Ako prestať s neustálymi sťažnosťami po zdravotných problémoch?
Ako s tym prestat? Bola som vesela kopka kym neslo moje zdravie do haja. Odpalila sa mi chbrtica, travenie a zo mna sa stala chodiaca ufrflana, v kuse sa stazujuca kopka nestastia. Ked si volam s kamoskam, len sa stazujem, ked im napisem, sa len stazujem alebo napisem s dalsim zdrvavotnym problemom, ci uz realnym alebo v mojej hlave vygenerovanym (priklad, pichne ma v bruchu a uz za tym vidim akutnu brusnu prih9odu). Minule mi kamoska povedala ze z nej vysavam energiu, vlastne az vtedy mi to doslo. Som sa vtedy nad tym tak realne zamyslela a uvedomila sa ze co posledne roky robim. Ako s tym prestat? Snazim sa odvtedy ked ma premkne pocit ze potrebujem zase napisat nieco negativne alebo sa stazovat, ze mobil odlozim a len sa premaham aby som nenapisala. Leziem sama sebe uz nervy lebo nic ine nemam v hlave len totie negativne veci. A to akoze sa nenudim cele dni, normalne chodim do roboty, staram sa o domacnost a syna. Ako z toho sama von? Dakujem
zacni sa bavit s ludmi o knihach, filmoch, hudbe, vareni, peceni, sadeni, pestovani, sporte, miestach ktore by si chcela vidiet o veciach co ich potesili hladaj inspiracie na vylety pytaj sa na ich prijemne chvilky, mile a zabavne historky. ak vies v com je kamoska dobra nechaj ju nech ta to nauci tiez.
je taka vec ze kazdy den napises na papier tri prijemne alebo pozitivne alebo pekne veci co ta v ten den stretli. hodis do pohara.
ono kazdy mame nieco. ale ide aj o to na co upriamujes svoju pozornost. mozes ju darovat tym negativnym veciam ale tie pozitivne nechavas plavat. vies tie chvile su take "pomýjivé" ale je tu milion drobnych uzasnych detailov. ked chces napisat alebo zavolat kamoske urob to ale vyber inu temu. napis ze dnesna cesta do prace bola super lebo svietilo slnko a videla si to a to.
napis jej ze tam a tam robia dobry drink ci neskocite a pytaj sa jej ked zatial nie si schopna bavit sa o inych veciach ako chorobach. pocuvaj teraz ty ju. nechaj rozpravat inych a nadviaz na ich temy. takto prides o ludi okolo seba a bude to pre teba este tazsie v zivote.
a zacni naplnat svoj zivot niecim pozitivnym. pozeraj filmy co ta bavia, citaj knihy ktore sa ti pacia, pocuvaj hudbu po ceste k lekarovi alebo do prace, nauc sa nieco co si nikdy predtym nerobila. prihlas sa na nejaky kurz trebars aj tanca, varenia, boxu .... niecoho co je uplne mimo teba. je sranda sa ucit nieco nove. zmes trapneho otravneho a pritom nakoniec brutal zabavneho, spoznas novych ludi, dostanes obdiv od kamosky ze si sa dala na nieco nove a mozes o tom hovorit. stiahnut aj ju.
zi svoj zivot. aj ked mas zdravotne problemy (ano verim ze je to s nimi omnoho tazsie a nie je klise to ze zdravie je najdolezitejsie pretoze bez neho je vsetko omnoho horsie) ale stale mozes zit a uzit si ten zivot v ramci moznosti. vzdy sa najde sposob.
Hlavne sa daj zdravotne do poriadku, upraví sa ti psychika.
Mám takého kamaráta a normálne som ho poslala za psychológom...veď zo mňa vysával denno denne energiu vypisovaním, frflaním, sťažovaním sa...je to nenormálne ako to dokáže toho človeka, ktorý to počúva a číta unaviť...ja som onko paciet a nikto, okrem mojej mamy a najbližších (súrodenci) o tom nevie a ani sa o tom nikdy nebavíme...proste sa o tom baviť nebudem...informáciu majú a tým to končí...a čo sa má stať sa stane...
Ak už si sa vedome pokúšala to zmeniť a nešlo ti to, možno ti chýba nejaká látka v mozgu/nervovej sústave a na to su dnes tabletky. Pozorujem ich fantastický účinok na mojej svokre 👍 Vôbec som netušila, že tabletkami sa dá vytvoriť milý človek 👀
Ja keď raz budem hnusná striga, idem hneď a zaraz psychiatrovi. Len ako to spoznám, že už som?🤔
Začni robiť pozitívne veci, budeš mať o čom pozitívnom rozprávať 🤷🏼♀️. Vezmi syna a choďte venčiť psa do útulku alebo pomôž starej susedke s nákupom. Čokoľvek pozitívne urobíš zmení tvoje nastavenie v hlave ale postupne, lebo ak roky len frfleš a sťažuješ sa, tak máš tendenciu to robiť stále. A každý deň si povedz čo pozitívne sa ti udialo v živote. Stačí maličkosť 😊
Hlavne sa daj zdravotne do poriadku, upraví sa ti psychika.
