Ako povedať manželovi, že dcérka nie je jeho?
Ahojte vsetci, v prvom rade Prosim Vsetkych aby ma neodsudzovali pretoze nevedia cim som pred 3rokmi v manzelstve presla. V skratke: mali sme rodinneho priatela s ktorym som sa poznala roky casom sme zacali komunikovat spolu castejsie ako by to bolo normalne. Nasla som v nom vsetko co u mojho manzela nebolo (aj ked v tej dobe sme boli manzelmi iba 4roky) mal pre mna pochopenie...vedel ma vypocut bol pozorny... Ochotny pomoct...no mala som v nom vsetko co u manzela nie. Casom sme sa stretavali aj intymne....trvato to zruha 3mesiace. Potom sme to ukoncili ale ja som v kratkom case zistila ze cakam babo. Bola som najstastnejsi clovek na svete. Ani v najhirsom sne by ma nenapadlo ze by to nemuselo byt manzelovo. Ved sme si davali tak strasne velky pozor... No ked mala prisla na svet a pri prepustani mi odovzdali ockovaci preukaz a v nom mala zapisanu inu krvnu skupinu ako mame mi s manzelom bolo mi vsetko jasne (my s manzelom sme obaja 0+ a mala je B+) Ja uz nechcem zit v klamstve... Chcem mu povedat pravdu ale poradte mi ako zvolit ten spravny sposob...rozmyslam uz rok nad rozvodom, ale som od manzela financne zavisla a nema mi kto pomoct ☹
A este nazaver nic nelutujem... Lebo ak by som jeho nestretla malicku by som asi dodnes nemala a ja som po babätku strasne tuzila 🙂)
@kabelka11 skor si myslim, ze jej uz zacina svitat a nechce si tu moznost pripustit 😖 Ale toto by mala poriesit co najskor 😖 A-ko ich dieta proste mat nemoze 😖
@anjelicek26 kapacita mojho mozgu toto nedokaze pochopit.taketo zaklady a nevediet.no nie?
@sevi Krvna skupina sa skutocne moze zmenit na inu a to napr. pri transplantacii kostnej drene. Dalej velmi velmi zriedkavo aj pri niektorych infekciach, rakovinach a autoimunitnych ochoreniach. Pre tych, co neveria, pridavam odkaz http://en.wikipedia.org/wiki/Blood_type
DNA testy ukážu kde je pravda!
@kabelka11 - no mne by to vrtalo v hlave uz v tom momente, keby to zapisali do karty, my mame cela rodina A-ko.. muz, ja, deti... cokolvek ineho by vo mne vzbudilo podozrenie... a nie male... urcite by ma nejaky fantazijny vyplod jednej jedinej lekarky o meniacich sa krvnych skupinach neuspokojil, keby vsade citam, ze je to nemozne 😖
@anjelicek26 v porodnici rovno pisu, ze po roku urobit kontrolny odber, ze u novorodencov byva casto nespravne identifikovana krvna skupina. Ja som sa na to tiez pytala este piamo v porodnici.
@sirinka to je pravda, ale co mi vychadza z vsetkych podkladov, co tu dali zienky a niektore sa v tomto obore fakt vyznaju - ano krvna skupina sa moze zmenit, ale stale je to aj po zmene krvna skupina jedneho z rodicov.... nie uplne ina.... to je to.
@anjelicek26 Richtig a ešte raz richtig.Múdre slová od múdrej ženy. Neveru ako takú neuznávam.A už vôbec nie ak má partner výčitky svedomia a chce si uľaviť. Príde mi to egoistické.Svojmu svedomiu uľaví ale partnerovi neskutočne ublíži.Zraní a poníži.Ja osobne s neverou skúsenosť nemám ale o partnerovej (ak by sa stala) by som vedieť nechcela.Asi tak. 🙂
@anjelicek26
@milenka74 ja neviem, proste na zaciatok by som dala este raz vysetrit tu skupinu. Az potom by som oznamovala fakty manzelovi.
