Ako povedať sestre, že je čas odísť?
Poraďte mi. Prosím čo mám urobiť aby sestra pochopila že je čas odísť. Má dve dcéry a partnera ktorý 4roky vo väzení. Za ublíženie na zdraví. Žijem v rodinnom dome po rodičoch a opatrujem tetu a otca. Ty potrebujú 24hodinovu starostlivosť. Problém:dom je malí je to len dvojizbak. Ona žije s deťmi v jednej izbe a ja v druhej a je spoločná kuchyňa. Hovorím jej po.maminej smrti sme sa dohodli že jej dočasne pomôžem keďže chodí do práce s neterami. A so všetkým. Stým že do roka odíde a kúpi si dom. No nič . Sa nedeje. Stále hádky aj fyzické útoky jej priateľa mi už idú totálne na nervy. Keď chce taký život viesť nech ide do cetra bývať. . nerozumiem ako môže s takým človekom žiť. Asi tak rozmýšľam že odídem ja. Ja už toho mám dosť.
@alickapusinka ona pracuje a má pekný príjem
@rorino ja ju odtiaľ nechcem dostať ja chcem aby som mala dôstojný pokojný život zvlášť ak opatrujem divoch ľudí. Právne vecí mám prestudovane. Myslela som si keď maminka žila v dome po mojich starých rodičov a všetko krásne čo je tam záhrada pozemok krásne spomienky to som chcela zachovať. No takýmto spôsobom nie. Tak odídem.
Súhlasím so @zanka777, nikdy ti ho nepredaju, držia ta v šachu, v takej situácii ako sú, by sa u nich striedali pridelené opatrovateľky z úradu, ktoré by sa o nich starali vo vymedzenom čase, takže im to vyhovuje, full servis za prísľub, ktorý nikdy nesplnia. Treba sa s nimi na rovinu porozprávať, podľa toho čo píšeš, si opatrovateľka 24/7 máš opatrovateľský, môže sa stať, že strýko sa pominie, ty zostaneš bez úspor, s minimálnym dôchodkom a sestru nebudeš mať z čoho vyplatiť.
@terezka1947 v jedinom dome som aj s chorimi. A dcérou ktorá má 19.rokov a študuje na zdravotnej.som v jednej izbe.
Prepáč ale koho blbý nápad bol toto celé? Veď to aj keby ste všetci spolu vychádzali v dobrom je to šialene málo miesta.
Nájdi podnájom a choď tam. Keby si aj chorých zo sebou zobrala mali by ste tvoj príspevok, ich dôchodky a dcéra môže tiež brigádovať.
@zojka1234567890 prajem,nech sa všetko pouklada k tvojej spokojnosti,ak človek nemá mať pokoj,tak odchod je asi lepšie riešenie,veľa stastia
@zojka1234567890 ty v jednej izbe opatrujes chorých,zároveň s dcérou bývaš?to si ani neviem predstaviť.
@som_realistka 👌👌👌presne tak
@zojka1234567890 vyplatiť sestru. Ani ja by som neodišla.
@morgane1975 ona nechce predať svoju čiastku. A ja nebudem za debila. Jednoducho odchádzam. Ja mám svoju hrdosť a nebudem sa s nikim handrkovst.

@zojka1234567890 ak máte čiastku obe,a ty dom aj tak kúpiš od strýka,stále je tam bude určitá čiastka patriť,takže ju nedostaneš odtial