icon

Ako prejavujete rešpekt a úctu partnerovi?

26. apr 2022

Ženy,prosim. Ako prejavujete rešpekt,uctu partnerovi? Vedieme prudko tazku konverzaciu. Partner nechce konkretizovať. Moj prejav rešpektu,ucty mu nestaci. Doslova ma zhodil,co ma zabolelo,ale narovinu nepovie. A uz som stratena,ci robim chybu ja alebo vyraba on problem tam kde nie je.

Strana
z3
estrella5
Autor odpoveď zmazal
pleja
27. apr 2022

Nerieš ho nijako, vždy a stále to bude vyčerpávajúce a čím ďalej tým viac. A keď ešte začne manipulovať deti, to len bude "radosť".

autor
27. apr 2022

Tak som spať. Skusim v jednej sprave reagovat komplexne na vase komenty. Snad nestratim niť,myslienku.

Co to som poguglila, blizka osoba ma tiez naviedla, aby som si presla bipolarnu poruchu pretoze ma take extremne prejavy nalad. Ked je spokojny, stastie radost by sa dalo krajať, ak ma zase zlu naladu sposobenu aj blbostou ide do extremu ,napriklad to co vcera robil. Obul sa do mna s presladenym citatom, ktory nechapem tak ako chce, nie spravneho prejavu respektu z mojej strany.
Co som sa docitala,tak tento znak striedanie nalad je znakom BP, ale ja odbornik nie som. Neviem ho diagnostikovat.
Velmi tabu je povedat,ze ma problem. Qsi sa hanbi,lebo ved muz ma byt silny a nie slaboch. Preto nerad komunikuje o pocitoch aby v ociach druhych nebol za slabocha . Vela sa zamysla nad avetom,posolstvom. Asi preto ma rad blbe Odin citaty. - najradsej by som im napisala,aby savali pozor co uverejnuju lebo slabsie povahy to uplne inak vezmu. Niekedy ai poviem,urcite by sa lepsie zilo keby sme tieto socialne siete nemali. Pekne citaty boli v knihach. Dnesna doba je komplikovana.

Konecne raz nahlas sa mi priznal,ze asi ma depresiu. Bolo to polroka dozadu,kedy v praci bol extremne vycerpany, zastaval vysoky post, komplikovalo sa to,ludia odchadzali a on ich robotu musel prevziat kvoli nariadeniam z hore. Robil od rana 7:00-19:00 ,rpbil roznu robotu za 4 ludi, zodpovednost velka, vybralo si to svoju dan. Bol na pokraji vyhorenia. Raz rano uz bolo zle, som uz tukala v mobile zachranku. Nechcel, ze zavola do roboty a ide na pn alebo vycerpa x dni starej dovolenky. Dovolenkoval 2 tyzdne. Bolo to fajn. Pochvaloval si. Zhodli sme sa,ze zmeni pracu. Bol spokojny. V podstate vo vypovednej lehote 3 mesiace robil menej, robil handover. Poviem - ulavilo sa mu. Teraz robi uplne inu robotu,paci sa mu. No je to neznama voda v ktorej sa uci plavať. Mozno je to stresujuce. Boji sa mi to povedat,aby nebol za slabocha? Neviem,dohad.
Tak riesila som citlivo tu depresiu,ze zacina nieco nove, mas cas na konicky, koncis o 16tej chod sportovat, chod vyvetrat hlavu mas nato teraz priestor aj cas. Radila som sa,liecba uzkosti,depresie iba psycholog,psychiater. Cokolvek z lekarne volne dostupne -je slaby odvar ale vraj treba vyskusat. Fajn nakupila som Depress. S malou dušičkou,že mi to otrepe o hlavu,vysmeje ma. Len som to polozila v kuchyni a nechala na nom ci chce. Uziva ich. Ja sa uz nato nepytam. Dalej mi bolo poradene CBD oleje,ze aj to je dobre na stres,uzkost. Kupila som, ked dobral sam si objednal znovu. Wau,potesila som sa.

Robime strasne malicke kroky. A ja neviem ako urobit dalsi krok. To co sa stalo vcera musel mat nejaky dovod. Niekto ho musel nasrat a vyžrala som si to ja. Neviem ci si to uvedomuje. Dalsi nazor znamej bolo,ze vola o pomoc. No kurnik,ako mu pomoct ked tu to uz je fakt na odbornika ci je to tazka depresia ci porucha osobnosti. Neviem mu sparvne vysvetlit,ze a liecbou by sa mu zilo ovela lepsie,jednoduchsie. Ze to ostane medzi nami, nik sa to nedozvie.

