Ako povedať svokre, že nechceme tráviť dovolenku spoločne?
Ahojte. Veľmi som sa tešila na dovolenku ktorú máme zaplatenu už od decembra. Netajili sme sa tým kam ideme a kedy. Sme introverti, dúfali sme že všetci v našej rodine už pochopili za roky čo nás poznajú, že čas dovolenky radi s manželom trávime osamote len s deťmi. A dnes mi svokra (ktorú mám mimochodom rada) mi povedala že idu na dovolenku v tom istom čase aj oni a takmer na to isté miesto. Čiže očakáva že tam budeme spolu. Úprimne takmer ma z toho porazilo. Už som zažila dovolenku s manželovou rodinou. Bolo to premna utrpenie, sú tak trochu ako Homolkovci, hluční, radi rozprávajú, všade ich je plno, nikdy sa nevedia dohodnúť, doťahujú sa na totalnych nepodstatných hlupostiach. My s mužom a detmi máme radi výlety podľa našich predstáv, sme tichší ludia, čo si proste vystačia sami a deti sú po nás. Mám ich rada, ale vydržím s nimi maximálne dve noci, nie celu dovolenku. Jednoducho sme totálne odlisne typy ľudí. Podľa toho čo mi písala to vyzerá akoby už plánovala s nami každý deň. Som z toho v šoku a vôbec neviem ako taktne naznačiť že takto som si dovolenku naozaj nepredstavovala.
@yanni super ceny - myslis menej ako minuly rok? Lebo to kazdy pisal ze to islo hore. Nemam prehlad, preto sa pytam, este sme neobjednavali, venujem sa este vyletom predtym.
Držím palce poviem pravdu ja by som bola tiež na prášky. Ale asi by som na rovinu povedala, že už máme dovolenku naplánovanú ako rodina a pre nich tam už nemáme miesto. Že si chceme užiť čas samy s deťmi, nakoľko cez rok je to o hubu a chcete si to vynahradiť
@babulkomale neviem ake boli minuly rok. Nechodime kazdy rok do tej istej krajiny, na to iste miesto a do toho isteho hotela. Takze nemam ako porovnat. A ako vravim, my si vsetko poskladame osobitne.
@hedviga2 takže ty sa so svojou rodinou nebavis 😒 a dovolenka je intímna záležitosť, to som netušila.
@mirkava ďakujem
Nie nemyslela som prave dovolenky. Tak všeobecne. Ak by som ale svokru poznala, nas rozhovor by bol iba o počasí a varení.
Som povaha asi ako ty a štýl dovolenky preferujem tiež ako ty,rovnako som maxi introvert.Radim po xy stretoch so svokrami(boli 2) a rodinami- nechaj to naozaj na manžela.Neriskovala by som parmesacny konflikt,z ktorého vyjdes ako nevďačná,divná,panovačna nevesta čo sa stráni ich super rodiny.Ona to tak môže pochopiť.Ale mal by si to s ňou syn riešiť.My máme akoby pravidlo,že svoju stranu rodiny si riešime individuálne.Muz má tiež občas trenice s rodicmi a nezdieľa ich názory,aj s tou dovolenkou by to bolo ako u vás,ale to si s nimi všetko vykomunikuje on,nemontujem sa do toho,nepíšem im,nevolam.Raz o desať rokov ti svokra vyhodí na oči,že vtedy a vtedy si nechcela byť s nimi,celé si to otočí a postupujúcim vekom by si neverila na čo všetko možné aj nemožné sa menia spomienky svokier.😉
@kubkovamama už som jej písala včera večer. Nemyslím, že ma dobre pochopila lebo som sa snažila o miernu odpoveď a ona stále písala aka fajn to bude spoločná dovolenka. Môj manžel sa s ňou chce porozprávať osobne, pôjde tam dnes večer. Tak predpokladám že z toho bude konflikt, lebo poznám všetky zúčastnené strany. Nikdy si nerozumeli.
@hedviga2 tak ja som úprimná osoba, nebudem zahmlievať a meniť svoje plány preto, lebo dvom mne neznámym ženám sa to tak zdá správne.
Ja si myslím, že 15 minút na dovolenke, je dosť ďaleko na pravidelné stretávanie, a trávenie spoločných chvíľ. S tak malými deťmi sa určite nebude chcieť švagrinej chodiť po výletoch, a ak raz, dvakrát spolu chvíľu strávite čas, možno sa vaše deti potešia, že vidia babku a z vás neubudne. Nič by som im dopredu nehovorila a na dovolenke urobila po svojom.
Autorka ako ste dopadli? Pochopila to svokra?
