icon

Ako predať pozemok bez narušenia vzťahov?

6. feb 2025

Ahojte, opisem situaciu - davnejsie som zdedila stavebny pozemok, chcem ho teraz predat, potrebujeme s manzelom kupit vacsi byt, nakolko k nam ide pribudnut novy clen rodiny.
Problemom je stryko, ktory ma postaveny dom na vedlajsom pozemku a prihradil si aj tento moj zdedeny pozemok, ktory uziva (sadi tam zeleninu a pod.) Ako som ho informovala, ze to chcem predat, zacal robit problemy, ze s predajom nesuhlasi, ze ak to predam cudzim ludom, ze ho znicim a vela inych citovych vydierani. Ponukol mi zan peniaze (asi tretinu ceny, na ktoru to znalec ohodnotil), ze viac nema.
Co by ste robili na mojom mieste? My vacsi byt nutne potrebujeme a takto mam pozemok, z ktoreho nemam nic. Stavat tam nechceme, je to v susednom meste, my mame pracu a zivot v druhom meste. So strykom som sa videla naposledy pred 5 rokmi, nestretavame sa ani nic.

tilly
6. feb 2025

@oliolijanka ty sa správaš, ako keby boli všetci milionári a k tým miliónom došli náhodou a bez práce. Áno, v tom prípade by bolo fajn strýkovi darovať ten pozemok. Ale toto nie je ten prípad. Tu nejde o meranie lásky peniazmi, tu ide o nevyhnutnosť, o to, že autorka tie peniaze potrebuje na bývanie a život, nie na nové lambo a birkinku

karolinakr
6. feb 2025

@0silvia0 😂

balerina2025
6. feb 2025

@lienka.7 cely zivot som darovala a vies co som z toho mala? hovno. kazdy len na seba hladel a ja este depresie z toho, dakujem pekne
cely zivot som bola dobra a nic z toho nemam
spravodlivost nie je a co ma zivot naucil, prave rodina ta vie viac zradit ako nepriatel.

negymama
6. feb 2025

no presne, taki co sa najviac dovolavaju "rodinz", ked ide o ich zaujem, obratom zmenia spravanie a sups ten pozemok ujo preda, ked uz je taky ziadany na trhu.
a potom sa jej bude smiat do tvare, vsak som ta nenutil aby si mi za tolko predala. ty si suhlasila.
Ja som tak prisla o polku bytu na natlak citovych rodinnych vydieracov /som bola riadna hlupana/... a zlepsene vztahy?
to urcite! este som sa dockala hnusnych vulgarit na svoju adresu. 😝

lenkakravcova
6. feb 2025

Keď je strýko taký starý a chorý, tak nech kašle na pestovanie zeleniny.
A keď nie je až tak starý a chorý, tak nech nevymysla. Ak by aj zinfarktoval, nie je to tvoja chyba ale jeho, že to preháňa a privlastnoval si niečo, čo nebolo jeho..

kikushaa
6. feb 2025

@oliolijanka ty si uplne mimo, jasne ze chce peniaze, za fazulky asi byt nekupi. Mozno keby nepotrebovala financie, tak by autorka nechala v pohode hospodarit aj na jej pozemku. Zial nikomu nepadaju pecene holuby do ust a nema oslika otras sa, nue je natom nic zle ak chce SVOJ pozemok predat a este to slusnosti a ucty k strykovi prveho oslovila jeho.

oliolijanka
6. feb 2025

Dievcata, pisete mi, ze mam maniere milionarky a ocakavam rovnake spravanie od autorky.

