Ako presvedčiť brata, aby súhlasil s pobytom v ich dome?
Ahojte, pridávam to anonymne lebo máme tu známe. Môj brat a jeho žena idú na 3 týždne na dovolenku. Naša mama im navrhla, že by sme ja s mužom a našimi 2 dcérami im to mohli na tie 3 týždne postrážiť 🙂. Školu aj prácu by sme mali cca rovnako ďaleko takže to je jedno,ale oni to odmietli, že nie.... Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac ale zase nie je medzi nami ani nevraživosť. Poliali by sme im kvety napríklad,povysaváli a užili si aj dom.... majú novostavbu a my sme to tam ešte ani poriadne nevideli, majú to tam podľa mamy super,tak baby by mali radosť...🙂 My máme 2 izbak a myslím že by im to nijako neublížilo. Chcela by som sa opýtať na váš názor, čo si o tom myslíte? Ako by som ich presvedčila aby si to rozmysleli? Naša mama nám predsa stále hovorí a tak nás aj vychovala že rodina si má pomáhať
@luccys vidim rozdiel najmä v “malosti” prispievateliek. Samozrejme že musi súhlasiť majiteľ a ak teda si ich tam neželá tak ok. Ale aby na autorku všetci útočili, lebo to jej mamu čo i len napadlo, tak to je na zamyslenie nad spoločnosťou. Jaj boze moj, domcek moj najkrajší, všetci mi ho zavidte, ja budem si ho strážiť, lebo nic iné nemam - najmä v hlave.
@zeldia ďalšia čo závidí dom
@biba_18 tak 3 týždne bude úplne prázdny dom,aj záhrada...a na kontrolu budú chodiť radšej ich kamaráti ako rodina....a nikto tam nebude,aj by sme sa im starali o to a aj by sme mali na chvíľu viac priestoru a neboli by sme ako sardinky..
@anonym_autor píšeš, že nemate super vztahy a nevidate sa aj viac ako mesiac. Tak určite sú im bližší známi, čo s nimi udržujú blízke vzťahy.
"Utekajme, už ide!"
@anonym_autor nikdy by som na to nepristúpila a este by som sestre tukala na čelo, ze ci jej preplo 🙈🙈🙈
@anonym_autor to ťa ako mohlo napadnúť takáto hlúposť????...nikdy by som sa sa sama na návštevu nepozvala k nikomu a už vôbec nie na 3 týždne v jeho neprítomnosti....si vtierka....
@anonym_autor ich dom ich vec kto im bude chodievať polievať kvety, tak isto ako vy si môžete zavolať na stráženie bytu v čase vašej neprítomnosti trebárs aj tetku z Hornej dolnej
@biba_18 tak 3 týždne bude úplne prázdny dom,aj záhrada...a na kontrolu budú chodiť radšej ich kamaráti ako rodina....a nikto tam nebude,aj by sme sa im starali o to a aj by sme mali na chvíľu viac priestoru a neboli by sme ako sardinky..
@anonym_autor tiež radšej požiadam kamarátov aby mi chodili domov polievať kvety a kontrolovať ako rodinu.
@anonym_8e85a1 vedľajšia? kto mu je viac rodina ako jeho vlastná sestra a mama😅
@anonym_autor jeho manželka mu je viac ako ty a mama. To je novinka, čo? Už to pochop, že nemáš praví si nárokovať ich dom. Je to ich súkromie! Ty si púšťaj do bytu aj mimozemšťana. Tvoja vec. Oni to tak nechcú a ty nemáš toľko súdnosti aby si to dokázala rešpektovať?
@anonym_0f229d určite nie,vyprosím si takéto obvinenia..
@anonym_autor Akurát, že sa tak správaš. Zamysli sa na chvíľu a uvažuj..prečo by si sa mala k niekomu nasilu nasáčkovať a robiť si s ich domu hotel..nepochopím takeho uvažovanie a nie som evidentne jediná.
Ani ja by som ta do môjho domu nepustila. Čím ďalej píšeš, tým viac sa mi zdá ze si nejak mimo. Toto keď myslíš vážne tak máš nejaký problém v hlave. Ostaň ty len pekne vo svojom dvojizbaku. A mamu radšej ani nekomentujem.
Mimochodom,ked sa tlačite ako sardinky, tak si postavte aj vy dom. Veeeelky dom.
@bielasovicka 🤗🤗🤗🤗
@anonym_86c4c1 ďakujem za názor 🙂 ja by som ich napríklad nechala keby to bolo opačne lebo mama nás tak vždy viedla
@anonym_autor prečo tam chceš ísť silou mocou?. Je to ich dom, život, majú právo si pustiť dnu koho chcú, rodina, nerodina. Asi k tebe nemá taký vzťah ako ty k nemu
@anonym_8e85a1 myslím si že vlastná krv je vlastná krv, manžela mám rada, deti ľúbim ale rodina je predsa rodina 🙂
@anonym_autor nie rodina do ktorej sa narodis nieje viac lebo si si ju nevybrala.
