icon

Ako presvedčiť brata, aby súhlasil s pobytom v ich dome?

25. feb 2026

Ahojte, pridávam to anonymne lebo máme tu známe. Môj brat a jeho žena idú na 3 týždne na dovolenku. Naša mama im navrhla, že by sme ja s mužom a našimi 2 dcérami im to mohli na tie 3 týždne postrážiť 🙂. Školu aj prácu by sme mali cca rovnako ďaleko takže to je jedno,ale oni to odmietli, že nie.... Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac ale zase nie je medzi nami ani nevraživosť. Poliali by sme im kvety napríklad,povysaváli a užili si aj dom.... majú novostavbu a my sme to tam ešte ani poriadne nevideli, majú to tam podľa mamy super,tak baby by mali radosť...🙂 My máme 2 izbak a myslím že by im to nijako neublížilo. Chcela by som sa opýtať na váš názor, čo si o tom myslíte? Ako by som ich presvedčila aby si to rozmysleli? Naša mama nám predsa stále hovorí a tak nás aj vychovala že rodina si má pomáhať

anonym_cdcad5
25. feb 2026
@anonym_autor

@enmery myslím si, že sestru z jej strany by tam kľudne pustila... cítim sa trochu ako piate koleso v porovnaní s tým aké majú vzťahy oni,ale do domu by som si určite pustila radšej mojho brata ako kamarátov... veď brata poznám celý život

@anonym_autor ale kamosi si tam nebudu robit zurky,ani prespavacky.Pridu poleju,skontroluju vsetko,ci je ok a idu prec.

autor
25. feb 2026
@226lenka

A z akého dôvodu by si sa mala aj s celou tvojou rodinou nasackovat ku bratovi do novostavby, spať v ich posteliach, používať ich spotrebiče, míňať im energie?

@226lenka za energie by som normálne zaplatila,navrhla som aj nejaký symbolický akože podnájom ale o tom mama nechce počuť...vraj rodina si neplatí,ale to by sme si vyriešili my,a majú hosťovské izby,nespali by sme v ich spálni

rachel36a
25. feb 2026

@anonym_autor kokos a ty si aj s mamou normálna? Veď ty nie že im chceš pomôcť, ale si nervózna, že oni nechcú pomôcť tebe a dovoliť vám bývať v ich dome, lebo vy máte len malý byt...ja by som ti to tiež nedovolila...keby prišiel môj súrodenec ze nemá kde bývať, tak ok, pomôžem...ale nie že ty si chceš užiť ich dom....choď im vyvetrať, vybrať poštu, poliať kvety, ale prečo by si tam mala bývať aj s rodinou?

autor
25. feb 2026
@anonym_cdcad5

@anonym_autor ale kamosi si tam nebudu robit zurky,ani prespavacky.Pridu poleju,skontroluju vsetko,ci je ok a idu prec.

@anonym_cdcad5 nerobili by sme žiadne žúrky,baby sú slušne vychované,aj brat ich má veľmi rád a aj švagriná

reanda
25. feb 2026

ty by si im dovolila byvat vo vasom byte? vazne? alebo si to iba myslis, lebo je to cisto hypoteticka uvaha, kedze oni nepotrebuju byvat vo vasej sardinkovej konzerve..
tvoja mama to hodne s tou 'rodinnou pomocou' prehana.. a ty asi nemas vlastny rozum a trochu sudnosti
kamarati im do domu nepojdu byvat.. nebudu spat v ich posteli, tentovat do ich zachoda, jest z ich tanierov ich pribormi.. pridu im poliat kvety a nakrmit ryby
sa nehanbis chciet niekoho takto vyuzivat? 😝

slavomira236
25. feb 2026

@anonym_autor to su napady teda🤦

anonym_cdcad5
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_cdcad5 nerobili by sme žiadne žúrky,baby sú slušne vychované,aj brat ich má veľmi rád a aj švagriná

@anonym_autor to vsetko je pekne,ale tento blaznivy napad vypust z hlavy,vymaz to.

autor
25. feb 2026
@reanda

ty by si im dovolila byvat vo vasom byte? vazne? alebo si to iba myslis, lebo je to cisto hypoteticka uvaha, kedze oni nepotrebuju byvat vo vasej sardinkovej konzerve..
tvoja mama to hodne s tou 'rodinnou pomocou' prehana.. a ty asi nemas vlastny rozum a trochu sudnosti
kamarati im do domu nepojdu byvat.. nebudu spat v ich posteli, tentovat do ich zachoda, jest z ich tanierov ich pribormi.. pridu im poliat kvety a nakrmit ryby
sa nehanbis chciet niekoho takto vyuzivat? 😝

@reanda ano dovolila by som im to, veď sme spolu vyrástli,tak a nie každý môže mať veľký dom...

tundra
25. feb 2026
@anonym_autor

@biba_18 tak 3 týždne bude úplne prázdny dom,aj záhrada...a na kontrolu budú chodiť radšej ich kamaráti ako rodina....a nikto tam nebude,aj by sme sa im starali o to a aj by sme mali na chvíľu viac priestoru a neboli by sme ako sardinky..

