Ako presvedčiť brata, aby súhlasil s pobytom v ich dome?
Ahojte, pridávam to anonymne lebo máme tu známe. Môj brat a jeho žena idú na 3 týždne na dovolenku. Naša mama im navrhla, že by sme ja s mužom a našimi 2 dcérami im to mohli na tie 3 týždne postrážiť 🙂. Školu aj prácu by sme mali cca rovnako ďaleko takže to je jedno,ale oni to odmietli, že nie.... Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac ale zase nie je medzi nami ani nevraživosť. Poliali by sme im kvety napríklad,povysaváli a užili si aj dom.... majú novostavbu a my sme to tam ešte ani poriadne nevideli, majú to tam podľa mamy super,tak baby by mali radosť...🙂 My máme 2 izbak a myslím že by im to nijako neublížilo. Chcela by som sa opýtať na váš názor, čo si o tom myslíte? Ako by som ich presvedčila aby si to rozmysleli? Naša mama nám predsa stále hovorí a tak nás aj vychovala že rodina si má pomáhať
@anonym_86c4c1 ďakujem za názor 🙂 ja by som ich napríklad nechala keby to bolo opačne lebo mama nás tak vždy viedla
@anonym_autor K čomu vás viedla? K nerešpektovaniu súkromia?
@anonym_autor a co treba v prazdnom byte kontrolovat?
@simca06022011 kvety napríklad
@anonym_autor no odpovedz koľko ste im pomohli keď teraz chcete vy pomôcť necítiť sa ako sardinky a trosku si užiť priestor
Nie nedovolila by som to ani by som to nevyzadovala
@petrao2 pomohli sme im s maľovaním aj s podlahami
Mne z tejto diskusie vychadza len to, ze nemate pomôct Vy im ale vlastne oni Vam aby ste si nadrzovku uzivali ich novy dom.
je*nuty už len nápad 🤷
Mne z tejto diskusie vychadza len to, ze nemate pomôct Vy im ale vlastne oni Vam aby ste si nadrzovku uzivali ich novy dom.
@ivik4 presne.
Chudak brat, keby si to tu precital 🤦
Ze ""pomohli sme im s maľovaním aj s podlahami"" a tak sa vam nasackujeme do domu, aj ked nechcete. No grc mat taku sestru.
@fairyy boze, ake ja mam nervy, ked mi muz alebo deti daju z umyvacky veci inak do skriniek, hlavne rajnice a misky od robota mam naskladane tak, aby co najmenej miesta zabrali a zaroven, co pouzivam najviac, aby som mala po ruke. A este ked vacsia rajnica polozena na mensej, ide ma vychytit. Alebo pribory naopak, noz, ktory hladam vlavo a najdem ho vpravo po 5 minutach hladania. Alebo som nizka a vsetko, co bezne pouzivam, mi vylozi na tretiu policu, ze si musim stolcek brat.
Alebo este v byte, ked sme boli a 6 dni som bola v porodnici a pomahala mi mama a muz varil na striedacku s nou. Tak po tyzdni, dvoch, co u nas bola, som tyzden spratavala a prekladala veci. Ale to som potrebovala jej pomoc a v tom case som jej aj povedala, nech si da veci ako jej vyhovuje, ze ja si to potom spravim po svojom. A to bola u mna, ked som bola uz aj doma a vela sa pytala, kde to ma dat a aj tak. Alebo svokra zas pomahala zehlit a ukladat veci, ale do skrin nesla, ze nech si to dame ako chceme my. Aj to som tricka ukladala inak, lebo rozmerovo nam to nevychadzalo, ked som potrebovala mat 2 kopky za sebou, nielen jednu 🙃. Ale to som ich volala sama na pomoc, tak som bola rada, ze je to ako tak spratane, navarene, ale ona tam ma byt sama a gazdovat na cudzom podla seba...no pridem domov a poprekladane vsetko. A ak mam virivku doma, tak este aj tu drhnut 😆🤣
