icon

Ako povedať našim, že som gay?

potkan212
25. aug 2021

Mohol by mi niekto pomôcť s touto otázkou. Stále sa ma pýtajú, že kde mám frajerku, deti a podobne. Nebaví ma to už.... A to isté kamaráti... Som zúfalý :(

evalin88
25. aug 2021

@potkan212 ak máš v rodine najakú blýzku osobu, dôverníka, povedz to najskôr tej a uvidíš reakciu. U nás v rodine to chalan najskôr povedal 70 ročnej babke, ktorá to vzala úplne super. Až potom svojej sestre. Zbytok rodiny to nejako časom pochopil..
(teraz má partnera, dom a veľkého psa, žije v zahraničí, kde učí deti jazyky) Hlavne sa s tým musíš najskôr vysporiadať ty. Prijať aký si, potom riešiť s rodinou ❤

potkan212
autor
25. aug 2021

@evalin88 Len ja sa za to strašne hanbím, nedokážem si predstaviť, že ako to urobiť...

miadi
25. aug 2021

Potrebujes Hlavne prijat Sam seba. Rozhodne si nerob nasilu rodinu so zenou .klamal by si ju aj seba. Nebolo by to dobre. Rodinu dom vsetko mozes mat aj s muzom. Ja mam kopec kamosov z LGBT 🏳️‍🌈 aj na Svk. Jedneho poznam od detstva vzdy sme vedeli ze je gay od puberty. Hoci to na nom nie je vidno v tom stereotype zmysle. Jeho mama az teraz po rokoch to vyslovila nahlas ze mà dom s priatelom ..Mà dobre vztahy so surodencami. Rodicom sa zver ak mas svoje byvanie alebo vies ze su ok a nebudu sa k tebe chovat inak. ( su pripady kde rodicia vyhodili svoje deti z domu -17-18r po takomto otvoreni sa. ( Hlavne ak su extremne nabozensky homofobi atd) vacsinou je pre gayov leosie zit vo velkom meste kde existuje komunita gay bar atd. Ak si niekde na dedine mas to tazke. Kamaratov hladaj takych co sa nebudu vysmievat z tvojej orientacie. Potrebujes okolo seba ludi co Ta chapu a maju radi takeho aky si. Skus najst na Fb ludi z komunity aby si nemal pocit ze si Sam. Popripade mimo Svk sa zije lepsie inak orientovanym ludom.

loldi2
25. aug 2021

Najlepšie je asi neriešiť to, najskôr si to v sebe vyriešiť. Utvrdiť sa v tom. A potom nebudeš mať problém priznať si to pred svetom.

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
miadi
25. aug 2021

@potkan212 asi este nie je spravny cas im to povedat ked si to nevies predstavit. Mozno casom. Raz budes mat vztah lasku tak im to povies s hrdostou ked Sam pochopis ze to nie je nic zle. Zatial im len povedz ze frajerku nechces ani nehladas.

evalin88
25. aug 2021

@potkan212 vies ta nasa babka vychovala troch synov a ako mi povedala, proste to vedela, ze je iný už odkedy mal 11 rokov. S tou hanbou je to podla mna to iste, ako by si sa hanbil za "modré oči". Taký si sa už narodil. 🙂 to len Slovensko je 100 rokov za opicami.

sunshine_18
25. aug 2021

Niesi náhodou bi? Ze chceš ženu a rodinu ale zároveň ta priťahujú aj muži? Podľa mňa je na čase aby si sa spamätal a uvedomil si co chceš.. A v dnešnej dobe je to už skôr normálne ako divne keď ta priťahuje iné pohlavie takže ak si naozaj IBA na mužov von s tým.. Inak sa budeš celý život trápiť a hlavne je aby si bol ty šťastný

miadi
25. aug 2021

@sunshine_18 nie je bi nevie si predstavit sex so zenou. Len chce ten klasicky vzorec rodiny lebo je tak nauceny ze tak je to naj. On si nevybral ze chce byt gay Proste sa tak narodil v puberte zistil ze ho pritahuju chlapci a vsade pocul ze to je zle., on len v sebe nema usporiadane ze je ok byt gay . Lebo zije v kulture kde to este za ok povazovane nie je.

