Ako presvedčiť brata, aby súhlasil s pobytom v ich dome?
Ahojte, pridávam to anonymne lebo máme tu známe. Môj brat a jeho žena idú na 3 týždne na dovolenku. Naša mama im navrhla, že by sme ja s mužom a našimi 2 dcérami im to mohli na tie 3 týždne postrážiť 🙂. Školu aj prácu by sme mali cca rovnako ďaleko takže to je jedno,ale oni to odmietli, že nie.... Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac ale zase nie je medzi nami ani nevraživosť. Poliali by sme im kvety napríklad,povysaváli a užili si aj dom.... majú novostavbu a my sme to tam ešte ani poriadne nevideli, majú to tam podľa mamy super,tak baby by mali radosť...🙂 My máme 2 izbak a myslím že by im to nijako neublížilo. Chcela by som sa opýtať na váš názor, čo si o tom myslíte? Ako by som ich presvedčila aby si to rozmysleli? Naša mama nám predsa stále hovorí a tak nás aj vychovala že rodina si má pomáhať
@heidi4 a nedivila by som sa ani, keby sa mu tam nejako vlupali pocas jeho nepritomnosti na tie 3 tyzdne, len aby si ten dom mohli uzivat (ze ved asi unikal plyn alebo na nejaky nonsens by to zvalila).
Lebo ani 100x nie tu nestaci
@heidi4 mohli by sa podhrabat napríklad 😉
Ak chcete dom tak si vezmite hypotéku a kúpte si dom.
Ja by som vo svojom dome teda vonkoncom nechcela nikoho mať nastahovaneho počas mojej neprítomnosti.
@anonym_8d74a2 Toto si jej nemala takto napisat, lebo si jej prave dala motiv na dalsiu temu do buducna😂😂😂🙏🙈
@motylik2559 ale budeme potom vediet, ze je to ona, a budeme sa mat zas na com bavit zo 3 dni 😅
Ale zas, ked to tak zoberieme, tak keby inak polozila otazku, ze teda boli asy, ked sme mali dobre vztahy v rodine, Marek travil vela casu s dievcatami a casto sa chodili kupat k nemu do domu, grilovat na zahradu (ano, aj vo februari), ked siel na dovolenku, chodili sme mu strazit domcek a zrazu, ked sa ozenil, tak nas odstrihol, lebo svagrina to a hento...a uz nas nechce puatit do domu, lebo svagrina...no a hadam, ake by boli komentare. Minimalne aspon trosku ine.
nie, byvat urcite nie. Ak maju kvety, zvierata...ok, dohodnete sa, ze pridete poliat, zaopatrit. Ale byvat isto nie. Je to ich sukromie. My ked ideme na dovolenku, tak prosime rodicov, aby chodili polievat a krmit zvierata. Aj keby ste mali akykolvek super vztah, nastahovat sa k niekomu na 3 tyzdne je uplne cez ciaru, najma ak nie su doma. Pochopim, ak by ste vy rekonstruovali byt a brat so zenou by vam ponukli u nich byvanie spolu s nimi a vy by ste boli v nejakej hostovskej izbe. Ale inak NIE
@anonym_autor tvoja hlupa mater do zatiahla aj tvoje dievcata? Kriste toto je horsie ako nocna mora. Ako nahodou? Normalne ich sprosto nahuckala, aby zahrali divadlo pred ujcom. Uz aj ona sa tam vidi nasackovana. Ty toto dovolis? Jasne ze ano, vidina 3 tyzdnov ultra lacnej dovci na cudzi ukor. Hnusis sa mi cim dalej tym viac. Budem dufat, ze z tejto tragikomedie aspon brat vyjde slobodny a bez balvana na nohach ako ste vy. Vies o tom, za najcastesie su problemy prave v tych skvelych rodinach, ktore dokola o.tom len rozpravaju a skutek utek? Rodina je len slovo, ale rodinne puto treba budovat a utuzovat. To co predvadzas ty je uzivanie si na cudzi ucet.
Lebo - ak tvoj brat vlastnil dom uz pred svadbou, ako je mozne, ze si si ho doteraz tak neuzila, ked ste boli spolu kazdy tyzden?
