icon

Ako presvedčiť brata, aby súhlasil s pobytom v ich dome?

25. feb 2026

Ahojte, pridávam to anonymne lebo máme tu známe. Môj brat a jeho žena idú na 3 týždne na dovolenku. Naša mama im navrhla, že by sme ja s mužom a našimi 2 dcérami im to mohli na tie 3 týždne postrážiť 🙂. Školu aj prácu by sme mali cca rovnako ďaleko takže to je jedno,ale oni to odmietli, že nie.... Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac ale zase nie je medzi nami ani nevraživosť. Poliali by sme im kvety napríklad,povysaváli a užili si aj dom.... majú novostavbu a my sme to tam ešte ani poriadne nevideli, majú to tam podľa mamy super,tak baby by mali radosť...🙂 My máme 2 izbak a myslím že by im to nijako neublížilo. Chcela by som sa opýtať na váš názor, čo si o tom myslíte? Ako by som ich presvedčila aby si to rozmysleli? Naša mama nám predsa stále hovorí a tak nás aj vychovala že rodina si má pomáhať

anonym_44ad07
Včera o 16:05

Ako už ráno som myslela že to nemôže byt horšie ale že: “ deti ľúbim, ale vlastná krv je vlastná krv a je to pravá rodina” 🤣🤣🤣 je mega výrok jednej MATKY. Podľa mňa oni tam prelezú oknom keď budú na dovolenke. Ja byť Tvojim bratom. Úplne sa od vás odstrihnem … navždy

anonym_1717b8
Včera o 16:06

@anonym_autor Ved im chod raz za tyzden poliat kvety, ked mu chces pomoct😉 Lenze Ty nechces pomoct, Ty si chces s rodinou uzit dom. Postav si tiez.

lienka.7
Včera o 16:06

@anonym_autor určite nie. Len tak sa nakvartirovat niekomu do domu 🤦‍♀️

fairyy
Včera o 16:07
@anonym_4b03e5

@anonym_autor no super. a uz si si premyslela, ze kolko kufrov si tam vezmete? do kolkych sa dokazete na tie 3 tyzdne zbalit? a veci si vybalite do ich skrine ci porozkladate po zemi? vies co, navrhni bratovi, ci by si nemohli svoje veci zo skrine dat niekam do pivnice aby ste si vy tam mohli ulozit tie svoje co si donesiete, detto do kupelne. a deti si poberu aj skolske veci komplet, hracky? a nezabudni si doniest aj nejake svoje fotky v ramiku a pekne si ich tam v obyvacke porozkladaj, ved aby ste sa citili ako doma, nie? z chladnicky im potom potraviny popresuvaj na jednu policku aby sa ti tam zmestili tie tvoje, ved zrejme tam chces varit ze? ci ako ponuknete sa tym co tam oni maju? nema niektore z tvojich deti teraz aj narodeniny? ze by si mu tam zorganizovala detsku oslavu a pozvala kamaratov, ved do domu sa ich viac zmesti ako k vam do 2-izbaku. mamu vobec nelutujem ze na jej narodeniny ides toto vytiahnut, ved vymyslela to ona. chudak brat, dufam ze sa zdvihne a odide. a ty autorka uz konecne pochop, ze ked si to nezela, tak to znamena NIE a nemas s tym otravovat a ty ked chces si nastahuj domov aj ludi z ulice.

@anonym_4b03e5 az po tvojom prispevku, kde spominas potraviny som si vlastne uvedomila ako bude vyzerat smetna bedna pri dome 😅😅 snad ma brat zaplatenu velku bednu pre situacie kde namiesto dvoch budu 4ja tam zit ...a snad nemaju jak my, ze nam komunal beru raz za dva tyzdne

tilly
Včera o 16:10

Ja sa čudujem, že bratovi ešte nenavrhli, že keď ešte nemajú deti a oni majú dve, nech si prehodia bývania. Že oni im ten dom postrazia, kým ho zaplnia deťmi.

