Ako povedať svokrovcom, že nechceme ich časté návštevy?
Skôr nez začnete do mna rýpať vám vysvetlím situáciu aspoň v skratke. Manžel pracuje štýlom takým že má do mesiaca 2 voľné vikendy , vychádza to tak že 2 vikendy v mesiaci pracuje a 2 vikendy je doma. Na striedačku. Tak od začiatku ako som porodila syna (13 mesiacov) sme si stanovili pravidlá s ktorými samozrejme súhlasil aj manžel že nebudeme chcieť aby k nám chodili svokrovci (ani moji rodičia!) každý mesiac. My sme obaja taký že milujeme svoj pokoj, svoje súkromie, najradšej sme len my traja. Pre nás je najlepšie stretávať sa s rodinou každé 2 mesiace to znamená že napríklad ak sme boli spolu na víkend v júli tak august chceme pokoj a môžme sa vidieť zase v septembri atď , takýmto štýlom že jeden mesiac vynechať. To iste platí pre obe rodiny aj pre moju. Bývame ďalej čiže v júli sme boli u nich na cely víkend 3 dni. A teraz chcú prísť budúci víkend , mne sa to vôbec nepáči lebo sme sa dohodli že august bude kľud. Myslela som že sa uvidíme v septembri proste každý druhý mesiac. V júli sme ich dali jeden víkend z našich dvoch a nechcem aj v auguste. Ide o to že od začiatku sme to tak mali nastavené aby sa nato takto naučili a nenavykli si chodiť každý mesiac ale každý druhý. A keď prídu teraz v auguste tak sa naučia chodiť potom aj september aj október aj november atd. Som z toho nervózna lebo jednoducho nechceme ani jeden aby prišli cez víkend , vyhovovalo by nám az v septembri veď vidieť sa každé 2 mesiace predsa nie je az taká tragédia. Ja chápem že chcú vidieť vnúča ale my mame svoj program keď je manžel doma cez víkend.
"Mame uz program, pridte prvy septembrovy vikend, vtedy mame volno"
Co je na tom zlozite
Na rovinu im vysvetliť, že muž je doma málo, preto chcete stráviť čas spolu ako rodina.
V prípade svokrovcov by s nimi mal hovoriť predovšetkým muž
@anonym_autor Naco hladat nejake vyhovorky? Povedat pravdu, ze ako Vam to vyhovuje.
ked chcu vidiet vnuca, mozu prist na navstevu aj cez vikend , ked muz nie je doma.. aspon ti pomozu a nebudes sama
@anonym_autor lenže oni volaju mužovi oznámiť že chcú prísť keď vedia že je v práci keď nie som pri ňom a on im nevie povedať nie a potom mi len oznámi že “volala mi mama že chcú prísť cez víkend tak co som už mal povedať” 😳
toto je vyslovene na tvojom mužovi. sú to jeho rodičia, on im to má povedať. nech sa pochlapí a nech sa správa ako muž. môj manžel to svokrovcom kedykolvek povie, že nemajú chodiť a hotovo.
@anonym_autor lenže oni volaju mužovi oznámiť že chcú prísť keď vedia že je v práci keď nie som pri ňom a on im nevie povedať nie a potom mi len oznámi že “volala mi mama že chcú prísť cez víkend tak co som už mal povedať” 😳
@anonym_autor veď im Ty daj vedieť že Ti to nevyhovuje
@anonym_autor tazko sa dohadovat so slabochom
Keby ste sa dohodli jasne a obaja na tom trvali nic take by sa nedialo
Jemu sa to nepaci ale nevie povedat jasne NIE
@anonym_autor tak povedz, ze muz nevedel, ale uz mate program vtedy a nebudete doma. ze si mu to zabudla povedat
@anonym_autor nuž, máš manžela slabocha, čo ti na to povedať.
@anonym_autor treba naucit muza odpovedat takto. « ahoj mami, musim sa najprv porozpravat s manzelkou, lebo neviem ci uz nieco mame. Potom ti zavolam. « take rozhodnutia musite robit spolu. Ak by prisli teraz v auguste, tak zruste september.
@anonym_autor tak povedz, ze muz nevedel, ale uz mate program vtedy a nebudete doma. ze si mu to zabudla povedat
@babushkaem tak to je super, chlap sa nevie postaviť za rodinu, radšej ma nechať zo svojej ženy urobiť xantipu
Čo mal povedať? No čo asi, "opýtam sa Zuzky a dám vám vedieť."
