icon

Ako presvedčiť brata, aby súhlasil s pobytom v ich dome?

25. feb 2026

Ahojte, pridávam to anonymne lebo máme tu známe. Môj brat a jeho žena idú na 3 týždne na dovolenku. Naša mama im navrhla, že by sme ja s mužom a našimi 2 dcérami im to mohli na tie 3 týždne postrážiť 🙂. Školu aj prácu by sme mali cca rovnako ďaleko takže to je jedno,ale oni to odmietli, že nie.... Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac ale zase nie je medzi nami ani nevraživosť. Poliali by sme im kvety napríklad,povysaváli a užili si aj dom.... majú novostavbu a my sme to tam ešte ani poriadne nevideli, majú to tam podľa mamy super,tak baby by mali radosť...🙂 My máme 2 izbak a myslím že by im to nijako neublížilo. Chcela by som sa opýtať na váš názor, čo si o tom myslíte? Ako by som ich presvedčila aby si to rozmysleli? Naša mama nám predsa stále hovorí a tak nás aj vychovala že rodina si má pomáhať

anonym_4b03e5
Dnes o 19:35
@anonym_autor

@anonym_9f3164 no ja by som si ho poobede a cez víkend užila,a mama tiež,ona už nepracuje,a deti víkendy a poobede tiež, muž by mal tiež kúsok oddychu on robí 12ky,asi je všetkým jasné prečo tam chcem ísť,keby som to mala doma ja tak prosím nech idú všetci ku mne

@anonym_autor mila autorka, v mene celeho modreho konika ta prosim, uz nam konecne prezrad, co KONKRETNE si tam tak velmi chcete uzit, lebo my to stale nechapeme. co take uzasne tam maju co by si tak velmi chcela si uzivat. Napisala si: " asi je všetkým jasné prečo tam chcem ísť,keby som to mala doma ja tak prosím nech idú všetci ku mne" No nie, nie je to jasne nikomu, tak bud taka laskava, uz nas nenapinaj a prezrad. vdaka vopred 😀

anonym_cdcad5
Dnes o 19:38
@anonym_2343df

@anonym_autor a ja sa chcem opytat , chodite vobec niekam s detmi? Akoze dovolenka , more? Alebo aspon vylety po sr? Nejake chatovacky aspon? mate vobec auto? Deti co robia okrem čučania v " malom byte" , maju nejake zaluby? Kruzky? Lebo podla tvojej predstavy o " dovolenke" v bratovom dome ,a tym , ze si bola naucena , ze program deti ma pod palcom tvoj brat mi pripada , ze chodite tak max do obchodu v meste a to je pre vas vylet ...

@anonym_2343df obaja za pasom,1600eur donesu domov,vyplatia hypo,za byt,jedlo a hotovo.2ja pracujuci ludia,preto sme jej pisali nech si najde ona inu pracu a on sup von do zahranicia.Mozu zacat setrit,a neskor mozu mat aj ten dom.Ale s takymito vyplatami.

simsalabim
Dnes o 19:48
@detickyy

@anonym_autor Je mi ľúto, že tak to máte. Možno ten dom vidíš ako príležitosť pre zmenu a užitie si pre dievčatá (ako si písala) - teraz viac chápem. No aj tak si myslím, že ak je dom brata a tým aj jeho manželky, tak aj keď Tvoje "chcenie" je veľké, nemalo by byť väčšie ako rešpektovanie a nezasahovanie do ich súkromia, ak raz povedali nie. Prosím, nerob im zo života peklo len preto, že žijú inak akú máš Ty predstavu, lebo skutočne môžeš prísť o vzťah s bratom. Tým pretláčaním môže byť ako medzi dvoma mlynskými kameňmi (možno s tým nemá až taký problém, aby ste tam boli). Lepšie by bolo ísť do pokory a povedať: Rešpektujem vaše rozhodnutie. Je to váš dom. My žiaľ nemáme financie na dovolenky, tak som to vnímala ako čas na zmenu pre naše deti, keď vy dlhšie nebudete doma. A nechať to tak. Možno nabudúce, keď pôjdu na dovolenku, tak to sami navrhnú, aby ste tam u nich boli. Ak nie, zmierila by som sa s tým (a snažila sa šetriť aspoň na jedno dňové výlety s deťmi) a nerobila by som bratovi zo života peklo.

