icon

Ako prekonať traumu z detstva?

jdkjskj
28. máj 2025

Ahojte od detstva mám traumu, ktorá ma ovplyvňuje v celom živote od otca ktorý ma bil a ponižoval ma celý zivot aj mojich súrodencov. Ako sa mám cez toto preniesť?

Strana
z3
darius_a
31. máj 2025

Vysoko psychicky vyrovnaný jedinec nemá potrebu do nemoty omielat, že čo bolo to bolo a poďme ďalej, šak sme silný.
No kur*a nie, nie sme.
Teda aspoň ja nie som.
Hľadám pomoc pýtam pomoc lebo potrebujem pomoc.
Je rok 2025 hádam nemusíme vysvetľovať prínosy terapie.
Autorka smelo k odbornej pomoci

yosi
31. máj 2025
@bonboniera

@yosi no veď nikto netvrdí ze by sa hodila len tebe 🙂

@bonboniera Si pozri témy posledných diskusii...

- Som na nervy z toho, že mi svokrovci pokosili záhradu
- Som na nervy z toho, či som dala decku pekné meno
- Som na nervy lebo švagriná má výstredné šaty
- Som na nervy lebo moje dieťa bolo na verejnom WC

Tebe sa to zdá normálne, keď ja vraj nie som v poriadku? Podľa mňa ľudia riešia sprostosti a potom im z toho preskakuje. Z kdejakej debiliny sa zbytočne robia kauzy.

enmery
31. máj 2025
@yosi

Tebe sa to zdá normálne, keď ja vraj nie som v poriadku? Podľa mňa ľudia riešia sprostosti a potom im z toho preskakuje. Z kdejakej debiliny sa zbytočne robia kauzy.

@yosi Vieš o tom, že prispievaním dookola do tejto diskusie iba ukazuješ, že tiež sa na Tebe podpísalo niečo?Máš empatiu nula. Je to ok. Zažila som človeka s aspergerom, ktorý ani nevedel, čo to je, keď Ti chýba blízka osoba, výčitky svedomia atď. Ale ako som písala vyššie, choď povedať onkologickým pacientom, že je to ich zlyhanie, že keď Ti skolabuje srdce, oživujú ho elektrickými výbojmi-to je tiež podľa Tvojej logiky zlyhanie. Náš mozog funguje vďaka neuratransmiterom. Ak sú tie v riti, žiadna vôľa a pocit"zlyhania Ti nepomôže". Ale keďže máš neustálu potrebu to zľahčovať a ponižovať, sám nevieš urobiť čiaru. Ok, ona je chudera pre Teba. Musíš to dookola vypisovať a zľahcovať, aj keď inými slovami?
Riaď sa svojimi radami a nerýp sa v tom.

bonboniera
31. máj 2025
@yosi

@yosi a co to ma spoločne s touto témou? Keď nemám ako poradiť tak to nekomentujem, ty by si sa mohol inšpirovať tým istým. S tým ze sú to debilne témy súhlasím o to pokoj 😄 ale opakujem, nebudem tam písať človeku hlúposti. Tu mi nedalo nereagovať na nevhodne komentare, moja chyba veru …

Strana
z3