icon

Ako povedať manželovi, že dcérka nie je jeho?

majkasko
14. nov 2012

Ahojte vsetci, v prvom rade Prosim Vsetkych aby ma neodsudzovali pretoze nevedia cim som pred 3rokmi v manzelstve presla. V skratke: mali sme rodinneho priatela s ktorym som sa poznala roky casom sme zacali komunikovat spolu castejsie ako by to bolo normalne. Nasla som v nom vsetko co u mojho manzela nebolo (aj ked v tej dobe sme boli manzelmi iba 4roky) mal pre mna pochopenie...vedel ma vypocut bol pozorny... Ochotny pomoct...no mala som v nom vsetko co u manzela nie. Casom sme sa stretavali aj intymne....trvato to zruha 3mesiace. Potom sme to ukoncili ale ja som v kratkom case zistila ze cakam babo. Bola som najstastnejsi clovek na svete. Ani v najhirsom sne by ma nenapadlo ze by to nemuselo byt manzelovo. Ved sme si davali tak strasne velky pozor... No ked mala prisla na svet a pri prepustani mi odovzdali ockovaci preukaz a v nom mala zapisanu inu krvnu skupinu ako mame mi s manzelom bolo mi vsetko jasne (my s manzelom sme obaja 0+ a mala je B+) Ja uz nechcem zit v klamstve... Chcem mu povedat pravdu ale poradte mi ako zvolit ten spravny sposob...rozmyslam uz rok nad rozvodom, ale som od manzela financne zavisla a nema mi kto pomoct ☹
A este nazaver nic nelutujem... Lebo ak by som jeho nestretla malicku by som asi dodnes nemala a ja som po babätku strasne tuzila 🙂)

snezienka07
14. nov 2012

@bamboa nerozumiem preco tvrdi, ze az po roku...da sa to zistit v pohode hned po narodeni dietata... a preco vlastne chces vediet krvnu skupinu? mozno v tom bude problem, lebo ked to chces, len pre to, lebo si si to zmyslela, tak to mozno myslela tak, ze je to zbytocne zistovanie...to ako keby si chcela ist na napr. tomografiu a pritom si uplne fit...

snezienka07
14. nov 2012

@zuzkab89 mas pravdu je to tazke, ale urcite sa to raz dozvie a myslim, ze potom to bude este horsie..

zuzkab89
14. nov 2012

@bamboa alebo jednoducho viem ze sa to stalo vela ludom ze ju bud nemaju vid tvoj priapad pripadne ju maju stanovenu chybne... potom sa stavalo ze sa rozsirila fama typu ze za zivot sa meni KS.. KS sa nemeni iba vpripade transplantacie kostnej drene a darca ma inu krvnu skupinu, vtedy po uchyteni stepu pacient postupne zmeniu KS. Inak nikdy nie. uz sa rozumieme 🙂

zuzkab89
14. nov 2012

@snezienka07 urcite ja s tym suhlasim len ani si to nechcem predstavit ake to je.. a kto vie co vsetko sa tam v minulosti stalo a ako je to teraz ako funguju atd...tazka tema

bamboa
14. nov 2012

@snezienka07 mozno to vyznie hlupo, ale chcem to vediet len preto, aby som to vedela. aj svoju poznam, tak chcem vediet aj maleho, pre istotu. a dalsi "blby" dovod, chcem ju zapisat malemu do knizky...

bamboa
14. nov 2012

@zuzkab89 ano 🙂

zuzkab89
14. nov 2012

@bamboa @snezienka07
tak uz len z toho dovodu by mal mat kazdy clovek niekde zapisane ci je to dieta ci dospely...

snezienka07
14. nov 2012

@bamboa tak si u doktorky trvaj na tom, ze chces, aby zistila krvnu skupinu aj za cenu, ze si to zaplatis...zavolaj si do svojej poistovne a informuj sa...mne doktorka napr. tvrdila, ze nemam narok na cistocne preplacanie urciteho mliecka pre dieta a ze na mesiac je urcity pocet kusov ako limit...zavolala som si do zdravotnej poistovne dietata a tam mi presne povedali na co mam narok a doktorka bola v pr..li....v dnesnom svete ked mas internet a vsetko mozne sa jednoducho treba informovat

snezienka07
14. nov 2012

@zuzkab89 ano mas pravdu, podla mna by to kazdy mal mat napísane v zdravotnom preukaze.... 🙂

zeleny_cajik
14. nov 2012

Poznam dva podobne pripady... oba skoncili rozvodom, ale jeden "otecko" zostal oteckom, stara sa, plati vyzivne a dieta ho tak aj doteraz vola... Druhy pripad zial takto neskoncil, "otecko" to zistil, ked malo dieta uz 6 rokov, napriek tomu, ze mali na seba citovu vazbu, nezvladol to a uz je to cca rok, co sa neozval a dieta ma z toho tazku traumu 😔
Pravda vzdy vyplava na povrch a cim skor, tym menej hrozne su nasledky...pre dieta 😔

bamboa
14. nov 2012

@snezienka07 dakujem za info. asi si nakoniec do tej poistovne aj zavolam. pravdupovediac ma to ani nenapadlo. tak este raz diky 🙂

adka22
15. nov 2012

skor akoby som mu nieco isla hovorit by som si overila ci ta krv je napisana spravne.Sice je to 27 rokov dozadu ale mne napisali do prepustacej spravy z porodnice ze mam 0+ a az ked som bola tehotna zistila som ze mam 0-.Sic zmylili sa len vo faktore ale vidis stava sa hocico.Takze najprv prever a az potom sa rozhoduj ci to povedat manzelovi alebo nie.