@matullienka pochopila, so synom sa pohádali, ako som predpokladala, urazila sa, lebo že to myslela dobre aby si to deti užili. Ale aj moje deti reagovali tak že chcú ísť len s nami. Tak ale na dovolenku pôjde aj ona podľa plánu, asi sa tam budeme vyhýbať navzájom. Mrzí ma to. Čo už.
Ako sa urazila tak sa aj odrazí. Keď nieco chcela plánovať mala sa najskôr spýtať či ste s tým ok aj vy keďže sa vás to týka. Užite si dovolenku
No ked uz ste raz s nimi zazili pekelnu dovolenku tak ozaj netusim preco ste im vesali na nos kam a kedy idete 🙈🙈🙈.
Teraz uz len zmenit termin, schovavat sa pred nimi celu dovolenku a ignorovat ich nie je riesenie- to nebude relax.
@missdiva tak si prečítaj diskusiu a dozvies sa, že:
1: máme dovolenku pevného termínu, LEBO obaja pracujeme a musíme si termín nastaviť rok dopredu kvôli ostatným kolegom v tíme.
2: RAZ som im cez zimu povedala že ideme tam kde minulý rok. Je to mesto a nie sú tupi aby zabudli ako sa volalo. V normálnej komunikácii v rámci navstevy.
3.Kvôli plánovaniu čo s vnúčatami som im povedala kedy ideme.
4.pekelna dovolenka sa konala ešte keď sme nemali deti a netušila som že rodina môjho muža je taká aká je. Bolo to pred 7mimi rokmi.
5. Zopakujem zato, že tebe sa zdá normálne nebavit sa s rodinou o bežných veciach neznamená že to tak je správne.
6. Šokuje ma, že tu sa niektore ženy nevedia baviť bez toho aby druhá strana nemala pocit že na ňu útočia
Peknú sobotu.
To vobec nebolo myslene ako utok, len mozno ponaucenie do buducna a necitala som vsetko.
Ani o nebaveni sa s rodinou o beznych veciach, ale ked ma raz s mamou tvoj muz nic moc vztah a raz uz ste s nimi na zlej dovolenke boli (obzvlast ak si to mama tak neuvedomuje) tak je zdravy rozum odpovedat neurcito, predisla by si tak tejto situacii a nikto by sa neurazil.
Nemusis klamat, ani byt ticho ale odpovedat diplomaticky a neurcito ohladne dovolenky nie je problem.
Nic si z toho nerob, ja mam tiez ten isty pocit, ze zena zenu tu len uraza, osocuje a neviem co. Nieze by sme si jedna druhej pomohli, poradili. Neviem naco tento MK vlastne je potom. Asi len na urazanie jedna druhej, alebo fakt neviem...
@missdiva prepáč vzivote by ma nenapadlo, že moja svokra takto bez dohody naplánuje svoju dovolenku. Čiže mi defacto radis nevraviet nikdy nič, pretože nikdy neviem čo môže druhú stranu napadnúť urobiť s tou informáciou.
@ema22270 asi tak.
A to sa ako dá ? Iba počasie a príroda, ? Iba to nezneuzije svokra proti neveste ? Aké témy sú vhodné ? Lebo problém nie je v spomenutí miesta dovolenky, termínu, ale v povahe sebestrednej svokry, lebo ona využije akukolvek odrobinku informácie a použije vo svoj prospech. A 85% ani žiadnu info nepotrebuje.
Vo svojej hlave si niečo vyfabuluje a ide si za tým ako buldog. Nehľadí napravo naľavo, nepýta sa na názor, len hurá idem. To by si musela celé stretnutie iba mlčať, lebo všetko použije proti tebe.
Presne tak. Kazdy si vie najlepsie zhodnotit vlastnu situaciu, len pisem co by som urobila ja v situacii, ze by som mala svokru(alebo celu rodinu), ktora mne a hlavne muzovi lezie na nervy a navyse si to neuvedomuje.
Bude to asi nepríjemná situácia, ale išla by som cestou zdvorilo a priamo. Ak padne reč na dovolenku, povedala by som že určite môžme spolu stráviť buď deň, alebo sa jeden večer stretnúť a posedieť, že nejako to vsuniete do programu, keď už si vybrali dovolenku v čase kedy vy, ale že by ste si radi užili dovolenku vy ako rodina, máte svoje plány a chcete si ju užiť podľa svojich predstáv.

Povedz jej to narovinu- slušne a úprimne... Ja to úplne chápem, my síce nie sme introverti, ale na dovolenku zo zásady chodíme samy. Žiadne spoločné pobyty kde sa stále niekomu prispôsobuješ.
Nemenila by som termín ani miesto- prečo by to malo byť na Váš úkor? Každý si choďte po svojom a keď budete mať chuť, dohodnite nejakú spoločnú večeru a hotovo 🙂