@ddaassuullaa "jej" dievcata, presne, len "JEJ". Neviem, ci sa rozmnozila ako menavka bunkovym delenim, ked su len jej 😅. Ale zas neviem, lebo sa "musela vydat" za toho chudaka, co sa zmohol len na 2i byt 🫣
@anonym_autor mne to nejak nedava zmysel..ako dlho byva v tom dome? Nema nahodou novostavbu? Chodili ste k nemu často. A prestali ste lebo sa oženil. To jeden deň ju spoznal a na druhý deň sa oženil? Veď sa hádam stretávali nejaký čas. Prečo je taký problém so švagrinou? To nemohlo vzniknúť len tak z ničoho nič.
@anonym_autor zrazu mal ten dom pred svadbou? A vtedy si tam nechodila si užívať?
Ja prestávam veriť,že je toto reál
@anonym_autor mne to nejak nedava zmysel..ako dlho byva v tom dome? Nema nahodou novostavbu? Chodili ste k nemu často. A prestali ste lebo sa oženil. To jeden deň ju spoznal a na druhý deň sa oženil? Veď sa hádam stretávali nejaký čas. Prečo je taký problém so švagrinou? To nemohlo vzniknúť len tak z ničoho nič.
@anonym_4adeed na zaciatku pisala, ze ani u nich este poriadne neboli. Tak kde je pravda, netusime...
no prečítala som si všetky komentáre,tak sa idem konečne vyjadriť
1. je mi jedno akú hierarchiu uznavate vy u mňa to je mama súrodenci deti manžel
2. ano ide mi o dom a čo? majú veľký dom a v tom čase ho nepotrebujú
3. mohla by som si zaplatiť welness ale to by stálo veľa peňazí,povedala som ze mu zaplatím ale veď len symbolicky pár eur
4. spm si istá ze keby bol slobodný sám to navrhne lebo vtedy sme spolu ešte trávili veľa času, prakticky každý týždeň,aj naše deti k nemu chodili
5. odkedy sa oženil je to iný človek,a čas by mali lebo vlastné deti nemajú
6. nie som jediná ktorá si myslí že nič divné na tom nie je pustiť vlastného súrodenca do domu veď ide aj o deti 7. nedostala som sa k slovu, švagriná mi hneď na začiatku povedala že keď sa chcem opýtať na tu hlúposť čo sme vymysleli nemám to ani skúšať
8. ale cez víkend ešte budeme spolu, ešte mám 2 dni, odlietajú až cez týždeň
9. každý máme nejaké zvyky a pomery v rodine, ešte pred 5 rokmi boli deti viac s bratom ako s mojím manželom,a teraz takmer nič ledva na nejakej oslave...
@anonym_autor ja ani neviem ci vobec ma zmysel ti sem este cokolvek pisat, po tom co si sem napisala zhrnutie v tych bodoch. body 7 a 8 su topka.
7. nedostala som sa k slovu, švagriná mi hneď na začiatku povedala že keď sa chcem opýtať na tu hlúposť čo sme vymysleli nemám to ani skúšať
👍 pre svagrinu
8. ale cez víkend ešte budeme spolu, ešte mám 2 dni, odlietajú až cez týždeň
🙈👎 pre teba
Obavam sa, ze svagrina bude musiet investovat este pred odchodom do mreží na dvere a okno, lebo tebe nie je pomoci, si posadnuta a nedokazes ovladat svoj chtíč, za kazdu cenu sa do toho domu chces dostat. tu sa aspon trosku zamysli, ci je to normalne. takze tebe nestaci ked ti to uz jasne povedala viackrat, ty este 2 dni pred ich dovolenkou ich pojdes otravovat prosiiim pustite ma dnu, ja si to tu chcem 3 tyzdne uzit 🙈 sa necuduj ked ti ani dvere neotvori ked ta zbada. ci ako vlames sa nasilu dnu?
no a chudak tvoj manzel. jaj, to je cudzi clovek. tak nic potom...
@anonym_autor zrazu mal ten dom pred svadbou? A vtedy si tam nechodila si užívať?
Ja prestávam veriť,že je toto reál
@rozculena ako ja tiež už rozmýšľam či je to sociologický výskum. Len neviem koľko mám už bodov. Možno bude na konci dotazník ako sme čítali s porozumením.
