icon

Ako presvedčiť brata, aby súhlasil s pobytom v ich dome?

25. feb 2026

Ahojte, pridávam to anonymne lebo máme tu známe. Môj brat a jeho žena idú na 3 týždne na dovolenku. Naša mama im navrhla, že by sme ja s mužom a našimi 2 dcérami im to mohli na tie 3 týždne postrážiť 🙂. Školu aj prácu by sme mali cca rovnako ďaleko takže to je jedno,ale oni to odmietli, že nie.... Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac ale zase nie je medzi nami ani nevraživosť. Poliali by sme im kvety napríklad,povysaváli a užili si aj dom.... majú novostavbu a my sme to tam ešte ani poriadne nevideli, majú to tam podľa mamy super,tak baby by mali radosť...🙂 My máme 2 izbak a myslím že by im to nijako neublížilo. Chcela by som sa opýtať na váš názor, čo si o tom myslíte? Ako by som ich presvedčila aby si to rozmysleli? Naša mama nám predsa stále hovorí a tak nás aj vychovala že rodina si má pomáhať

anonym_7e0135
Včera o 19:22

Necitala som všetko ale tipujem, že ta mamička celý život preferovala pred bratom a všetko si mala na jeho úkor. Môj muž tiež bol tak vychovaný a doteraz sa preferuje vo všetkom jeho sestra a jej deti a on už ani nemá silu to riešiť

anonym_0f229d
Včera o 19:28
@winki13

Ja neviem prísť na to ako si oni chcú "užiť bývanie v dome". To tam má brat tri hosťovské izby? Píše, že školu a prácu majú rovnako ďaleko, takže to nebude cez leto, aby sa deti vybláznili v bazéne, trampolíne, grilovačky. Tak neviem autorka v čom si chceš užiť dom?

@winki13 Pocit cudzieho blahobytu ..Len to nedomyslela úplne...

ihned13
Včera o 19:30
@natalka13

@ihned13 tvoji bratia v korone takto v poho cestovali do zahranicia?

@natalka13 áno cestovali, a bez očkovania ! Len museli mať platný test.

dkethe
Včera o 19:31

u psickarov bezna prax 😅 este sme radi, ze niekto pride zadarmo. mne do domu, prisla byvat ku 2 psom kamoska s muzom na 10d. vsetko vpohode. az na zbieranie 💩💩, viac uz takto neprisli 🙈
ale teraz tak premyslam, ze nemat statok/zviera, asi by to bolo cudne ze.. "hen, prid si uzit moju domacnost" len tak. bezdovodne

sense
Včera o 19:34
@tilly

Ja sa čudujem, že bratovi ešte nenavrhli, že keď ešte nemajú deti a oni majú dve, nech si prehodia bývania. Že oni im ten dom postrazia, kým ho zaplnia deťmi.

@tilly to by ich možno čakalo po návrate z tej dovolenky 😂

blackcat8885
Včera o 19:35

Tiež nerozumiem prečo by ste tam mali ísť? Veď keby chceli tak to navrhnú nie? Ani by nenapadlo takto sa vtierat niekomu do domu nech je to ktokoľvek

autor
Včera o 19:59
@brendaa

@anonym_autor téme neverím...troll ...a švagriná nemá žiadnu rodinu, čo by sa jej tam rada nasťahovala?!?!?!.sestra, brat... či je jedináčik....zas jedináčik?!...
Teba by vystrelo keby tam šla jej rodina...

@brendaa neverte, vyššie som písala, že má sestru,a má aj brata...

crazy_cat_lady
Včera o 20:00

Uz mate po veceri? Ako dopadol tvoj navrh? :D

anonym_11c07a
Včera o 20:00

@anonym_autor to co ti vobec napadlo? Normalne to citam a si ma vytocila!!! Dat si zdemolovat dom od 4clennej rodiny s 2 deckami???? A vratit sa z dovolenky do takeho domu?nikdy!!! A dalsia vec, nemala si si spravit 2 decka ,ked sa nechces tlacit v 2izbaku

darijja
Včera o 20:02
@anonym_autor

@biba_18 tak 3 týždne bude úplne prázdny dom,aj záhrada...a na kontrolu budú chodiť radšej ich kamaráti ako rodina....a nikto tam nebude,aj by sme sa im starali o to a aj by sme mali na chvíľu viac priestoru a neboli by sme ako sardinky..