@anonym_autor pcivifne ste si ziadne pravidla nestanovili alebo ich manzel nerespektuje. Este mozete spravit kompromis, ze vy k nim pojdete v piatok vecer, v sobotu odidete a nedelu mate vy traja
Ako dlho ta vikendova navsteva trva? Ako daleko v km byvaju jeho aj tvoji rodicia? Ako reagujes ty.ak chcu prist tvoji rodicia? Co robis ty ak je manzel cez vikend v praci?
@babushkaem tak to je super, chlap sa nevie postaviť za rodinu, radšej ma nechať zo svojej ženy urobiť xantipu
@domiklik tak nehovorim, ze je to super, hovorim len, co by som povedala ja, keby som bola v jej situacii
@anonym_autor https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/ako-casto-navstevy-starych-rodicov-po-narodeni/
Aj toto je tvoj prispevok? Od oktobra ste to este nevyriesili? Problem nie su svokrovci, ale tvoj muz. Pises, ze ste si nastavili pravidla. To nie je pravda, keby bola, dodrziaval by ich aj tvoj muz. Bud sa razne porozpravat s muzom, pohrozit mu niecim, alebo budes kazdy mesiac trpiet.
Tak oni majú záujem. Vy nie. = problém . Zase u iných by bol záujem aby chodili častejšie starí rodičia a tam zase neni ochota zo strany starých rodičov= zase problém :D
Ak sa dohodnete na nejakych pravidlach, tak treba aby ste ich dodrziavali a tym myslim manzela a teba.
My mame dohodu, ze muz riesi svojich rodicov a ja svojich. Takze by som trvala na tom, aby to vykomunikoval on.
kolko km ste vzdialeni od seba? neda sa napr, ze len na sobotu? Aký mas ty vztah so svojimi rodičmi? - ved predsalen zeny to maju trosku inak,,,,ak nie ste cez celu republiku - 6x do roka, nie je az tak casto,,,, co chapem, ze aktivnejsim starym rodicom sa moze zdat malo
@anonym_autor ja iba z vlastnej skusenosti. Tiez ked sa mi narodilo prve dieta, tak ze my chceme byt sami s muzom a dietatom. Nevyhovovalo nam ked sa neustale domahali navstev svokrovci ale aj moji rodicia (prve vnuca). Karta sa otocila, ked deti boli chore a ja som musela do prace, ked boli prazdniny a potrebovala som postrazit deti. My sme potom chvilu zili aj mimo SK a vtedy nam stari rodicia velmi chybali.
Naviac cim som starsia, tym viac si uvedomujem, aka som vdacna, ze tu rodicov este mam, ze moje deti maju starych rodicov, nie kazdy ma to stastie.
A si si istá, že aj Tvoj manžel to tak chce? Podľa jeho správania mi to tak nepríde.
Zase, čo je na tom zlé, že prídu pozrieť vnuka, keď je on v práci? Starý rodič chce byť s vnukom a nie iba vtedy, keď potrebujete odložiť dieťa, alebo ísť k nim na víkend, lebo potrebujem zbaliť polovicu záhrady.
A si si istá, že aj Tvoj manžel to tak chce? Podľa jeho správania mi to tak nepríde.
Zase, čo je na tom zlé, že prídu pozrieť vnuka, keď je on v práci? Starý rodič chce byť s vnukom a nie iba vtedy, keď potrebujete odložiť dieťa, alebo ísť k nim na víkend, lebo potrebujem zbaliť polovicu záhrady.
@fkata "zle" je na tom tom to ze kazdy sa ma rozhodovat sam ako chce travit cas vo svojej domacnosti. A autorka sa vyjadrila ze miluju pokoj a sukromie a nie mat u seba niekoho nasackovaneho
@anonym_autor osobne by som ta za nevestu teda nechcela. Netvrdím, že majú byť u vás nasackovany každý deň ale raz za 2 mesiace je teda mimo. A nie ze vy mate radi pokoj, ale ty máš rada pokoj...
@fkata vtedy už budú dobré, keď budú potrebovať pomoc a odložiť decko 😅
@anonym_autor osobne by som ta za nevestu teda nechcela. Netvrdím, že majú byť u vás nasackovany každý deň ale raz za 2 mesiace je teda mimo. A nie ze vy mate radi pokoj, ale ty máš rada pokoj...
@anonym_8df310
ak som dobre pochopila každé 4 mesiace..lebo každý druhý mesiac chcú mať pokoj
Toto povazujes za caste navstevy?

tak povedz ze uz nieco mate