icon

Prečo sestra nevyužíva svoj byt?

Dnes o 06:43

Celé roky počúvam od sestry, že by partnerom chceli vlastne bývanie,aj dieťa, ale a ale
že stále im do toho niečo prišlo jeden z nich nemal prácu, potom iba brigádu, zmluvu na dobu určitú, zdravotné problémy a pod.
Pokúsim sa to skrátil. Pred rokom a pol nám zomrel otec, mama nám zomrela krátko po narodení sestry. Vychovávala nás babka. Žijem v zahraničí tak som sa vzdala dedičstva v jej prospech. Myslela som si, že keď bude mať vlastný byt už jej nebude nič stať v ceste. Zatiaľ to dáva zmysel?
Ona má byt, a bola tam za rok a pol tak tri krát. Hoc pred dedičským povedala že tam pôjde bývať. Byt nie je ani vyprataný, stále sú tam haraburdy po otcovi. Tak som si myslela či náhodou nepredáva, ale ani nechce predať ani prenajímať, pričom ona s partnerom žijú v nájme.
Byt je síce na dedine ale autom 5min cesty od okr mesta a oni auto majú. Sestra bude mať o mesiac 38 on 40. Na čo vlastne cakajú? Nerozumiem sestre
Sedeli sme na káve a rozprávali, ale už 5-6r počúvať dookola tie isté výhovorky. Teraz najnovšie že by tam nedokazala bývať kvôli spomienkam, sakra tak nech to predá a kúpi niečo menšie v mestskej časti kde teraz bývajú. Pracuje v DSS a chodí denne 3km peši.
Na otázky na čo ešte čakáte nasledovalo ďalšia výhonka. Pred tým povedala že ho zrekonštruuje.

Strana
z3
patrike
Dnes o 06:50

Precitaj si roman Tapakovci.

anonym_00c6db
Dnes o 06:51

Máš sprostú a lenivú sestru. Sprostá si aj ty, ked si sa v jej prospech vzdala dedičstva. Napokon je dobré, že vase gény sa ďalej nebudú šíriť.

anonym_7cfdc9
Dnes o 06:56

Tak sestra je zjavne ten typ, čo sa bude celý život iba sťažovať na všetko ale sama neurobí nič, aby sa mala lepšie. Nechce byť? Predať. Nechce deti? Nech nemá.
Donútila by som ju predať ten byt a zobrať od nej polovicu zato, že si jej ten byt nechala a ona ho nevyužila. A potom by som viac nepočúvala tie jej dristy

autor
Dnes o 06:57
@anonym_00c6db

Máš sprostú a lenivú sestru. Sprostá si aj ty, ked si sa v jej prospech vzdala dedičstva. Napokon je dobré, že vase gény sa ďalej nebudú šíriť.

@anonym_00c6db slová ktoré používas vypovedajú dosť veľa o tebe

anonym_2e8602
Dnes o 07:07

Vies co, nechaj to na nu. Dedicstva si sa vzdala, ona ma moznost zbavit sa platenia v prenajme, ak nechce, tak nech plati. V com je problem? Ked sa bude opat staxovat, jednoducho povedz, ved mas kam ist.

anonym_762224
Dnes o 07:13

Keby chcela, tak tie veci rieši, ona jednoducho zjavne nechce... či už nemá na to vhodného partnera alebo ju brzdí niečo úplne iné, o čom nechce s tebou hovoriť, je to jej vec.. sťažuje sa ti sama od seba alebo sa vyhovára, lebo jej s tým nedáš pokoj?

citronove_koliesko
Dnes o 07:27

Vies su aj taki ludia, ktori sa v zivote posuvaju len recami. A ak sa im prekvapivo nedari posunut tak si to zdovodnia tak aby z toho vyslo ze sa nedalo.
Aj keby si ty ten byt vypratala, aj tak tam nepojde, aj keby si ho pomohla predat tak novy nekupi, aj keby si jej pomohla kupit novy tak sa tam neprestahuje, aj keby si jej zariadila prestahovanie tak dieta mat nebudu lebo....no lebo si najde inu vyhovorku preco sa to neda. Chapes? Su taki ludia.
Ak ta tie reci unavuju tak zmen temu. Sestra od teba nepotrebuje riesenie ani nevyziadanu pomoc. A priprav sa na to ze o 10 rokov budes pocuvat co vsetko by ona urobila keby mala o 10 rokov menej.