To sa vam snazim vysvetlit, ale vy ani nerozumiete, ze ja vam rozumiem, ze nemozete inak, ako ma vysmiat, alebo mi nerozumiet😀

Som milionarka a aj autorka moze byt. Aj vy mozete byt milionarky... hned ako vasou valutou prestanu byt peniaze 😉✌️

lienka.7
6. feb 2025

@oliolijanka tak v tomto prípade sme tu niektoré bohatšie ako Musk 😉🤣

oliolijanka
6. feb 2025

@lienka.7 Podla toho, co slovo "bohatsie" pre teba znamena🙂
Ale myslim, ze jeho prekonat, je v mnohych katagoriach tazko. On prave mnoho, ak nie vsetko, robi z radosti z poznania, z prekonavania sa, z potreby byt lepsim. Nie kvoli peniazom. A preto sa mu aj dari.

tilly
6. feb 2025

@oliolijanka tak keď ti na peniazoch tak strašne nezáleží, kúp za plnú sumu pozemok od autorky a predaj ho strýkovi za sumu, ktorú má 🤷‍♀️🤷‍♀️🙊 a budú všetci spoko

oliolijanka
6. feb 2025

@tilly A co ja by som z toho mala?
Ich rodinne vztahy by sa nezlepsili, sklamanie toho pana zo svojej netere by som nezazehnala, zahradu, kam chodim navstevovat mojich blizkych mam, moje deti starych rodicov maju a autorkine deti by stryka nespoznali a financne by som nemohla podporit inych, ktorych podporujem.
A nakoniec...ja nemozem zachranovat cely svet mojou vludnostou. To musi konat kazdy sam okolo seba. Ved to je podstata RODINY.
Ja mozem iba poradit, co som aj spravila. Na ukor mojho casu, na ukor mojho ega.

tetapetra
6. feb 2025

@oliolijanka ty si normálne panna Mária v civile 🤦🏻‍♀️. Určite by si na úkor svojej rodiny, vyhovela vychcanému strýkovi. Panko na 99,9999(ako ty píšeš) dobre vie akú hodnotu pozemok má.

oliolijanka
6. feb 2025

@tetapetra Aku hodnotu ma ten pozemok?

tetapetra
6. feb 2025

@oliolijanka oveľa vyššiu ako panko ponúka.

h2
6. feb 2025

@oliolijanka A čo by z toho mala autorka, keby predala strýkovi pozemok za tretinovú cenu? Ani len vzťahu so strýkom by to nepomohlo, lebo teraz on ten pozemok využíva bez toho, aby zaňho platil celý svoj majetok, čiže on by bol tam, kde je, len o úspory chudobnejší, necítil by vďaku, že ona mu to tak lacno predala.

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
sidicek
6. feb 2025

Roky ten pozemok bezplatne využíval a ešte ta aj citovo vydiera.Ja by som predala ci sa mu to páči alebo nie.

tilly
6. feb 2025

@oliolijanka nuž, vodu kážeš, víno piješ... určuješ tu autorke, čo má robiť, ale keď príde rad na teba, to už nieee, čo by si ty z toho mala. No, to isté, ako autorka. Ten strýko je jej tak blízky, ako tebe 🤷‍♀️

tiezjedna
6. feb 2025

@autorka čože to zničíš??? Rodinné vzťahy, ktoré neexistujú??? Ale prosím ťa...

oliolijanka
6. feb 2025

@tetapetra On ponuka peniaze a zachovanie rodinnych vztahov a autorkino ciste svedomie. Ten pozemok ma presne taku hodnotu. Stryko musi najlepsie vediet, aku hodnotu pozemok ma. Stara sa on.

Hodnotu, o ktorej pises ty, nastavili spekulanti, banky, developeri a autorka tejto temy. Autorka na novy byt peniaze nema. Nezarobila nan, ani nan zarobit nevie/nechce. Ale väcsi byt chce.
Novy väcsi byt preto zaplati peniazmi a zradou rodiny. Je to jej volba. Nauci to svoje deti a ked tie budu chciet v buducnosti lepsie byvat, zradia tiez svoju rodinu, aby zradou zaplatili spekulantom. Ale stryka mat nebudu...delozuju svoju matku....lebo ved maju narok na lepsie byvanie, oni si to potom uz nejak ospravedlnia.

