Ako prekonať manželskú krízu?
Dobry den, potreboval by som poradit ako mam prekonat manzelsku krizu,ktora realne speje k rozvodu. Som 15 rokov zenaty a zhruba od marca minuleho roku ma manzelka nechcem napisat ignoruje ale skor zanedbava. Kazdy den odchazala von s kamaratkami a ked sa vratila domov isla rovno spat. To iste vikendy. Casom ma to prestalo bavit a zacali najskor vycitky, hadky,vyhrazky a aj plac. Momentalne sme na tom tak ze v stredu buduceho tyzdna manzelka podava navrh na rozvod. Ja viem ze chyba je aj vo mne a mal som byt tolerantnejsi a nemysliet len cez svojho vtaka ale ak clovek v 39 rokoch sexuje len dva-tri krat do mesiaca tak to asi nieje v poriadku. Ja manzelku stale milujem a nechcem sa rozviest. V stredu ideme aj do manzelskej poradne ale len kvoli tomu ze to chcem ja. Viem ze jej idem uz na nervy lebo to chcem stale riesit a vymyslam nove sposoby ako to napravit ale ona sa so mnou uz nechce o tom bavit a je rozhodnuta.Uz som bol aj odstahovany aby si oddychla ale dlho som bez deti nevydrzal. Ironia je ze sme v podstate uz o vsetkom dohodnuty (deti,vyzivne,majetky). Stale si myslim ze to nieje normalne aby sa ludia ktori sa vedia spolu normalne bavit,smiat,rozpravat mali rozvadzat. Ale ona ma uz vraj ako manzela nevidi ani teraz ani v buducnosti ale ako najlepsieho priatela ma nechce stratit. Mam pocit ze ten nezaujem o sex prameni z toho ze pri sexe ma manzelka bolesti a sex preto odmieta. A podvedome si to spojila :nemam chut na sex - nemam ho rada. Bola dnes na gynde a ma vraj zvacsenu maternicu , moze to suvisiet? Radim jej aby este pockala dala sa zdravotne do poriadku a ak to nepomoze tak nech poda ten navrh na rozvod. Ked ona je taka cudna vravim jej povedz doktorke aj o tom nezaujme na sex ale ona to odmieta s tym ze to nieje zdravim.
🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄 len škoda,že sa nebaví aj s tebou-kokso,vám ten rozvod asi len prospeje,ale nechápem tú logiku-že sa rozvediete,ale nevylučuje,že sa znovu dáte dokopy-potrebuje vzrúšo??
nejako mi to rozum neberie... 😕 😕 😕
igor-manželstvo nie je predsa o tom,že si každý robí,čo chce,to je aj o kompromisoch,ja si to neviem predstaviť,že by som denne chodila s kamoškami von a prišla v noci,ani že by to robil môj muž 🙄 🙄 🙄
Chce pokoj a venovat sa detom a podnikaniu. Musim ale podotknut ze ked som bol prec cca dva tyzdne tak sa zmenila a je teraz doma... Ona mi tvrdi ze kvoli mne utekala alebo lepsie povedane odo mna , ale ja robim na smeny a ked som bol v poobednej tak chodila tiez...
V noci nechodila casto ale chodila rovno od nich spat teda ak nepridem za nou do roboty tak by som ju ani poriadne nevidel
teda-máte dosť zvláštne manželstvo 😕 😕 😕
ona asi sama nevie,čo chce-možno len potrebujete pauzu,nie rovno rozvod,nech si uvedomí,či jej chýbaš 😉
Igor
tiež som sa snažila byť čo najmenej doma..aby mm nemal hlúpe poznámky,nerýpal alebo aby nechcel sex no ja som bola u mami,sestry alebo so synom na ihrisku.
Naozaj pomože ak to nebudeš siliť..Ale to že podá žiadosť ešte neznamená že vás aj rozvedú toto čo píšeš nie sú vážne dovody..teda aspon podla toho čo si napísal.Pošlú vás do poradne.