potkan212
autor
25. aug 2021

Mám 32 rokov inak.... Áno proste chcem to tak ako ostatní, sedíme s kamošmi na pive a bavia sa o babách, frajerkách a nie to aby mi niekto povedal, či som sa včera šermoval s kamošom a tak. Je to divné...

louba
25. aug 2021

@potkan212 a ako sa mam na neho pozerať 🤣 vždy bol iný... intelektuálne zameraný, keď my sme hrali naháňačky brat zbieral známky, mince ... bol ,,iný " ako my ostatní , v puberte nechodil nikdy von , nechodil na disco... my sme boli vymenené povahy... a všetko čo sme tušili nám teraz len potvrdil... (teraz dúfam ze to niekto nebagatelizuje že keď zbierať mince budeš homosexuál 🤦‍♀️)

marlent
25. aug 2021

Z mojho pohladu matky sa naozaj nie je coho bat.milovat budem svojho syna uplne rovnako ci je gay hetero bisexual..treba povedat tak ako to je..aj ked ja ai myslim ze rodicia hlavne matky vo vacsine pripadoch tusia rodicia to vezmu v pohode...co sa kamaratov tyka tak ti pravi tiez na zvysok sa mozes vykaslat.drzim palce

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
srferreira
25. aug 2021

@potkan212 potom nemas spravnych kamaratov. Ja mam vela kamaratov gayov, ale ani by ma vo sne nenapadlo si z nich robit srandu. A ani som nepocula nikoho v okoli narazat s humurom o ich sexualite.

potkan212
autor
25. aug 2021

@hazelgracegus Mal som frajerku na základke ale potom už nieee

potkan212
autor
25. aug 2021

@srferreira Práveže ja som to už zažil aj pred inými ľuďmi a bolo mi to veľmi nepríjemné a cítil som sa blbo pred nimi...

srferreira
25. aug 2021

@potkan212 a si sam so sebou zmiereny? Vies kaslala by som na okolie. Vzdy budes mat niekoho komu sa to nepaci. A zrovna na Slovensku. S tymto sa musis zmierit a nebrat to osobne. Nech sa kazdy hovori co chce. Bud sebavedomy chlap, a aj ked si gay.
Ked ludia uvidia, ze ich mas v pazi tak ti ani blbe komenty nepovedia. Mozno si povedia medzi sebou ale tebe to moze byt jedno.

vilma7
25. aug 2021

@louba môj manžel zbiera mince 😆😆😆
A teraz k veci
@potkan212 ja mám kamarátku, ktorá je na ženy, ale nekonečne miluje deti a vždy po nicht túžila. Žiaľ najlepšie roky zabila vo vzťahu so ženou, a potom keď už bolo teoreticky dosť neskoro, sa snažila spoznať muža. Ale žiaľ, samozrejme to nasilu nešlo, aj keď ťa túžba po vlastnom dieťati bola neskutočná.
Neviem či kvôli tomu nemá aj ťažké depresie, ale už má 46, takže zrejme jej sen ostane len snom.
Myslím že tiež mala problém prijať jej situáciu, snažila sa to pripísať aj k tomu, že jej otec sa.k nej celý čas správal ako ku chlapcovi (sú dve dievčatá, dvojičky).
Ono ťažko sa radi, keď sám s tým nie si stotožnený, alebo áno?
Chceš vôbec žiť s partnerom chlapom, alebo je to pre teba nepredstaviteľné? Určite so svojou orientáciou bojuje mnoho ľudí, a chceli by to zmeniť.

viktorka124
25. aug 2021

Mám viacero gayov, lesbičiek i trans ľudí vo svojom okolí, sú to naozaj skvelí ľudia a orientácia nijak neovplyvnila naše dobré vzťahy. Väčšine z nich k tomu coming outu pomohlo, že si našli partnera, alebo sa pridali do komunity. U väčšiny je na prvý pohľad evidentné že sú inak orientovaní, a okolie to už dávno tuší. Ale ten partner a komunita vedia pomôcť v tom sebaprijatí a pomôžu k sebaláske. Budú pri tebe stáť, budú ťa akceptovať a tebe bude ľahšie vyjsť s pravdou von, lebo vieš že máš v niekom oporu. Lebo aj oni si tým prešli alebo prechádzajú. Niekedy rodičom trvá kým pochopia takéto veci, aj keď chvíľu budú v šoku, prejde ich to. Stále budeš ich dieťa či sa ti páčia ženy alebo muži. Pre nich by malo byť dôležité tvoje šťastie.

