icon

Ako presvedčiť brata, aby súhlasil s pobytom v ich dome?

25. feb 2026

Ahojte, pridávam to anonymne lebo máme tu známe. Môj brat a jeho žena idú na 3 týždne na dovolenku. Naša mama im navrhla, že by sme ja s mužom a našimi 2 dcérami im to mohli na tie 3 týždne postrážiť 🙂. Školu aj prácu by sme mali cca rovnako ďaleko takže to je jedno,ale oni to odmietli, že nie.... Nemáme spolu tak super vzťahy aby sme sa videli každý mesiac ale zase nie je medzi nami ani nevraživosť. Poliali by sme im kvety napríklad,povysaváli a užili si aj dom.... majú novostavbu a my sme to tam ešte ani poriadne nevideli, majú to tam podľa mamy super,tak baby by mali radosť...🙂 My máme 2 izbak a myslím že by im to nijako neublížilo. Chcela by som sa opýtať na váš názor, čo si o tom myslíte? Ako by som ich presvedčila aby si to rozmysleli? Naša mama nám predsa stále hovorí a tak nás aj vychovala že rodina si má pomáhať

veronikah96
Dnes o 20:36
@anonym_autor

@simsalabim nechcem to úplne rozoberať.. zimná záhrada, vírivka, krytý bazén,sauna...ja viem že je to sebecké,ale aspoň na chvíľu by som to chcela zažiť aké to je prísť z práce a oddychovať

@anonym_autor Stále sme pri tom, že chceš prísť z práce a oddychovať v cudzom, pričom majiteľ s tým jednoducho nesúhlasí. Rodina alebo nie, dostala si od nich jednoznačnú odpoveď a nie raz, ale ty si nedáš povedať. Pokračuj s takýmto nátlakom a ver tomu, že už vás tam nezavolajú ani na kávu na návštevu. Je to ich, zarobili si na to. Bohužiaľ, vy máte 2izbák a chcela by si viac, ale to nie je ich problém. Čo je problém alebo teda spôsobuje problém je tvoja závisť.

anonym_11c07a
Dnes o 20:42
@anonym_autor

@simsalabim nechcem to úplne rozoberať.. zimná záhrada, vírivka, krytý bazén,sauna...ja viem že je to sebecké,ale aspoň na chvíľu by som to chcela zažiť aké to je prísť z práce a oddychovať

@anonym_autor ked mas takyto dom ,tak prides z prace do 2.prace a nie oddychovat ;) ver mi. Hovorim z vlastnej skusenosti. Ale to ty nepochopis.vidis len spicku ladovca.aj ty aj matka

simsalabim
Dnes o 20:43
@anonym_autor

@anonym_autor chapem, je to lakave. Len takymto stylom sa s bratom odcudzis, nezavola vas k nim len tak … nevtieraj sa.

autor
Dnes o 20:45
@anonym_4b03e5

@anonym_autor aha, ok, takze by si rada absolvovala taky zadarmenko wellnes pobyt. este mam otazku: prosim ta, co dalej, ak aj tvoje deti na tu istu otazku dostanu od svagrinej a od brata odpoved ze NIE, NEMOZETE u nas byvat. pochopis to uz konecne? kolkokrat to este potrebujes pocut ze NIE?

@anonym_4b03e5 tak potom už nič,oni sú milé baby, podľa mňa ich len poprosia..

xenia65
Dnes o 20:47
@anonym_autor

@anonym_autor omg... Komu nie je z hora dane, v apatieke nekupi

rivini
Dnes o 20:52
@anonym_autor

@anonym_autor je hrozne, ze vyuzivas este aj vlastne male deti na to, aby si sa k bratovi natrepala do domu. Napadlo ti, ze ak nedajboze naozaj nieco poskodite, alebo vypukne poziar, poistovna im to nepreplati, kedze oni du na dovci a vy tam nemate co hladat? Ludia, ktori prenajimaju byty, nie nadarmo nahlasuju svojich najomnikov oficialne poistovni.