dai
15. nov 2012

@majkasko ahoj... skus si dat spravit test otcovstva - pozerala som na nete - stacia na to sliny... cize by sa to dalo aj bez vedomia tvojho muza...
exidtuju velmi vzacne pripady kedy sa 0 nesprava ako recesivna alela... myslim ze mykaella to tu popisala... proste mozete mat tu klmbinaciu 00 a 0b pricom sa v tvojom co muzovom pripade prejabuje ta 0 ka v kombinacii 0b ako dominantna... ked sa vase krvy skombinovali tak dieta mohlo dostat 0b kde sa uz ale becko sorava klasicky dominantne ... v tomto pripade je mozne ze dve 0 ky mozu vytvorit b ecko... ach nevie mi napadnut ako sa tento jav vola - citala som asi pred mesiacom viacere clanky na tuto temu lebo som si tiez myslela ze je to nemozne...

milenka74
15. nov 2012

@majkasko no mala by si si to poriadne preverit najskor ci je dieta tvoje a ci kamaratove,a az potom nieco konat.Aby nenasala situacia ,ze sa priznas manzelovi a date urobit testy DNA a nakoniec sa potvrdi ze dieta je manzelovo ale uz budete mat naruseny vztah a potom uz nie je cesty spat.

skoka
15. nov 2012

@zuzkab89 ako som pisala uz v uvode uz rok rozmyslam nad rozvodom. Nase manzelstvo je na bode mrazu. Ja som bola vzdy ta co chcela zistovat co sa stalo, preco je taky, preco ma vzdy cas na kamaratov na svoje hoddy a rodina je az niekde v zadu... Chcem ist prec ale kam? Bez centa v penazenkye ☹ Ja ho tu nechcem ociernovat ani so seba robit sväticu. Viem, ze som spravila chybu a musim niest dosledky...Mala je urcite dcerkou toho r.priatela podobaju sa ako vajce vajcu. Dakujem Vam vsetkym za prispevok...A inak niesom tu nova...len som si spravila novy nick. Dakujem aj za tu informaciu ze by som to mala poriesit do 3rokou dieteta...to som napr.nevedela. Nech uz to dopadne akokolvek mala je moja a nadovsetko ju milujem...

lienkan
15. nov 2012

@majkasko ...mila maminka - ked čitam vsetky tie rady ako nepovedat a podobne ... vnutorny hlas(svedomie)je niekedy to najhosie co najviac prenasleduje - od rana do vecera .... Mate sa trapit ? - urcite najdete vhodny spôsob,ako si situlaciu vyriesite .... Drzim palce ... a velmi.! ..Vsetko čo sa udeje v nasom zivote Má nejaku príčinu ..

zuzkab89
15. nov 2012

@skoka ok tak potom nie je co riesit a co sa tyka toho rod.priatela.... vie o tom ako sa on chova ako je to medzi vami... je pravda co ti tu baby pisu byt bez penazi s dietatom sama neviem neni to urcite lahke.... ja ti v tomto poradit neviem co a ako si pomoct a tak ja nastastie mam draheho a nemusim to riesit ze som s malym sama....a co sa tyka svedomia ucite raz sa clovek dozvie vsetko skor ci neskor a neviem si predstavit ako by to bolo keby si sa rozhodla tajit to a o por rokov to nejako vyplava na povrch co potom ta mala ako to zoberie a ako tvoj manzel... ja si myslim cim neskor tym horsie.. na druhej strane ak nemas ako zabezpecit malu... tak to neviem... ako sa hovori deti by nemali trpiet za chyby svojich rodicov...aj ked v tomto pripade sa tomu tak ci tak nevyhnes... tymto ta neodsudzujem neber to tak len neviem si to ani predstavit ziadnu situaciu ziadne riesenie.... este je otazka to ako ste na tom s otcom malej s tym kamaratom... ak ho mas rada on teba je otcom malej bol by s vami postaral by sa atd..neni co riesit aj ked potom budes musiet cely zivot zit s tym ako velmi si ublizila svojmu manzelovi aj ked ako si pisala ani on neboj svaty... drzim palce dufam ze sa rozhodnes spravne aj ked spravne v tomto pripade neviem co je...a neviem co robit.. hlavne nech mala trpi co najmenej a ty a manzel to iste len budete obaja platit za svoje chyby....

