icon

Ako prekonať túžbu po dieťati?

lilynovak
17. mar 2016

Ahojte ... potrebujem radu ako prekonat tuzbu po dietati. Mam 28 a priatel po 30. Sme spolu uz 9 rokov 🙂, byvame spolu, obaja mame stabilnu pracu. Pred cca 2 rokmi sme si povedali ze v tomto obdobi si zalozime rodinku. 2 roky presli a ja som sa uplne nastavila ze ano je ten cas , ze som pripravena na 100%, ze aj ked babo necakam uz teraz ho lubim a velmi velmi po nom tuzim :( Zacala som tuto temu uz milion krat no on stale ze nie nie ... Ze neviee a ze nechce este ale ze raz urcite . Vzdy ked s tym zacnem nikam to nespeje a on to len posuva. Teraz mi zase povedal ze mozno o rok mozno o dva zacneme len o nom realne rozmyslat. Vtedy mi vyhrknu slzy do oci a zovrie mi srdce :( Vidi ze sa trapim no aj tak nic. Kamaratka caka babo. Ja viem ze nutenie nikam nespeje no ako to prekonat v sebe aby som s tym prestala tzv. ,, otravovat " a seba samu nicit . Neviiem potlacit myslienky. Niekedy si poviem ved som mlada ok mam cas. No vecer ked idem spat to pride raz ... ako si mozem hovorit ze som mlada ze mam cas ked citim ze ten cas je teraz :((((( Mam z toho depky .

alaguema
18. mar 2016

@charity no, presne. Dieťa až po svadbe, ktorú možno nikdy nemieni absolvovať.

alaguema
18. mar 2016

@lilynovak ešte na margo toho cestovania. Je to len výhovorka. Môj muž lieta pracovne po celom svete. Robí obvykle dve - tri cesty mesačne. Rovnako ako jeho kolegovia, všetci ženatí a otcovia detí. To nie je dôvod na nezaloženie rodiny.

kakatulik
18. mar 2016

Aj ja sa priklanam k tomu ultimatu.
Chyt iniciativu do svojich ruk co sa organizovania svadby tyka. Skus ako by naoko odlozit dieta a dat do popredia tu svadbu.Pozri si nejake lokality ktore sa ti pacia,zisti,ci maju volne terminy(aj ked september sa mi zda nerealny,lebo vtedy je najviac svadieb),Ked pride domov hod mu to pred lsicht povedz mu,ze sa s nim chces dohodnut na termine,aby ste mohli zacat vybavovat.Skus sa pri tom nerozplakat..Namiesto kociarov si pozeraj svadobne saty,hlavne ked sa bude pozerat....
.Ked sa zacne znova vykrucat daj mu ultimatum,ze ak sa do uciteho terminu nerozhodne,odchadzas,lebo nevidis spolocnu buducnost.Stan sa aj ty na chvilu pragmatickou ITckarkou ako on....ked by prisiel ten termin,spytala by som sa ako sa rozhodol,ak by sa znova vykrucal,zbalila by som si kufre a uz by ma nebolo.....uvidis ako rychlo sa veci pohnu. Bud jedny,alebo druhym smerom. Viem ze to nie je jendoduche,lebo aj ja som taky emocionalny typ a aj ked som nastvana,tak nechcem nikomu ublizit,ale....ty mas aj nejake zdravotne problemy,cize sa da pocitat s tym,ze to aj potrva kym sa zadar....aj to mu mozes takto predniest.
Takto je to pre neho fakt pohodlne,ako baby pisu.
A hlavne mu neukazuj ten chat pre pana krala....to chlapi neznasaju,ked si zeny riesia medzi sebou takto problemy 🙂
Neviem ci uzivas antiku,ale normalne by som ju vysadila a mu to oznamila,ze si chces precistit telo pokial sa on rozhodne.

bluka2
18. mar 2016

@horana Zas netreba to prehanat "Mas tesne pred 30tkou, potom uz sanca otehu pre zenu rapidne klesa." Po 30tke klesa sanca otehotniet ROVNAKYM TEMPOM ako po 25, ziadny prudky schodik tam vo veku 30 rokov nie je.
Tie Tvoje ostatne statistiky su tiez pofiderne "Zdravemu paru bez akychkolvek problemov to trva podla statistik priemerne rok." - to nemozes vobec povedat bez toho aby si v tej vete uviedla vek
To ze vam to trvalo xx rokov pre nu tiez nejaku vypovednu hodnotu nema...

bluka2
18. mar 2016

Ženy v krajinách Európskej únie porodia svoje prvé dieťa v priemere vo veku 29 rokov - tak ju nemusite velmi strasit, vlak jej este s vysokou pravdepodobnostou neusiel a ani par rokov po priemere neujde... na margo statistik

leangela
18. mar 2016

to su vsetko len dohady 🙂 osobne si myslim, ze ak bude mat zena dieta do nejakej 36 tak je to uplne v poriadnu.

mima4
18. mar 2016

@lilynovak
ste splu 9 rokov a ste stale priatelia?

načo toto cele?!!!

