Ako presvedčiť brata, aby súhlasil s pobytom v ich dome?
Ahojte, pridávam to anonymne lebo máme tu známe. Môj brat a jeho žena idú na 3 týždne na dovolenku. Naša mama im navrhla, že by sme ja s mužom a našimi 2 dcérami im to mohli na tie 3 týždne postrážiť 🙂. Školu aj prácu by sme mali cca rovnako ďaleko takže to je jedno,ale oni to odmietli, že nie.... Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac ale zase nie je medzi nami ani nevraživosť. Poliali by sme im kvety napríklad,povysaváli a užili si aj dom.... majú novostavbu a my sme to tam ešte ani poriadne nevideli, majú to tam podľa mamy super,tak baby by mali radosť...🙂 My máme 2 izbak a myslím že by im to nijako neublížilo. Chcela by som sa opýtať na váš názor, čo si o tom myslíte? Ako by som ich presvedčila aby si to rozmysleli? Naša mama nám predsa stále hovorí a tak nás aj vychovala že rodina si má pomáhať
@anonym_autor ale toto nie je o vychove, toto je o osobnych hraniciach a integrite. Ked ti povedali nie, tak nie. Castokrat dufam, ze tieto podivuhodne temy na MK su vymyslene na vyplnenie casu....
Ty musíš byť troll a pekne sa zabávaš, lebo takéto zmýšľanie nemôže mať normálna žena a matka detí.
Ešte by ťa ospravedlnilo že si z osady, tam to funguje že všetko v rodine je spoločné.
@anonym_7c8cc5 vy nie ste normálna
@anonym_autor Mne sa osobne táto predstava vôbec nepáči. Ak by chceli takú "pomoc", isto by to sami navrhli. Pozor na to, aby vás také nátlakové "pomáhanie" nestálo ako-také dobré vzťahy. Švagriná nie je brat a sú už dvaja. A ak to jasne pomenovali, že nie, tak je to potrebné rešpektovať. Kvety viete poliať aj cestou, ako píšete, nemáte to ďaleko. Ak chcete, aby si vaše dievčatá užili, choďte na dovolenku al. do domu rodičov - to je iné. Osobne si myslím, že ten nápad je scestný - alebo zámerný, aby vytočila nevestu.
@martinmmartin my im tam nechceme sliediť...ja by som im to dovolila keby to bolo opačne..
@anonym_autor čo si ty máš čo užívať cudzí nový dom...no odpadla som normálne
Nie je nie. Ty máš dvojizbových byt preto chceš ísť na ich dom? A čo tak si poriešiť svoje nové byvanie keď sa tlačíte ako sardinky? Kto ti kázal žiť na byte? Je to och osobný priestor a oni si povedia koho tam chcú. A ty sa im tam ideš pchať? Sa ani nečudujem že máte vzťahy ale máte.
😂😂😂😂😂😂
Čistá psychiatria.
@anonym_autor Nečítala som celú diskusiu, vyjadrím sa len k hlavnej téme. Z môjho pohľadu chápem tvojho brata. Nejde o to, že by vám nechcel dopriať, ale o to, že sa boji o dom. My mame tiež náš dom, ale 30 rokov ho ešte musíme splácať. Vždy, keď niekam odchádzame všetko povypiname, ak by u nás niekto bol mala by som strach, či vypol elektroniku, či ju vie správne používať a pod. Plus každá rodina má svoje špecifiká fungovania, ktoré im vy môžete svojim pobytom nabúrať. Či už tým, ze prechádžete príbory, presuniete nejakú vec a pod. Pre mňa je to tiež citlivá záležitosť. Nemám problém, keď u nás niekto prespí, keď sme doma. Ale asi by som tiež nenechala dom na dva týždne inej rodine.
Myslím, že to berieš veľmi osobné v zmysle, že brat ti nechce dopriať. Ale to nie je preto, on si len chráni svoje súkromie a má strach, že niečo by ste mohli poškodiť. Je to normálne. A mala by si to rešpektovať.
Autoria ty mas strasny problem s neprijatim a s tym, ze ti niekto, nech to je ktokolvek, povie NIE. Ty chces ist cez mrtvoly. Ked sa raz rozhodol brat tak, ze mu ma prist dom niekto skontrolovat , prist nakrmit zvierata a prist poliat kvety, je potrevne to respektovat a nie si na to narokovat, ze vy by ste tam byvali za cas ich dovolenky.