@anonym_autor za to ze zijete ako sardinky si mozes sama 😅🫢

anonym_11c07a
Včera o 20:02
@anonym_autor

@anonym_6dce9e tak napríklad by sme zamkli spálňu...mne by to samej nenapadlo ale mama to tak dlho riešila až ma tým asi nejak nakazila

@anonym_autor tak nech ta mama pusti do svojho domu a ona nech ide do 2izbaku 🙂 ked je mamicka taka mudra

ivik4
Včera o 20:04
@anonym_8db94b

@ivik4 myslíš bodku/podbel ?

@anonym_8db94b ano 😀
Sice si myslim ze ona zije v dome ale ked citam ustavicne o tych vztahoch v rodine a stale dookola 😵‍💫😵‍💫. Velmi mi ju to pripomenulo

juliet86
Včera o 20:09

som zvedava ako to dopadlo

nama94
@anonym_autor

@enmery myslím si, že sestru z jej strany by tam kľudne pustila... cítim sa trochu ako piate koleso v porovnaní s tým aké majú vzťahy oni,ale do domu by som si určite pustila radšej mojho brata ako kamarátov... veď brata poznám celý život

@anonym_autor zbytocne anonymne v tomto sa ludia najdu....a ty nasilu chces byt v ich dome..ine je poliat kvety a odist a ine je ma 3 tyzdne tam ist a celou rodinou preboha

autor
@anonym_a1114d

@viestta presne..tá poznámka o tom, že kto má na Maldivy nerieši, či sa mu niečo v dome zničí hovorí jasnou rečou. Je zelená od závisti🤢

@anonym_a1114d fialová som až

anonym_11c07a
Včera o 20:10
@anonym_autor

no ale ste mi tu riadne väčšina naložili...
aj keby som mala väčší dom ako majú oni,ja ich tam pustím kedykoľvek....keby som mohla ísť na maldivy, netrápilo by ma že mi niekto niečo doma rozbije,veci sú pre mňa určené na používanie,nie na pozeranie
ja nie som cudzí človek a ani moja rodina,sme predsa rovnaká krv
uvedomujem si, že mama s tým prišla ako prvá a je pravda že teraz sa tej myšlienky nechceme pustiť, ale príde nam to všetkým ako dobrý nápad
nikde nemajú istotu, čo budú kamaráti robiť s ich domom ani ako dlho tam sa tam zdržia
a som si istá, že kým bol moj brat slobodný, sám by mi to navrhol,takto sa otočil podľa môjho názoru až po svadbe,aj ja som vydatá, mám manžela,ale stále si pamätám kto je skutočná rodina
a prosím, menej nevraživosti ,my ich nejdeme vykradnúť, spali by sme v hosťovskych izbách

@anonym_autor chod si dat zmerat iq, lebo ty si evidentne aj s mamkou velmi jednoducha osoba. Tvoj brat ma dom a ide na maledivy, lebo sa obracia a nevyplakava na MK (modry konik), lebo takym ako ty to treba vysvetlit polopate. Nikdy vzivote by som si nedovolila toto ziadat. Chod pracovat, makaj ako brat a svagrina a mozno sa ti podari aspon 3ibzak. Ale ty si skor typ na 3tiu matersku. Ty robis nebudes. Ty si jasná obeť 😱😪😭😂

autor
Včera o 20:14
@crazy_cat_lady

Uz mate po veceri? Ako dopadol tvoj navrh? :D

@crazy_cat_lady normálne, môžete si otvoriť víno a urobiť pukance... neverila som že ľudia môžu byť až takí zakomplexovaní ako ste tu.... možno tu je aj švagrina ktorá ma tak isto o koleso menej!