Ale nejak sa my zdá že zámerne sa vyhýbaš otázkam o mnželkinej nevere..asi sme ti dali chrobáka do hlavy a rozmýšlaš nad tým..či to náhodou tak nie je.
enilora,ale ty si mala dôvod,igorova žena ho myslím nemá,aj keď máme len jednostranné informácie-to je ťažko takto posúdiť,ako to vidí jeho žena
hmmm,ťažko radiť 😝 😝
bambi
presne to aj ja tvrdím možno jeho žena by nám povedala čosi o čom igor mlčí a potom by nám bolo jasné prečo sa chce silou mocou rozviesť..Ktovie možno je žiarlivec,pedant,alebo je skúpy... a takto by sa dalo pokračovať ale stým sa nám prirodzene Igor nepochváli.Ale ako som si tak jeho príspevky čítala konkrétnu svoju chybu si neuznáva teda v niečom bude pes predsa asi zakopaný 🙂
hmmmmmmmmmmmmmmmmmmm 😕 😕 😕 😕
igorjaki, prepáč, že to napíšem tak na rovinu, ale si prem tvoju manželku nezaujímavý. Nemusí sa o nič snažiť, všetko jej ponúkaš na striebornom podnose, nudíš ju. Je tu ešte jedna možnosť, písal si, že podniká, je to citlivá vec, ale niekedy takto reagujú ženy, ktoré dosiahnu v kariére vyšší post, alebo plat, ako ich manžel. Svojím konaním ju ale od seba odháňaš ešte viac. Je to veľmi ťažké, ale nesnaž sa o žiadne prejavy intimity, maximálne bozk na líce po príchode domov, teda ak neodmieta aj ten, nehovor jej, že ju veľmi miluješ, len jej povedz, že ťa jej postoj k tebe a vášmu manželstvu zraňuje, ale na to, aby sa zlepilo to, čo vlastne ani nebolo rozbité, treba dvoch a ty si pripravený urobiť pre to čokoľvek. Viac to ale neopakuj. Začni sa venovať viac sebe, šport, prechádzky, kino, priatelia, výstavy...Neviem, kde máte deti, keď je ona preč, síce už asi dokážu byť aj samé doma. Kľudne choď do spoločnosti aj ty, nevadí, keď sa niekde stretnete, len jej kývni a ďalej si ju nevšímaj. Podľa mňa jedinou cestou ako oživiť váš vzťah je to, aby si vzbudil u nej záujem o seba...správaj sa k nej LEN ako ku kamarátke. Nestresuj sa tým, že podá o rozvod, papier pre vzťah až tak veľa neznamená, ako si myslíš, mám kamaráta, ktorý žije so svojou bývalou manželkou oveľa lepšie po rozvode ako pred ním. 😉 Veľa šťastia.
Bambi asi mas predsa s tou pauzou pravdu.Neveril som ze nam to moze pomoct ale urobil som to. Teda odstahoval som sa. Mozno si naozaj potrebuje uvedomit ze jej chybam. Ak to nepomoze tak neviem.... V stredu ideme do poradne tak uvidime...
igorjaki, z toho, co pises, mam ja osobne pocit, ze tvoja manzelka trpi takzvanym syndromom vyhorenia. Je maximalne prepacovana a citi sa vyhoreta, a prve, co riesi, ze vyhorela ako manzelka. Ten nezaujem o sex moze pramenit z prilisnej pretazenosti a dlhodobeho stresu. Nevie sa uvolnit a ma pocit, ze medzi vami uz ziadne city nie su. Uz rozmysla len racionalne - mysli na podnikanie, vztahy nie su take dolezite. Deti este chce vychovavat - citi materske povinnosti. Vecerne zabavy su unikom pred realitou vsedneho dna.
Myslim, ze psychologa by mala hladat hlavne ona sama a potom skusat manzelsku poradnu. Ak nema vysporiadane svoje vnutro, tazko zachranovat vas vztah. Momentalne zrejme hlada samu seba a mysli si, ze rozvod pre nu bude zmena.
Dolezitym negativnym faktorom su jej kamaratky. Ako pises, maju zle manzelske vztahy. To ju velmi mohlo ovplynit. Uplne inac sa sprava clovek, kt. zije v prostredi fungujucich vztahov - ma nutkanie to napodobnovat a naopak - ak vsetci v okoli nadavaju na chlapov, tak aj ona zacne hladat negativa na tom svojom.