@anjelicek26 no to nie je pravda....my sme s muzom B-cka a Tamara ma 0-ku....a je jeho 😀 😀
no sorry ale co nejdes na genetiku.... tvoj mm ani nemusi o tom vediet ani okolie chod niekde inde..... a nie tam byvas !!!
Teraz som si spomenula.Ja som chcela dať Kubkovi zapísať do Impfpass v Mutterkindpass krvnú skupinu. Sestrička mi povedala,že mám počkať po dovršení 1 rôčka,že sú prípady ked sa deťom do rôčka zmenila krv.Kukala som ako blázon.A ona mi to tam po dovršení 1 roku a po odbere na povinné lekárske vyšetrenia dopísala. 🙂
u novorodencov a malych babatiek je problem ten, ze sa moze NESPRAVNE URCIT krvna skupina (a nie ze sa zmeni krvna skupina).
nasla som vam odkaz na abstrakt jedneho vedeckeho clanku:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12844418
a citujem z neho:
It is concluded that to determine ABO blood type for infants < 6 months old, it is recommended to adopt micro-column gel typing system method, and what must be taken into account is the possible false coincidence caused by bacterial infection resulting in B-like antigen.
takze vysledok zalezi od pouzitej metody. a navyse moze dojst k nespravnemu vysledku pri bakterialnej infekcii, ktory sa prejavi ako keby v krvi bol B antigen (to znamena, ze vyjde dietatu bud krvna skupina B, ked v skutocnosti ma skupinu 0, alebo vyjde skupina AB, ked v skutocnosti ma A).
v kazdom pripade, moje odporucanie je overit este raz krvnu skupinu dietata!
@kabelka11 a ako mi teda vysvetlíš že dcéra ma očnú vadu takú ako ja? Je to vrodená vada....na tom istom oku .ASI SOM NEPOCHYBILA JA (ja som predsa neskúmala v porodnici krvnú skupinu dieťaťa na to sú tam odborníci.) čo keď pochybili oni? A do mňa sa navážate urážate a píšete pri tom nič neviete o mojom súkromí.nechajte ma už na pokoji.berte si autorku témy a konečne jej poraďte či ma povedať manželovi alebo nemá povedať že dcéra nieje jeho. To nieje môj pripad.nechápem prečo keď ma niekto inú skúsenosť iný názor tak ho musíte hned zdr..b.t urážat a tvrdiť niečo lebo vy určite viete lepšie čo ja robím a čo mam z krvnou skupinou...nikdy ste ma nevideli ale vy určite všetko lepšie viete dokonca aj to že som podviedla (podla vas) manžela aj keď som to neurobila ani neplánujem..
@dida38 - jaj zeny... z B-ka moze vzniknut 0-ka... ale @sevi ma iny pripad 😝
1. prvy rodic 2. druhy rodic a potom mozne krvne skupiny deti
0 0 0 - - -
0 A 0 A - -
0 B 0 - B -
0 AB - A B -
A A 0 A - -
A B 0 A B AB
A AB - A B AB
B B 0 - B -
B AB - A B AB
AB AB - A B AB
@sevi - vobec ale vobec nikto nepisal, ze si podviedla manzela 😔 Neviem, kde si to vycitala. Pisala som, z su dve moznosti - chyba v labaku, dcera ma inu krvnu skupinu, ako ma zapisanu v karte alebo moznost druha - ze ju zamenili, co je ako pises pri podedenej ocnej vade vlastne nemozne. Proste pri najblizsej kontrole u pediatricky dajte vziat krv a opravte to v karte.
