Ako presvedčiť brata, aby súhlasil s pobytom v ich dome?
Ahojte, pridávam to anonymne lebo máme tu známe. Môj brat a jeho žena idú na 3 týždne na dovolenku. Naša mama im navrhla, že by sme ja s mužom a našimi 2 dcérami im to mohli na tie 3 týždne postrážiť 🙂. Školu aj prácu by sme mali cca rovnako ďaleko takže to je jedno,ale oni to odmietli, že nie.... Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac ale zase nie je medzi nami ani nevraživosť. Poliali by sme im kvety napríklad,povysaváli a užili si aj dom.... majú novostavbu a my sme to tam ešte ani poriadne nevideli, majú to tam podľa mamy super,tak baby by mali radosť...🙂 My máme 2 izbak a myslím že by im to nijako neublížilo. Chcela by som sa opýtať na váš názor, čo si o tom myslíte? Ako by som ich presvedčila aby si to rozmysleli? Naša mama nám predsa stále hovorí a tak nás aj vychovala že rodina si má pomáhať
@anonym_autor preco nezamestnana, to su zas co za myslienkove pochody? Radia Ti najst si inu pracu, kde nemusis nic robit, len sediet na riti a brat tisice ako brat so zenou. Ja sice zarabam 0,00, manzel dobre, ale tato zavist je mi fakt cudzia. Akoze uprimne, kazdeho asi napadne, ze ach, keby sme mali to a hento. Ale to ani nie ako zavist prava, kde by si najradsej vyhnala brata a nasilu si privlastnila jeho dom, ale v takom zmysle, ze sa o to chces tiez snazit. A to nie je zavist, skor inspiracia a ambicia. Lenze ty si ostala v tej slepej zavisti, ze dokazes znenavidiet brata a svagrinu, len za to, ze si postavili dom. To je mega strasne!
@anonym_autor ale prosim ta ake pomahanie. Cista vychcanost z tvojej strany. Kvoli kvetom tam mat 3 tyzdne nasackovanu druhu rodinu? By som ich do koša hodila pred odchodom a bol by klud. Ak sa chces roztahovat vo velkom, pouzi na to booking a nestrkaj sa do osobneho priestoru inej rodiny. Ja mam so sestrou vyborny vztah, ale by som si nedovolila sa jej do domu vnucovat lebo ju respektujem. Viem ze by ma tam nechala aj polroka zadarmo byvat, ale mam charakter.
Toto je normálne na palicu, len to čítať. Nikoho normálneho toto nemôže napadnúť. Ja by som len chcela vidieť, ako sa tvárila tvoja švagriná s bratom, keď si sa ich to na večeri pýtala, že či by láskavo na 3 týždne prenechali svoj nový dom tebe a tvojej rodine.
Inak spomínam si na jednu diskusiu, tiež sa chcela sestra s deťmi nasťahovať k bratovi a kŕmiť mu psov, keď išiel na dovolenku s manželkou. Nebola si to ty?
Ludia, toto je konkurencna tema k tej o tom uchylovi, som zvedava, ci ju poctom stran prekona 😅
@anonym_8d74a2 ktorá to bola téma?
Vraj nedava logiku aby bol dom 3 tyzdne prazdny. Mila autorka, ono to logiku dava len ty nedisponujes dostatocnou rozumovou kapacitou aby si to pochopila.
@anonym_e5476e a kde stratila logiku, že jej zaprdeny 2i bude 3t prázdny? Ona stratila všetko, rozum, logiku, súdnosť
@anonym_autor a si po celej tejto diskusii a vsetkom, co tu bolo popisane v snahe otvorit ti oci, aj schopna nejakej sebareflexie? Dokazes pripustit, ze to, co tak strasne od brata chces, nie je celkom koser?
@anonym_89d5d1 ja som sa učila dobre 😉
@anonym_autor tak ako? idete na 3 tyzdne do domu? Kokos celu noc som nespala, tak vam to prajem 😝 hlavne som aj chcela vidiet ten vyraz tvare ked to bratovi a svagrinej povies
@anonym_autor a si po celej tejto diskusii a vsetkom, co tu bolo popisane v snahe otvorit ti oci, aj schopna nejakej sebareflexie? Dokazes pripustit, ze to, co tak strasne od brata chces, nie je celkom koser?
@simsalabim Pockaj...hmmm...nie? 😃 podla odpovedi na to nema mentalnu kapacitu. Taky lidi...
Akýkoľvek vzťah by sme mali, nikdy by som toto nedovolila. Je rozdiel prísť poliať kvety a odísť preč a nie tam bývať a rozťahovať sa po celom dome. Bože to si kde toto videla??
bodka, si to ty? 😂😂😂
@anonym_65b0f1 bodka má dom, síce v prdeli sveta, ale aspoň sú v jednej dedine pri rodičoch 😀 čo by ľudia povedali keby bola v byte
@luccys vidim rozdiel najmä v “malosti” prispievateliek. Samozrejme že musi súhlasiť majiteľ a ak teda si ich tam neželá tak ok. Ale aby na autorku všetci útočili, lebo to jej mamu čo i len napadlo, tak to je na zamyslenie nad spoločnosťou. Jaj boze moj, domcek moj najkrajší, všetci mi ho zavidte, ja budem si ho strážiť, lebo nic iné nemam - najmä v hlave.
@zeldia áno, je to malosť a malomeštiactvo tých, ktorí autorku, ktorá - nepopieram- že je tak trochu naivná, lynčujú. A sa zároveň zbavujú svojich mindrákov.