anonym_89d5d1
Včera o 16:20
@anonym_autor

@anonym_86c4c1 ďakujem za názor 🙂 ja by som ich napríklad nechala keby to bolo opačne lebo mama nás tak vždy viedla

@anonym_autor mama vás viedla k tomu nasackovat sa do cudzieho domu na 3t?? to nie je iba dom tvojho brata ale aj jeho ženy kt ti je kvz cudzí človek to ti nevadi? aha ty si k tomu asi bola vedená. ja by som s tým nesúhlasila ani keby čo bolo a teda by som si od teba držala odstup… a ešte mala rada- ak si chceš užiť dom tak si kúp vlastný ;)

anonym_409dd0
Včera o 16:21

@anonym_autor Fuuu, vobec si neviem predstavit, zeby som na 3 tyzdne prenechala sestre s muzom a jej detmi nas dom. Takze to urcite nie. A zas aj mne by bolo blbe sa na 3 tyzdne nasackovat k nim resp. k svagrovcom do domu na 3 tyzdne. To je fakt dost. Mozno na prespatie na vikend este este, na 3 tyzdne urcite nie. Jedine zeby mali byt pod mostom. A to mame v rodine fajn vztahy. Ziadne hnevy, spory a pod.

bielasovicka
Včera o 16:22
@anonym_4b03e5

@anonym_autor no super. a uz si si premyslela, ze kolko kufrov si tam vezmete? do kolkych sa dokazete na tie 3 tyzdne zbalit? a veci si vybalite do ich skrine ci porozkladate po zemi? vies co, navrhni bratovi, ci by si nemohli svoje veci zo skrine dat niekam do pivnice aby ste si vy tam mohli ulozit tie svoje co si donesiete, detto do kupelne. a deti si poberu aj skolske veci komplet, hracky? a nezabudni si doniest aj nejake svoje fotky v ramiku a pekne si ich tam v obyvacke porozkladaj, ved aby ste sa citili ako doma, nie? z chladnicky im potom potraviny popresuvaj na jednu policku aby sa ti tam zmestili tie tvoje, ved zrejme tam chces varit ze? ci ako ponuknete sa tym co tam oni maju? nema niektore z tvojich deti teraz aj narodeniny? ze by si mu tam zorganizovala detsku oslavu a pozvala kamaratov, ved do domu sa ich viac zmesti ako k vam do 2-izbaku. mamu vobec nelutujem ze na jej narodeniny ides toto vytiahnut, ved vymyslela to ona. chudak brat, dufam ze sa zdvihne a odide. a ty autorka uz konecne pochop, ze ked si to nezela, tak to znamena NIE a nemas s tym otravovat a ty ked chces si nastahuj domov aj ludi z ulice.

@anonym_4b03e5 písala ze skrine nebude otvárať. Tak neviem, asi ich budú mať rozložené na zemi. Pre 4 ľudí. 🙈

bielasovicka
Včera o 16:27
@anonym_1717b8

@anonym_autor Ved im chod raz za tyzden poliat kvety, ked mu chces pomoct😉 Lenze Ty nechces pomoct, Ty si chces s rodinou uzit dom. Postav si tiez.

@anonym_1717b8 no dúfam že ju tam ani nepustia ze kvety poliať.

anonym_6254b5
Včera o 16:27

Podľa mňa to tu je troll 😃 veď keď im chcete za to platiť. Nájdi si na bookingu dajaky dom na prenájom a choďte si na týždeň tam 😃

anonym_902c83
Včera o 16:28
@anonym_autor

@anonym_435250 mame som povedala, že im to navrhnem, ešte som mu to nenavrhla,dnes máme spoločnú večeru, keďže mama mala narodeniny 🙂

@anonym_autor a ako potom vies, ze brat to nechce a ty sa mienis vtierat? Trepes, stracas sa v tych vymysloch🤪

anonym_902c83
Včera o 16:29
@anonym_4bdcfc

Ženy, určite s tým nakoniec brat bude súhlasiť, ešte jej aj poďakuje, že sa postará 😆😉
Autorka daj potom vedieť, ako to dopadlo.