Niekde si sa tu zmienila, ze ten dom nie je cudzi. Pokial nefigurujes na liste vlastnictva tak ano, je to cudzi majetok a nie tvoj a ty nemas pravo si tam narokovat byvanie, ak by si si ho aj zaplatila, v case bratovej dovolenky.
To, ze ty by si svoj byt nechala na byvanie hocikomu je tvoje rozhodnutie a tvoj brat ma ine rozhodnutie ohlsdom svojej nehnutelnosti a ty mas vazny problem s respektovanim cudzieho nazoru.
Mama by nemala mat rozhodovacie pravomoci vo veci vasich nehnutelnosti ani zivotv, napriek tomu, ze si to dovolila a rovnako ako ty, prekracuje hranice niekoho ineho.
Ste dospeli a mali by ste sa rozhodovat o vasich veciach sami.
Podla vsetkeho ma tvoj brat s manzelkou dovod na to, preco vam taketo nieco neponukli. Pisala si, ze nemaju deti. Ja dieta mam a uplne by som chapala, preco nechcu vo svojom dome na 3 tyzdne deti, ani ked su to deti jeho sestry a to je moje dieta velmi dobre a maloco znici. Lenze ty razus filozofiu “veci maju sluzit” a tvoj brat si mozno vazi svoje tazko zarobene peniaze a nechce aby mu jeho majteok znicil ktokolvek. Kde ma zaruku, ze mu zaplatis uzivanie domu a cokolvek co by ste znicili?
Bez ohladu na toto, kazdy mate ine navyky, preco by ta mal pustit s detmi do jeho intimneho priestoru? Nevidim dovod.
Ty len proste prijmu fakt, ze ti to neponukol a tvoja mama si zacala cosi vynucovat a ty to robis tiez. Nie je to vhodne a tam diskusia konci. Tvoj brst by sa mohol citil byt pod dost velkym tlakom z vasho spravania a vase vztahy, ktore asi nie su ok, to este viac skomplikuje.
Je to ich súkromie,bol návrh,odmietli,tak prečo ich nerešpektujes?neviedli vás rešpektovať sa navzajom?lebo to tiež je dosť dôležitá súčasť medziľudských vzťahov
no ale ste mi tu riadne väčšina naložili...
aj keby som mala väčší dom ako majú oni,ja ich tam pustím kedykoľvek....keby som mohla ísť na maldivy, netrápilo by ma že mi niekto niečo doma rozbije,veci sú pre mňa určené na používanie,nie na pozeranie
ja nie som cudzí človek a ani moja rodina,sme predsa rovnaká krv
uvedomujem si, že mama s tým prišla ako prvá a je pravda že teraz sa tej myšlienky nechceme pustiť, ale príde nam to všetkým ako dobrý nápad
nikde nemajú istotu, čo budú kamaráti robiť s ich domom ani ako dlho tam sa tam zdržia
a som si istá, že kým bol moj brat slobodný, sám by mi to navrhol,takto sa otočil podľa môjho názoru až po svadbe,aj ja som vydatá, mám manžela,ale stále si pamätám kto je skutočná rodina
a prosím, menej nevraživosti ,my ich nejdeme vykradnúť, spali by sme v hosťovskych izbách
@anonym_autor tiez nie som si uplne ista, ci je toto real tema alebo len na rozprudenie diskusie. ale ak aj nie, tak ak by niekomu v hlave skrsol podobny napad, tak si tu najde odpovede 😎 autorka, stale dookola opakujes, ze sa tej myslienky nechcete s mamou vzdat a ze je to predsa vasa krv. a ze ty by si im kludne prenechala vas 2izbak. prosim ta a naco? co by tam akoze robili? lahko sa ti takto ponuka ked vies, ze taka situacia nikdy nenastane. a dalej, ze co ak sa nieco rozbije, ze su to veci na pouzivanie. toto myslis vazne? su to ich veci, nie tvoje, ty si doma kludne hod vazu o zem alebo rozbi nejaky tanier zo servisu ale preco by sa to malo stat u nich? a ver tomu, ze ako naschval, stalo by sa to a mozno aj horsie. prepac ale prides mi, ze ty si ich domom ako posadnuta. je ti luto, ze ty taky nemas a zrejme ani nikdy mat nebudes. ale to sa neriesi tak ze ty s mamou sa rozhodnete, ze sa im nastahujete do domu ako na dovolenku pocas ich nepritomnosti. ci si chcela pozvat nejaku kamosku na navstevu nech vidi ako sa mas dobre? a pokial nechces totalne znicit vztahy, tak s tym hned prestan, lebo vas uplne odstrihnu a potom sa mozes na ten dom chodit pozerat len zvonka. spamataj sa.
