icon

Ako povedať manželovi, že dcérka nie je jeho?

majkasko
14. nov 2012

Ahojte vsetci, v prvom rade Prosim Vsetkych aby ma neodsudzovali pretoze nevedia cim som pred 3rokmi v manzelstve presla. V skratke: mali sme rodinneho priatela s ktorym som sa poznala roky casom sme zacali komunikovat spolu castejsie ako by to bolo normalne. Nasla som v nom vsetko co u mojho manzela nebolo (aj ked v tej dobe sme boli manzelmi iba 4roky) mal pre mna pochopenie...vedel ma vypocut bol pozorny... Ochotny pomoct...no mala som v nom vsetko co u manzela nie. Casom sme sa stretavali aj intymne....trvato to zruha 3mesiace. Potom sme to ukoncili ale ja som v kratkom case zistila ze cakam babo. Bola som najstastnejsi clovek na svete. Ani v najhirsom sne by ma nenapadlo ze by to nemuselo byt manzelovo. Ved sme si davali tak strasne velky pozor... No ked mala prisla na svet a pri prepustani mi odovzdali ockovaci preukaz a v nom mala zapisanu inu krvnu skupinu ako mame mi s manzelom bolo mi vsetko jasne (my s manzelom sme obaja 0+ a mala je B+) Ja uz nechcem zit v klamstve... Chcem mu povedat pravdu ale poradte mi ako zvolit ten spravny sposob...rozmyslam uz rok nad rozvodom, ale som od manzela financne zavisla a nema mi kto pomoct ☹
A este nazaver nic nelutujem... Lebo ak by som jeho nestretla malicku by som asi dodnes nemala a ja som po babätku strasne tuzila 🙂)

snezienka07
15. nov 2012

@sevi ak si ty nulka a tvoj manzel B krvna skupina, tak potom ty si 00 a manzel bud B0, alebo BB cize mozete mat deti: 00, B0 cize nulku, alebo B krvnu skupinu. Dcera potom jednoznacne nie je jeho 🙂 lebo odkial by mala A?

snezienka07
15. nov 2012

Kazdy kto má hokej v krnych skupinach, tak si precitajte tento clanok : http://www.ntssr.sk/zaujimavosti/3/co-su-krvne-...
a uz tu nerieste krvne skupiny 🙂 a zmenu krvnej skupiny a podobne bludy... 🙂

anjelicek26
15. nov 2012

@snezienka07 - nie je jeho alebo nie je jej 😉

snezienka07
15. nov 2012

@elise dobre, ale pre beznych ludi dost komplikovane... 😉

milenka74
15. nov 2012

Myslim si ze tu darmo rozoberame tie krvne skupiny. 😉 @majkasko chcela poradit ako to ma oznamit manzelovi. V prvom rade si myslim ze tie testy DNA ju neminu,cize tak ci tak bude musiet na to pozhanat peniaze a potom to riesit.
Len ktovie ako sa to riesi ked je dieta narodene v manzelstve ,ze ci sa potom moze zmenit otec a ci ostane otcom na papieri aj tak.
A na to su uz pravnici a podobne.
Podla toho co pisala sa chce rozviest tak ci tak ,takze najlepsie bude zajst na UPSVAR,zacat psychologom a zacat riesit ako mu to povedat a zacat rovodove konanie.

elise
15. nov 2012

@snezienka07 ono je to zjednodušene to že môže byť aj "mutácia " krvnej skupiny kde aj rodičia 00 môžu mať dieťa s inou skupinou ale stáva sa to veľmi veľmi zriedkavo je to veľmi vzácne🙂 ale testy dna to istia 🙂

snezienka07
15. nov 2012

@milenka74 Ked sa dieta narodi v manzelstve je manzelove...cize on je zapisany v rodnom liste dietata. Napriek tomu ze nie je jeho. Manzel musi dat na sud, ze dieta nie je jeho...a musi to dokazat...Az potom sa vymaze z rodneho listu a moze sa tam zapisat skutocny otec, alebo zostane tam prazdno...ako sa rozhodne matka. Alebo ak chce skutocny otec tam byt zapisany tiez to musi dokazat.
Ak sa tak nestane do troch rokov dietata, tak ma muz smolu do konca zivota dietata bude figurovat v rodnom liste dietata ako otec, cize so vsetkymi povinnostami ktore s tym suvisia /platenie vyzivneho/.
Po tretom roku dietata, len samotne dieta moze podat ziadost o zmenu. V tomto pripade je to velmi komplikovane, lebo v tomto pripade to moze sud zamietnut...lebo stat preferuje, aby kazde dieta malo otca kvoli plateniu vyzivneho...aby dieta bolo kvazi zabezpecene...

