Ako prekonať lenivosť a životné prekážky?
Neviem či je to tu vhodné písať práve do tejto skupiny. Ale rád sa postažujem. Furt mám nejaké zdravotné problémy na ktoré lekári nevedia prísť a to som už prešiel kompletnymi vyšetreniami. Študoval som VŠ ktorú som nezvládol po strednej. Nevedel som čo mám robiť. Ešte popri strednej som robil. Vtedy bol Covid boli sme zavretí ako prasce medzi 4 stenami približne cca 3 roky. Po strednej prišla VŠ kde som bol do do svojich 22 rokoch. (Nerobil som) Dnes mam 25 a stále sa to ubíja lebo nepracujem neviem čo robiť a fakt ma neláka robiť niekde vo fabrike alebo sa nechať klamať. Neustále sa doma hádame kvôli niečomu naša rodina je rozložená ako puzzle. Skúšal som všetko aj psychologickú nepomohla, psychiatra jedine napchať liekmi čo som nesúhlasil lebo keď som videl ľudí v akom stave odtiaľ vychádzajú tak bolo by to len horšie. Ako keby na mne bola nejaká karma. Strach nadomnou víťazí. Nemám kamarátov nemám nikoho. Socializácia 0bodov. Nejaké slušne rady?
@samo9847483 chapem, skus dat este poradenstvu sancu - pogoogli vo svojom okoli alebo zavolaj na linku dovery, ak nic ine, tak pre siet kontaktov, podla mna dobre odvedene poradenstvo aj v ramci karierneho by nemuselo byt zle, pre orientaciu
Ak by si mal depresiu, tak tu neodpisujes, nemal by si na to energiu, tolko dobra sprava pre teba, teda odhad🙂
Inak co sa tyka zahranicia nemas pravdu, kopa ludi vycestuje a nepozna nikoho, samozrejme dobre je mat plan a neodovzdat sa prvej pracovnej agenture na Slovesku, pripadne neodovzdat svoj pas podozrivej osobe. Ale studoval si aj ked len kratko na VS, tak predpokladam, ze citat vies a zakladne nejake logicke myslenie by si mohol mat tiez, teda aj pre cit, co je este lakava a koser ponuka a co uz na prvy kuk vyzera ako podvod a podobne. Okrem toho su aj rozne skupiny ludi v zahranici, teda dnes uz je skor umenie nestretnut nikoho z okolia ako stretnut. Mozno aj tvoji vlastni spoluziaci, kamosi maju skusenosti. Ak si aj prerusil kontakty tak ich obnov postupne a kludne aj pre tieto ucely, teda s vetou, ahojte, bol niekto....vie niekto. Mas ludi, ktori radi pomozu a verim, ze aj ty si mal par takych okolo seba.
A ten sport, to je dobra vec, rovnako ako rozhovor s niekym, tak si aspon cosi za den sam naordinuj, ak nevies kde zacat, vasi ta zivia, pomahaj - pytaj sa co je potrebne doma urobit, skoc na nakup, povysavaj...niekedy aj take to detailne upratanie vlastnej izby je na nezaplatenie a pomoze utriedit a precistit vlastne myslienky. Skusaj, kedy inokedy chces experimentovat (a navadzam ta len na legalne cinnosti🙂 ak nie teraz, teraz je sanca od zberu cohokolvek, jahody skoncili vacsinovo, ale budu este isto jablka az mc brigadu, vsetko v zivotopise vyzera lepsie ako pusto prazdno.
Drz sa a pokojne napis aj sukromne ako ti to ide!
@atinkaa neviem dá sa povedať že socializácia nejaký ten stres ma drží a keď už sa dostanem do toho kruchu tak sa ledva viem vyjadriť a je mi ťažko keď mám okolo seba toľkých ľudí.
A ďakujem...... Čo sa týka domácnosti to je normalka stým nieje problém
@samo9847483 tak to nesil prilis a rovnako ako doma, zacni postupne, teda nechci stretavat hned velke skupiny, zacni od jedneho kamosa, pomaly.
Ono pre mnohych bol Covid sok, teda nie si sam v tom, ako si nacital situaciu, viaceri citlivejsi ludia s tym mali problem a tak je pochopitelne vsetko, vratane toho, ze si ukoncil VS. Bolo to len kvoli Covidu? Alebo ta to aj nebavilo? Neslo?
Pokojne len pre seba premysli odpovede, pretoze to ta nasmeruje k tomu psychologovi - poradcovi - ktori je mozno aj na skole - v ramci skolskych poradni existuje uz aj siet vysokoskolskych - ty uz sice VS, nie si alebo bol si a skoncil si v case, ktory bol zatazovy. Mozno ak sa ozves tam, na studijne alebo fakultu niekomu, kto mal vas na starost ako mentor, tak by slo veci aj napravit....skusky tie ktore neboli fx sa daju uznat, da sa pokracovat, nanovo zacat, nemusis hned sa vidiet v tovarni ako dries a kopirujes pracu, ktoru by dal aj robot (mimochodom, aj taka praca vie byt niekedy balzam na dusu) - mozes az na niektore tie veci, co sledujes, vypnut hlavu inak, ak si bol na brigade niekedy vies o com hovorim. A aj pre takych ludi, co tam robia denne, je niekedy osviezujuce vidiet niekoho, kto bude pracovat vo finale inde. Ja dodnes na vsetky take brigady spominam - niektore su usmevne, tym co sa tam po mne chcelo, a ako inak si s tym poradis ty ako niekto, kto to robi veky a ako aj oni, ak su sikovni, maju tak skrz teba iny impulz - na zmenu. Aj preto su take stretnutia fajn.
A pravdaze aj toto skusaj postupne, davkuj to ako lieky, kolko som vonku medzi ludmi, kolko minut, hodin..daj tomu cas, ale zacni. Skor nez si zvyknes na ten svoj ''nie uplne zdravy rezim doma'' a to, ze nie je zdravy vies, inak by si nepisal.
Mimochodom, super, ze pomahas doma (co vsetko robis?), to je dobry krok a opat hovori o tom, ze to nie je depresia, co bud teda rad. Ak by to bola, tak mas obcas problem vstat a ist si umyt zuby, urobit sebaobsluzne veci, teda parada toto to nie je uz by som povedala skoro naisto. Aj ked jasne, na stopro by to povedal psychiater alebo klinicky psycholog, ak by ta u seba v ordinacii videli.

@samo9847483 školy na Slovensku sa kvôli covidu zatvirili v marci 2020. Ak máš teraz 25, vtedy si mal 21 a to si už ťažko bol na SŠ.