viestta
Dnes o 20:56

@anonym_autor celu diskusiu som si myslela, ze ty si iba hlupa. Za to clovek nemoze a mozme na to brat ohlad ked posudzujeme jeho reci a skutky. Ale ty vobec nie si hlupa. Ty si jednoducho vycurana a to uz je tragedia. JA, JA, JA... JA mam pravo, JA chcem, JA, JA, JA a zas JA. A nevyhovaraj sa na deti, Jednoducho vsetko co tu vypisujes je tvoja vycuranost a tvoja zavist.. Brat ma travit cas s TVOJIMI detmi. Brat vas ma nechat v jeho dome byvat aby si TVOJE deti uzili. O svoje deti sa mas postarat ty a ich otec. Ked to nedokazete, tak nepresuvajte to na inych, aj keby to bol surodenec, nie je to jeho povinnos.
Som na 26, strane, idem docitat co za hluposti z teba este vyliezli

anonym_8e85a1
Dnes o 20:57
@anonym_autor

@anonym_autor Autorka, vies o tom, ze deti treba vychovavat? Tebe nebude naozaj trapne, ked tvoje pubertiacky zacnu prosit, ako take chudinky, aby dovolil tvoj brat, aby ste sa tam mohli nasackovat? Co takto im vysvetlit, nech nic nehovoria, ze sa to nehodi. Ale ty si tak blba, ze priam cakas ako sa strapnia este aj tvoje deti. Hanba by ma fackovala na tvojom mieste. Tvoj brat samozrejme povie, ze nie. Svagrina si uz potuka po cele, a kukne na teba ze si sibnuta, ze si im nedohovorila. Si naozaj strasne trapna osoba.

veve229
Dnes o 20:57
@anonym_autor

@anonym_autor boze zena. Neznizuj sa az tak. Neposielaj ich zobronit o ten dom. Preco im to chudatkam robis???

luccys
Dnes o 20:58
@anonym_autor

@anonym_autor Bozemoj tak si nasetrim na nejaky wellness na 2 noci a idem do hotela. Tolko hadam s muzom date dokopy.

fairyy
Dnes o 21:05
@anonym_autor

@anonym_autor nemate peniaze a sa trepes na miesto, kde ked poskodite cokolvek tak to budete splacat do konca zivota... 🤦

viestta
Dnes o 21:07
@anonym_autor

na 3 týždne sa tam chcem nasťahovať? ale prosím...a kamery majú,o to viac je nezmysel že by sme tam niečo ukradli a neviem čo

@anonym_autor vsak na prvej strabne pises, ze tam chcete ist na 3 tyzdne byvat. To znamena, ze sa tam na tri tyzdne chcete nastahovat. Memysli si, blbi nie sme. A blby nie je ani tvoja svagrina.

belaanabela
Dnes o 21:11

@anonym_autor ešte je len Február a už vedieš v Nominácii 🏅🏆 za Top Trůbku#mk2026👑
Na Teba sa nechytá ani kopec-HoreDole&zákruta alebo rodinné Svadobné 🤵👰‍♂️NePozvanie 👏👏👏

autor
Dnes o 21:14
@fairyy

@anonym_autor nemate peniaze a sa trepes na miesto, kde ked poskodite cokolvek tak to budete splacat do konca zivota... 🤦

@fairyy nepreháňajme,nejdeme sa im pretekať s autami

autor
Dnes o 21:15

a ja som dievčatám povedala že aj tak povedia nie...ale sú naočkované od mamy a nedajú si už povedať ani od muža

veve229
Dnes o 21:17
@anonym_autor

a ja som dievčatám povedala že aj tak povedia nie...ale sú naočkované od mamy a nedajú si už povedať ani od muža

@anonym_autor tak snad si vies urobit poriadky s detmi a hlavne s trafenou mamou!

guiseppinka
Dnes o 21:18

Ta tvoja mama je masaker. Ani by ma neprekvapilo, keby sa tvoja svagrina odstrihla od mamy.