@anonym_autor nas dom je prazdny 12 rokov,si divna ty, aj tvoja mama...

enmery
25. feb 2026

Autorka, čím viac píšeš, je jasné prečo si brat radšej so ženou zavolá kamošov na poliatie kvetov. Veď to je strašné.

kajus_a
25. feb 2026

oni velmi dobre vedeli, preco poprosili kamaratov a nie vlastnu rodinu

anonym_cdcad5
25. feb 2026
@anonym_autor

@reanda ano dovolila by som im to, veď sme spolu vyrástli,tak a nie každý môže mať veľký dom...

@anonym_autor a preco by nemohol,staci si najst lepsiu pracu,ist do zahranicia,setrit.Ved ste pocitam dostali rovnaky start do zivotov,v com je rozdiel medzi tebou a bratom???

autor
25. feb 2026
@anonym_cdcad5

@anonym_autor a preco by nemohol,staci si najst lepsiu pracu,ist do zahranicia,setrit.Ved ste pocitam dostali rovnaky start do zivotov,v com je rozdiel medzi tebou a bratom???

@anonym_cdcad5 lebo už sme zadlžení dosť,a v zahraničí bol,ale vrátil sa kvôli rodine

anonym_d2e3ed
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_cdcad5 lebo už sme zadlžení dosť,a v zahraničí bol,ale vrátil sa kvôli rodine

@anonym_autor najprv treba ísť do zahraničia zarobiť, našetriť si na bývanie a až potom si urobiť 2 deti a bývať v 2 izbovom byte. Jednoduchá matika.
Nedovolila by som nikomu bývať 3 týždne v mojom byte, dome. Ani starom, nieto novom. A je jedno či by som mala 3 kupelne, 2 kuchyne a 10 spálni. Radšej by som dala kľúče susedom nech vyvetrajú, polejú kvety a nachovaju rybičky, ako tam nechať bývat niekoho.
Prestaň im závidieť dom a zarob si na vlastný. Keď ste zadlžený 4 v dvojizbáku, tak mal muž ostat v zahraničí a nie sa vracať kvôli rodine. Nemusela by si fňukať, že ti brat nedovoli 3 tyždne si uživat jeho dom. Asi vie, prečo.

anonym_09ff0c
25. feb 2026

@anonym_autor
Ja mam tiez taky problem pod zamienkou pomoci, sa k nam stale chcu nanominovat rodinny prislusnici a raz prisli bez pozvania ako ze prekvapko! NIE, mame tiez dom pri mori a tiez vsetci chcu ist polievat kvietky a kosit travu, este raz NIE

luccys
25. feb 2026
@anonym_autor

@biba_18 tak 3 týždne bude úplne prázdny dom,aj záhrada...a na kontrolu budú chodiť radšej ich kamaráti ako rodina....a nikto tam nebude,aj by sme sa im starali o to a aj by sme mali na chvíľu viac priestoru a neboli by sme ako sardinky..

@anonym_autor A co oni maju s tym, ze zijete v 2izbaku? Vas problem, nie ich.

luccys
25. feb 2026
@226lenka

Z ich novostavby si chcete na 3 týždne spraviť hotel zadarmo? Nezávidis im tak trochu ten dom?

@226lenka Nieeee😃

anonym_188b23
25. feb 2026

Nedovolila by som ti bývať v mojom byte bezo mňa. Ale napr. Môjmu bratrancovi to nikdy nevadilo, ak jeho byt využíva niekto iný, keď je preč. Každý sme iný, ale to zo mňa nerobí horšieho človeka.

anonym_0f229d
25. feb 2026

@anonym_autor Ja mám na to jasný názor. Za mňa nie.Nikdy. My máme super vzťah so sestrou,bratom , rodinou, ale neviem si ani len predstaviť, že by mal u mňa niekto bývať tri týždne len tak.A opačne to už absolútne si neviem predstaviť. To radšej by som chodila nárokom aj 50 km kvety poliat ak by ma samozrejme o to požiadali.
Keby ste mali super vzťahy a požiadajú ťa a ty s tým nemáš problém to je úplne ina situácia. Môj muž ako ho poznám, by nikdy na také ani nepristúpil. A už vôbec nie zadarmo .
My chodíme na dovolenky tiež a dcéra býva už dlhšie mimo domu. V malom bytíku,ale v živote by ju ani nepadlo sa k nám nanominovať .A v podstate je to stále aj jej dom.Chodili mi poliať kvety, záhony, skontrolovať dom a to holo celé. Dokonca by si nič ani nevzali bez opýtania z domu.

anonym_0f229d
25. feb 2026
@anonym_86c4c1

No ja by som v dome tak isto nikoho nenechala bývať, okrem môjho otca teda, ale je to každého súkromie aj napriek tomu že ste rodina. O to viac, že to majú nove, tak nechcú aby im to ,,ničili” alebo užívali iný ľudia…. Môj názor.

