Ako povedať žene bez urážky, že zapácha?
Dobrý deň, ako slušne a citlivo a hlavne tak aby sa žena neurazila a nezranilo ju to...povedať že smrdí? Vieme, že sa nesprchuje aj keď tvrdí, že hej,ale napríklad nezmizol ani kúsok sprchového gélu v kúpeľni ani zuby si neumýva ani s a o seba nestará vôbec....ale už sa naozaj nedá vedľa nej sedieť...
A to akože vlasy si umýva a telo nie?
Možno má vlastný sprchový gél a odkladá si ho.
@yelena159 neodkladá....
nepríjemné... ale tak asi len na rovinu.
Koľko má rokov?nemá depresiu, alebo je len spindira?
@yelena159 vlasy neviem...ona je len doma,ide len k sestre, ale ta je na tom rovnako....
@luccija po60ke,a nie, oma vždy bola taká
oooooooooo po 60 už viacerím odchádza rozum a zanedbáva hygienu
@autor zober sprej a dobre nasprejuj v jej prítomnosti len tak do vzduchu. Keď sa opýta prečo to robis tak jej povedz ze niekto sa tu neumyva a nestará o seba.
@sisska96 ale no tak, mám v okolí veľa ľudí po 60 a všetci sa umývajú, nesmrdia naokolo
povedať na rovinu že je potrebná hygiena, lebo sa to nedá vydržať
@sisska96 tak ale to si dobre prehnala. Tak ako píše @marcellka32 ... a ani jednému v 60-tke rozum neodchádza, resp. poznám aj takých, ktorým nemalo čo odísť lebo ho nemali ani v 20-tke.
@zirafienka ty si už počula kroky v hlave?
Opytala by som sa ci nema nejake zdravotne problemy. Niekedy moze ist aj hormony, ktore to zapricinuju. Aj ked asi mate odpozorovane spravanie a navyky.
Vieš čo, moja mama ma kolegyňu, ktorá už 30 rokov takto smrdí. Proste sa necíti. A mama zasa nie je ten typ, čo by to povedala na rovinu. Nepracujú úplne pri sebe ale maju spoločnú šatňu. Akože už sa to asi zlepšilo ale kedysi des a hrôza. A pritom mladá žena, no tak pred 50kou.. ale trvalo to mega dlho 😦 ja by som to povedala.. najprv tak nenápadne a potom úplne na plnu hubu. Moja starká bežne chodila v 60ke do obchodu, aj v lete niesla tašku do kopca a nikdy nesmrdela a hned išla do sprchy.
@autorka Podla tvojich slov chodi iba k sestre, ktora je na tom rovnako. Ved s nou postel nezdielas. Mozno pouziva iba cistu vodu. Co si myslis, ze zacne pouzivat antiperspirant? Zabudni a hovorit jej to vobec nemusis, aj tak sa nezmeni.
Nepreháňajte moja stará mama má 80 a dokáže sa umyť nakremovat a dokonca navonat. Normálne sa jej spýtaj či je v poriadku že prečo sa neumyva. V zmysle že si o nej robíš starosti a určite sa neurazí. Si jej vnučka alebo dcéra?
@sisska96 to čo je za sprostosť, rozum tu odchádza asi jedine tebe, moja mama má 79 rokov a nesmrdí, stará sa o seba a predstav si, že aj rozum jej slúži, ale máme napr. kolegyne jednu 30 ročnú, ktorá páchne to hej a dalšiu 28 ročnú a zakrývajú to parfumom namiesto sprchy, takže nieje to o veku, ale hygiene a návykoch, takže ked sa o seba človek stará ako mladý, bude aj vo vyššom veku, ale mladá, ked kašle na hygienu, tak tá ju v starobe pohltí
@bronkax dcera, ale tak nemáme spolu nejaký vzťah, proste nevyrastala som s ňou
Tak to môžeš mame rovno povedať. Či sa urazí, či nie, nie je tvoj problém. Viac urážlivé je očakávať, že iní ľudia majú znášať vlastný smrad.
Tak to neviem, ludia su hlupi, lebo ked sa nenamalujes uz rozpravaju aj ze smrdis a podobne absurdity. Ja som citliva na vsetko co citit a ked smrdim to nenecham tak nikdy ale ked raz si len pricuchnes usta lebo ti pride blbo sediet po desiatovani bez umytia tak uz proste cumilovia maju psychozu ze to cuchas lebo si smrdis aj ked to len kontrolujes a nikdy nic. Ked dakto smrdi mu to poviem normalne jednoslovne alebo doplnim ze od coho.
Preboha si jej dcera a nevies jej povedat, ze smrdi a zanedbava hygienu? Ked nevies tak s nou nezi a odstahuj sa. Takato vec sa neda povedat tak aby sa to dotycneho nedotklo. Zial moze si za ten stav sam, takze to, ze sa urazi by ma najmenej trapilo. Ked muzovi smrdia nohy, narovinu mu to poviem.
Išla by som na to citlivo, kebyže viem, že o hygienu dbá, že sa sprchuje, umýva zuby, že sa o seba stará. Ak však toto nerobí, nie je dôvod hrať pred ňou nejaké divadielko, ale treba jej normálne povedať, že tým, že o seba nedbá, zapácha a nie to príjemné okoliu.
Úprimne by som jej to povedala, proste nejak citlivo aby sa neurazila.
Povedz úprimne " Mamka, ja ťa mám tak rada, vždy som si ťa vážila, chcem ťa poprosiť aby si moje úprimné slová vypočula. Vieš v poslednom čase sa cítim pri tebe nesvoja, veľmi by si ma potešila keby si sa častejšie osprchovala , navonala, oprala šaty lebo je mi nepríjemné cítiť pot z tela aj zo šiat." Uisti ju, že jej to hovoríš ako dcera, lebo jej chces pomôcť a nie ju zahanbiť.
@0kristina0 Ja s ňou nebývam 🙂 bývame samy s manželom. Ona bola v krízovom centre, potom ju brat a nasa babka prichylili u seba aby nebola tam...my tam chodíme len na návštevy
@annanoriska ale ako 😔

Narovinu. Lebo smrdí všetkým okolo, aj neznámym. A najlepšie, ak jej to povie niekto z jej vlastnej rodiny. "Prepáč, ale naozaj ťa veľmi cítiť. Choď sa prosím osprchovať a daj do prania všetko, čo máš na sebe".