potkan212
autor
25. aug 2021

@vilma7 Ja proste ani neviem, akože chcel by som babu ako všetci kamoši ale zas čo sa týka sexuálnej stránky aj citovej tak proste tam ma priťahujú chalani, tak sa proste cítim fajn ale aj mám výčitky, že som proste mal niečo s chalanom....

maminkadeticiek
25. aug 2021

Kamoska to nedokazala rodicom povedat osobne,tak mame napisala list.Mama to prijala a nasledne vysvetlila aj otcovi.Dnes dievcata ziju spolu ako partnerky a ich rodiny sa navstevuju.

tomikejt
25. aug 2021

@potkan212 poznám 3 gayov, z toho jeden je môj bratranec. Všetky rodiny to prežili, žiadne hádky ani vyhadzovy. Možno to vaši aj tak už tušia. Raz im to aj tak budeš musieť oznámiť, tak nádych a do toho 🤗

sivana09
25. aug 2021

@potkan212 vacsinu zivota sa pohybujem v spoločnosti chlapov a ak mas kamaratov, ktori si robia srandu a pytaju sa, ci si vecer sermoval s kamaratom... Podla mna, ak ich povazujes naozaj za kamaratov a rozumiete si, nemusia to mysliet zle. Chlapi su casto taki, robia si srandy, moze to byt tak, ze to robia preto, ze je to cast ich osobnosti, humoru, beru ta takeho, aky si a ani im nenapadne, ze ty sa kvoli tomu citis neprijemne. Viem, ze chlapi sa casto podpichuju podobnymi narážkami aj v hetero pripadoch

potkan212
autor
25. aug 2021

@tomikejt Kokos, veľa rodín má aspoň jedného člena inak orientovaného....

potkan212
autor
25. aug 2021

@sivana09 To áno, len vieš, ak sme piati a všetci ostatní na baby, tak majú z takých poznámok srandu a nechápu to proste, že inak sa nedá a to všetko aj ďalšie poznámky o vtákoch a tak podobne...

miadi
25. aug 2021

@potkan212 tak im to vrat ze ty budes sermovat a oni hadzat šipky. Hlavne ked sa “nebola” zeby si chcel šermovat snimi.

vilma7
25. aug 2021

@potkan212 áno veľa má, aj my máme, teda sesternicin švagor je, on je Nemec a žije v Koline. Už sa s priateľom aj vzali, sú asi 20 rokov spolu.

potkan212
autor
25. aug 2021

@miadi Len to sa ťažko, keďže všetci ostatní sú normál na baby a každý má potom nejakú tupú narážku na vtáka, či tak

simoncik
25. aug 2021

@potkan212 ty to nemas spracovane sam v sebe a cakas ako to zoberu blizky. Isla by som na to po poriadku. Najprv od seba. Kym si to ty sam v hlave nesprwcuhes a neprijmes, necakaj to ani od inych. Kazdy si k tebe dovoli tolko co moze. Co im dovolis. Taky si sa narodil. Neovplyvnis to. Mozes predstierat vztah so zenou, mat deti, rodinu, ale co casom? Budes stastny? Tak ci onak ta to bude tahalo k muzom. Nebolo by fer od teba, aby potom trpela zena a deti kvoli tebe. Rodina to prijme, ak to prijmes ty sam. V nasej malej dedine tak zije jeden par muzov. Nasli odvahu. U rodicov. Dedinske babky mali o com rozpravat, sok pre kazdeho. A teraz? Nikto sa nad nimi nepozastavy. Maju znamych, kazdy ich berie takych aky su. Uz to nie je take ako pred rokmi. Zalezi aky mas vztah z rodicmi. No ty sa hanbis sam za seba v prvom rade tak mi to pride. Volba je na tebe. No trapit sa cely zivot a skryvat sa by som nechcela

somtunovaa
Autor odpoveď zmazal