@anonym_8d74a2 a mna tieto veci nevytočia.. keď niečo nie je na svojom mieste proste to tam dám
@anonym_autor toto mi hlava tiez neberie. Ani sa poriadne nestretavate, v novom dome si este ani nebola na kavu a len co sa vyberu na dovolenku, chces sa im tam BEZ nich otrepat na 3 tyzdne🤦🏼♀️. Ty musis byt sestra roka…
@anonym_8d74a2 a mna tieto veci nevytočia.. keď niečo nie je na svojom mieste proste to tam dám
@anonym_autor a co ze teba nevytocia? tak nemaju nikoho vytocit? splietas ze dojdu na hotove no nedojdu ked im prehadzes vsetko lebo si chces uzit ich dom
,,za energie by som normálne zaplatila,navrhla som aj nejaký symbolický akože podnájom ale o tom mama nechce počuť...vraj rodina si neplatí,ale to by sme si vyriešili my,a majú hosťovské izby,nespali by sme v ich spálni
"
Komu si navrhla ten symbolický podnájom? 😀 Mame? Bratovi totiž to asi nie, keď ta poslal do faka aj bez nájmu :D
@anonym_435250 mame som povedala, že im to navrhnem, ešte som mu to nenavrhla,dnes máme spoločnú večeru, keďže mama mala narodeniny 🙂
Ja by som suhlasila. Mam mladsiu sestru s frajerom, byvaju v dvojizbaku, my v dome a casto sme prec. Ma kluce a dovolenie, ze u nas mozu prebyvat, ak chcu. Mame bajky, bazen, gril, mozu mat pohodicku. Zato nam poleju kvety, pred odchodom mi uprace, kym sme mali zvery, starali sa. V lete si zvykli aj kamosov pozvat. Ja v tom nevidim nic zle.
Ale ak ta niekto nechce u neho doma, treba to respektovat. Evidetne nemate take vrucne vztahy.
A este taky maly postreh k tomu “sukromiu”. Ja nemam nic take, co by som nechcela, aby videla moja rodina. Neschovavam drogy. Vsetko ostatne, spinave pradlo, gace, nejaka sex pomocka, je ludska a maju ich skoro vsetci, nemam preto pocit hanby
@majlo1234 tak myslela som ze to takto zoberú,mne je jedno co tam majú,v suflikoch sa hrabať nebudem
@anonym_435250 mame som povedala, že im to navrhnem, ešte som mu to nenavrhla,dnes máme spoločnú večeru, keďže mama mala narodeniny 🙂
@anonym_autor no chudak brat 😂😂😂😂 pride gratulovat a vy ho idete s tymto otravovat
@anonym_autor On ti uz povedal, ze NIE. A ty ides pokracovat dnes pri jedeni u matky, ze mu das par susnov za energie. Ty si riadne blba. Napisali sme ti tu, aby si mu dala pokoj uz. A ty ides dnes nicit navstevu a pokracovat 😃🤦♀️. Blbsia osoba ako ty ani neexistuje.
Aká pomoc??? Veď to je drzosť vôbec dačo takéto sa spýtať a rozmýšľať, že užívať dom, ty kokos ja by som nedala rodine užívať bez toho aby som ja niekde bola tri týždne, prepáč ale na hlavu ste vôbec také dačo vypustiť z úst je riadna drzosť, keď chcete užívať dom prenajmite si a nie zadarenko sa pchať fúúú normálne som vytočena za nich, fakt podaktorí ľudia nemajú žiadny rozum
@anonym_autor nič mu nenavrhuj a nekaz oslavu
ja neveríííím😂😂😂😂😂 toto je taky bizar, ze dovidenia😂🫣😂. Pride ti normalne balit celu perepuťu, aby si isla 10 min drichmat do bratovho domu? toto je sen človeče 🫣
Este aj na veceri to musis vythahovat? Ty budes fakt nejaka jednoduchsia.
@anonym_autor ty ty ty... vidíš aj niekoho iného ako seba?