Prečo si ťa nevezme za ženu?
Prečo nechce spojiť svoj život s tvojim?
prečo odmieta aj deti?

.... má zmysel ďalej pokračovať v tomto vzťahu?

kakatulik
18. mar 2016

Jasne ze nie je neskoro a dokonca si myslim,ze ma este aj rezervu,ale ona tuzi po dietati a on nie.Cele zle.V idelnom partnerskom vztahu by tam malo byt rovnitko.

betka239
18. mar 2016
Používateľ betka239 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od betka239.

@mima4 Dobre otazky si polozila, neviem ci by som to chcela tak asi by som ho donutila aby si ma zobral, teda donutila nie ale porozpravala sa s nim ze ako a co dalej

horana
18. mar 2016

@bluka2 Ad graf: tie grafy su rozne, ked bude cas nalinkujem ti diametralne ine. Tie co mam ja je pokles rozhodne strmsi. Vrchol plodnosti je 24, do 30 je to este OK, potom strmsi pokles.
To ze dnes rodia po 30 tke bezne je aj medicinou, mnohym vsak treba dopomoct.
Okrem toho "tvoj" graf nezachytava riziko problemov pocas tehu, riziko zvysovania genetickych vad atd. ktore tiez hodne rastie vekom. Prirodu neogabeme. Dnes zeny cakaju a cakaju a potom stihnu nanajvys jedno dieta, aj na to treba mysliet, teraz bude vyhovovat panu mazelovi, potom kym sa rozhybu, uz napr. aj dieta 1. vyjst moze, surodenec uz vacsi problem atd. kolke sa aj tu na koniku trapia ze nemozu dopriat surodenca, ja viem, pri prvom na to nemyslia, to az potom...

Ad doba otehotnenia: ok, je nim myslena prave 30tka, resp. vek v ktorom som sa zacala snazit, v 29r., tiez ledva, moct sa rozhodnut este raz bolo by to rozhodne o par rokov skor, btw tiez som cakala na manzela kym dozreje, ale zo spatneho pohladu si myslim ze dozrel az prave tym dietatom. 😉
A udaje su od mojej gynekologicky, tykaju sa aktualne BA kraja. Ani ja som si pedtym nemyslela ze je to tak dlho, ale je.

mysicka36
18. mar 2016

@horana presne tak. Stačí sa pozrieť do témy asistovaná reprodukcia...

cecil36
18. mar 2016

Ja len taky detail, vek nie je az ta dolezity, poznam baby co otehi na prvy sup v 40-ke, donosili zdrave babo, ale... Dolezity je kvalitny vztah a spolocne hodnoty, spolocne ciele. lilynovak teraz si povies, ze pockas rok ako sa to vyvinie, kedze ho lubis v pohode sa to natiahne na dva roky. Potom jeden alebo druhy zistite, ze toto nie je to co chcete. Mas 30 r. BUdes hladat noveho partnera s ktorym si budes vediet predstavit spolocny zivot. To tiez nie je sibnutim carovneho prutika a pozes ho dladat roky, ale dajme tomu sa ti to podari do dvoch rokov, kym ho spoznas musis tomu dat aspon rok. Uz mas 33 r. Kym sa zadari tiez to moze trvat a takto ti utekaju roky. Takze za mna ujasit ano nie kedy a ak nic tak radsej teraz ako o par rokov, ked uz fakt moze byt problem ci uz najst vhodneho partnera alebo otehu.
@mima4 tentoraz s tebou uplne suhlasim v tomto vztahu nie je ziadny posun ani stahgnacia, ktora by obom vyhovovala (aj take su vztahy, ale musi to vyhovovat obom). Toto je po 9 rokoch velke nic. A to za nie som ziadny velky zastanca svadby, ved ma poznas 😀

cecil36
18. mar 2016

@horana otehotnenie je prudko indivindi zalezitost, grafy su cista statistika. Mam dokonca kamosku s jednym vajcnikom a gynekologickymi problemami a tretie dieta pocala na prvy sup ked sa rozhodli. A to mala 40 ked otehu. Naopak o par rokov neskor jej 25 rocna dcera bez akychkolvek zdravotnych problemov cakala na dieta tri roky.

j.a.n.e.7
18. mar 2016

A ešte ma napadla jedna poznámka, že dieťa zmení hlavne Tvoj život, lebo Ty sa budeš oňho starať, Ty prerušíš svoju pracovnú kariéru, on bude aj naďalej chodiť do práce. Je to iste veľká zmena pre oboch rodičov, ale pre ženu zvlášť, takže viac by som chápala, ak by sa dieťaťu bránila žena, ale muž na to nemá až taký vážny dôvod, veď ho ani nevynosí, ani neporodí, len radostne splodí 🙂) Pozri, riaď sa svojím rozumom a možno viac inštinktom, Ty ho poznáš, žiadna z nás nie...