Užívať si dom ako si napísala len preto ,že vo vašom byte ste ako sardinky je dobrá blbosť. Ešte tak raz za čas poliať kvety . Ale oni si zvolili kto sa postará, tak vaša rodina aj mama to musíte akceptovať. Ich dom = ich voľba
aj keby som mala väčší dom ako majú oni,ja ich tam pustím kedykoľvek....keby som mohla ísť na maldivy, netrápilo by ma že mi niekto niečo doma rozbije,veci sú pre mňa určené na používanie,nie na pozeranie
uvedomujem si, že mama s tým prišla ako prvá a je pravda že teraz sa tej myšlienky nechceme pustiť, ale príde nam to všetkým ako dobrý nápad
nikde nemajú istotu, čo budú kamaráti robiť s ich domom ani ako dlho tam sa tam zdržia
a som si istá, že kým bol moj brat slobodný, sám by mi to navrhol,takto sa otočil podľa môjho názoru až po svadbe,aj ja som vydatá, mám manžela,ale stále si pamätám kto je skutočná rodina
a prosím, menej nevraživosti ,my ich nejdeme vykradnúť, spali by sme v hosťovskych izbách
@anonym_autor ty si naplanujes uz rovno aj kde budes byvat, bez toho aby ta brat pozval? Ty fakt nechapes, ze nestoji o to, aby sa mu tam niekto produciroval 3 tyzdne? On chce len drobnu sluzbicku - kvety. On nema zaujem o "strazenie". To vnucujete ty a tvoja matka. Napr by ste povysavali? Akoze ked tam 3 tyzdne nik nebude nik robit bordel, nie je dovod vysavat🙉.
Dalsia vec - podla seba sudis kamaratov - cize ktovie co by ste tam vy tie 3 tyzdne robili. Ked ich nepoznas prisudis im svoje vlastnosti. No nie, ked ste v jednom meste, nie je dovod sa nasackovat do ich domu ani omylom. To chore. Uz len ta myslienka a tvoje vlastne slova - maju to tam podla mamy super a baby by malu radost? Preboha z coho?
Zobud sa, nikoho nepresviedcaj a skus to otocit na srandu, ze si to tak nemyslela, ze len si vtipkovala, aby si tu rodinu nestratila
@anonym_autor máme tiež novostavbu. Konečne všetko hotové aj dvor a zahrada. Neviem si predstaviť ze by sa mi tu ktorékoľvek nasackoval na 3 tyzdne. Ani sestra s rodinou aj keď spolu vychádzame veľmi dobre. Nevadilo by mi to keby to potrebovali a boli by sme doma aj my
@anonym_autor si robíš kozy, však.
Akoze tiež mám brata aj sestru.My mame dom a oni 2-izbak,ale tiež by som nedovolila,aby tu boli.A je mi jedno či by mi oni dali ten ich byt,keby som chcela,ale ja by som nechcela.Toto je ale že strašná blbosť…
@anonym_autor ono zjavne to nepríde všetkým ako dobrý nápad. Tej najdôležitejšej osobe to ako dobrý nápad nepride.Inak by si to tu nemusela riešiť.
A apropo môžem si dovoliť ísť na Maldivy, napriek tomu si svoje veci vážim, a nevidím dôvod prečo by som to nemala riešiť keď sa niečo zničí alebo rozbije. Pretože sú to veci ktoré som kúpila za svoje ťažko zarobené peniaze. A omnoho viac si ľudia vážia to, načo si poctivo zarobili.
@anonym_4adeed 10 a 11,no postarali by sme sa im o domácnosť aj o záhradu a prišli by na hotové
@anonym_autor z akého dôvodu sa chceš postarať o domácnosť? Akože prídu na hotové? Čo vyhoreli? Ty to tam ideš maľovať alebo čo?
Autorka, to, že majú tri týždne prázdny dom a vy sa tlačíte v malom byte nedáva logiku IBA TEBE (a tvojej mame). Všetkým ostatným to logiku dáva, viď táto diskusia. Pokus sa nad tým zamyslieť, kde asi bude problém. Ak ti tu 99% ľudí hovorí, že tvoja požiadavka nie je štandardná a je to zásah do súkromia, asi na tom niečo bude.
Neviem si rovnako predstaviť, že na takmer mesiac nechám vo svojom dovolenkovať rodinu.
