Ako povedať manželovi, že dcérka nie je jeho?
Ahojte vsetci, v prvom rade Prosim Vsetkych aby ma neodsudzovali pretoze nevedia cim som pred 3rokmi v manzelstve presla. V skratke: mali sme rodinneho priatela s ktorym som sa poznala roky casom sme zacali komunikovat spolu castejsie ako by to bolo normalne. Nasla som v nom vsetko co u mojho manzela nebolo (aj ked v tej dobe sme boli manzelmi iba 4roky) mal pre mna pochopenie...vedel ma vypocut bol pozorny... Ochotny pomoct...no mala som v nom vsetko co u manzela nie. Casom sme sa stretavali aj intymne....trvato to zruha 3mesiace. Potom sme to ukoncili ale ja som v kratkom case zistila ze cakam babo. Bola som najstastnejsi clovek na svete. Ani v najhirsom sne by ma nenapadlo ze by to nemuselo byt manzelovo. Ved sme si davali tak strasne velky pozor... No ked mala prisla na svet a pri prepustani mi odovzdali ockovaci preukaz a v nom mala zapisanu inu krvnu skupinu ako mame mi s manzelom bolo mi vsetko jasne (my s manzelom sme obaja 0+ a mala je B+) Ja uz nechcem zit v klamstve... Chcem mu povedat pravdu ale poradte mi ako zvolit ten spravny sposob...rozmyslam uz rok nad rozvodom, ale som od manzela financne zavisla a nema mi kto pomoct ☹
A este nazaver nic nelutujem... Lebo ak by som jeho nestretla malicku by som asi dodnes nemala a ja som po babätku strasne tuzila 🙂)
@eaka no veď to.., že nevieš čo sa v ňom skrýva.. kašlala by som na to a nakoniec bude jeho a bude to vieš kde... inak niekde som čítala alebo počula, že tá krvná skupina po narodení nie je 100%, lebo až vo veku 2rokov je krvná skupina "pravá" tá po pôrode akoby som to napísala, no proste, vraj sa dieťaťu do 2rokov môže zmeniť krvná skupina.. všetko to okolo pôrodu a bla bla.. TOTO NIE JE OVERENÁ INFO!! len som to niekde čítala neviem čo je na tom pravda
No, úprimne, ak vôbec bude zakladateľka ešte reagovať, ja fakt z duše neznášam veci typu "nič mu nehovor", proste rozhodovať o tom, čo druhý bude alebo nebude vedieť, pre svoje dobro (beriem,čo písala lilien, že by vlastne z decka vlastného asi urobila momentálne bezdomovca), no nechať niekoho žiť v klamstve pre nejaké svoje pohodlie, tutlať takú veľkú vec, lebo ja si myslím, že by reagoval tak alebo onak, podľa mňa je to vrchol sebectva, keď na to muž príde v 50tke 60tke, že vlastne celý život ho nechala v klamstve, má právo sa rozhodnúť, či chce žiť so ženou, čo ho podviedla a s dieťaťom, ktoré nesplodil.. samozrejme, ... chcela som napísať že v ideálnom a morálnom svete...taký samozrejme nie je, ale robíme si ho sami...a v takom by ani nemanž.dieťa vlastne nemohlo vzniknúť...
Jasné, pred priznaním si prebrať kroky, čo urobím, keď ma pošle kade-ľahšie...ale čakanie a prípravy na odchod by sa mali poponáhľať a nezabrať viac ako pár mesiacov, nie že si teraz bude baba užívať 5-10 rokov a potom si zmyslí, že je dostatočne zabezpečená a môže to konečne povedať... proste čo najskôr.. toť môj názor, dobrú noc všetkým
na stopercent moze mat inu krvu skupinu, genetika je zvlasna vec a dokaze sa to tak pomiesat ze moze mat inu krvu skupinu a tym som si ista.. skus urobit testy DNA. manzel o tom vediet nemusi.. a budes mat istotu..
@lilyen2011 Teraz si mi pripomenula, keď som bola v pôrodnici a pýtala som sa na KS syna, tak mi primárka povedala, že AB +, ale so slovami, "to je len teraz". Dodnes som to nepochopila. 😒
ja osobne by som bola za DNA testy a PRAVDU. bude ju to zozierat cely zivot a zivot moze priniest nejaku situaciu kde sa to prevali a nemusi to byt prijemne,a podla mna ma kazdy pravo vediet pravdu...
@cerez takže je na tom asi niečo pravda nie???
Tiez by som to nehovorila, ak to tebe vadi, tak sa s tym nauc zit, lebo manzelovi to nepomoze.....prave to moze byt zaciatok konca, ked mu to povies....a mozno aj nie...ale ked chces aby ste ostali spolu, tak by som to zamlcala..... 🙂
aj ja som nasla diskusiu kde radili mame po roku zivota zopakovat krvnu skupinu dietata, to je to najjednoduchsie co mozes spravit, to tolko penazi nestoji..
@eaka joj.. tak to aj si nemyslim ze by dotycny muz poslal to ubohe male dieta ktore doteraz miloval kade lahsie.. to nie.. skor si myslim ze sa asi zruti, najlblizsie obdobie bude krute, nebude sa chciet na tu malu ani pozriet az kym sa nestabilizuje vsetko v jeho hlave.. no a po prvotnom soku, zachvate zurivosti a vsetkom okolo toho to bude dobre.. lenze to zas bude peklo pre matku.. pretoze pri kazdej hadke bude v pozicii porazeneho... nemyslim si ze by trpelo dieta, skor bude trpiet matka a aj to vacsinou len pod svojou tarchou vlastnych vycitiek.. muzi to trosku inak vnimaju ako zeny..