@anonym_autor
Autorka nehnevaj sa, ja som z tých čo by švagrinú s deťmi pokojne nechali vo svojom dome, kým ho nepotrebujeme. Manželova sestra je jedna úžasná osoba.
A teda nič v zlom ale Ty si sa aj tu jasné priznala, že vôbec nešlo o pomoc bratovi, Tebe išlo len o to aby ste si užili luxusný dom. Takže si klamárka a švagriná to asi vie... Asi vie, že nie si čestná osoba a Tvoje úmysly sú čisto sebecké. Myslím si, že proste (aj keď možno nie v zlom) závidíš, že švagriná si zobrala chlapa ako je Tvoj brat, ktorý sa vie postarať o rodinu zatiaľ čo Ty sa tlačíš v dvojizbáku.
Ja by som si Ťa do domu tiež nepustila.
@motylik2559 ale budeme potom vediet, ze je to ona, a budeme sa mat zas na com bavit zo 3 dni 😅
Ale zas, ked to tak zoberieme, tak keby inak polozila otazku, ze teda boli asy, ked sme mali dobre vztahy v rodine, Marek travil vela casu s dievcatami a casto sa chodili kupat k nemu do domu, grilovat na zahradu (ano, aj vo februari), ked siel na dovolenku, chodili sme mu strazit domcek a zrazu, ked sa ozenil, tak nas odstrihol, lebo svagrina to a hento...a uz nas nechce puatit do domu, lebo svagrina...no a hadam, ake by boli komentare. Minimalne aspon trosku ine.
@anonym_8d74a2 v tom pripade nech to zavesi, ak tak spravi, najskor tak o pol roka, lebo je to totalna vyciciavacka😂😂😂🙏 Ja stale nemozem uverit, ze takyto clovek vobec realne existuje🙄😂🤦♀️ Nechcela by som ju ani stretnut, lebo nedajboze by sa jej zapacila nejaka vec, tak ako bratov dom a bola by schopna clovela osklbat asi aj na ulici🙈 Na mna uplne tymto dojmom posobi tato vtirka. Ale zas keby tu bola sutaz o najtupsieho cloveka na mk, tak ma 1 miesto v kapse, a 2he by bolo veeeelmi daleko za nou (aj co do poctu stran😂).
@anonym_autor Ale ved ta za ten pas nikto neposielal...
@luccys zas pardon, zhadzovať niekoho, že robí za pásom, to už je trochu úbohé, nie?
Chapem, autorka si tu svojim vystupovaním koleduje 25+ stran, ale nie je celé Slovensko Bratislava a práca v IT..
“ Ale veď ta za ten pás nikto neposielal” je ozaj už trochu mimo..
@luccys zas pardon, zhadzovať niekoho, že robí za pásom, to už je trochu úbohé, nie?
Chapem, autorka si tu svojim vystupovaním koleduje 25+ stran, ale nie je celé Slovensko Bratislava a práca v IT..
@oneinamillion nemyslím si, že to bolo myslené ako urážka povolania, ale pokiaľ chcem niečo viac ako mám, tak musím preto niečo spraviť - buď zvýšiť kvalifikáciu, alebo nájsť inú prácu a nie iba závidieť a snažiť sa využiť to, na čo iný človek študoval alebo pracoval, aby si mohol dovoliť.
@anonym_6dce9e tak napríklad by sme zamkli spálňu...mne by to samej nenapadlo ale mama to tak dlho riešila až ma tým asi nejak nakazila
@anonym_autor
Ale ako daleko si si sa dostala od vyhlasenia na prvej strane "mne by to samej nenapadlo ale mama to tak dlho riešila až ma tým asi nejak nakazila" k tomu, ze ten dom proste chces a chces a chces.
A nepopustis, kym svoje nedosiahnes.
Slusna nakaza.
Keď chceš bývať v dome musíš si postaviť.