@detickyy suhlasim, mudro napisane 👍 A mozno uprimne bratovi vysvetlit, ze ti je luto, ze deti si moc toho neuziju, lebo na vylety nemate a mozno ho poprosit, ci by ich cez prazdniny niekedy nevzali na vylet - do zoo ci na zamok. Ale takto tvrdo sa im chciet nasackovat do domu, to je cez ciaru.

anonym_bb5942
Dnes o 19:54

@anonym_autor prepac, ale ty mi prídeš ako malé dieťa. Ja chcem, ja chcem. Keď chceš dom, tak si ho kúp, postav. My mame tiež nový dom a nedala by som ho nikomu aby tam býval kým sme my preč. Je to náš osobný priestor. Prepac ale neprídeš mi ako kompletná. Mna by ani nenapadlo sa niečo takého brata spýtať. Že vy si chcete uzit ich dom?! Mate svoje bývanie, tak si žite tam a keď Vám nevyhovuje tak to je váš problém a nie tvojho brata. Normálne si ma nahnevala 😀

anonym_4adeed
@anonym_cdcad5

@anonym_2343df obaja za pasom,1600eur donesu domov,vyplatia hypo,za byt,jedlo a hotovo.2ja pracujuci ludia,preto sme jej pisali nech si najde ona inu pracu a on sup von do zahranicia.Mozu zacat setrit,a neskor mozu mat aj ten dom.Ale s takymito vyplatami.

@anonym_cdcad5 a to písala že maju obaja 800 eur?...a zas 1600 nie je až tak málo. Záleží akú majú vysokú splátku hypotéky.

anonym_a1114d
@anonym_cdcad5

@anonym_cdcad5 Obávam sa, že s týmto príjmom výlety nie sú najväčší problém. Neverím, že s tým pokryjú len základné potreby najmä ich detí. To nie je ani na kvalitnú stravu.

anonym_cdcad5
Dnes o 19:56
@anonym_4adeed

@anonym_cdcad5 a to písala že maju obaja 800 eur?...a zas 1600 nie je až tak málo. Záleží akú majú vysokú splátku hypotéky.

@anonym_4adeed nie pisala,ze robi za pasom a tieto prace su ozaj slabucko platene,mnohe zeny ani tu 1000cku nemaju.

anonym_cdcad5
Dnes o 19:58
@anonym_a1114d

@anonym_cdcad5 Obávam sa, že s týmto príjmom výlety nie sú najväčší problém. Neverím, že s tým pokryjú len základné potreby najmä ich detí. To nie je ani na kvalitnú stravu.

@anonym_a1114d veru,preto ta zavist,preto to porovnavanie ako sa oni tam za pasom viac narobia.

enmery
Dnes o 20:03
@simsalabim

@detickyy suhlasim, mudro napisane 👍 A mozno uprimne bratovi vysvetlit, ze ti je luto, ze deti si moc toho neuziju, lebo na vylety nemate a mozno ho poprosit, ci by ich cez prazdniny niekedy nevzali na vylet - do zoo ci na zamok. Ale takto tvrdo sa im chciet nasackovat do domu, to je cez ciaru.

@simsalabim To je štýl citového vydierania ako keď tu píšu o svokrách bez hraníc. Ja verím tomu, že už s ňou brat aj tá švagriná mali toľko dočinenia, že už nemajú chuť posúvať svoje hranice. Ona nechce nikomu pomôcť, ona chce ten DOM ako to napísala. K práci, do smrti má možnosť sa vzdelávať a zmeniť job. Problém nie je v tom, že ona by možno chcela niečo pre deti, ale správa sa úplne toxicky, vysmiala sa z práce brata aj švagrinnej, podotkla, že jej deti a muž sú menej a vydala sa len kvôli tehotenstvu. Ona je presne ten typ človeka, ktorý robí zlé rozhodnutie jedno za druhým a obviňuje z toho celý svet plus nie je schopná sebereflexie a niečo zmeniť. Prekladá za to zodpovednosť opäť iným. Taká nikdy nezoberie veľa sympatií. Asi to má po matke. Je takto na najlepšej ceste stratiť brata.
Plus tie dlhy=nulová finančná gramotnosť.

autor
Dnes o 20:05
@anonym_4b03e5

@anonym_autor mila autorka, v mene celeho modreho konika ta prosim, uz nam konecne prezrad, co KONKRETNE si tam tak velmi chcete uzit, lebo my to stale nechapeme. co take uzasne tam maju co by si tak velmi chcela si uzivat. Napisala si: " asi je všetkým jasné prečo tam chcem ísť,keby som to mala doma ja tak prosím nech idú všetci ku mne" No nie, nie je to jasne nikomu, tak bud taka laskava, uz nas nenapinaj a prezrad. vdaka vopred 😀