@anonym_86c4c1 Tiež sa prikláňam k tvojmu názoru.

luccys
25. feb 2026
@anonym_autor

@226lenka za energie by som normálne zaplatila,navrhla som aj nejaký symbolický akože podnájom ale o tom mama nechce počuť...vraj rodina si neplatí,ale to by sme si vyriešili my,a majú hosťovské izby,nespali by sme v ich spálni

@anonym_autor A co tu furt bluznis o mame? Mama to vymyslela, mama vas tak vychovala, mama nechce, aby ste platili...mama si moze trhnut, jej dom to nie je a nechapem, co sa do tohp montuje. Uplne si ju viem predstavit, taky typ "riaditelka zemegule". Tvoja svagrina je podla mna z nej na prasky. Ja by som urcite bola.

anonym_680503
25. feb 2026

@anonym_autor no vam musi j…at 🤦🏼‍♀️

anonym_0f229d
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_86c4c1 ďakujem za názor 🙂 ja by som ich napríklad nechala keby to bolo opačne lebo mama nás tak vždy viedla

@anonym_autor Mama vás tak "viedla" to je síce pekné, pomáhať si treba a hlavne Vás mala naučiť mať lepšie vzťahy medzi sebou. Nezabudni je to ich dom, nie rodičovský,kde môžeš prísť keby chceš a si tam doma.
Dom si nadobudli spolu s manželkou a keďže tie vzťahy ani nemáte nejaké vrúcne ,tak je pochopiteľné,že ťa nežiada o pomoc postrážiť dom.
Mne to príde, že chcete využiť len komfort domu. Predsa len je to rozdiel...A mne osobne by bolo veľmi nepríjemné užívať niekoho dom keď nemám s ním ideálne vzťahy. Navyše nezabudni, že za všetkým v dome stojí väčšinou žena a určite švagriná nie je nadšená. Keby to bola sestra a mali by ste perfektný vzťah, tak by to možno aj sama navrhla.

anonym_0f229d
25. feb 2026
@anonym_7c8cc5

To čo je za stráženie že sa tam všetci nasáčkujete. čo keď dcéry niečo zničia, rozbijú, alebo sa práve vtedy používaním pokazí spotrebič. Kto to bude platiť?

@anonym_7c8cc5 To až tak ďaleko nezašli...a určite si to predstavuje tak,že za tie 3 týždne budú platiť energie aj všetko majitelia domu.Však ako službu,že im to strážia.
@anonym_autor

anonym_0f229d
Včera o 00:00
@anonym_autor

@anonym_autor Tak to je problém...,že sa tlačíte ako sardinky..a sme doma! Tak si to treba zariadiť,sbu ste neboli..Ani brat a svagriná to nedostali určite zadarmo.

anonym_0f229d
Včera o 00:03
@anonym_7c8cc5

A kto bude strážiť váš domov keď budete 3 týždne preč? Príde mama do vášho strážiť?

Keby mali hospodárstvo, zvieratá ktoré treba ráno, večer kŕmiť tak ešte by to mohlo mať zmysel, ale len tak sa tam rozvaľovať aby ste si užívali dom?

@anonym_7c8cc5 Presne a ich zatiaľ môžu pokojne vykradnúť .Toto je taký nezmysel..to sa ani nečudujem, že radšej požiadajú kamarátov.

anonym_09ff0c
Včera o 00:07

@anonym_autor
Ako tak citam este by mali mat plnu americku ladnicku a postelne pradlo nech si operu ked pridu

anonym_fcd665
Včera o 00:08

@anonym_autor ja som si úprimne myslela, že budeš vytočená, že čo to za blbosť mama vymyslela… akože aby som išla byvat k niekomu na 3 týždne, to mi príde úplne odveci… a čo im tam akože chceš strážiť 24/7?

anonym_0f229d
Včera o 00:09
@anonym_autor

@anonym_7c8cc5 ale majú kvety,a majú aj zvieratá,o ktoré sa má ale chodiť starať niekto iný... majú ich viac ale ryby teda ostávajú samozrejme doma a ostatné zvery idú k jej sestre,ale takto by to bolo oveľa jednoduchšie lebo by všetci mohli ostať doma...

@anonym_autor Vidíš a jej sestru ani len nenapadlo sa niekomu nanominovať fo nového a radšej berie zvety3k sebe. Ty si mala pekne maminke vysvetliť, že TOTO NIE JE VAŠE, ANI VAŠE STAROSTI TO NIE SÚ! A PÔJDEŠ JEDINE AK ŤA O TO POŽIADAJÚ.
UŽ úplne chápem tie vaše rodinné vzťahy. Zrejme ten brat má viac rozumu.

anonym_cdcad5
Včera o 00:09

Inac vies ako sa tomu hovori???Drzost,drzost,drzost.