sevi
15. nov 2012

@snezienka07 je jeho prečo by nebola.však som ho ani raz nepodviedla ak si si neprečítala. Alebo do mňa vstúpil duch svatý?? A vidíš napriek tomu gény robia svoje a malá má A krvnú skupinu.nepatrala som či moji svokrovci majú A a ak keby mali je možné že sa to takto prenieslo?? Dcérka sa na manžela aj dosť podobá takže dám ruku do ohňa za to že je jeho.

snezienka07
15. nov 2012

@sevi mas vsetko napisane v papieroch cierne na bielom...? No keby sa toto stalo mne...tak urcite patram ako je to mozne...lebo podla mna takato mutacia neexistuje...spytaj sa svojej detskej lekarky co ti na to povie...to by som bola fakt zvedava...nechcem certa pisat na stenu, ci ako sa to hovori, ale mne osobne by vrtalo v hlave, ci mi dieta nevymenili v porodnici...ale nechcem robit paniku...ja osobne by som si zistila ako a či je to vôbec skutočne možné

anjelicek26
15. nov 2012

@sevi - no ono je tato kombinacia skutocne nemozna. Nech sa na to pozries z akejkolvek strany. Ja by som pre pokoj duse dala spravit rozbor krvi znova, mozno jej zapisali hlupost do karty. A ak nie, tak test dna, ci je vobec vasa. Podobnost je zradna vec, kazdy vidi, co chce vidiet. Drzim palec ♥

mima4
15. nov 2012

@majkasko

napisat "A este nazaver nic nelutujem... Lebo ak by som jeho nestretla malicku by som asi dodnes nemala a ja som po babätku strasne tuzila" chce riadnu davku egoizmu v srdci ☹

Ty nemusis lutovat, mozno tvoje srdce nie je pripravene chapat urcite veci, ale lutovat urcite bude tvoj manzel, ze si ta vzal... a ani sa mu necudujem...

kabelka11
15. nov 2012

manzelova urcite nie je ak ma tuto krvnu skupinu.na gympli sme mali genetiku a co to si pamatam aj ked mam VS ineo zamerania.ja by som to nepovedala,je to sice svinstvo,ale kvoli malej nie.ublizis tym len jej.ty sa rozviest chces,ty si mala pomer,vy ste si nerozumeli a doplati na to ta mala...ach jaj,nekomentujem tvoje spravanie,nezelas si to.ale najprv si sa mala rozviest a potom si robit co chces,ak manzel nenaplnal tvoje potreby.ak si nebola stastna,rozvediem sa a uz.

kabelka11
15. nov 2012

@sevi co pises je hlupost,krvne skupiny sa nemozu menit.,mala som genetiku!z tych krvnych skupin jednoznacne vyplyva,ze tvoj muz nie je otcom resp.dieta nie je vase.alebo si precitaj este raz co mas v papieroch,lebo toto je logicky geneticky medicinsky nemozne!!!!!!bud sa mylis ty,ale si pocala z ducha svateho😉kazdy lekar ti povie ze to mozne nie,co pises a krvna skupina sa nemeni!

sevi
15. nov 2012

@snezienka07 dieťa mi sto pro nevymenili keďže bola dcéra predčasne narodená s takými "nedostatkami" s ktorými sa narodila bola jediná na celej porodnici. Obvodná mi vtedy vravela že sa to stava. A vôbec prečo riešite moje dieťa keď ja niesom zakladateľkou diskusie.len som napísala moju skúsenosť že sa to stava a tým to hasne.

sevi
15. nov 2012

@anjelicek26 smejem sa nahlas lebo dcéra je naša bola naša aj bude a podobá je tam neuveriteľná od narodenia.

sevi
15. nov 2012

@kabelka11 tak ti poviem že sa to stava.povedali to aj v porodnici, tvrdí to aj obvodná a aj v papieroch to mam jasne napísané. A krvná skupina sa môže meniť do jedného roka za tým si stojím.mam to aj v porodnej prepúšťacej správe že v roku dieťata sa robí vyšetrenia na krvnú skupinu.takže tak.a už ma nerozoberajte nemá to zmysel venujte sa autorke diskusie.ďakujem.

