icon

Ako povedať svokre, že nechceme tráviť dovolenku spoločne?

16. máj 2023

Ahojte. Veľmi som sa tešila na dovolenku ktorú máme zaplatenu už od decembra. Netajili sme sa tým kam ideme a kedy. Sme introverti, dúfali sme že všetci v našej rodine už pochopili za roky čo nás poznajú, že čas dovolenky radi s manželom trávime osamote len s deťmi. A dnes mi svokra (ktorú mám mimochodom rada) mi povedala že idu na dovolenku v tom istom čase aj oni a takmer na to isté miesto. Čiže očakáva že tam budeme spolu. Úprimne takmer ma z toho porazilo. Už som zažila dovolenku s manželovou rodinou. Bolo to premna utrpenie, sú tak trochu ako Homolkovci, hluční, radi rozprávajú, všade ich je plno, nikdy sa nevedia dohodnúť, doťahujú sa na totalnych nepodstatných hlupostiach. My s mužom a detmi máme radi výlety podľa našich predstáv, sme tichší ludia, čo si proste vystačia sami a deti sú po nás. Mám ich rada, ale vydržím s nimi maximálne dve noci, nie celu dovolenku. Jednoducho sme totálne odlisne typy ľudí. Podľa toho čo mi písala to vyzerá akoby už plánovala s nami každý deň. Som z toho v šoku a vôbec neviem ako taktne naznačiť že takto som si dovolenku naozaj nepredstavovala.

yanni
16. máj 2023

@animus myslis, ze je niekto nomalny, ked si dokaze naschval zabukovat dovcu tam, kde su ubytovane deti? Ak to nie je dopredu tak dohodnute, bola by som aj ja riadne nabrusena. Hlavne ak mam rada dovolenky len so svojou vlastnou rodinou.

andreakotesova
16. máj 2023

@anickabasnicka tak tak. My chodíme na dovolenky hlavne kvôli našim deťom, aby ony mali zážitky. Bez nich sa ešte kade-tade nechodíme, keď budu dospelé.

att123
Odpoveď bola odstránená
autor
16. máj 2023

@yanni tak ale ja poznám cenu nášho ubytovania, nás rozpocet a tiež som googlila koľko stojí podobne.. no neporovnateľne pre nas..

andreakotesova
16. máj 2023

@att123 a to vám nie je ľúto? Mne by bolo 🙂

yanni
16. máj 2023

tak to uz musis ty vediet, co ti je prednejsie. Prachy a nervy so svokrovcami a pokazit si celu dovolenku alebo pokoj aj za cenu vyssich nakladov.

ema22270
16. máj 2023

Skus jej to nejako narovinu povedat. Toto by teda vadilo aj mne. Nechapem takychto ludi, mozete byt rodina aj vsetko, aj mozete ist na spolocnu dovolenku, ale musela by Vas respektovat. Ze by ste sa stretli 1-2 dni a nie celu dovolenku sa im prisposobovat. Takze neviem ci to pochopi, skor nie.

att123
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
andreakotesova
16. máj 2023

@att123 ja som pochopila, že idete bez deti 😅🤣

apolka77
16. máj 2023

Nečítam všetko ale tu by som jednoznačne volila pravdu. Treba povedať nehnevajte sa, ale my chceme dovolenku tráviť po svojom. Pevne verím svokra že to pochopíte že nebudeme s Vami.

bolarazjedna
16. máj 2023

Nechápem tým, čo radíte zmeniť termin/destináciu.... Akože potom nebudú mať čo vysvetľovať svokre? Vôbec to nebude podozrivé, že pol roka objednaná dovolenka a práve teraz to menia, keď aj svokrovci tam zajednali pobyt.... Alebo nebude hroziť, že po zmene terminu/destinácie svokra bude PRO aktívna, a zmení ich pobyt tiež, aby predsa len dovolenkovali naraz?