Ľudia ktorých si vyberieš do života sú viac lebo si ich môžeš vybrať.
A presne to aj hovorí originálny citat na ktorý ľudia odkazujú keď hovoria krv je viac ako voda a očividne nechápu jeho zmysel.
„The blood of the covenant is thicker than the water of the womb.“
Ak by niekoho chceli aby u nich býval isto by neoslovili vás, keďže nemáte blízke vzťahy, takže nikoho doma nechcú. Rešpektujte to a od mami je drzé rozhodovať o ich súkromí . Namiesto snívania o takýchto hlúpostiach sa zameraj na svoju prácu a raz aj ty budeš môcť takto bývať. Prepáč za úprimnosť.
dufam, ze tuto diskusiu najde tvoj brat aj so svagrinou.... nonsens... ja by som vas uz ani na navstevu nepozvala ...to je uplne na hlavu tieto tvoje uplne "logicke" vyhlasenia, ze by ste sa im o to postarali a zaroven nic nepouzivali a nikde nesliedili...tak sa rozhodni ci chces vsetko si ist uzit do toho domu co tam maju alebo by si sa im nicoho nedotykala ... lebo sa to navzajom vylucuje ...a ze dosli by na hotove prosim ta ako ty mozes tusit co mas ako udrziavat co chcu mat ako ciste, co ako zavrete/vyvetrane/otvorene/kde sa smie jest/kde chodit obuty/kde co pri kazdom pouziti nejako udrziavat.....atd.. si viem zivo predstavit jak dojdem po hocikom domov kto so mnou nebyva a nebudu ani veci v suflikoch v kuchyni po pouziti na svojich miestach ta este ze by som dosla na "hotove" nech si to mozem preskladat po dovolenke lebo rodinny prislusnik byva v dvojizbaku a ja mam teraz mu vsetko odovzdat
@anonym_8e85a1 nám stačí raz za týždeň ho odkontrolovať,mama býva v rovnakej bytovke..
@anonym_autor a co treba v prazdnom byte kontrolovat?
@anonym_autor Ale mňa na tom všetkom aj tak najviac zaráža ,kde berieš tú drzosť a odvahu si nárokovať na niečo čo nie je vôbec tvoje. Ze je to tvoj brat neznamená, že si máš nato nárokovať a brať to,že ty chceš lrn "pomáhať " s čím preboha? S niečím o čo ťa nik nežiadal? Zamyslí sa aj NAD TÝM, TVOJA MATKA,!Opakujem to nie je rodičovský dom,kde väčšina chodí ako naozaj domov.
Zamyslite sa kedy sa niečo stalo v tom dome (hocičo od vyhorenie, krádež, zničenie či poškodenie niečoho... ) zoberieš sii to na seba? Nebolo by Vám nepríjemné užívať niekoho dom, kro ho krvoptone ako sa povie nadobudol..Zadlzil da celoživotne a je to jeho! Čo natom nie je pochopiteľné? Oni nejdú na dovolenku aby mysleli nato, čo vu asi robíte v ich dome.
@anonym_autor ja pevne verim, ze toto je tu zase vymyslene na rozputanie vášní, ze nikto takyto zadubeny nemoze existovat a mat volebne právo... Ale zas, v dnesnom svete ma uz nic neprekvapi...
@anonym_autor tiež radšej požiadam kamarátov aby mi chodili domov polievať kvety a kontrolovať ako rodinu.
@misanthropicdann kamaráti sa im nevtierajú do domu keď tam niesú, zrejme preto
Och, tema ma len 11 stran 😭
@luccys vidim rozdiel najmä v “malosti” prispievateliek. Samozrejme že musi súhlasiť majiteľ a ak teda si ich tam neželá tak ok. Ale aby na autorku všetci útočili, lebo to jej mamu čo i len napadlo, tak to je na zamyslenie nad spoločnosťou. Jaj boze moj, domcek moj najkrajší, všetci mi ho zavidte, ja budem si ho strážiť, lebo nic iné nemam - najmä v hlave.
@zeldia uplne chory nazor. Moj dom-moje sukromie. Nema toto nic spolocne s „malostou“. Preco by mal niekto do mojho domu byvat kym ja som na dovolenke, este k tomu niekto kto nema so mnou extra vztah.zamyslam sa ,bolo by ine keby napr pridu zo zahranicia kvoli mame a mama nema miesto pre 4 ludi.tak ok , ale len tak ,lebo dom a zahrada .no way
@anonym_autor ja pevne verim, ze toto je tu zase vymyslene na rozputanie vášní, ze nikto takyto zadubeny nemoze existovat a mat volebne právo... Ale zas, v dnesnom svete ma uz nic neprekvapi...