@anonym_4bdcfc 🤣😆🤣 toto som chcela prave napisat. Aj keby ju hned vypakoval kominom, s tymto podla mna pride, lebo ako citam, je to podla nej vlastne povinnost voci nej, pardon cest pre neho. Fuj ze taki ludia vobec existuju

natalka13
Včera o 16:40
@ihned13
Odpoveď bola zmazaná

@ihned13 tvoji bratia v korone takto v poho cestovali do zahranicia?

anonym_7214be
Včera o 16:40

Toto musí byť vymyslené, lebo pochybujem, že niekto je až taký sprostý. 🤦‍♀️ Alebo?

anonym_ba80ed
Včera o 16:44
@anonym_autor

@lucimichi áno? mama nas vychovala úplne sama,je to pre mňa hrdinka,a moj starší brat bude navždy môj starší brat...

@anonym_autor este aj kňaz v kostole na svadbe povie, ze ked sa clovek žení, vydava, tak na prvom mieste uz musi mat svojho manzela, manželku. Nie surodencov, uz nie rodicov. Rodicov si ma vazit a ak treba pomoct im, ale na prvom mieste je vždy manzel, manzelka. A za nou ich vlastne deti.

anonym_ba80ed
Včera o 16:46
@tilly

Ja sa čudujem, že bratovi ešte nenavrhli, že keď ešte nemajú deti a oni majú dve, nech si prehodia bývania. Že oni im ten dom postrazia, kým ho zaplnia deťmi.

@tilly ani nespomínaj 😉

ddaassuullaa
Včera o 16:47
@anonym_7214be

Toto musí byť vymyslené, lebo pochybujem, že niekto je až taký sprostý. 🤦‍♀️ Alebo?

@anonym_7214be bebebebebe🤣

eclaire
Včera o 16:57

podaktori takym velkym srdcom ovplyvaju, kazdemu by len pomahali...ale na to aby respektovali nie druhej strany na to uz take velke srdce nemaju. inac, mne to pride ako v tej teme, kde autorka nemohla pochopit preco sa jej sesternica odrezala od rodiny, lebo citila krivdu ze ako jedina z vnucat musela v detstve pomahat babke..tamta tiez tak zadubene len svoje opakovala a ze sak su rodina tak maju spolu vychadzat..

mmia96
Včera o 16:58

Fuuu 15 stranová diskusia, ani som celé neprečítala, stačí mi tvoj príspevok a pár vyjadrení v komentoch 🫣 teba mať za sestru musí byť veľká radosť , strašne bratovi závidíš, je to len tvoj bordel, že dvojizbák ti nestačí a chceš si ísť užiť do novostavby k bratovi 😀 ty aj tvoja mama musíte byť dobre pošahané, chudák brat a jeho žena. Keď sa ti nepáči dvojizbák tak si kúpte dom alebo choď niekam na dovolenku do hotela. Hanba ti.

enmery
Včera o 17:05

Ja veľmi dúfam, pre dobro autorky, že sa na istý čas prerušia kontakty po dnešnej večeri, dostane tú povestnú facku od života a možno jej to v konečnom dôsledku pomôže si uvedomiť, čo robili s matkou zle. Celé toto peklo začala matka, čiže je mi jasné, čo za fajnová svokra pre bratovu manželku to musí byť.

tundra
Včera o 17:07

15 stran😂😂😂👍

orisker
Včera o 17:09

K meritu veci...
Otázka znie: Ako presvedčiť brata, aby súhlasil...?
Tak už asi zostáva len priložiť pištoľ ku hlave alebo nôž 🗡️ ku rebrám.

anonym_4d9996
Včera o 17:11
@anonym_autor

@anonym_435250 mame som povedala, že im to navrhnem, ešte som mu to nenavrhla,dnes máme spoločnú večeru, keďže mama mala narodeniny 🙂