romaroma
Odpoveď bola odstránená
bets
15. nov 2012

uz tu raz podobna tema bola, ci povedat alebo nepovedat manzelovi o nemazelskom dietati. my sme to s manzelom prebrali z viacerych uhlov pohladu. ja sa s muzom bavim o takychto aj ked pre mna fiktivnych problemoch, lebo potom lepsie poznam zmyslanie manzela.
a ako sme na problem pozerali z viacerych stran. vyslo, ze radsej nepovedat nic, ale cely zivot mlcat. je to sice volba mensieho zla, ale najlepsie pre dieta a manzela. otazka je, ako sa s tym dokaze vyrovnat uz dana zena. moj muz vyslovene povedal, ze z jeho muzskeho pohladu, radsej nevediet taku vec a hlavne potom ako si vytvori vztah s dietatom.

xlucia
15. nov 2012

@domi1988 ciste teoreticky moze. vacsina je to tak ze 0 a 0 mozu mat len 0, lenze v genetike je urcuje krv presnejsie, cize moze mat matka alebo otec 0B a 0B , v tomto pripade moze mat dieta aj B, presnejsie BB. je to extremne zriedkave,ale mozne
cize autorka nema istotu ze dieta nie ej manzelove

sevi
15. nov 2012

ahoj nečítala som celú tvoju diskusiu ale chcem len napísať že ja a syn mame rovnakú krvnú skupinu, manžel inú a dcéra tiež inú. (a je predsa naša -manžela som nepodviedla ani raz.) keď som sa pýtala v pôrodnici ako to je mozne tiez nevedeli povedat presne,zevraj zmutovali dake bunky ci co. Ale dcérka sa podobá na mňa aj muža.

xlucia
15. nov 2012

@zuzkab89 a moze sa menit Rh faktor? ak je matka 0 pozitiv a otec A pozitiv, moze byt dieta A negativ?

xlucia
15. nov 2012

@sevi ake mate skupiny?

pupendo5
15. nov 2012

Teoreticky mohli urobit chybu aj lekári.. Chyba na papieri alebo vymena dietata- nebol by to prvy pripad na svete. Na druhej strane hovoríš že sa rozviest nechces, lebo sa nema kto o teba postarať, tak neviem čo by si s týmto krokom získala..potom by si zase nespavala z toho, aku buducnost si svojmu dietatu pripravila. Podľa mna takáto vec sa nijak povedat vhodne neda bez toho aby to skončilo katastroficky pre všetkych a hlavne na to doplati dieta. Na tvojom mieste by som asi viac myslela na dcéru, ak ju ma manžel rad, má milujuceho otca a zázemie tak by som to klamstvo koli nej uniesla. To čo si spravila bolo veľmi nezodpovedné a tak bud zodpovedná teraz aspon voči svojej dcére, lebo ta to najviac potrebuje... Ťahať sa po súdoch o urcenie otcovstva a vyzivne od skutočného otca nie je ani ľahká ani rýchla a ani lacná záležitosť a almuzna od statu je síce na umretie veľká no na život nedostatočná.

kilian
15. nov 2012

@xlucia moja najmladsia dcera je 0 neg a otec-Mama sme B pos.

sirinka
15. nov 2012

@majkasko v prvom rade daj urobit kontrolu krvnrj skupiny. U novorodencov castejsie dochadza k mylnym vysledkom. Potom ries, co dalej, DNA. Tvoj muz bufde trpiet ako kon, pokial ju lubi.

simca06022011
15. nov 2012

Myslim, ze ak sa nieco vazne nestane, manzel na to nepride a pokym sa nechces rozvadzat z ineho dovodu, tak by si to nemala ani spominat... ak si len hladas dovod, tak sa rozved, dostanes alimenty a budes zit spokojne sama... bude to iba zbytocny stres pre vsetkych.
Krvna skupina je dedicna, aj ked... vela rodicov vychovava dieta co ani nie su ich 🙂 A nikto to neriesi a nestresuje sa. Moji rodicia su 0+ a ja tiez.. a sestra je aj vyzorom uplne ina a je B.. a nebijem sa do hrude, ze je mozne aby sa niekomu narodilo dieta s inou krvnoou skupinou... Z coho by to asi vzniklo, ake geny by sa asi mohli pomixovat, aby z 0liek vzniklo nieco ine? 🙂)) Treba si pozriet tabulku,,, ako pisala kolegynka predo mnou... http://www.edusan.sk/zdravoveda/rodicia/dedicno...

grelu
15. nov 2012

@xlucia no pokial si dobre pamatam zo skoly, tak 0B sa prejavuje ako B skupina....nulka ma vzdy 00.

billam
15. nov 2012

@majkasko a ten tvoj priateľ má aku krvnu skupinu?...Môj muz má 0, ja mam A a obe deti maju A / acko prebilo 0 🙂/