bluka2
18. mar 2016

@mysicka36 Ale tie co nemaju problem, tu velakrat nevypisuju do tem o otehotneni

mysicka36
18. mar 2016

@bluka2 to ano, ja len že ten vyšší vek mamičiek je aj vďaka medicíne.

bluka2
18. mar 2016

@horana Moj gynekolog sa vyjadril, ze to zdravemu paru priemerne trva 6 mesiacov. 60km od BA, takze v tom rozdiel nebude. O strmsom poklese som pocula okolo 35ky, niekori spominaju 38. Ale kludne daj nejaky iny graf (verim, ze je ich kopec) - mna to bavi (neviem, ci aj autorku).
Nemozes tak zovseobecnovat, ja mam vo svojom okoli vela kamaratok, co mali prve dieta prirodzene v 39tich a niektore z nich su teraz 2. krat tehotne. Jedna z nich berie lieky na stitnu zlazu a otehotnela na 1. sup. Dalsia v tomto veku otehotnela pri kojeni. A vidim v akom veku su mamicky, ktore vodia deti do nasej skolky, vekovy priemer urcite po 35, skor su tam 40tnicky.

Ja len, ze s nozom na krku, teraz alebo to nikdy nestihnem, sa zle rozhoduje... Treba casovy faktor zohladnit, ale nikto nevie, ako sa bude prave jej darit. A nikto nevie, ako plodny je tento jej partner, alebo nejaky novy.

bluka2
18. mar 2016

@cecil36 Presne tak!!

maria117
18. mar 2016

@lilynovak nechce sa mi to citat cele, ale vyjadrenie mojho mm - chlapi urcuju terminy,ked chcunrozhodnutie odlozit... nie som zastancom rozchodov pri prvej nezhode, ale po 9r kedy ani nevie, ci si hodna stat sa jeho zenou a matkou jeho deti to uz je na vazne zamyslenie a povazenie... asi ste si uz na seba zvykli a vela veci vam vyhovuje, no stavi ti to takto? Je pravdou, ze on moze splodit dieta i v 50tke (i ked uz as nie s tebou ☹ ), ale to chce mat 70r na jeho maturite? Dieta treba i vychovat, pomoct postavit sa na vlastne a ak chces,aby malo i surodencov,... moj nazor, cakala si uz dost, najvyssi cas zacat vazne rozhovory na tuto temy

luciferkax
18. mar 2016

@lilynovak. k tvojmu vcerajsiemu príspevku, pre.mňa sú slová nič,to že niekoho milujem, môžem napísať za večer ajbdesiatim, dokázať však.iba jednému. ..nanič mi je od.chlapa počuť,že som ta práva,keď ma nepočúva, kašle na mna

shia
18. mar 2016

@bluka2 uff prve dieta v 39, to na dochodku este aby som mu sopel utierala 🙂 neviem, preco dnesne zeny to tak posuvaju, to asi naozaj si nechcu "na stare kolena" ani oddychnut... ja som z troch surodencov, mna mali nasi 24, co bolo idealne, vzdy sme si rozumeli, aj sestra (rok mladsia), teraz si krasne uzivaju moju dcerku ako vnucatko, ale maju aj svoj vlastny zivot, mojho brata mali 10 rokov po mne, cize v 35, a ten ma teraz 18, nasi 54, a oni mu sice stihaju, ale brat sa potom niekedy nevyhol poznamkam ako ci ide s dedkom (otec uz nema vlasy) atd...ocinov kamrat ma 54 a ma 1rocne dieta, a vidiet na nom, ze uz by chcel mat klud, a nie vylievat nocnik..treba si aj toto uvedomit, kde chceme byt v 50tke, ci s manzelom uzivat zivot (a s velkymi detmi prip vnucatami), alebo vstavat stokrat v noci a vymienat plienky, a potom nestihat vlastnym detom, lebo my budme mat sto rokov kedy oni budu v puberte a bude tam taky generacny rozdiel, ze sa nebudeme chapat ani jedna strana...my teraz nemame problem ucit dcerku lyzovat, nahant sa s nou a vsetko, ale keby to mali robit trebars jej druhi stari rodicia, ktorym sa uz moc toh nechce, neviem si to predstavit...treba mysleit aj na to. Do skolky chodia pre deticky naozaj mamicky co pomaly tahaju na 40, a ja si len pomyslim "nezavidim ja uz vtedy budem mat nohy vylozene na teraske a rozrpavat sa s mojimi uz velkymi a rozumnymi detmi