kabelka11
15. nov 2012

@sevi krvna skupina sa ti nemoze zmenit.meni sa farba oci,pocas zivota sa meni hlas cloveka,postava,ale krvna skupina je nieco s cim sa narodis a co mas cely zivot.trdlo si a riadne a zober kartu od lekarky co ti povie taku somarinu a toto by si do spravy nenapisali lebo je to nezmysel 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

kociskova
15. nov 2012

@majkasko hej, stalo sa a už sa neodstane, prepáč, nečítalala som celú tému, tak mi asi ušlo, či ten chlap vie o bábatku a či ste nerozmýšlali nad niečím ako DNA alebo tak, to by sa potvrdilo na 100% nie?

sevi
15. nov 2012

@kabelka11 trdlo je ten kto to mi to písal nie ja.a naposledy píšem, mam to aj napísané v prepúšťacej správe z porodnice. Moc sa staráš do iných.si si istá že tvoje deti sú tvoje? Krvná skupina nieje zárukou že deti nemohli omylom vymeniť! Bohužiaľ taký je život. Nestaraj sa už do mňa ak nemáš čo porabat je mi to ľúto, ale skús popremýšlať nad uvodním príspevkom autorky.ona predsa sa pýta chce radu nie ja!

drobcek26l
15. nov 2012

Viem, je to strašné, ale asi by som mu to nepovedala. Kôli dieťaťu by som vydržala aspoň pokiaľ ono nebude mať aspoň 15 rokov aby to chápalo a vedelo odpustiť. Vtedy ti už bude môcť byť jedno či bude manžel aj naďalej pri Vás stáť alebo nie. A ak má malú rád tiež by som mu to šťastie nebrala. Nakoniec ak si to necháš pre seba a naučíš sa s týmto tajomstvom žiť, môžete byť krásna šťastná rodina. No a ak sa náhodou niečo stane, budeš to riešiť potom a nie teraz predčasne.

sevi
15. nov 2012

@kabelka11 a ďalšia vec mimo témy. Kto a čo ti dovoľuje nazvať ma trdlom? Zato že mam iné názory a dieťa s inou krvnou skupinou? nemusíš odpovedať.len by si nemusela hned "urazat" ak je niekto iný.pa .

kabelka11
15. nov 2012

@sevi ide o to,ze fakt je to nezmysel.ale oki,je to tvoja vec.maj sa pekny vecer

janulabj
15. nov 2012

jedine čo mna napadá....
a) dat urobit kontrolne krvne testy na skupinu
b) vymeneńe dieta, ako poviete si blbost, no stava sa ani nevieme jak často.

snezienka07
15. nov 2012

@sevi Nechcem ta tu riesit, lebo tato tema je skutocne o niecom inom. Ale ako som uz vyssie spominala, tak vy dvaja s manzelom nemozete mat v ziadnom pripade dieta s krvnou skupinou A.
" 🙂 ale ked si o tom presvedcena, ze je to mozne, tak je to mozne, lebo na Slovensku je vsetko mozne aj zazraky, lebo dieta pocate z vasich krvnych skupin je skutocne zazrak, ked ma taku krvnu skupinu 🙂 "

snezienka07
15. nov 2012

@kabelka11 presne je to jej vec, len ma vytaca ako su niektori ludia "slusne povedane neinformovani", a napriek dobrej aj pravdivej rady, si budu omielat to iste stale dokola....akoby si nieco nastudovali....ale to je asi nad ich sily 😎

kabelka11
15. nov 2012

@snezienka07 diks.....darmo jej vysvetlim nejake fakty,neda si rady a blbosti trepe.ale co uz.dobru noc zelam 🙂

snezienka07
15. nov 2012

@kabelka11 a este by som chcela vidiet tu pani doktorku, pre ktoru je to v poriadku...od tej by som utekala...bo ktovie ci ma vobec pravy diplom, alebo mozno studovala este za socializmu formou co skuska to napr. vysluzka zo zabijacky... ☹

kabelka11
15. nov 2012

@snezienka07 ja tu prepustaciu spravu...ved kazdy trosku vzdelany clovek,clovek co rozumie kombinatorike,si logicky vydedukuje ze tam proste daco nesedi 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ale ako bolo spominane,tu na svk je mozne vsetko takze ja verim v nevinu Mella a aj v toto precudesne pocatie 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

snezienka07
15. nov 2012

@kabelka11 si zabila 😀