terezia74
Dnes o 07:39

Bolo by mi to ukradnuté. Je to predsa jej život.

anonym_e9b612
Dnes o 07:41

@anonym_autor koľko ľudí, by si želalo takú sestru ako si ty 💖

anonym_2ac3ab
Dnes o 07:43
@anonym_7cfdc9

Tak sestra je zjavne ten typ, čo sa bude celý život iba sťažovať na všetko ale sama neurobí nič, aby sa mala lepšie. Nechce byť? Predať. Nechce deti? Nech nemá.
Donútila by som ju predať ten byt a zobrať od nej polovicu zato, že si jej ten byt nechala a ona ho nevyužila. A potom by som viac nepočúvala tie jej dristy

@anonym_7cfdc9 donútila?A to si ako predstavuješ v praxi? Zaujímavé. Raz sa dedičstva zriekla v jej prospech, tak má byť so svojim rozhodnutím vysporiadaná. A neriešiť ďalej. Nech sestra žije aj pod mostom

patrike
Dnes o 07:47

Urobila si jedinu, chybu, ze si sa pripravila o peniaze za predaj bytu, aj keby to bola nejaka diera ako Jelsava, tak par desiatok tisic si mohla mat.
Teraz uz nic neries, kontakty so sestrou minimalizuj a neries, ako si zije. Staci poslat blahozelanie na narodeniny a meniny, jeden riadok. Inac ju uplne odstrihni.
Mimochodom, ako vyzera ? Predstavujem si ju v leginach, kroksoch a s aspon 20kg nadvahy. Fajciarku.

anonym_9baac0
Dnes o 07:50
@patrike

Urobila si jedinu, chybu, ze si sa pripravila o peniaze za predaj bytu, aj keby to bola nejaka diera ako Jelsava, tak par desiatok tisic si mohla mat.
Teraz uz nic neries, kontakty so sestrou minimalizuj a neries, ako si zije. Staci poslat blahozelanie na narodeniny a meniny, jeden riadok. Inac ju uplne odstrihni.
Mimochodom, ako vyzera ? Predstavujem si ju v leginach, kroksoch a s aspon 20kg nadvahy. Fajciarku.

@patrike Ale ty náš dokonalý, bezchybný mužík z Koníka. Teba si zase predstavujem ako podvyživeného ťuťmáka, na očiach päťky dioptrie, chlpaté prsty na rukách aj na nohách, lupy vo vlasoch, čelo ako pristávacia dráha a spoločenský život na bode mrazu a vagínu vídaš len na internete.

zalka
Dnes o 08:00

@anonym_autor mňa len zaujíma, sestra zvláda platiť podnájom a tiež aj platby za prázdny byt? Ci tam jej rastie dlzoba?

januska12323
Dnes o 08:06

@anonym_autor za 38 rokov si si snáď mohla zvyknúť, že sestra radšej všetko obkecáva ako by to aj išla vykonať tak nerozumiem čo do nej stále rýpeš. Nechaj ju žiť ako chce. Bola si hlúpa keď si jej celý byt nechala. Môžeš ju skúsiť ukecať na predaj ale pochybujem, že to urobí.

anonym_02f38c

A nenapadlo niekoho že možno tie deti mať nemôžu a nechce to povedať priamo?

anonym_904e1d

Nevidim nič na tom neobvykle, že zatiaľ nevie čo
Predsa rok a pol nieje 10 rokov
Keby ju naozaj nič neviazalo a išlo o peniaze,tak dávno byt strelí
A hlavne je to jej rozhodnutie alebo aj nevedieť sa rozhodnúť

janinah
Dnes o 08:07

Byt chatra aj bude a škoda ho,rodičom asi nespadol len tak z neba.Keby sestra ti dieta iozaj chcela tak ho má.Cudne,ze ani ten 40 r partnes sa nevie/nechce rozhybať.asi aky išiel taku našiel...nechaj ich tak...
Ty deti maš? Aby ona potim na starobu neostala im na krku.mamw v rodine pidobny pripad kde to tak speje.

anonym_f7b60c
Dnes o 08:14

Ak by ho prerobili, nemala by spomienky. Porozpravaj sa s ňou. Tiež by ma to štvalo. A hypotéky si berú ľudia štandardne….