@matkamirko Kde si vycitala, ze autorke pomoct nechcem? Chcem pomoct jej a chcem pomoct nam vsetkym. Pomoct tym, ze poukazujem na to, ze ludia vedia uvazovat uz iba v peniazoch. Ale peniaze nemaju ziadnu hodnotu, ked tu nebude rodina, pokoj, mier...
Co chces, chore dieta a milion euro, alebo zdrave dieta a jednoizbovy byt? Ano, to hadam, ze este väcsina by odpovedala, ze zdrave dieta. Predstav si, ze sa zajtra zobudis a zrazu zijes vo svete, kde vsetci by chceli radsej milion euro. A ak by si sa na margo toho ozvala, vymievali by sa z teba, ze si panna maria v civile.

@h2 Uplne v dobrom.... zamysli sa. Keby si si este raz mohla naplanovat detstvo, chcela by si o dve izby väcsi byt a ziadnych starych rodicov, ziadnych strykov ani tetky.
Alebo taky byt(dom), aky ste mali a k tomu vela stretnuti s rodinou pri stole na zahrade, pri opekackach, sankovackach, navstevach, lozeni po stromoch, na kupaliskach, svadbach...
Lasku, vludnost, pohodu alebo spor a majetok?

Uz vam dievcata nebudem odpovedat, nezalezi mi na tom, ako to autorka vyriesi. Ani vam neberiem vas nazor, ci sposob zivota. Mate pravdu😁

petulda333
6. feb 2025

@oliolijanka navstiv psychiatra. Tak ona ma moznost ziskat peniaze za SVOJ pozemok a pomoct svojej rodine platit menej ale ona daruje pozemok niekomu koho 5r nevidela? A bude brat vyssiu hypo a platit mesacne viac? Tebe toto fakt dava logiku? Zasnem. A ked sa jej pytas ci platila za kosenie,preco sa nespytas ci on jej platil najom? Ze si tam 25r sadi zadarmo

malav
6. feb 2025

@autorka daj si este pri predaji potom pozor, ak to das realitke, budu tam chodit so zaujemcami, aby stryko nerobil prieky a neodradzal nevhodnym spravanim kupcov

malav
6. feb 2025

@oliolijanka zaujimava uvaha, ale potom ak autorka chce byt na ktory nema a nevie zarobit, preco je spravne, ze stryko chce pozemok, na ktory nema a nevie zarobit? Aky je v tom rozdiel? Autorka tiez bude kupovat byt za cenu, ktory nastavili realitky, aj ked taku hodnotu nema

tetapetra
6. feb 2025

@oliolijanka ako delozuju matku? Pozemok je ich! Ty miešaš jablká s hruskami. On ponúka peniaze, aby ju odrbal. Je stanovená určita cena,keď on na ňu nemá, ona môže predať tomu, kto na to má.
Fakt by som chcela vidieť,že by si ty bola tá, ktorá
sa zachova tak, ako radis jej. 🤣🤣 Ona to robí pre svoju rodinu. Strýko,je už pomaly ale isto cudzí človek

petulda333
6. feb 2025

@oliolijanka a co robi stryko pre zachovanie vztahov? Preco jej nepovie,jaj zlata moja predaj a pomoz si. Ja som zahradu uzival uz dost. To by som zas ja na jeho mieste urobila a nie vykrikovat jej hluposti

matkamirko
Autor odpoveď zmazal
tilly
6. feb 2025

To je dobrý matroš toto 🤣🤣

marca12
6. feb 2025

Neda sa ten pozemok oddelit,ze by si odkupil aspon cast adekvatnu jeho financnym moznostiam?

karolinakr
6. feb 2025

že zrada rodiny, mam dosť..ten pozemok stryko uživa neopravnene, patri jeho bratovi či komu, a jeho deti ho 20rokov nechali zadarmo zahradničiť, v čom autorka zradi rodinu, že si vezme peniaze z pozemku, ktory im patri a ešte ma nečiste svedomie? ten stryko jej odvadza dane, dava desatinu urody, alebo ako kompenzuje, že zadarmo uživa cudzi majetok, ktory si prisvojil? pod prst, zjedia ti celu ruku, takto to je a jedine nečiste svedomie ma stryko

karolinakr
6. feb 2025

a kolko stoji pozemok a kolko ponuka stryko? to je dost podstatne, tak nech rozbije prasiatko, možeš mu dať zlavu, aby si teda nerobila rozbroje v rodine a povedz, na kolko ti to vychadza