@oneinamillion Kde si nasla zhadzovanie? Ja viem, ze nie kazdy moze byt IT alebo pravnik, ale plati zaroven, ze je sloboda povolania a do tej fabriky isla dobovolne. Ked sa jej nepaci, moze sa dalej vzdelavat atd. Nikto jej v tom nebrani. Ale kedze autorka povazuje fyzicku pracu za nadradenu, asi tam zostane🙃
@oneinamillion vies ale autorka zhadzovala prave tiez ine prace,ze sa narobi viac ako jej brat zo svagrinu,lebo ved oni len sedia na riti a ona za pasom dre ako otrok.Tak sme sa jej pokusali vysvetlit,nech si najde lepsiu pracu.
@anonym_autor mna by zaujimalo, co na tento vyplod tvojej fantasmagorie hovori tvoj muz. Jemu tiez nepride divne nakvartirovat sa druhym ludom do ich domu, domacnosti, sukromia?
@anonym_63fc0d každý je iný
@anonym_autor kazdy je iny ale ty si specialna 🙂
Baby toto je hrach o stenu hadzat, hlupakovi nevysvetlis, ze je hlupak
@anonym_autor urcite nie! My chodime prec na cele leto a tiez by som ku sebe nikoho nechcela ked tu niesom.
čo je na tom nepochopiteľné? novostavbu kúpili ako holodom keď ešte neboli manželia,vtedy sme im tam par krát išli pomôcť aj,oni v tej dobe bývali vo svojom byte... stretávali sme sa pravidelne....potom dom prerábali,a kompletné prerabanie ukončili pred pol rokom, manželia sú 2 roky....spolu sú 10...hypoteka aj dom je písaná len na neho aj ked to platí aj ona štýlom ze mu posiela... stačí? ale kým neboli manželka,bolo všetko podľa mňa iné
@oneinamillion nemyslím si, že to bolo myslené ako urážka povolania, ale pokiaľ chcem niečo viac ako mám, tak musím preto niečo spraviť - buď zvýšiť kvalifikáciu, alebo nájsť inú prácu a nie iba závidieť a snažiť sa využiť to, na čo iný človek študoval alebo pracoval, aby si mohol dovoliť.
@sima234 to ja úplne chapem a suhlasim s tebou, zároveň ale viem, že sú na Slovensku miesta, kde sa reálne veľmi ťažko zamestnáš, obzvlášť ako žena s malým dietatom.. a aj tá zhadzovaná robota za pásom je pre ľudí tam všetkým.
@oneinamillion nebolo to az tak mimo, lebo ona zas kydala na ludi, co "len sedia na riti" a veru tazke prachy a ja chudatko makam a mam len dvojizbacik...tak co jej na to odpovedat? 🤔
@heidi4 @zmrzlinka8 mam to rovnako. Keď si nie manuálna práca práca vybrala daň na zdraví a ja stojím pred rozhodnutím, ako ďalej.
@eviq to ma mrzi. Dufam, ze ti bude lepsie. 🍀🍀🍀 Veru, zdravie je to najcennejsie, co mame. Treba si to vazit, nie je to samozrejmost. Posielam vela sil
@oneinamillion Kde si nasla zhadzovanie? Ja viem, ze nie kazdy moze byt IT alebo pravnik, ale plati zaroven, ze je sloboda povolania a do tej fabriky isla dobovolne. Ked sa jej nepaci, moze sa dalej vzdelavat atd. Nikto jej v tom nebrani. Ale kedze autorka povazuje fyzicku pracu za nadradenu, asi tam zostane🙃
@luccys Ja si ale nemyslim, že je to len o chýbajúcej kvalifikácii alebo vzdelaní. Sestra zije v zaprdnutej dedinke na dolniakoch a aj s VŠ roky strieda len automobilky. Sú proste na Slovensku aj dnes regióny, kde sa ako žena s malým dietatom zamestnáš veľmi ťažko, a slušne sa zamestnať je až nereálne.
Nikdy by som do domu nevpustila iných bývať. Potrpím si na sterilnú čistotu a asi by ju nedodržali. Len raz som nechala dieťa na pol dňa so svokrou a čakala ma pohroma. Okrem špinavého sporáka, ktorý denne leštím okenou, dovolila synovi jesť aj rožok a všade bolo natrúseno. Nikdy viac.

@anonym_63fc0d každý je iný
@anonym_autor ano, aj Marek je iny ako Ty, uz to pochop