motylik2559
Dnes o 08:21

@anonym_autor Ahoj autorka, dnes by uz malokto spravil co ty, ze si sa vzdala dedicstva v prospech sestry- v tomto klobuk dolu, ze si jej chcela takto pomoct. Chapem,ze ti to je luto, ze to nevyuzila lepsie a urcite aj preto tento prispevok. Avsak podla toho co si napisala dalej, zrejme jej nemas ako viac pomoct, pomohla si jej viac ako dost. Skus to nejako v sebe upratat, bytu si sa vzdala a sestra aj tak nespravi nic k zlepseniu. Takze nechaj ju zit tak ako zije. Neboj este raz v buducnu jej ten byt bude dobry. To,ze nemaju deti - do toho sa nestaraj a radsej ani nehovor, aby deti mali. Vies si predstavit ako by to dieta trpelo pri ich style zivota? Radsej nech to dieta ani nemaju, lebo mi nepridu vobec zodpovední. Skus sa s nou bavit na celkom ine temy, tieto temy co neustale rozoberate v sebe uzavri nech ta to dokola nehryzie vnutorne. Netrap sa kvoli sestre, ona sa tiez kvoli tebe netrapi, ci sa mas v zahranici dobre. Neriesi tvoje problemy, ked ti nejake vzniknu, riesis si ich v konecnom dosledku sama. Takze ju nechaj tak, ostante kludne za dobre, ale bavte sa na ine temy. Drzim palce

biba_18
Dnes o 08:21

vôbec nerozumiem čo by si chcela od tejto diskusie 😏

autor
Dnes o 08:29
@biba_18

vôbec nerozumiem čo by si chcela od tejto diskusie 😏

@biba_18 motýlik v príspevku nad tebou presne vystihla moje pobyty, niekedy stačí iba čítať s porozumením

autor
Dnes o 08:38
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj autorka, dnes by uz malokto spravil co ty, ze si sa vzdala dedicstva v prospech sestry- v tomto klobuk dolu, ze si jej chcela takto pomoct. Chapem,ze ti to je luto, ze to nevyuzila lepsie a urcite aj preto tento prispevok. Avsak podla toho co si napisala dalej, zrejme jej nemas ako viac pomoct, pomohla si jej viac ako dost. Skus to nejako v sebe upratat, bytu si sa vzdala a sestra aj tak nespravi nic k zlepseniu. Takze nechaj ju zit tak ako zije. Neboj este raz v buducnu jej ten byt bude dobry. To,ze nemaju deti - do toho sa nestaraj a radsej ani nehovor, aby deti mali. Vies si predstavit ako by to dieta trpelo pri ich style zivota? Radsej nech to dieta ani nemaju, lebo mi nepridu vobec zodpovední. Skus sa s nou bavit na celkom ine temy, tieto temy co neustale rozoberate v sebe uzavri nech ta to dokola nehryzie vnutorne. Netrap sa kvoli sestre, ona sa tiez kvoli tebe netrapi, ci sa mas v zahranici dobre. Neriesi tvoje problemy, ked ti nejake vzniknu, riesis si ich v konecnom dosledku sama. Takze ju nechaj tak, ostante kludne za dobre, ale bavte sa na ine temy. Drzim palce

@motylik2559 ďakujem
Sestra doopatrovala babku a potom otca, ja som ani prstom nemusela pohnúť.
Vo svojom vnútre bojujem s týmito pocytmi.
Tému bývania a dieťaťa vytiahola ona a viac krát, ja sama od seba nie. Moje sú už dospelé, samostatné, mám aj dve vnučky.
Mne ani mužovi nikto nič nedaroval, nič sme nezdedili. Šli sme do banky vypočuli podmienky zvalí úver a kupovali nehnuteľnost. Ale my s mužom sme ešte kategórie Husakových deti, vtedy boli ceny inde.

anonym_00c611
Dnes o 08:39

@anonym_autor rozmyslam.preco sestra musi vymyslat dovody pre teba, ako vysvetlovat sefovi preco som neurobila ulohu. Proste nechce ist byvat do skaredeho bytu je s tym strasne vela prace a prerobenie su detattisice eur. Co sa tyka deti je to jej volba. Nemala si sa vzdat polovice. Vtedy by si mohla tiez do toho kecat. Je to skoda nechat chatrat byt, existuju ludia co nevedia konat.

