Ako presvedčiť brata, aby súhlasil s pobytom v ich dome?
Ahojte, pridávam to anonymne lebo máme tu známe. Môj brat a jeho žena idú na 3 týždne na dovolenku. Naša mama im navrhla, že by sme ja s mužom a našimi 2 dcérami im to mohli na tie 3 týždne postrážiť 🙂. Školu aj prácu by sme mali cca rovnako ďaleko takže to je jedno,ale oni to odmietli, že nie.... Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac ale zase nie je medzi nami ani nevraživosť. Poliali by sme im kvety napríklad,povysaváli a užili si aj dom.... majú novostavbu a my sme to tam ešte ani poriadne nevideli, majú to tam podľa mamy super,tak baby by mali radosť...🙂 My máme 2 izbak a myslím že by im to nijako neublížilo. Chcela by som sa opýtať na váš názor, čo si o tom myslíte? Ako by som ich presvedčila aby si to rozmysleli? Naša mama nám predsa stále hovorí a tak nás aj vychovala že rodina si má pomáhať
@anonym_autor tak chces vediet co si o tom myslime. Vsetci si myslime, ze si divna ty aj vasa mama a to co riesis je uplne mimo. Ani ja by som do svojho domu takto nikoho na 3 tyzdne nepustila, este aj s detmi. Nie, nie, max poliat raz-dva krat do tyzdna kvety.
@anonym_autor mna fakt zaujima, ci si konecne pochopila, ze problem je v tvojej hlave a uz nikdy sa nebudes sackovat do bratovho domu. Prosim, velmi prosim, vsak to uz teraz vidis ako 99,9% ucastnikov diskusie?
@anonym_autor mna fakt zaujima, ci si konecne pochopila, ze problem je v tvojej hlave a uz nikdy sa nebudes sackovat do bratovho domu. Prosim, velmi prosim, vsak to uz teraz vidis ako 99,9% ucastnikov diskusie?
@anonym_902c83 pochybujem...
@anonym_902c83 pochybujem...
@veve229 vsetci sme blazni, len autorka je lietadielko?
@biba_18 tak 3 týždne bude úplne prázdny dom,aj záhrada...a na kontrolu budú chodiť radšej ich kamaráti ako rodina....a nikto tam nebude,aj by sme sa im starali o to a aj by sme mali na chvíľu viac priestoru a neboli by sme ako sardinky..
@anonym_autor MY by sme sa starali, MY by sme sa vybehali v záhrade, MY by sme sa potesili. JA a JA a JA. Chapes a vidíš co pises? Je to ICH dom, ICH rozhodnutie a IM to zjavne vadi. Pride mi divne ich vôbec presviedčať, jeden navrh ok, ak nie - respektujem. Ja osobne by som tiež to nedovolila, vadilo by mi, ze niekto zije v mojom dome a ma prístup vsade do skrin a všimne si kazdu smietku.My ked ideme co i len na víkend prec s detmi a balíme - dom je ako po výbuchu, lebo deti sa hraju = hracky vsade, oblecenie na kope vyprate a preberam co mi z toho treba. Do toho to ročná pobere niekde a atd = nie neupratovala by som v baliacom zmatku, ked musim odísť presne o 10tej ráno napr. Kebyze pride ku mne rodina prespat na pardni, ze som doma - tak mi to nevadi samozrejme. Ale ze nie som doma a tam niekto žije a využíva to 3 tyzdne ako on chce? Ano vadilo. Kamarat pride poliat kvety max ale nebude si tam varit, prat, sprchovat....
davno som tu nebola a aha, aka tema. autorka, to nemyslis vazne :D je ine skontrolovat a ine tam tri tyzdne byvat. ja tiez nie som zatazena na veci, ale moj byt/dom je moj intimny priestor, bolo by mi neprijemne, ze tam niekto je bezo mna. vobec nejde o ten dom a veci v nom, ale o pocit.
ty si tak mimo, že normalne uvazujem ci nie si mojho manzela rodina 😀 len na dovysvetlenie on je cierna ovca rodiny preto ho milujem
mňa na tom najviac zarazilo,že MAMA to navrhla a MAMA rozhodla,že autorka bratovi nebude za ten 3týždňový pobyt nič platiť.....akože haló....MAMA rozhoduje o CUDZEJ nehnuteľnosti.POMOC!!!