Co sa tyka gynekologicky - myslim, ze normalny gynekolog ma byt aj trosku sexuolog- spytat sa, ci zena nema problemy v sexe a pod. U nas na Slovensku to zial asi este nefunguje. Ale malo by to byt tak. Predislo by sa mnohym zbytocnym problemom. Vedela by jej aj poradit.
A zvacsena maternica pokial viem je v tehotenstve...
Ano vsetko co si napisala je asi pravda, az na to tehotenstvo. Prosim porad co mam urobit ja aby som to nepokazil. Momentalne som odstahovany a dufam v zazrak ale neviem ci robim dobre ale doma to neviem vydrzat. Pozerat sa na nu a nemost sa jej dotknut,vyznat lasku toto nezvladam.... Porad...
igorjaki mas IP. Okrem komunikacie a neprestajnej zatial vela poradit neviem. Ale myslim, ze u vas rozvod absolutne nic nevyriesi. u vas musi zena samu seba poriesit, a potom by mohlo byt lepsie aj medzi vami. momentalne je pre nu zial priorita podnikanie. no podnikanie tu nebude celu vecnost a raz bude potrebovat aj ona vas.
emilyz,pekne si to napísala 🙂 😉
igorjaki,myslím,že to odlúčenie vám len pomôže-komunikuj s ňou,ale nevnucuj sa,ona musí ako píše emilyz najprv poriešiť seba,až potom vás dvoch
držím palce 😉
Ano presne toto mam v plane.
moj osobny nazor je, ze tvoja zena igor, ma milenca, resp. sa do niekoho zalubila.ja som tiez mavala bolesti pri sexe, ale tie sa daju vyriesit, ak to zena chce.tvojej to zrejme vyhovuje, lebo ma vyhovorku ako s tebou nespat. chodi vonku s kamoskami, ale ma aj potreby. nemyslim ze by to bolo hormonami, aj ked pripustam ze vsetko je mozne.ale po rozvode bude sama, a to maloktora chce, ked moze mat doma chlapa a hlavne tak tolerantneho ako si ty.
ak si teda date pauzu, a je to len nieco ine ako nevera, malo by sa to upravit. ak jej tvoje odlucenie nebude chybat, vidim v tom jednoznacne ineho chlapa...
mimochodom, ja som mala tiez bolesti pri sexe, ale neodisla som od chlapa kvoli tomu
Moj priatel bol s byvalou zenou ako ty - vsetko jej toleroval, vsetky jej vecerne akcie, kamosky, doprial jej vsetko co jej na ociach videl... Po cca 10-rocnom manzelstve vysvitlo, ze v pozadi jej vyletov su okrem ineho aj muzi (nie jeden, niekolko). Ako neochotu milovat sa s nim naucila syna spavat s nou v posteli...
A este k tym kamoskam - tiez sa pohybovala v spolocnosti, kde nevera, rozvody a pod. boli na dennom poriadku, cize casom jej to asi prislo normalne.
To je na margo uz spominanej mozno-nevery. Netvrdim, ze je to stopercentne tak, ale vela veci tomu nasvedcuje. Drzim palce!
Vcera sme boli v poradni... Celkom fajn , povedali sme si co nas trapi a ake mame ocakavania vo vztahu. Hoci viac som rozpraval ja. Manzelka sa casom tiez uvolnila a zaver je ten ze este so ziadostou pocka. V pondelok ideme znova. celkom uspech...
Igorjaki,
aj ja si myslim, ze ty si az prilis dobry a to niekedy zeny zneuzivaju.
najviac suhlasim s nazorom Vivien. to co ti radi ona, vam moze najviac pomoct.
asi uz lezies svojej zene na nervy, ma toho dost.
v poradni vam mozu pomoct. to je fakt vyborna sprava, ze tam isla a ze so ziadostou pocka. signalizuje to,
ze este to nie je stratene. ty vyzeras ako dobry chlap a myslim si, ze by prisla o vela!
takeho chlapa by tvoja manzelka nasla tazko.
este k tomu bolestivemu sexu. a ked ju drazdis inac, ma tiez bolesti? neviem ci ma chapes, pre zeny je casto omnoho viac vzrusujucejsie drazdenie klitorisu a casto jedine tak dosahuju orgazmus.
igor: tesim sa.
ano, su dve moznosti: prva je ta pretazenost a druha je ta skazenost.