Autorka, môžeš jej povedať, že keďže budete tak blízko k sebe, dúfaš, že jeden večer strávite spolu, alebo ze jeden deň sa stretnete na pláži ( snáď jej dopne, že tie ostatne chcete byť sami). Ak nie, tak jej povedz, že ju nechceš uraziť, ale radi by ste strávili zbytok pobytu iba vy 5 a ze ďakuješ za pochopenie, že tak málo ste spolu ako rodina, tak veľmi vám na tom výlete záleží, aby ste mali súkromie.
Pripadne by nepotešilo vás všetkých taka dohoda, keby svokra nejaký vecer postrážila deti a vy s manželom by ste mohli mať rande iba vy 2, ako za starých čias?

denisa0504
16. máj 2023

Smejem sa na väčšine rád. Zmeniť termín, miesto, prekonať sa aspoň na jeden deň.. 😀 ak by mi to urobila moja svokra, tak jej hneď poviem, že my sme svoju dovolenku plánovali už dlhšie a žiaľ, s nimi sme nepočítali a nebudeme naše plány teraz meniť. Ak chcela spoločnú dovolenku, mala sa nás spýtať a riešiť to dopredu, takto mi je to ľúto, ale je to čas pre našu rodinu a veci ktoré máme radi my a nie sa ešte ďalším ľuďom prispôsobovať. Autorka, áno treba jej to narovinu slušne povedať. Ak sa aj urazí, prejde ju to. Skús sa ňou nestresovať. Dovolenka bude určite super a nevšímaj si tu tie komentáre, že dovolenka bude celá pokazená... Budete si robiť svoje, svokru ignorovať a prečo by vám mala tú dovolenku kaziť... Nenechajte si 🤗

gejb
16. máj 2023

@elizabet173 neverím ze sa len tak dovolia, to budú klopkat na dvere cudzieho domu? ..ale ak áno, iba by som oznámila ze práve odchádzame na nuda pláž 😁 ak veľmi chcú nech idú s nami ...

mimi3008
16. máj 2023

Take nieco by som cakala od mojej mamy😅😅😅inak, keby sme boli niekde so svokrovcami hoc aj v rovnakom hoteli, videli by sme sa s nimi denne tak 15 minut, mozno ani nie kazdy den. Keby sme tak boli s mojimi rodocmi, hoc by boli aj v 30km vzdialenom hoteli, neodlepili by sa od nas. Asi by som sa pobalila v strede dovolenky a usla🙈keby mi to spravili moji rodicia, dovolenku by som normalne ze demonstrativne stornovala

bets
16. máj 2023

Slušne a milo jej vysvetli, tak ako si napísala. Ze ste unavení a potrebujete si oddýchnuť a keďže ste introverti, najlepší oddych je pre vás ticho a minimum ludi.. Ze sa radi s nimi stretnete na Slovensku a ze ich na dovolenke prídete radi 1x pozrieť.

andrejka1974
16. máj 2023

Však jej povedz keď chcete byť s nami tak nám postrazite deti my pôjdeme na večeru sami dvaja a uvidíš ako zareaguje

hedviga2
16. máj 2023

Neda sa posunut termin dovolenky?

yanni
16. máj 2023

@hedviga2 napisala, ze nie. Ani posunut, ani zmenit ubytko ani nic. Jednoducho sa im nic neda. Komu niet rady, tomu niet pomoci. Im sa nic neda, tak nech dovolenkuju so svokrovcami. Nemali to vytrubovat a mali by o problem menej. Ako nechapem ludi, co kazdemu (aj ked rodine) vytrubia kedy a kde presne idu na dovolenku. Ja planujem dovolenku (priblizne datumy) tiez prakticky na cely rok: Ale nik neviek kam presne a kedy vedia len moji 5ti kolegovia/kolegine, kedze sa musime navzajom zastupovat. Z rodiny to dopredu nevie nik.