@anonym_4b03e5 tak veci ktoré my doma nemáme

beata_k
Dnes o 20:07

35 stran??? 😆

simsalabim
@enmery

@simsalabim To je štýl citového vydierania ako keď tu píšu o svokrách bez hraníc. Ja verím tomu, že už s ňou brat aj tá švagriná mali toľko dočinenia, že už nemajú chuť posúvať svoje hranice. Ona nechce nikomu pomôcť, ona chce ten DOM ako to napísala. K práci, do smrti má možnosť sa vzdelávať a zmeniť job. Problém nie je v tom, že ona by možno chcela niečo pre deti, ale správa sa úplne toxicky, vysmiala sa z práce brata aj švagrinnej, podotkla, že jej deti a muž sú menej a vydala sa len kvôli tehotenstvu. Ona je presne ten typ človeka, ktorý robí zlé rozhodnutie jedno za druhým a obviňuje z toho celý svet plus nie je schopná sebereflexie a niečo zmeniť. Prekladá za to zodpovednosť opäť iným. Taká nikdy nezoberie veľa sympatií. Asi to má po matke. Je takto na najlepšej ceste stratiť brata.
Plus tie dlhy=nulová finančná gramotnosť.

@enmery ano, mozno keby zmenila retoriku a trosku sa zamyslela nad sebou 🤷‍♀️ Tych deti mi je luto, teraz, ked som pochopila, ako vyrastaju. Dobry vztah so strykom by bol pre ne iba +, len to by autorka musela zmenit pristup.

anonym_9f3164
@anonym_autor

@anonym_autor co to je, bud konkretna

simsalabim
@anonym_autor

@anonym_autor ake? Vymenuj 3.

autor
Dnes o 20:11
@anonym_a1114d

@anonym_a1114d zaplatíme hypotéku, energie,naftu,jedlo pre nás 4, dievčatám oblečenie,veci do školy, drogéria...na výlety nám neostáva ale dcéry majú všetko co tak potrebujú

anonym_cdcad5
Dnes o 20:13
@anonym_autor

@anonym_a1114d zaplatíme hypotéku, energie,naftu,jedlo pre nás 4, dievčatám oblečenie,veci do školy, drogéria...na výlety nám neostáva ale dcéry majú všetko co tak potrebujú

@anonym_autor a co nemate doma a oni maju v dome???

anonym_d202df
Dnes o 20:14
@anonym_cdcad5

@anonym_autor a co nemate doma a oni maju v dome???

@anonym_cdcad5 mozno terasu? Alebo záhradu? Každopádne autorka je na hlavu o tom niet pochýb. Nevieme všetko, brat dobre vie preco sa od nej dištancujú.

autor
Dnes o 20:15
@simsalabim

@anonym_autor ake? Vymenuj 3.

@simsalabim nechcem to úplne rozoberať.. zimná záhrada, vírivka, krytý bazén,sauna...ja viem že je to sebecké,ale aspoň na chvíľu by som to chcela zažiť aké to je prísť z práce a oddychovať

wolf_
Dnes o 20:16

😳 môj súrodenec má tiež lepšie bývanie ako ja. Taký pekný príjemný luxus majú. Že fakt luxus. Isto by som si vedela veľa vecí u nich používať, ktoré u seba doma nemám. Mimo domu sú každú chvíľu. A ani raz mi niečo také ako tuto autorke nenapadlo 😆 Nechápem také zmýšľanie. A to my im ešte tú každú chvíľu aj zvery strážime - u seba doma, v tom horšom a menšom 🙂 A absolútne sa necítim nejak ukrivdene 😳

autor
Dnes o 20:17
@anonym_d202df

@anonym_cdcad5 mozno terasu? Alebo záhradu? Každopádne autorka je na hlavu o tom niet pochýb. Nevieme všetko, brat dobre vie preco sa od nej dištancujú.

