Ako povedať rodine o novom partnerovi?
Zienky zlate (prosim nesudit! Presla som si svoje)
Mam mensi problem a ten je... Ze hoci som stara koza (33) bojim sa vlastnej matky 😂 mam ju nadovsetko rada no ma srdcove problemy ...skoro 70 a ...proste k veci
Mam tri zdrave krasne dcerky (14, 4 a 2).
Prvu mam s manzelstva ktore nevyslo dalsie dve s cistej vasnivej lasky k muzovi...ktory ma psychicky za par rokov dostal na uplne dno! Ale milovala som ho ako nikoho! Vasnivo a bezhlavo! Ked sa prevalilo ze je gambler bola prva dcerka na svete. Mala 3 mesiace -odysla som od neho. Najmladsie moje dietatko bola cista nahoda (alkohol spravil svoje)...no stalo sa a ja som aj napriek naliehaniu rodiny na interupciu nesla a malu si nechala! Je to nase slniecko straaaasne ju vsetci lubime. Chlapa som uz nehladala bola som utrapena sklamana a denne vycitky od maminy (ved si vedela aky je a bla bla) proste mam tri deti s dvomi rozmymi muzmi a...neviem chlapa som nehladala... stastie si naslo mna... Je uzasny uplne sa k sebe hodime a ...zboznuje moje tri deti (tri roky som bola sama bez chlapa-bez sexu!)
Nehovorim ze budeme spolu navzdy aj ked si to do srdiecka zelam no uz nemam ruzove okuliare...milujem ho a on MNA (aj ked inou laskou -rozumne a opatrne po vsetkom co som prezila)
Deti uz neplanujem mam tri ale...on strasne chce do "buducna"( najradsej hned 😂) stale sa tomu branim...uz padlo aj slovo svadba hoci sme spolu kratko.. Ako to mam pre boha povedat mojej rodine...mojej matke ktora sa po mojom rozvode nevedela spamatat ze mam ineho chlapa (mala som 25!)
Skratka jej nechcem klamat , vsimla si uz ze som akasi "stastna" cele okolie hovori ze doslova ziarim.
Mamine som tyzden nevolala neviem ako na to . fakt sa bojim prehovorit no bojim sa aj mlcat...
Nehovorim ze to bude navzdy no zivot je kratky treba si ho uzivat a ja a moje deti.. Skratka nemozem byt stastnejsia 😍😊
Mamina je dost rasisticka (ako vacsina Slovakov ma blbe reci) no a on nie je tak celkom "biely"
Zienky co robit?
@beronsche pomaly rok sa vidame len vikendy... Nic viac...a ani zatial nechcem viac ..som opatrna viem.presne co pises...davam si bacha akurat ze som s nim stastna...dokedy neviem.nehovorim ze navzdy...ale zatial som 🙂
A niece je to sialena laska ked zajtra odide ok stale mam tri deti mam pre koho zit nie som naivka ore pana 😂
@kamila7125 prepac, ale mas uplne klapky na ociach. Je to normalne lebo si poblaznena, cerstvo zalubena, ale nebude to dobre. Preco mas problem povedat mu, ze beries antikoncepciu? Ved take veci si treba hned povedat. Asi nie ste spolu dlho a on si uz "planuje" s tebou dieta, svadbu? Neverila by som velmi takym recickam na tvojom mieste. To, ze je cernoch, by ma absolutne netrapilo, ani co si pomysli rodina, ale to, co ti pisem vyssie by som videla ako mozno aj neriesitelny problem, dokonca az natlak.
@kamila7125 ja celkom tvoju maminu chápem, ze ma strach, ci by si to sama s deťmi utiahla a aby si nebola sklamaná. V Anglicku vnímajú farbu pleti inak ako tu, Bohužial. Ja by som ešte počkala s tým povedať to mame. Ona predpokladám žije na Slovensku, do tvojho vzťahu nevidí, vie iba čo jej povieš, môže si "poskladať" rôzne scenáre. ( moja babka je taka, tiež strašne citlivá, o každého sa bojí). Predstav si, že by zavolala tvoja dcéra: Mamí, našla som si Araba. Neskor: Mamí, ľúbim černocha z Nigérie, budeme sa brať ? Nechcem ťa uraziť, ale čo by si si myslela ? Nemala by si strach? Treba to asi mame davkovať postupne, a až keď spolu budete dlhšie.
Poznam podobneho "krestana" s ebenovou pletou, co tu na oko zije dlhe roky usporiadany, rodinny zivot so slovenkou. Ja by som mu ani len ruku nepodala, lebo by som sa bala, ze chytim pohlavnu chorobu po tom, co viem kolko mileniek chlapec ma na kazdom rohu. Inak je to jeden priatelsky clovek, da sa na neho spolahnut, len zneuziva to, ze sa paci slovenskym zenam. Nie kazdy musi byt taky, ale treba byt opatrna ak ides do takeho vztahu. Nie vsetko je take, ako to dotycny vykresli.
Hlavne si over ,ci nie je HIV pozitivny.
@stanulienkat a to sa kde hovori, ze slovenky su sproste? :D su tak sproste ako polky, cesky, talianky, spanielky a americanky, vsade najdes sproste zeny a rovnako aj inteligentne 🙂
@kamila7125 ked je vsetko tak ok, preco tajis antiku? Lebo on ju neuznava (je jedno z akych dovodov)? Ale ty ju uznavas, ked ju beries, tak preco to tajit? Jediny dovod mi napada, ze sa bojis, ze o neho prides ergo si zjavne dost zalubena. Vtedy ti mozu blikat aj neviem ake policajne majaky, ty ich budes povazovat za kolotocarske svetielka. Zda sa ti normalne uz na zaciatku vztahu mat taketo tajomstva a klamstva? A k tvojej otazke. Matke to nehovor, naco. Povedala by som keby je to vazne a ideme sa brat, keby som tehotna a keby spolu zacneme zit. A hlavne davkuj pomaly, matka si uz zjavne svoju davku nestandardnych dcerinych partnerov vycerpala aj na dva zivoty.