aurinia
16. máj 2023

Povedz na rovinu ze si to predstavujes tak ze strávite napr. Spolu jednu veceru spoločnú ....ostatok casu....ze chcete tráviť dovolenku sami... A popros ju aby to nebrala v zlom, ale aby to akceptovala .... A viac ju vypust z hlavy ...absolútne vyluc ze by ti mala znepríjemniť tu dovolenku....povedz si ze to nedopustis...treba narovinu, vyhnúť sa tomu nedá ...

marca12
16. máj 2023

Nehladaj nic ine. Budu od vas 15 minut,to je dost daleko. Slusne by som jej povedala,ze sa radi stretneme a posedime niekde,ale nie celu dovolenku chodit spoku. Ze si chcete uzit ako rodina pokope. Aj mna by to rozladilo. Mam podobnych svokrovcov a dovolenku s nimi si neviem a ani nechcem predstavit. No ak by nastala taka situacia,tak by som sa snazila chapat aj ich. Ono je pekne,ked ide cela rodina niekam. A je super,ze mate oddelene byvanie. Vylety si planujte osamote,necakajte na nikoho. ked chcu,nech si organizuju vylety spolu. A nemusite im ani nic vysvetlovat dopredu. Zariadite sa na mieste. Nenechaj si pokazit radost s dovolenky.

jaond19
16. máj 2023

Predpokladam ze dopravu maju zabezpecenu a vy idete svojou dopravou. V ten odchodu by som vypla mobily alebo kúpila vopred 1 nahradnu SIM kartu a tu mala zapnutu a tie tel.c. ktore na vas maju,nech su vypnute s odkazom, ze mate nerusenu dovolenku. Bez vycitiek. Hadam nevedia presnu adresu kam idete...

basska_b
16. máj 2023

Neplaš sa, ved pises ze ona ide s dcerou a jej rodinou. Joooj, nabeha sa okolo vnucat tam. Dcere to isto nevadi. Venujte im 1 den ku koncu pobytu a viac by som neriesila, ziadna kaša sa neje taka horuca, ako sa navari

mirkava
16. máj 2023

Nepríjemná situácia. V prvom rade sa vás mali na niečo také najprv opýtať. Postavili vád pred hotovú vec: ideme s vami. Penila by som.
Naroinu by som povedala ze chceme tráviť dovolenku sami.

evaachesa
16. máj 2023

Neviete ešte zmeniť lokalitu? Prípadne aj keď za príplatok, urobila by som to a nič im nevravela. Až deň pred odchodom. 🤭

autor
16. máj 2023

@yanni bože no raz sme sa bavili medzi rečou že čo dovolenka, tak som povedala ktorý týždeň ideme a že na to isté miesto kde minulý rok. Keďže ide o mesto, tak nebol problém si zapamätať o aké mesto ide. Tak rodina si zmyslí svoje a ja mám kvôli tomu rozhádzať celý tim v práci čo už má každý dovolenku naplanovanu a zaplatiť viac peňazi len preto že svokra sa rozhodla beznas. To ma kde logiku? Samozrejme nakoniec za rozhodnutie svokry môžem ja. Nemám rada to príslovie že komu nie je rady, tomu niet pomoci. Proste som vysvetlila prečo tieto dve veci nejdú a tu už sa budú ženy oduvat.

mirkava
16. máj 2023

@evaachesa super nápad. Oni ich neinformovali o tom ze im budú robiť spoločnosť, zachovala by som sa rovnako 👍😊. Chcela by som vidieť svokru keď by jej to povedala 😁

mirkava
16. máj 2023

A môžem sa opýtať, ako si sa rozhodla to poriesit? Zaujíma ma to, lebo sa viem celkom vcítiť do tvojej kože. Bola by dom tak naštvaná, že v afekte by som asi celú dovolenku zrušila ( a to nám so svokrou dobrý vzťah).

autor
16. máj 2023

@mirkava ešte som jej nenapísala, ale chcem jej povedať slušne a úprimne, že si chceme tak ako každý rok robiť vlastný program len s deťmi ako sme zvyknutí. Len sa na to pripravujem psychicky keby sa jej to naozaj dotklo.

mirkava
16. máj 2023

Držím palce, hádam to pochopí 👍