@majkasko ok a ako ste na tom s manzelom teraz co ten rodinny priatel atd mas tu vela otazok skus reagovat len potom sa snad niekde posunies ... vies je tazke ti radit alebo nieco pisat ked nevieme viac... zbytocne sa tu potom len my natahujeme a nedajboze hadame... ide o to ci mu to povedat ci nie ako ano ako nie, a ci vobec ty s nim chces byt... vies mozme ti tu pisat nehovor mu to uzivaj si malu... zi s tym nejako bud rada ze mas na plienky atd....len je otazne ci ty vobec este chces byt s manzelom v nejakom vztahu ci s nim chces zit a mat ho vobec pri sebe ako partnera atd...
ja som tiež niekde čítala,že DNA testy sa robia deťom až po 3ťom roku života
@mnamko - testy dna sa daju spravit uz v porodnici, dokonca aj pred narodenim z plodovej vody. Tu problem nie je. Ide o cas, kedy ma muz sancu zapriet otcovstvo a to je do tretieho roku veku dietata, takze by bolo nelogicke, keby to robili az po troch rokoch, ked je tam prave tento limit, kedy ma muz sa sancu "branit"
ja sa vtom nevyznám ani som to nikdy nemusela riešiť,len som o tom niečo čítala .Je to ťažká situácia,ale asi by som o tom povedala aj tomu druhému
@janicka11 ja si to nemyslím......vie´d to ani nenapísala že ako ju muž zbožňuje a príkladne sa stará..........ja len čítam že stretla som ju...........to akože vlastné dieťa môžte stretnúť.....pri pôrode....alebo kde..............no som rada že sa tu rozoberá krvná skupina...a sú tu genetičky ........viem že genetické testy pre určenie ocovstva sa robia až po roku...či sa to už zmenilo_?
Rodičia, ktorí majú krvnú skupinu 0, môžu mať deti len krvnej skupiny 0. Dna testy otcovstva sa robia hocikedy po narodení, odoberie sa ster slin a buniek v ustnej dutine. Krv neprechadza zmenami, ak sa dieta narodi s krvnou skupinou 0 zostáva mu na celý život....
Krvna skupina sa skutocne pocas zivota nemeni, jedina situacia, kedy sa moze zmenit KS je ak pacient podstupi transplantaciu kostnej drene a darca ma inu krvnu skupinu, vtedy po uchyteni stepu pacient postupne zmeniu KS. Inak nikdy nie. Nieco take, ako vymena krvi v skutocnosti neexistuje, jedine co je, ze sa podavaju v pripade potreby transfuziue, ale tie musia byt rovnakej KS ako ma pacient. Takze ak sa niekomu stalo alebo pocul o zmene KS bude to jedine transplantaciou alebo problem bude v stanoveni KS v minulosti, teda pri narodeni co sa v minulosti stavalo dost casto a pravidelne...
@snezienka07 tak tak
@bamboa testy nerobili, pretoze to nieco stoji a zdravotna poistovna nie je ochotna celoplosne preplacat zistovanie krvej skupiny. Pred cca 12 rokmi sa zistovanie krvej skupiny robilo celoplosne detom...dnes uprednostnili ine podstatnejsie vysetrenia na ochorenia, ktore by mohli ovplyvnit kvalitu zivota dietata, ak by sa nezistili vcas...
@mnamko to bolo davno...ked neboli dnesne poznatky genetiky...vtedy sa doraz kladol na krvnu skupinu a po tretom roku dietata sa zistovali podobne vonkajsie crty a znaky otca a dietata...v jednoduchosti napisane...
@snezienka07 tak ako mam potom zistit krvnu skupinu dietata? od doktorky som ziadala krvne testy a povedala, ze az po 1. roku (vid, co som napisala skor).
existuje prenatálny test otcovstva.....uz sa nemusi čakat až do porodu pre určenie otcovstva dietaťa. prenatalny test otcovstva ma možnosť potvrdiť alebo vylučiť otcovstvo este pred narodenim. Matka nemusí podstúpit odber plodovej vody ktory nesie riziko ohrozenia zdravia dietata. Pre vykonanie testu stači odber krvi matky od 9tt. cize nieco take ze DNA urcenie otcovstava az po roku zivota dietata je naozaj len kvoli poistovni alebo neviem... 😒
Ale odpoved na povodnu otazku...bolo by ferove, aby manzel vedel ako sa veci maju...ako sa rozhodne to uz bude druha vec, ale myslim, ze raz sa to aj tak prevali....zober si to takto keby si ty bola manzelom...chcela by si to vediet, alebo by si chcela, aby ta niekto cely zivot klamal v takej podstatnej veci...
@snezienka07 hmm tiez by ma zaujmala jej odpoved... tazka otazka sama neviem... stale hovorim ze nechcem nikdy zit v klamstve ale toto je tazke... neviem vela ludi tu bude trpiet a v neposlednom rade ta mala

Všetky tu uvažujete nad maminou, mne je prednejšie dieťa.. Ak je toto reálny problém, nie zas len výmysel adolescentky, nech povie celú pravdu.
Ak nepovieš pravdu, pokazíš život dcére aj manželovi!
Celý čas by žili v domnení, že je to -jeho dcéra, jej otec.. Žiť v klamstve neprinesie nič dobrého.. Samozrejme ak sa rozhodneš mlčať, prajem ti pevné nervy a aby ťa dcéra aj po zistení pravdy milovala nadovšetko, ako mamu, ktorej môže veriť vo všetkom .. Tvoj život, tvoje rozhodnutie!
🙂