@anonym_autor nemohla by si tu veceru vysielat nazivo? Myslim ze by mala vysoku sledovanost 🤣

tilly
Včera o 17:14
@anonym_4d9996

@anonym_autor nemohla by si tu veceru vysielat nazivo? Myslim ze by mala vysoku sledovanost 🤣

@anonym_4d9996 anooo

brendaa
Včera o 17:18

@anonym_autor téme neverím...troll ...a švagriná nemá žiadnu rodinu, čo by sa jej tam rada nasťahovala?!?!?!.sestra, brat... či je jedináčik....zas jedináčik?!...
Teba by vystrelo keby tam šla jej rodina...

enmery
Včera o 17:19
@brendaa

@anonym_autor téme neverím...troll ...a švagriná nemá žiadnu rodinu, čo by sa jej tam rada nasťahovala?!?!?!.sestra, brat... či je jedináčik....zas jedináčik?!...
Teba by vystrelo keby tam šla jej rodina...

@brendaa Má sestru a tá sa jej bude starať o nejaké zvieratá písala...ale nie u nich doma😉

tykat
Včera o 17:20
@enmery

@brendaa Má sestru a tá sa jej bude starať o nejaké zvieratá písala...ale nie u nich doma😉

@enmery ...kym.ona bude kontrolovat bratove kvety 😁

luccys
Včera o 17:27
@enmery

Ja veľmi dúfam, pre dobro autorky, že sa na istý čas prerušia kontakty po dnešnej večeri, dostane tú povestnú facku od života a možno jej to v konečnom dôsledku pomôže si uvedomiť, čo robili s matkou zle. Celé toto peklo začala matka, čiže je mi jasné, čo za fajnová svokra pre bratovu manželku to musí byť.

@enmery Podla vsetkeho svokra snov. Sa divim, ze si ten dom nepostavili na opacnej strane SK.

anonym_2f5f4b
Včera o 17:34
@anonym_autor

no ale ste mi tu riadne väčšina naložili...
aj keby som mala väčší dom ako majú oni,ja ich tam pustím kedykoľvek....keby som mohla ísť na maldivy, netrápilo by ma že mi niekto niečo doma rozbije,veci sú pre mňa určené na používanie,nie na pozeranie
ja nie som cudzí človek a ani moja rodina,sme predsa rovnaká krv
uvedomujem si, že mama s tým prišla ako prvá a je pravda že teraz sa tej myšlienky nechceme pustiť, ale príde nam to všetkým ako dobrý nápad
nikde nemajú istotu, čo budú kamaráti robiť s ich domom ani ako dlho tam sa tam zdržia
a som si istá, že kým bol moj brat slobodný, sám by mi to navrhol,takto sa otočil podľa môjho názoru až po svadbe,aj ja som vydatá, mám manžela,ale stále si pamätám kto je skutočná rodina
a prosím, menej nevraživosti ,my ich nejdeme vykradnúť, spali by sme v hosťovskych izbách

@anonym_auto,ach jaj,dievča.Už konečne pochop,že ty si ty,a tvoj brat je tvoj brat.Netrep sa ,kde ťa nechcú.A že to bol mamin návrh,neznamená,že bol správny.A vám to pripadá ako správne,ale zabúdať pritom na rešpekt voči bratovi a jeho rodine.Kebyvsa to im zdalo správne,tak vám to navrhnú.A už vôbec nie je doležite,ako by to riešil brať,kým bol slobodný A rovnako vôbec nie je doležite,že ty by si ich ubytovala vo svojom dome.Asi brať vie,prečo radšej poprosil o pomoc kamarátov,ako vlastnú rodinu.Neryp sa v Tom,nenatiskaj sa,lebo tie vzťahy môžeš nenapraviteľne dobabrat

bielasovicka
Včera o 17:42
@enmery

@enmery ja normálne čakám ci napíše co bolo na večeri 🤭