Aom mu rano napisala spravu. Ze som v noci nespala a xamyslal sa nad tym ako som mu x rokoch prejavovala uctu,respekt. Ze som si to aj googlila a ze ako som to x rokov robila zle a aj internet zavadza, ocalavam ze mi to povie na rovinu, nebudem tu vymyslat den teplu vodu.
Daako sa stiahol, lebo oznacil moj prejav respektu za velmi pekne slova.
By som mu dala fakt 2 facky.

makova333
27. apr 2022

Dievca zlate, vykasli sa na diagnozy, tie vie s urcitostou dat len psychiater. Ale mam tusaka, ze ten tvoj k nemu nikdy nepojde. Dam ti jednu radu: Ries seba, nie jeho. Zacni navstevovat psychologa/psychoterapeuta a uvidis, ci zacnes mat na veci iny pohlad- realisticky.

elizabet173
27. apr 2022

si v tom manželstve šťastná? Ľúbiš ho? Máš pocit, že on ľúbi teba, alebo len seba. Ja by som s ním nebola ani dva dni, keby sa ma spýtal, ako mu prejavujem úctu, nevedela by som sa prestať smiať do večera a poslala by som ho za odborníkom. V živote človeka stretne more problémov a je úžasné, ak v partnerovi má oporu a porozumenie, keby na mňa išiel s týmto v najťažších chvíľach môjho života, tak ho pošlem do riti.

janickacrazy
27. apr 2022

On ani sám nevie, čo vlastne chce a bude tá deptat, dokým to nedostane. Je ako malé tvrdohlavé decko. Keď má pocit, že ho máš po krk a mohol by ťa stratiť, tak zrazu je aj milý. Potom po čase zase začne s tými svojimi vymyslami a hraním sa na obeť. Neviem, čo ťa pri ňom drží, skús to zistiť. K psychológovi môžeš ísť aj sama. Možno ti otvorí oči.

bosorka2302
27. apr 2022

Skor manipulator ako bipolar.

yellow28
27. apr 2022

Ahoj autorka, niečo veľmi podobné som si prežila so súčasným partnerom. Mal skoro rovnake vyjadrovanie a ja som robila všetko, čo tu radili niektoré dievčatá...mimo iné som zistila, že je v Tom iná žena, ktorá mu rozumela, hladkala ego...len s nim nežila a tým pádom vlastne nevedela reálne zhodnotiť aký je vlastne človek...skrátim to...prešlo 5 rokov, aby som si povedala, že DOSŤ a stačilo....rozchod bol strašný a bolestivý...samé výčitky aká som špina, že som ho vyhodila atď...ťažko som to zvládala...prešiel rok, kde som ho úplne odstrihla....a zrazu sa mi začal ozývať úplne iný človek... pokorný, ktorý si siahol na svoje dno... psychické, finančné, fyzické...proste pochopil, že tie "sracky", ktorými má kŕmil sú v jeho hlave a ak chce, aby som bola súčasťou jeho života, tak to musí ísť iným smerom...u nás sa to nakoniec skončilo šťastne...sme znova spolu už dva roky, no žijem s človekom, ktorý komunikuje a váži si, že má fungujúci vzťah a tým aj pokoj a pohodu, po ktorej túži...a žiadna už mu nehladka ego, lebo pochopil, že to šťastie ma v našom normálnom živote a nie v tých fantazmagoriach, čo predtým uznávali....a to pritom ja som obrovský romantik a on sa považuje sa realistu 🙂 občas musí prísť až k totálnej odluke, aby si to ľudia uvedomili, že robili vo vzťahu chyby...držím vám moc palce, nech to dopadne vo váš prospech a nech ste obaja vo vzťahu šťastní a naplnení....

san_dra11
29. apr 2022

@yellow28 dobre sa z dialky hladka ego niekomu inemu, ked nema skusenosti, to toto ma vie rozculit. Kamoska akurat nieco podobne riesi s priatelom, lebo si s nejakou pise, co presne mu lichoti, co mu prejavuje obdiv a vsetko a jej zacal vycitat preco to ona tak nerobi. Chore akoze ozaj.

bambulka98765
3. nov 2025
@anonym_autor

@tykat pytala som sa. On mi vzdy neurcito odpoveda a ja z toho dostavam nervy.
Opytala som sa : povedz mi v com je problem, kde som sa zachovala zle, co ta zranilo.
Odpoved: to teraz sa po tolkych rokoch zaujimas? Tak sa zamysli sama nad sebou a pochopis preco sa hnevam.

@anonym_autor ahoj, ako to s vami dopadlo?

Strana
z3