@anonym_d202df aj záhrada ale tak to napríklad pre mňa nie je v tomto mesiaci až také zaujímavé aj keď je pekná

anonym_d202df
@anonym_autor

@simsalabim nechcem to úplne rozoberať.. zimná záhrada, vírivka, krytý bazén,sauna...ja viem že je to sebecké,ale aspoň na chvíľu by som to chcela zažiť aké to je prísť z práce a oddychovať

@anonym_autor ale ty na to nemáš žiaden nárok rozumieš tomu? Aspon trochu to chápeš? Oni si na to zarobili zariadili si to. Vy ste si s mužom tiez mohli inak zariadiť život ale mate taký ako mate. Tak si nájdite lepšiu robotu a ďalšiu jeseň mozete vziať mamu ako babysitterku a urobit si vylet s wellnessom. Aky problem? Mas deti začni sa chovať zodpovedne a nehádzal zodpovednosť za dokafrany chudobný život na iných. Brat so švagrinou maju plne pravo ta odmietnuť a ty nemáš pravo sa za to hnevať nie si dieta

veve229
@anonym_autor

@anonym_autor tak setri a vezmi rodinu na wellness. Nevtieraj sa bratovi do domu. Hlavne,ked oni jasne povedali NIE

blackcat8885
Dnes o 20:20
@anonym_autor

@anonym_d202df aj záhrada ale tak to napríklad pre mňa nie je v tomto mesiaci až také zaujímavé aj keď je pekná

@anonym_autor To skôr by podľa mňa potom bolo deťom ľúto že vy to nemáte. Keby ste tam sj boli 3 týždne tak potom pôjdete do bytu a deti ti budu revat. Ja by som im radšej vysvetlila že proste teraz nemáme € na dom a možno ich strýko vezme niekedy na víkend k nim ale nie 3 týždne.... Nie je to vaše. A oddýchnuť sa dá aj doma na gauči ako xy ľudí

anonym_a1114d
Dnes o 20:20
@simsalabim

@enmery ano, mozno keby zmenila retoriku a trosku sa zamyslela nad sebou 🤷‍♀️ Tych deti mi je luto, teraz, ked som pochopila, ako vyrastaju. Dobry vztah so strykom by bol pre ne iba +, len to by autorka musela zmenit pristup.

@simsalabim Ja neverím, že brat sa nejako zásadne zmenil, keď sa zoznámil so svojou manželkou, akurát svoj čas už rozdeľoval, samozrejme v prospech manželky. A toto autorka so svojou mentálnou výbavou nebola ochotná akceptovať, okamžite zaujala nenavistny postoj ku švagrinej, pretože v nej vidí splynú. Týmto pokazila úplne všetko.

barborab1411
Dnes o 20:25
@anonym_autor

@anonym_autor o dom sa ale treba starať...aj o záhradu...nie oddychovať..čiže tuná ide o to aby ste si vy užili zadarminko wellness.....

anonym_6fb629
Dnes o 20:26

Mne by si mohla hovoriť čo by si chcela, domov by som si nikoho na 3 týždne nepustila. Aby mi niekto varil v kuchyni, mal prístup k mojim osobným veciam, aby mi niekto kutral v skrinkách, sexoval v posteli, obsral záchod. Sorry, mala by si i vstúpiť do svedomia, že žiadaš totálne súkromnú vec.

saraxyz
Dnes o 20:26
@anonym_autor

@anonym_autor autorka, podľa toho čo píšeš, ty vzťah s bratom nemáš. Chodíte ku nim na návštevu?

enmery
Dnes o 20:28

Autorka stále nepochopila, že ak by bola úplne iná, budovala pekný vzťah s bratom a švagrinou, pokojne by ju zavolali...ani to asi nikdy nikdy nepochopí, že prekážkou vo svojom lepšom živote a vzťahoch si je len a len ona sama. Stačí ako sa tu vyjadrovala o švagrinnej, deťoch, mužovi...

petkavka
Dnes o 20:35
@anonym_autor

@biba_18 tak 3 týždne bude úplne prázdny dom,aj záhrada...a na kontrolu budú chodiť radšej ich kamaráti ako rodina....a nikto tam nebude,aj by sme sa im starali o to a aj by sme mali na chvíľu viac priestoru a neboli by sme ako sardinky..

@anonym_autor Ty si to teraz ale presne pomenovala. Proste chces ich dom a zneuzivas k tomu rodinne postavenie....ved nikto ti nebrani kupit 2x tak vacsi dom, ale k tomu by sa sa musela pricinit sama a na to si leniva. Radsej im znicis dovolenku svojim hlipim poziadavkom. Jaaaaaj, ja hlupa - a o to vlastne ide. Predsa nebudu mat novostavbu a dovolenku....gratulujem, dobry napad

anonym_4b03e5
Dnes o 20:35
@anonym_autor

@anonym_autor aha, ok, takze by si rada absolvovala taky zadarmenko wellnes pobyt. este mam otazku: prosim ta, co dalej, ak aj tvoje deti na tu istu otazku dostanu od svagrinej a od brata odpoved ze NIE, NEMOZETE u nas byvat. pochopis to uz konecne? kolkokrat to este potrebujes pocut ze NIE?