Stále opakuješ, že VÁS tak mama vychovala - no omyl, ona tak očividne vychovala len teba. Resp. si sa pomamila. Brať je niekde inde, vo väčšinovej spoločnosti.
Tu nejde o to, že chceš nezištne obriaďovať bratovi dom, tebe ide o to mať 3 týždne dovolenku.
@anonym_autor ale to je tvoj problém, že s mužom nemáte dom 😉 a tvoj brat nie je absolútne povinný vám ho požičať na 3 týždne 🙂
@anonym_4adeed 10 a 11,no postarali by sme sa im o domácnosť aj o záhradu a prišli by na hotové
@anonym_autor keby ti ide o brata a nie o jeho majetok, tak sa mu vieš postarať aj bez toho aby ste sa tam nasackovali na tri týždne. Nie bratovi ale teda je bratov dom prednejsi ako rodina a nezištna pomoc
@anonym_autor a vam sa dobre pobyva 3t mimo vlastnej domacnosti?? :D je to trosku divne co pises. Pekne ostan doma. Nic im netreba obriadit doma, neboj sa. Pochop, ze tam nie je co pomahat, jedine ze ty by si asi chcela vacsi dom
@anonym_autor z akého dôvodu sa chceš postarať o domácnosť? Akože prídu na hotové? Čo vyhoreli? Ty to tam ideš maľovať alebo čo?
@rozculena to su take sproste napady, moja mam uteka bratovi pred tym ako sa vratia upratat domov (pritom pred odchodom si tojeho priatelka upratala, cize zbytocnost) a este im "nakupi do chladnicky", aby nezomreli od hladu ked pridu domov... proste uplna psychiatria... mne mama tak pomohla, ze kvety mi vykapali, drevenu podlahu mala potrebu mi umyvat kazde 2-3 dni (mala mi prist raz za tyzden poliat MUSKATY, vsetko ine robila), vydulo mi ju uplne, vonku mali potrebu kosit vyzinacom, novozasedene stromceky nam poodsekavali a podobne pikosky. Nenecham nikoho doma nic robit, razdsej ozeliem odvkacnuty kvet, ak by nahodou..
@anonym_autor Pardon, ale toto je dost drze z vasej strany. Nehnevaj sa...
Je ine, keby vam to navrhli oni ( ale ak by ste nesuhlasili, tiez by to mali akceptovat).
Na vyske sme mali ucitela, ktory nechaval svoj byt v lete inym ludom, ale to bola JEHO volba, ze tam mal vzdy niekoho a nemal byt dva mesiace prazdny. Pritom ho mohol dvat svojej dcere, ktora mohla mat byt s priatelom k dispozicii, ale zjavne radsej boli v tom svojom mensom...
Neviem si predstavit, ze sa stahujem ja k sestre ci ona ku nam, len preto, ze si chceme jedna ci druha uzit nejaku inu velkost bytu.
Uplne staci, ked tam kazdy druhy den zajdete a polejete kvety, vyvetrate.
Ty tak veľmi túžiš po tom dome, že podľa mňa po bratovom návrate by bol veľký problém dostať vás odtiaľ späť do bytu. Áno, aj deti si veľmi rýchlo zvyknú a budú vám vyčítať, prečo vy nemáte. Tak namiesto platenia bratovi šetriť na väčšie bývanie pre vás, lebo zjavne vám dvojizbak nevyhovuje.
@anonym_autor by som sa ti ako tvoj brat na hlavu vykašľala...
@anonym_4adeed pomáhali sme s maľovaním a podlahou
@anonym_autor To ťa ale neoprávňuje v tom dome bývať.
nečítala som predchádzajúce komenty, ale ja osobne by som toto určite nedovolila v mojom dome a taktiež by som toto nikdy nežiadala od mojej sestry, alebo mužovho brata...a ty sa ešte niečo také pýtaš na koni, preboha 😀😀
@anonym_8e85a1 nám stačí raz za týždeň ho odkontrolovať,mama býva v rovnakej bytovke..
@anonym_autor Aj jemu stačí dom skontrolovať raz - dva krát v týždni. To urobí ten jeho kamarát. Nemusí tam nikto bývať.

@anonym_8e85a1 myslím si že vlastná krv je vlastná krv, manžela mám rada, deti ľúbim ale rodina je predsa rodina 🙂
@anonym_autor tak ja som asi divna, ale pre mna su "nieco viacej" moje deti a muz.
Rodicov a ostatnych v rodine milujem, ale prvorada je pre mna ta moja rodina - deti a muz.