luciferkax
18. mar 2016

@shia presne môj názor, áno otehotnieť sa dá.aj v 40ke...ale.ísť v dochodkovom veku deťom na stuzkovu??? A svadby či vnúčat sa pomaly nedozit??
Keď budem mať ja 40,odtrpim si pubertiakov a potom príde kľud,nechcela by som v takom veku nosiť deti do jasli

vejula
18. mar 2016

@lilynovak nabuduce, ked bude chcieť sex, tak mu daj pusu na čelo, pohladkaj ho,sprav mu čaj.... O par dni, ked bude znova chcieť, sprav to isté a tvar sa, že je predsa všetko v poriadku... Možno potom pochopí, aké to je, ked človek nemá naplnené zakladné pudy a dokaže sa lepšie vcítiť do tvojej kože.

kakatulik
18. mar 2016

@vejula ...a este nech sa na neho smutne pozera,ze ona to vsetko chape,ale nemoze si pomoct,lebo ma prave plodne dni a co keby naaahdou.... 😉

sardinka335
18. mar 2016

@mima4 a načo by to robil? Nechce sa mu, je lenivy a pohodlny...ved uz ma doma full servis all inclusive ultra...tak čo...ostatne je formalita do ktorej uz nie je dovod sa hrnut. A tie trapne vyhovorky ludi celkovo prečo si nezakladat rodiny....vo vysledku su takmer všetky priestrelné.

bluka2
18. mar 2016

@shia Na Slovensku sa da uz tak skoro ist do dochodku? Ja ze to stale oddaluju 😀

O tom ci budes moct ucit lyzovat alebo nie, vek vela nevypoveda, skor ako kto dba na svoj zdravotny stav a kondicku - moj byvaly sef ma 67, ak nie medzicasom viac, a robi free skiing (neupravene zjazdovky), mal deti v 40tke a este by aj vnukov mohol ucit!

Nahodou ja tie co rodili vo vyssom veku chapem a hlavne vela sa od nich ucim. Uz si v zivote nieco preskakali a posobia na mna ako velmi harmonicke rodiny, ktore teraz maju cas si ich deti uzivat (nenahanaju sa za peniazmi).
Ja som rodila v priemernom veku, tiez som presne vtedy ako autorka pocitovala velku tuzbu...Som rada, ze nie skor, lebo mam pocit, ze teraz viem JA byt lepsia mama ako predtym, zlepsila sa mi trpezlivost a vela som sa v poslednych rokoch naucila...
Ale kaslime na tuto diskusiu, kazdy vek ma svoje pre a proti a kazdy ma nejake svoje osobne preferencie, ze co je dolezitejsie.

charity
18. mar 2016

@vejula Tak ako si to popisala Ty, ked si vymenila role, to znie az obludne ako s nou jedna...

shia
18. mar 2016

@bluka2 beriem tie argumenty, je pravda asi na kazdej strane, a je to naozaj len na zene, ako to pocituje a co chce a kde sa vidi, ake ma priority...nedaju sa niecie priority niekomu nanutit, to je jasne, ale autorke otazky sa aspon spravi lepsie prehlad zo skusenosti inych, o to islo...ja osobne som zo zdravot. dovodov musela (a aj strasne chcela) mat dieta cim skor, lebo mi dr povedali, ze neskor by to uz mozno vobec nebolo mozne, tak som checla upozornit aj na tento fakt, aby odkladanim sa to mohlo vobec niekedy uskutocnit, ale zase som aj proti napadom mat dieta v 17 tich, kedy zena na to nie je po ziadnej stranke pripravena...ja som mala v 25, mozno keby ma nesuril zdrav. stav by som povedala, ze este nejake dva roky neskor by to bolo lepsie z hladiska toho, ze by som stihla viac v praci sa realizovat a vsetko, ale vsetko je tak individualne, ze tazko radit na 100% 🙂

sardinka335
18. mar 2016

@charity čo ja viem...ved je to citove vydieranie...a on nie je nejako emocionalne zalozeny, tak je aj mozne ze mu to ani nedocvakne. A mat dieťa s niekým kto nechce? Tlačiť na neho? A načo? Aby som bola v horšom pripade slobodna matka? No kašlala by som to....tužna je jedna vec a premyšlať dopredu na nasledky a buducnost je druha vec. Len to mnohým zenám chyba - troška predvidať, predpokladat....potom sa hrnu do vztahov kde jasne vidia ze to nefunguje a predsa si s takymi chlapmi zakladaju rodiny a potom sa čuduju ze to neklape.

vejula
18. mar 2016

@charity no ono to aj obludné je. JA by som bola zvedavá, keby si takto vymenili role, kolko by vydržal čakať na to, kým sa ona rozhodne, že nastal ten správny čas na sex. Aká obrovská ta jeho láska je.... alebo len vtedy, kedy on určuje taktovku 🙂