Podla toho vysledku v poradni sa vsak stale drzim svojej teorie pretazenosti tvojej manzelky.
treba si sadnut a nieco z jej povedzme aj pracovnych aktivit surovo skrtnut. Musi mat viac casu na oddych. A oddychom podotykam nie su jej vecerne zabavy v bare. Mali by ste ist niekam na vzduch do prirody, alebo nech ide sama na prechadzku. Min. 1-2 hodiny pohybu na vzduchu denne bez kompromisu. A nezaujem o to, ze ma vela prace. Proste MUSI.
Toto sa lahko povie ale ako to urobit? Ja jej do rozkazu nie som ani som nebol takto sme to nikdy neriesili ale skusim ju prehovorit na prechazku aspon sem tam.
ved jasne, ju nemozes do nicoho nutit. zmenit mozes len seba a svoj postoj.
ako nakoniec kazdy clovek. musime zacat od seba. 😵
Viete baby ja uz sam prestavam verit ze to este ma zmysel. Ak by to aj bola pretazenost, pocit nesmiernej krivdy alebo hocico ine ja uz nevladzem. Trapim sa kazdy den a nevidim ziadnu zmenu. Kedze sa to vlecie uz pomaly rok odkedy sa zmenila, naozaj nevladzem. Ak sa dokaze takto zmenit a v podstate odsunut vztah na vedlajsiu kolaj kvoli nejakym kamaratkam co bude ak sa stane nieco vazne,bude mi oporou alebo mam cakat ze sa to bude opakovat? Ano boli sme v poradni a dokonca sme boli vcera na prechadzke ale ma to zmysel bojovat o niekoho kto vas uz nema rad? Toto je otazka na ktoru neviem odpoved. Ak sa aj dame znova dokopy bude tam este ta prava laska a vasen? Nieje niekde niekto iny kto ma bude milovat a urobi ma stastnym?
no to je otazka! veru Igor, mozno to za to trapenie ani nestoji. ty by si urcite nasiel zenu, ktora ta bude lubit.
ale, zacal si bojovat, tak to skus.
podla mna si daj nejaky cas. napriklad pol roka. ak sa do augusta nic nezmeni, kasli na to.
mas pravdu, naco nutit niekoho aby nas mal rad? a vlastne city sa ani vynutit nedaju.
Igor ale manzelstvo je o tom: v dobrom, aj v zlom! Samozrejme, ma to fungovat z oboch stran. Ale kazdy vztah preziva obcas krizu a momentalne je to ten vas. Priklanam sa k variante este dat tomu cas, pockat. Ty ako chlap by si mal buchnut po stole a tie jej vyjazdy s kamoskami jej zarazit.
Pol roka je dost dlho. Ak vezmes este ten polrok problemov tak v podstate rok.Neviem ci mam tolko sil...
ja som mala priatela, ktory bol podobny ako igor, nosil by mi aj modre zneba, aj vyfackat som ho mohla a furt na mna pozeral ja na svaty obrazok....zacalo mi to vadit a nemala som chut s nim byt....az raz prestal dobiedzat a prestal si ma vsimat a chodil furt niekam...prestal sa starat a ja som zrazu bola zvedava kam chodi a i nastvana preco ma uz nema rad 😝 no schiza, co vam poviem.
mozno zaberie ked sa prestanes furt pripominat, odmlcis sa alebo bude mat ona dojem ze si stastny lebo si si nasiel inu...
igor,ty sám musíš vedieť,či ti tvoja žena ešte stojí za to čakanie a trpezlivosť...chápem tvoje pocity,ale ak ju ešte ľúbiš,daj tomu čas,na rozchod a rozvod je vždy čas 😉 veľa záleží aj na tom,či ona dokáže zmeniť svoj štýl života a budete viac žiť spolu ako rodina,alebo dá prednosť "kamarátkam" 😒 😒
prajem ti,aby si urobil správne rozhodnutie,nie je ľahké odstrihnúť sa od človeka,s ktorým máš spoločnú minulosť a deti,ale niekedy niet inej možnosti... 😔 😔

Prave ze tou netolerantnostou to zacalo a zhorsovalo sa. Viete ja som nikdy nebol ani ziarlivy a ani som jej nic nezakazoval ale toto uz bolo privela a zacali hadky. Mozno beriem vela viny na seba a to je cela moja chyba...