Nevesta asi vie,prečo to nechce dovoliť...možno tam nebude problém ani tak so sestrou/švagrinou,ale so SVOKROU/MATKOU,ktorá takto naočkovala autorku.
je uplne jedno, kto je proti. akceptuj to. qje to ich dom. nie tvoj. ked chces byvat v dome, postavte zi tiez.
je uplne jedno, kto je ako vychovany, mama nech sa do toho nestara. je to dom tvojho brata a jeho rodiny. nie tvoj a ani tvojej mamy....
velke nie
@anonym_autor podla mna predajte 2 byty v bytovke , kupte nieco vacsie aj s mamou , ked tak das na jej nazory alebo brat ako vasa krv s velkym domom , by vas mal vsetkych nastahovat k sebe a budete zit ako jedna velka spoko rodina co? Naco len na 3 tt, uz ked tlacis na pilu tak poriadne sa do toho obuj😉
@anonym_autor podla mna predajte 2 byty v bytovke , kupte nieco vacsie aj s mamou , ked tak das na jej nazory alebo brat ako vasa krv s velkym domom , by vas mal vsetkych nastahovat k sebe a budete zit ako jedna velka spoko rodina co? Naco len na 3 tt, uz ked tlacis na pilu tak poriadne sa do toho obuj😉
@anonym_2343df 😂
@anonym_4adeed 10 a 11,no postarali by sme sa im o domácnosť aj o záhradu a prišli by na hotové
@anonym_autor na ake hotove,su 2ja ako si to tam nechaju tak si to tam najdu,ake na hotove.Tak im dones obed ked po 3tyzdnoch pridu.
@anonym_autor tak takýto blbý nápad som už dávno neregistrovala... Ste sa zbláznili?? Oni vás snáď požiadali o pomoc??? Sa spamätajte aj mužom🙄 Ak chcete deťom urobiť radosť, vezmite ich na dovolenku.
@anonym_2343df ale za predane,sup hned postavit dom hned vedla nich,a podla nich identicke domy.Svagrina by ho isto hned predala aj s bratom.
@anonym_autor presvedcit? Nuž nijako. Jediné, čo môžeš urobiť, je rešpektovať ich rozhodnutie.
Na tvojom mieste to nerozmazavam, sklamanie zatlacim do kútika duše, bratovi nič nevyčítam, nespomínam viac..
Ja osobne by som s týmto problém nemala, v mojom dome tak súrodenci dokonca aj boli - kratšie, ale boli. Vlastne raz aj kamaráti na víkend, keď sme my doma neboli.
Na druhej strane strašne veľa ľudí to berie omnoho citlivejšie ako ja a oni by toto nezniesli.
Osobne si myslím, že je to v poriadku, jedno aj druhé...
ty si tak mimo, že normalne uvazujem ci nie si mojho manzela rodina 😀 len na dovysvetlenie on je cierna ovca rodiny preto ho milujem
@anonym_ff94b0 presne,lebo sa dokaze mamicke postavit a povedat a nebat povedat svoj nazor a trvat na nom a stat vzdy a za kazdych okolnosti pri svojej manzelke.
"myslím si že vlastná krv je vlastná krv, manžela mám rada, deti ľúbim ale rodina je predsa rodina 🙂"
teď už jsem viděla všechno. nápad s nastěhováním se bratrovi do domu otřesný. ale napsat, že děti jsou pro mě míň než původní rodina, to už je moc...
jestli je tohle jen téma na rozdmýchání emocí, tak už to zašlo příliš daleko.
a pokud je to reálná osoba, tak vážně nemám slov.
@lucimichi áno? mama nas vychovala úplne sama,je to pre mňa hrdinka,a moj starší brat bude navždy môj starší brat...
@anonym_autor takze ako to teda je? Brat je pre teba viac ako tvoj muz? Lebo krv? A to ti nevadi, ze tvoje deti maju z polovice cudziu krv, lebo tvoj muz je tiez cudzi, nie?
@anonym_4adeed aj oni poznajú moje deti,a vedia že by nič nerozbili, nezobrali ani nezničili
@anonym_autor nase maju 12 a 10 rokov a minule dcera rozbila omylom podsalku. Za 3 tyzdne sa moze stat vselico, netvrd, ze nie.