@gagik prosim ?!? Tak to hadam nie to by som uz za tych par mesiacov chytila 😂
krestan?? a jeho otec mal tri zeny 😅
@kamila7125 nie je to od veci, v afrike sa hiv pozitivni uz rodia a je ich tam vela, cize je to celkom realne
@kamila7125 a ty sa dávaš testovať na hiv?
@stanulienkat tazko ma kedze robi od rana do vecera!
A povie mi este aj take ze si "mlada"doktorka v nemocke pytala jeho cislo 😂
A jasne netaji sa s tym ze na neho Europanky letia 😂 je dost atraktivny 😍 mal 6-rocny vstah akurat partnerka sa vratila do rodnej vlasti (dieta chceli no nepodarilo sa)
On vie ze beriem antikoncepciu 😂 akurat vzdy mi povie ze to nie je dobre ze je to svinstvo plne chemie a nemala by som (na tajnasa som.myslela ze vzdy jasne toto posledna atd ...cakam na tu blbu danu u nas su s tym dost busy kedze jedna klinika kde to.robia a velke mesto )
On nezje ani cukor.nic len zdravu stravu kavu bez cukru ziadny kolac-cukrik preto nechce aby som to jedla 🙂
@negymama v Afrike je to normalne...ano krestan ! Vola sa to poligamia a zena s tym musi suhlasit
@ladyblcha dakujem za urazku !!! Akoze vsetci sudoa ktory nevedia ako to je otazka bola uplne inak polozena !!!
este jedna vec tu zvadza k opatrnosti, bezohladu na povod tvojho priatela. Mas 14 rocnu dceru, teraz to moze byt este OK, ale zivot s dospelym muzom pri promenadovani sa mladych zien po byte, je dost problematicky. dcera raz bude mat 16-18 atd. Mala by som obavy z toho pri akomkolvek muzovi.
@kamila7125 je to normalne u africkych kmenovych nabozenstiev, krestan ak ma viac zien, je to proti krestanstvu, nelegalna bigamia. viac x sa ozenit nemoze. Skratka mal zenu a dalsie milenky, co s tym suhlasili.
@kamila7125 ziadne specialne "polygamne" krestanstvo neexistuje.
Prepac, ale znies strasne jednoducho....svetielka by mali blikat uz len preto, ze nejaky chlap chce zenu s 3 detmi od 2 muzov....to uz je pre vela muzov stopka a ako tvrdis atraktivny muz, po ktorom ide vela zien si taku urcite nevyberie za partnerku
dalej vystupujes ako 15rocne dieta.....iba emocie, ziaden rozum..
dalej chce s tebou dalsie dieta...ako vazne? uz vo velmi podstatnej veci sa vase nazory rozchadzaju a nepraju vztahu....ale to keby si pouzivala rozum, tak vies.
mame to nehovor
@kamila7125 ak som spravne pochopila mas kazde s inym chlapom. Nooo ani sa tvojej mamke necudujem. Radsej keby si sa o deti starala ako chlapov zhanala. A po tom co si zazila sa ti cudujem ze sa bezhlavo vrhas do dalsieho. Chudata tie deti tie musia byt uz tak zmagorene ked tam vodis chlapov. Vies co najlepsie spravis? Ked zabudnes na vsetkych chlapov a budes sa plne venovat LEN detom! Aky priklad im davas takto z nich vyrastu len pobehlice
@kamila7125 pre istotu sa daj aj ty pretestovat na ten HIV a ak budes negativna, davaj si na seba pozor,mas tri deti na ktore si sama!!!
@kamila7125 ty si stastna zena, zeny, ktore ziju s takouto lahkostou bytia ako ty, zvladnu aj 10 deti, z nicoho si nic nerobis, zijes pritomnostou, riesis jedinu, uplne nepodstatnu vec a to ako to povedat mame. Tie podstatne problemy prehliadas.
A mame nic nehovor, preco by si jej robila zbytocne stresy?
Nuž... Prečítala som si trocha viac diskusiu.. neviem vlastne čo si očakávala že ti niekto poradi.. nejakú zázračnú formulku a mama po nej bude šťastná z nového zaťa.. je to tvoj život, ži ho ako chces, evidentne si presvedčená o svojej pravde a tu ti nikto nevyhovori.. veľa stastia v živote, nič iné sa priať neda..
toto je presne ten prispevok, ktoreho pokracovanie by som chcela poznat za taky rok, dva, pat...
@princeznasevera Princezna, princezna, veru si to nepochopila spravne....pise ze prve ma s jednym chlapom a dalsie 2 ma s druhym.

Vieš, pri všetkej ucte, z tvojich písmen mám dojem, že si trocha naivná a to fakt nechcem aby to vyznelo ako urážka.. je uplne jedno že je nigerijcan, že nie je slovak.. ale to ako o ňom hovoris - proste na mňa posobis tak ako som ja nedokázala chalanovi veriť ani v 15rokoch.. proste buďte spolu, dávaj si antikoncepciu (už len preto by som mu neverila, že on za ňu nie je.. a za čo je? Tvoje telo tvoje rozhodnutie - o tom nemá nikto iný právo rozhodovať a ty aby si sa tak bála že si ju dávaš na tajnasa? Fakt je taký cukrík? 🤔) A nerieš už rovno spoločné dieťa, budúcnosť.. proste prečo sa tak rýchlo potrebuješ vážne zaviazať? Máš tri deti sustred sa na to..