke percento samovražd
nema dlhy? nema požičky z nebankovky? nechodia jej listy od exekutorov?
píšeš, že je alkholička čiže pije pravidelne každy deň a ked ma vypite chodi hrať, to znamena ako často? ona tak stašne veľa zaraba, že si to môže dovoliť?
jedine na liečenie,ale s tym asi nebude suhlasiť a je možne, že prepije postupne aj vaš byt, a ked bude na ulici a nebude mať z čoho, tak vtedy tito ludia väčšinou končia tragicky,
liečenie aj to je take, že ked nebude suhlasiť, tak ju tam nedostanete, porozpravaj sa s jej lekarkou a vysvetli važnosť situacie možno by mala aj k psychiatrovi chodiť a ten by ju nasmeroval do nejakeho zariadenia
ked už budete na ulici, už bude neskoro ratovať--zajdi za lekarom, hod s nim važnu debatu a potom čo bude, je len vo hviezdach