anonym_00c611
Dnes o 08:42

@anonym_autor prerabat stary byt je vela casu, velmi vela prace a desattisice eur. Skoda ze si sa vzdala polovice, zbytocne ten byt chatra

marca12
Dnes o 08:51
@anonym_autor

@motylik2559 ďakujem
Sestra doopatrovala babku a potom otca, ja som ani prstom nemusela pohnúť.
Vo svojom vnútre bojujem s týmito pocytmi.
Tému bývania a dieťaťa vytiahola ona a viac krát, ja sama od seba nie. Moje sú už dospelé, samostatné, mám aj dve vnučky.
Mne ani mužovi nikto nič nedaroval, nič sme nezdedili. Šli sme do banky vypočuli podmienky zvalí úver a kupovali nehnuteľnost. Ale my s mužom sme ešte kategórie Husakových deti, vtedy boli ceny inde.

@anonym_autor Ak doopatrovala babku aj otca,tak sa jej necudujem,ze je aka je. To je psychicka zataz,mozno ak bola izolovana od okolia a roky zila medzi starymi ludmi,v chorobach,tak ma aj take zmyslanie. Zrejme ju nema kto viest. Chapem,ze ti zalezi na jej zivote,ale nadialku jej asi nepomozes. Ona plati prenajom a este aj reziu v tom byte? Ved nejake poplatky musi platit aj za ten byt,aj ked minimalne.

biba_18
Dnes o 08:52
@anonym_autor

@biba_18 motýlik v príspevku nad tebou presne vystihla moje pobyty, niekedy stačí iba čítať s porozumením

@anonym_autor akože ťa máme tľapkať po pleci aká si šľachetná lebo si sa vzdala dedičstva? dobre…
ale ako ti už napísali hore - už si sa ho vzdala, sestra si robí čo uzná za vhodné a to že jej nerozumieš 🤷‍♀️ fakt neviem ako táto téma pomôže k tomu aby si jej rozumela…

autor
Dnes o 09:02
@marca12

@anonym_autor Ak doopatrovala babku aj otca,tak sa jej necudujem,ze je aka je. To je psychicka zataz,mozno ak bola izolovana od okolia a roky zila medzi starymi ludmi,v chorobach,tak ma aj take zmyslanie. Zrejme ju nema kto viest. Chapem,ze ti zalezi na jej zivote,ale nadialku jej asi nepomozes. Ona plati prenajom a este aj reziu v tom byte? Ved nejake poplatky musi platit aj za ten byt,aj ked minimalne.

@marca12 áno platí, byt je v pôvodnom stav bez bez zateplenia, bez výťahu , pôvodne okná, na dedine v menej rozvinutom okrese, ale kupcov by mala aj za päť minút

autor
Dnes o 09:03
@biba_18

@anonym_autor akože ťa máme tľapkať po pleci aká si šľachetná lebo si sa vzdala dedičstva? dobre…
ale ako ti už napísali hore - už si sa ho vzdala, sestra si robí čo uzná za vhodné a to že jej nerozumieš 🤷‍♀️ fakt neviem ako táto téma pomôže k tomu aby si jej rozumela…

@biba_18 ja zas nechápem.naco všade prispievaš azda sa nudíš...

anonym_52d1f2
Dnes o 09:09
@anonym_autor

@biba_18 ja zas nechápem.naco všade prispievaš azda sa nudíš...

@anonym_autor dobre že si jej nechala byt, lebo doopatrovať ľudí je ozaj problém, vidieť že si to ocenila keďže si nič nemusela, a možno preto má aj takú povahu, chápem že chceš aby sa mala dobre, ale nič s tým nespravíš, partnera má ale tiež nie je akčný takže si žijú svoj život, snáď ak by chcela tak ti povie čo ju trápi alebo čo by chcela a nedarí sa jej

anonym_52d1f2
Dnes o 09:14
@januska12323

@anonym_autor za 38 rokov si si snáď mohla zvyknúť, že sestra radšej všetko obkecáva ako by to aj išla vykonať tak nerozumiem čo do nej stále rýpeš. Nechaj ju žiť ako chce. Bola si hlúpa keď si jej celý byt nechala. Môžeš ju skúsiť ukecať na predaj ale pochybujem, že to urobí.

@januska12323 prečo bola hlúpa že jej nechala byt, ved sa postarala o rodičov, ona nemusela nič, a nevieš ani v akom stave ten byt nechali

Strana
z3