@gribka1 to by som velmi rada, ale nejde to. Cvicim na chrbticu, snazim sa vyhybat potravinam a jedlam o ktorych viem ze mi robia zle. A aj tak mi nie je dobre 😞
@gribka1 to by som velmi rada, ale nejde to. Cvicim na chrbticu, snazim sa vyhybat potravinam a jedlam o ktorych viem ze mi robia zle. A aj tak mi nie je dobre 😞
@anonym_autor Veď toto, celú pozornosť venuj svojmu vyliečeniu, cvičiš sama, či s niekým, máš všetky vyšetrenia? Lebo dovtedy sa ťažko budeš baviť o príjemných a bežných veciach. Jedine, že by to sťažovanie sa nebolo len na tému zdravia.
@anonym_autor skús počúvať ostatných. Normálne sa opýtať, že ako sa máš? A počúvať odpoveď. A potom ďalšia otázka, napr. - a na dovolenku sa niekam nechystáte? A tak. A úprimne sa zaujímať o ich život, ale aj vnútorne. Chce to trochu sebazaprenia, ale skús vnímanie otočiť od seba na vonkajší svet. Dá sa to, bola som rovnaká. Večný sťažovateľ. Začala som to aplikovať, niekedy sa zabudnem, ale snažím sa. A paradoxne to funguje aj na moju psychiku, zapojím sa potom aj ja pozitívne do rozhovoru, napr. jeeej na Maltu idete? Tam by som chcela niekedy ísť, pošli mi fotky potom, som strašne zvedavá ako sa vám bude páčiť, potom mi porozprávaš. Stále dávať pozor, aby sa rozhovor uberal pozitívnym tempom. Na začiatku je to ťažké, ale je to všetko sila zvyku, ver mi. A - paradoxne - aj tebe to zlepší náladu časom, napriek zdravotným problémom ostaneš byť tak negatívne nastavená. Do hlavy sa ti dostane Malta, fotky z dovoleniek, rozmýšľanie o tom, že by si možno mohla ísť aspoň na víkend do kúpeľov, keď už nie na Maltu, atď. Sa ťa opýtajú na chrbát, tak povieš, ááále bolí stále rovnako, už to radšej nekomentujem. No a po druhé, samozrejme rieš aj ďalej s doktormi (predpokladám, že to robíš teda...). Sťažovanie si nechaj určite pre doktorov, tam je to adekvátne, tým treba povedať všetko a pravdivo, aby ti pomohli od trápenia.
Uvedom si,že kým budeš takáto negatívna,tak ani nevyzdravies.To ide ruka v ruke.
@anonym_autor Veď toto, celú pozornosť venuj svojmu vyliečeniu, cvičiš sama, či s niekým, máš všetky vyšetrenia? Lebo dovtedy sa ťažko budeš baviť o príjemných a bežných veciach. Jedine, že by to sťažovanie sa nebolo len na tému zdravia.
@gribka1 cvicim pod dohladom sukromnejo fyzio
Zanedbaný sex
@anonym_autor kým neprijmes to že život a zdravie je krehke a je to normálne budeš stresovat. Ja som mala také stavy po porode. Normálně som si za vsetkym našla rakovinu, zápaly pluc, slepák ..... Dostávala som sa do stresu imunita šla do haja, psychika tiez. Teraz má to tiez niekedy este prepadne ale snažím sa byt racionálna. Stresom a strachom nevyriesis nic. Ak ta má nieco chytit chytí ta to bez ohladu na to či to budeš riesit alebo nie. Nejako to moja psychika prijala a ak dále myslienky na pridu snažím sa to potlačit.
@anonym_autor psychoterapia
@anonym_autor ak ta toto chytí chod zakaždým na prechádzku ,rýchla chôdza pár hodín
@anonym_autor asi by to chcelo psychologa. Upravi sa Ti potom aj zdravie. Ja tiez nemam rada takych toxickych ludi, co sa stale stazuju. Mam takeho kolegu. Boze, uz ked ho rano vidim z okna, ze ide za nami do kanclu, tak viem, ze zas bude len frflat na nieco, niekoho. Vecne nespokojny. Najdi si veci ktore Ta tesia.

Najist koníček alebo pár stretnuti so psychologom.