@eleanor2510 Ohohoo, je ich fakt vela. Inac by tato krajina nevyzerala tak, ako vyzera.
@eleanor2510 Ohohoo, je ich fakt vela. Inac by tato krajina nevyzerala tak, ako vyzera.
@luccys veru tak jest👍
@luccys ved to je to najsmutnejsie...
@anonym_ff48bd bývame vo vlastnom byte... nechápem tieto útočné komentáre,ani koľko ľudí by nikdy nedovolili prísť iným do ich domu....ja by som pustila aj susedov..
@anonym_autor no odpovedz koľko ste im pomohli keď teraz chcete vy pomôcť necítiť sa ako sardinky a trosku si užiť priestor
Nie nedovolila by som to ani by som to nevyzadovala
dufam, ze tuto diskusiu najde tvoj brat aj so svagrinou.... nonsens... ja by som vas uz ani na navstevu nepozvala ...to je uplne na hlavu tieto tvoje uplne "logicke" vyhlasenia, ze by ste sa im o to postarali a zaroven nic nepouzivali a nikde nesliedili...tak sa rozhodni ci chces vsetko si ist uzit do toho domu co tam maju alebo by si sa im nicoho nedotykala ... lebo sa to navzajom vylucuje ...a ze dosli by na hotove prosim ta ako ty mozes tusit co mas ako udrziavat co chcu mat ako ciste, co ako zavrete/vyvetrane/otvorene/kde sa smie jest/kde chodit obuty/kde co pri kazdom pouziti nejako udrziavat.....atd.. si viem zivo predstavit jak dojdem po hocikom domov kto so mnou nebyva a nebudu ani veci v suflikoch v kuchyni po pouziti na svojich miestach ta este ze by som dosla na "hotove" nech si to mozem preskladat po dovolenke lebo rodinny prislusnik byva v dvojizbaku a ja mam teraz mu vsetko odovzdat
@fairyy boze, ake ja mam nervy, ked mi muz alebo deti daju z umyvacky veci inak do skriniek, hlavne rajnice a misky od robota mam naskladane tak, aby co najmenej miesta zabrali a zaroven, co pouzivam najviac, aby som mala po ruke. A este ked vacsia rajnica polozena na mensej, ide ma vychytit. Alebo pribory naopak, noz, ktory hladam vlavo a najdem ho vpravo po 5 minutach hladania. Alebo som nizka a vsetko, co bezne pouzivam, mi vylozi na tretiu policu, ze si musim stolcek brat.
Alebo este v byte, ked sme boli a 6 dni som bola v porodnici a pomahala mi mama a muz varil na striedacku s nou. Tak po tyzdni, dvoch, co u nas bola, som tyzden spratavala a prekladala veci. Ale to som potrebovala jej pomoc a v tom case som jej aj povedala, nech si da veci ako jej vyhovuje, ze ja si to potom spravim po svojom. A to bola u mna, ked som bola uz aj doma a vela sa pytala, kde to ma dat a aj tak. Alebo svokra zas pomahala zehlit a ukladat veci, ale do skrin nesla, ze nech si to dame ako chceme my. Aj to som tricka ukladala inak, lebo rozmerovo nam to nevychadzalo, ked som potrebovala mat 2 kopky za sebou, nielen jednu 🙃. Ale to som ich volala sama na pomoc, tak som bola rada, ze je to ako tak spratane, navarene, ale ona tam ma byt sama a gazdovat na cudzom podla seba...no pridem domov a poprekladane vsetko. A ak mam virivku doma, tak este aj tu drhnut 😆🤣
Fuha, tak s tym by som ja nesuhlasila, aby mi cudzi ludia chodili po mojich skriniach, suplikoch. Toto velmi zavisi na konkretnom cloveku, kde ma tu svoju hranicu a tiez ako pises, vase vztahy nie su vrele.... Pre mna by to bolo no go.
Ludia, toto je konkurencna tema k tej o tom uchylovi, som zvedava, ci ju poctom stran prekona 😅
@anonym_8d74a2 daj link, prosím, nech sa aj my zabavíme 🙂
@anonym_ff48bd bývame vo vlastnom byte... nechápem tieto útočné komentáre,ani koľko ľudí by nikdy nedovolili prísť iným do ich domu....ja by som pustila aj susedov..
@anonym_autor "hej" a určite aj personál z obchodu kam chodíš pravidelne nakupovať. Že to niekoho baví vymýšľať takéto témy

@anonym_8e85a1 myslím si že vlastná krv je vlastná krv, manžela mám rada, deti ľúbim ale rodina je predsa rodina 🙂
@anonym_autor dokončila si vôbec základnú školu keď nerozumieš slovu NIE.