Ludia, toto je konkurencna tema k tej o tom uchylovi, som zvedava, ci ju poctom stran prekona 😅
Ty musíš byť troll a pekne sa zabávaš, lebo takéto zmýšľanie nemôže mať normálna žena a matka detí.
Ešte by ťa ospravedlnilo že si z osady, tam to funguje že všetko v rodine je spoločné.
@anonym_7c8cc5 uplne súhlasim. Táto téma je bud vymyslená, alebo autorka nemá v hlave nieco v poriadku ! Sú len tie 2 moznosti .. nech sa urazi, ako chce, je to taj !
@nekonecna_katastrofa mame známych u ktorých je to úplne ok, nevidím na tom vôbec nič zlé, veď tam nikto nebude a sme dospelí je mi jedno čo tam majú
@anonym_autor ale on tvoju pomoc nepotrebuje, ci mame to brat ze on vlastne ma pomoct tebe?
ja nemam problem pozicat dom kamaratom ked som mimo a oni POTREBUJU prenocovat. A mam dost luxusny dom.
ale tvoj pripad a dovod je uplne scestny, chces si uzit luxus domu lebo ty ho nemas, pritom mas moznost ist iba poliat kvety a dat zverom jest vodu. nepotrebujes tam byvat.
@anonym_autor Ach, modrý koník nikdy neprestane prekvapovať... 👏 Si robíš prdel?
@anonym_autor autorka... to ze ty by si to dovolila je jedna vec ... druha co chcu oni. Ani mne by sa nepáčilo, keby mi býva niekto v mojom ...lebo je rozdiel prísť poliať kvety pripadne nachovat zver ,pokukať ci nerupla voda, skontrolovat pre bezpečnosť okna, a druha bývať u niekoho a je jedno o koho ide. Ked si chcete užívať dom a záhradu predsa sa dá prenajať chalupa ,mnohokrát s detským ihriskom... a užiť si to tam. Ale nasilu sa trepať niekde je blbosť. Nemyslíš to zle ale chápem aj tu druhu stranu ... mne by to bolo vrcholne proti srsti... kazdy mame svoju domácnosť a tam nech si bačujeme a keď sa mi ma niekto o nieco starať a pride a zamkne odide ochotne sa odmením... ale určite nie bývať u mna led tam niesom
@anonym_ff94b0 presne,lebo sa dokaze mamicke postavit a povedat a nebat povedat svoj nazor a trvat na nom a stat vzdy a za kazdych okolnosti pri svojej manzelke.
@anonym_cdcad5 presne a povie svoj nazor a slusne, zastane si ma keby nieco. uvidime ako toto dopadne lebo uz len popcorn chyba 😀
Vyzývam každého kto túto tému číta aby sa opýtal kamarátov a známych či niekto z nich nejde na tri týždne na dovolenku. Brat tejto divnej existencie si zaslúži vedieť ako o ňom zmýšľa rodina. Aj keď to zrejme vie.
Ja neviem ci je toto vymyslena tema alebo naozaj pravda. Ak pravda, to co je preboha za zmyslanie? Ist strazit cela rodina ich novy dom aby ste si uzili, lebo vy ste v byte jak sardinky... My byvame kusok od mojho brata, ktory pracuje v zahranici. Rodinu nema. Tiez mu ja a rodicia "strazime" dom, ale iba stylom ze pridem, odomknem, skontrolujem ci je vsetko ok a idem. Nehnevaj sa, ale to, co ty pokladas za normalne, by aspon 90% pricetnych ludi ani len nenapadlo.
Vyzývam každého kto túto tému číta aby sa opýtal kamarátov a známych či niekto z nich nejde na tri týždne na dovolenku. Brat tejto divnej existencie si zaslúži vedieť ako o ňom zmýšľa rodina. Aj keď to zrejme vie.
@januska12323 😂😂😂
To čo máte za choré nápady ???!!!! Samozrejme, že nie....ako Vás niečo také mohlo vôbec napadnúť 🤦

@anonym_autor ani som to celé nečítala, keď si chceš užívať väčší priestor a nechceš byť ako sardinka natlačena tak nech sa páči,šup do väčšieho bytu alebo postaviť dom......bývam v novostavbe a ak by mi sestra prišla s takým nápadom strašne by som ju vysmiala , mne nepríde normálne ani to že ta to vôbec napadlo a nie že ešte ich chceš nejak presviedcat...šialené