jaaj baby teraz trochu mimo temy ale k teme 😅
Ked som mala 18 rokov rozhodla som sa ze budem darovat krv ako to robia moji rodicia. Vsetko prebhlo bez problemov az kym mi neprisiel domov postou preukaz darcu krvi a tam svietilo 0+ a tak som si zobrala mamin preukaz ta ma A- a otcov ten ma B+ a skoro som to nerozdychala bola som sice uz dospela ale stale pubertacka a scena ako som doma stvorila bola tomu priznacna. Moja mama na mna pozerala co vyvadzam a otec lezal v klude dalej na sedacke a v klude cital noviny; nechapala som co sa deje revala som do vankusa nasi tiez nechapali (ale napodiv boli strasne pokojni boli presvedceni ze som ich a teda nie len mamina ale aj otcova), vsetci sme mysleli, ze ja mozem mat len A alebo B a na druhy den hned ako som "rozdrapila" oci tak som volala na transfuznu stanicu, ci sa nestala chyba a tam mi vysvetlili ze je to uplne v poriadku ze A a B mozu mat dieta 0-ku. no moj pribeh ma teda happyend ale keby to tak nebolo bolo to hrozne teda pre mna ta noc kym som tam rano volala. je to totiz uz 11 rokov a vtedy sme doma nemali asi ani pocitac nie to este internet aby som si tukla do "uja gúgla" a dozvedela sa vsetko od A po Z🙂
Autorke zelam pevne nervy a cistu mysel aby sa spravne rozhodla, nie len kvoli sebe ale aj kvoli manzelovi a dcerke. Geneticke testy su podla mna spravnou volbou. drzim palce
@snezienka07
@kabelka11 zvláštna prepúšťacia správa z pôrodnice 😀 ja som rodila pred polrokom a veľmi dobre si pamätám, čo tam je písané. nám dokonca ani krvnú skupinu dieťaťa nevyšetrujú v pôrodnici, takže dodnes neviem, akú ks má moja mladšia dcéra.a kombinácií je viacej, keďže ja som B+ a manžel AB-. staršia dcéra má AB-, tak som zvedavá, akú má mladšia. 🙂 ale teda v tej prepúšťacej správe sa nikde neuvádza možná zmena KS. a že sa po roku prevyšetruje. ale tak v BA sú možno nejakí výnimoční 😀
čakáš,že ked mu povieš pravdu,že sa ti podakuje za uprimnosť a všetko bude dobre???
ak nie,tak prečo mu to chceš povedať???
Nemáte pravdu!!! Krvna skupina sa skutočne do roka dietata moze zmeniť...zmení sa totiz expresivita génov.
@billam urcite sa nemeni a expresivita genov nesuvisi s krvnymi skupinami...
@snezienka07 prestuduj si genetiku...krvna skupina sa MOZE zmenit...preto aj robia v roku dietata kontrolu krvnej skupiny.
vidim to tiez na testy a az potom to riesit ........
@billam Kazdy kto má hokej v krnych skupinach, tak si precitajte tento clanok : http://www.ntssr.sk/zaujimavosti/3/co-su-krvne-...
a uz tu nerieste krvne skupiny emoticon a zmenu krvnej skupiny a podobne bludy... emoticon
HLAVNE SI VSIMNI V CLANKU Krvná skupina je od narodenia rovnaká, nemenná. Prechodne sa môže zmeniť po transfúzii veľkého množstva krvi, po výmennej transfúzii u novorodenca alebo po transplantácii kostnej drene. Táto zmena je dočasná.
A JE TO NTSSR...Narodna transfuzna sluzba SR, cize pisu bludy a ty si mudra...ok mas diplom z lekarskej fakulty? Ak ano ani tak tvoje slova nemozem brat vazne...
Ludia si nieco precitaju...zle a potom pisu bludy a presviedcaju tu ludi o tom...je mi z toho zle...😠

no nasla som njeco o meneni krvnej skupiny http://najmama.aktuality.sk/poradna-otazka/2296...
ale ta skupina sa zmeni iba v ramci danych kombinacii, nevyskoci si nejaky gen uplne... cize ak raz nie je kombinacia mozna tak asi tazko sa stane... potom podla mna iba Dna testy pomozu🙂