darijja
Včera o 20:16

@anonym_autor ked stavali, ako si bratovi pomohla???????????????

markaterka
Včera o 20:17
@anonym_autor

@crazy_cat_lady normálne, môžete si otvoriť víno a urobiť pukance... neverila som že ľudia môžu byť až takí zakomplexovaní ako ste tu.... možno tu je aj švagrina ktorá ma tak isto o koleso menej!

@anonym_autor keď švagriná má o koleso menej, tak ty máš o koleso viac 🤪🤪🤪
Potom by si mohla pochopiť, že toto čo vás napadlo je blbosť na entú.

enmery
Včera o 20:18
@darijja

@anonym_autor ked stavali, ako si bratovi pomohla???????????????

@darijja S maľovaním a podlahami, ženy nie je to náročné si prečítať pár odpovedí autora. Aj keď je prepnutý.

anonym_4adeed
Včera o 20:19
@anonym_autor

@anonym_autor a idete k nim na tri týždne?

anonym_2f5f4b
Včera o 20:19
@anonym_8e85a1

@anonym_2f5f4b Autorka sa vola Beata?

@anonym_8e85a1 preklep ",brata" je spravne

tiezjedna
Včera o 20:20
@anonym_autor

@anonym_autor bodaj by tu bola😉 Aspoň by sa utvrdila v tom, že držať si ťa od tela je ten najlepší nápad, aký pre seba a svoju rodinu mohla mať😎

autor
Včera o 20:21
@anonym_11c07a

@anonym_autor chod si dat zmerat iq, lebo ty si evidentne aj s mamkou velmi jednoducha osoba. Tvoj brat ma dom a ide na maledivy, lebo sa obracia a nevyplakava na MK (modry konik), lebo takym ako ty to treba vysvetlit polopate. Nikdy vzivote by som si nedovolila toto ziadat. Chod pracovat, makaj ako brat a svagrina a mozno sa ti podari aspon 3ibzak. Ale ty si skor typ na 3tiu matersku. Ty robis nebudes. Ty si jasná obeť 😱😪😭😂

@anonym_11c07a ja makám a o moje iq nemusíš mať starosti, makám s manželom viac ako brat so ženou, mnohonásobne viac...ja robím za pásom, muž tak isto...brat robí it a jeho žena na recepcii,a nezabudnite dodať, že to môžeme robiť aj my a závidíme 🤷

enmery
Včera o 20:22
sticker
bielasovicka
Včera o 20:23
@anonym_autor

@anonym_11c07a ja makám a o moje iq nemusíš mať starosti, makám s manželom viac ako brat so ženou, mnohonásobne viac...ja robím za pásom, muž tak isto...brat robí it a jeho žena na recepcii,a nezabudnite dodať, že to môžeme robiť aj my a závidíme 🤷

@anonym_autor dobre. A idete teda k nim na tie 3 týždne, či nie?

reela
Včera o 20:24
@bielasovicka

@anonym_autor dobre. A idete teda k nim na tie 3 týždne, či nie?

@bielasovicka zhejtovala teraz svagrinu, takze myslim, ze odpoved je jasna

anonym_cdcad5
Včera o 20:25
@anonym_autor

@anonym_autor vymen pas=800eur za normalnu pracu,to iste aj muz.

anonym_fd86cb
Včera o 20:26
@anonym_autor

@anonym_autor keď tak strašne mnohonásobne viac robíte,ako to,že sa tlačíte v 2 izbáku a máte dlhy

bielasovicka
Včera o 20:26
@reela

@bielasovicka zhejtovala teraz svagrinu, takze myslim, ze odpoved je jasna

@reela áno, ale asi sa jej to nechce napísať. Ktovie prečo 🙄