@anonym_autor ja stale nechapem, o co sa im tam chces „starat“. Mame tiez velky dom so zahradou a ked sme na dovolenke, tych par kvetov poleje kamoska. Travnik pokosim po 3 tyzdnoch. O nic ine sa mi v dome „starat“ netreba. Priznaj rovno, ze sa tlacite v 2-izbaku a chces si ist uzit dom, ktory si s namahou postavil tvoj brat. A este to tu predkladas pod zamienkou, ze sa im o to idete starat. No nie, pocas dovolenky sa s domom nestane nic a tych Par kvetov, ak by aj zvadli, brat asi ozelie. A nie, normalny ludia nemavaju podobne napady. My sme raz nechali dom na tyzden svokrovcom, ked sme boli na dovolenke. Byvaju v inom meste a spravili si vylet u nas. Ale podotykam, ze mame velmi dobre vztahy, sme si blizki a panuje medzi nami dovera. A maju tiez dom, ktory nam kedykolvek daju k dispozicii oni, ak by sme chceli. Ty to bratovi v tomto nemas ako „oplatit“, pochybujem, ze by chcel ist na dovolenku do 2-izboveho panelaku…
Ty musíš byť nakreslená . Jo jo, spýtaj sa to na večeri, bude rodinná sranda.
@anonym_autor fakt treba kontrolovat kvety? Aby sa nepobili, nerobili bordel, neusli prec? Daj sa liecit
Ženy, určite s tým nakoniec brat bude súhlasiť, ešte jej aj poďakuje, že sa postará 😆😉
Autorka daj potom vedieť, ako to dopadlo.
Ty musíš byť nakreslená . Jo jo, spýtaj sa to na večeri, bude rodinná sranda.
@maca1984 parazit to má premyslené, spýta sa pri večeri, bratovi tak zabehne že sa zadusí a jeho sestra bude čakať kým rodičia zdedia štvrtinu synovho domu aby sa mohla o dom starať
Ženy, určite s tým nakoniec brat bude súhlasiť, ešte jej aj poďakuje, že sa postará 😆😉
Autorka daj potom vedieť, ako to dopadlo.
@anonym_4bdcfc jasne... Bude chciet to zahrat do autu 🙂 ze aj tak tam pojde 🙂 lebo brat "chce"
@anonym_autor nepotrebuju kontrolu ... a najma nie taku, aby tam niekto musel "prebyvat".
@anonym_435250 v prvom rade to nie je cudzie..
@anonym_autor pre teba to je cudzie
@anonym_435250 v prvom rade to nie je cudzie..
@anonym_autor jasne, že je to cudzie,nie je to tvoje
Nedá mi 🤣🤣🤣 lebo normálne sa chvílu smejem a chvílu plačem 😭
Ale teraz vážne,tá diskusia má už asi 13 strán a ja neverím,že je to real! Toto fakt nie!
Ale ak náhodnou..náááhodou si fakt žijúci človek ktorý tento príspevok myslel vážne a nie ako vtip pre spríjemnenie dlhého dna..toto nemyslis smrtelne vážne,že?
Ty chceš pomoct bratovi? A ako ? On ťa o nejakú pomoc žiadal,alebo vyzerá, že pomoc potrebuje? Lebo mne z toho mála čo som od teba prečítala vyplynulo ,že teba ani len nežiadal o kontrolu domu.
Aký je teda prosim ta toto super nápad? Nastahovat sa niekomu na 3 týždne ..rozumej niečo vyše 20 dní 😲😲😲 do domácnost? Toto snád fakt,niekto ani nemôže vyfabulovať.
Panenko skákavá...ved ja mám pocit,že ty si ten typ čo by ťa tam raz takto pustil a ešte by mal chudák po návrate aj problém sa vás vůbec zbavit!Lebo ty by si si našla niečo ďalšie a nárokovala si na žitie v ich dome! Šak to je choré!
Ty máš svoju domácnost.On pomoc nechce a bepotrebuje..a ano nepotrebuje! lebo on oslovil niekoho komu verí a tým pádom svoju záležistost vyriešil.
Prečo by niekto mal žiť a bývať v ich domácnosti bez nich? Preco?
Tvoje odpovede sú tak strohé ,že stále nechapem kde sa toto v chorej hlave dokazalo zrodit ako dobrý napad.

@ihned13 ale oni su z jedneho mesta a nie je uzavera kvoli korone, z akeho dovodu sa chcu nasackovat pocas bezneho skolskeho a pracovneho zivota niekomu do domu bez pozvania, bez ich pritomnosti a este bez hanby napise, ze si to tam chcu uzit🤮
Konecna fakt