@crazy_cat_lady normálne, môžete si otvoriť víno a urobiť pukance... neverila som že ľudia môžu byť až takí zakomplexovaní ako ste tu.... možno tu je aj švagrina ktorá ma tak isto o koleso menej!
@anonym_autor ale toto píšeš o sebe, zakomplexovaná si ty a máš nielen o koliesko menej, ale evidentne ti ich chýba viac, aj tvojej mame a mužovi.
Autorka a jej mama - dve hrozná. To, že toto prvotne vyšlo z hlavy ich mamy, celú túto hrôzu len umocňuje. Že mama nechce ani počuť o tom, že by sme bratovi niečo za to zaplatili...Prosííím? :O čo sa má ona do toho čo starať a hovoriť za brata?? Chudák švagriná, vás mať za švagrinú a svokru, koniec. A tá hláška, že "vraj to tam majú super, tak baby by mali radosť" :DDD nemám slov
Baby aká téma s uchylom? a hore dole kopcom?
🤣🤣🤣
Autorka, pises to ty, dospela osoba? Ci tvoje dieta v puberte? Lebo keby dieta v puberte, tak to dospely pochopi. Ale ked dospela osoba je tohto schopna. Dufam ze brat so svagrinou s tebou obmedzia uplne kontakt. Si totalne mimo, ale ze totalne. Uz sa preber.
Za mna rodina nerodina, pre mna je to za hranicami slusnosti sa takto na par tyzdnou nastahovat…a z vasej rodinnej strany riadna vychcanost a drzost na uzitie si pohodlia, ktore nemate…
@simsalabim ale veď to mama-hrdinka vymyslela! Tak je to správne!
Baby aká téma s uchylom? a hore dole kopcom?
🤣🤣🤣
@magduska2 tu je hore kopec, dole kopec, zákruta:
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/zminene-problemy-v-manzelstve-a-zivote/?scrollto=first
Príjemné čítanie 😀
PS: ak by si už nevládala, tak na str. 32 som písala zhrnutie, čo všetko sa nedá 😀
@anonym_autor stále sme sa nedozvedeli čo povedali na tej večeri
Príjemné čítanie 😀
PS: ak by si už nevládala, tak na str. 32 som písala zhrnutie, čo všetko sa nedá 😀
@livuska124 fuha,dlhé čítanie 🤣 Ďakujem..som zvědavá 😉
A aby som bola úprimná. Ja robím v zdravotníctve.,mám maturitu, zarobím slušne.. Dokazala by som prežit s dcerou aj sama. Muž má výučny list a robí v zahraniči. Zarobi asi viac, ako tvoj brat. Mame dom, 2 auta, velku zahradu, bazen, mini detske ihrisko. Nemame hypo, ani uver. Najprv sme šetrili a makali a až tak mali dceru. Sestra robí predavačku v Lidl, vyrobi sa , ale zarobi. Jej muž robi tiež vonku. Maju 2 deti a byt.( 4 izbovy) , pomahame si navzajom. Ked mam ja nočnu, berie si ona moju dceru , ked ma ona nočnu, že zacina akcia, beriem si ja jej deti. Sme spolu denne. Idem ja k nim, deti sa pohraju. Idu oni k nam. Hlavne jar, leto a jesen su u nas denne. Predsa mame zahradu. Chore deti si striedame, ako mozme. Ale ked ja s dcerou idem k muzovi do zahraničia , tak ona mi nachova a vyvenci psa, vyvetra, poleje zahradu, kvety a ide domov. Nebyva u mna lebo detom chyba zahrada, bazen... Aj ja idem k nej vyvetrat a poliat kvety a idem domov. Nespim u nej a neuzivam si, ze nema psa a zahradu o ktore sa treba starat. Keby prerabali a potrebovali byvanie, necham jej dom a idem k muzovi, alebo by som ju vzala k sebe. V lete to tak robime, ze stanujeme na zahrade. Dala by som za ňu a jej muža, deti život, ale nedokazala by som sa im nasackovat na 3 tyzdne do bytu. Ani ona mne do domu len tak,.aby si deti uzili.dom, kym som ja u muža. A to mi už velakrat aj upratala dom, ked sme sa mali vratit, spravila nakup. Dokonca zavarila urodu, ktorA by zhnila. Ale žila doma , vo svojom. A ja sa na nu mozem vzdy obratit. Kludne mi vezme dceru na vikend k sebe do bytu, aby som smaa mohla ist za muzom. Nejde oan s deckami k nam do domu. A tak isto ja vezmem jej decka ku nam, ked treba. Twba nezaujima brat, ale jeho dom
@anonym_d2e3ed toto je krásne. Obdivujem takéto súrodenecké vzťahy.
Príjemné čítanie 😀
@livuska124 ďakujem. O tejto diskusii čítam asi všade a nevedela som o čo ide. Keď sa budem nudiť, pozriem si ju 😀
@anonym_autor neexistuje 🤯 nechápem že ťa niečo také vôbec napadlo.
To je také prekročenie hraníc že dovidenia... Vy si chcete užiť ich nový dom lebo bývate v 2izbaku a nie pomôcť rodine
@livuska124 ďakujem. O tejto diskusii čítam asi všade a nevedela som o čo ide. Keď sa budem nudiť, pozriem si ju 😀
@tilly ma 64 stran, maď čo robit, ja som to teraz našla 🙂
@anonym_autor tak toto je svinstvo level expert. Určite by som do svojej novostavby behom mojej neprítomnosti nedovolili vstúpiť nikomu. To co si akože dovoľujes? Ľudia, dom niesu nohavice, že pozicias hocikomu.

@anonym_7c8cc5 vy nie ste normálna
@anonym_autor to píše tá pravá ! 🤦