anonym_11c07a
Dnes o 21:18
@anonym_autor

@anonym_autor dost psycho aj ty aj mater,ked ste do toho zatiahli decka a idete hrat na city
Chodte sa dat obidve vysetrit

viestta
Dnes o 21:20

Tak docitala som A jedine co mozem este napisat je, ze upozornila by som protivzdusnu obranu SR ak by v priebehu vikendu zaregistrovali neidentifikovatelny vesmirny objeki, ktory z nasho uzemia mieri na obeznu drahu Zeme, tak netreba volat do Budapesti a Varsavy, ani do Prahy aby dali rozkaz na start stihaciek. Nic zavazne sa nebude diat. To len svagrina razne, slusne ale zato definitivne vykopla autorku po tom co znova predlozila svoju nezmyselnu poziadavku.

veronikah96
Dnes o 21:20
@anonym_autor

@fairyy nepreháňajme,nejdeme sa im pretekať s autami

@anonym_autor máš pocit, že taká oprava napr poškodenej/pokazenej vírivky stojí 5€? Kávovar a podobne, všetko niečo stojí a sú to veci, ktoré by ste tam používali denne. A hlavne, su to cudzie veci, nie vaše, neplatili ste ich vy. To, že brat a švagriná nemajú finančné problémy ale neznamená, že si nevážia veci, na ktoré so zarobili na rozdiel od teba.

darijja
Dnes o 21:21
@luccys

@anonym_autor Bozemoj tak si nasetrim na nejaky wellness na 2 noci a idem do hotela. Tolko hadam s muzom date dokopy.

@luccys isto obidvaja vyfajcia aspon krabicku za den 😂

darijja
Dnes o 21:22

Inak sa mi paci ako zacala,ze ona chce bratovi pomoct polievat kvety. A zrazu hen - virivka, sauna ..😁😁

diaamax
Dnes o 21:33

Ved si sprav opatrovatelsky kurz (po mna ti brat na neho pozicia, mozno Ti ho aj zaplati, lebo budes potom 2 tyzdne z mesiaca mimo a to mu bude za tie prachy stat) a muz nech ide do zahranicia. striedate si turnusy 2tyzdne ty doma s detmi, 2 tyzdne muz. Ved ti na nom aj tak extra moc nezalezi sama to hovoris. A zarobite si na dom a nebudete jak socky zobrat po rodine o ubytko, ked vas tam ocividne NECHCU!!!!

fairyy
Dnes o 21:33
@veronikah96

@anonym_autor máš pocit, že taká oprava napr poškodenej/pokazenej vírivky stojí 5€? Kávovar a podobne, všetko niečo stojí a sú to veci, ktoré by ste tam používali denne. A hlavne, su to cudzie veci, nie vaše, neplatili ste ich vy. To, že brat a švagriná nemajú finančné problémy ale neznamená, že si nevážia veci, na ktoré so zarobili na rozdiel od teba.

@veronikah96 ja som uz tu spominala cerpadlo na bazene... uz len ked zasvinia bazen a nechaju to az na brata vyriesit to moze to znamenat vymenit komplet vodu v bazene... ohrev inak bazena, zapnutie sauny ci virivky nie je zadarmo...hlavne ked odchadzaju asi ho netemperuje takze si autorka na plno zapne vyhrievanie aby si uzili dom 🤣🤣 ale tak ona mu da predsa symbolicku sumu za to ze tam pojde ze 😅

enmery
Dnes o 21:34

Jednu vec fakt bytostne neznášam, keď deti sú zaťahované do akýchkoľvek hier dospelých. Čistý hnus.

anonym_01212e
Dnes o 21:36
@fairyy

@veronikah96 ja som uz tu spominala cerpadlo na bazene... uz len ked zasvinia bazen a nechaju to az na brata vyriesit to moze to znamenat vymenit komplet vodu v bazene... ohrev inak bazena, zapnutie sauny ci virivky nie je zadarmo...hlavne ked odchadzaju asi ho netemperuje takze si autorka na plno zapne vyhrievanie aby si uzili dom 🤣🤣 ale tak ona mu da predsa symbolicku sumu za to ze tam pojde ze 😅

@fairyy neda mu ani tu symbolicku sumu, lebo to navrhla len pred mamou, ze mu nieco da a mama to zamietla, takze nie 🤣🤣🤣

belaanabela
Dnes o 21:37
@anonym_autor

@anonym_autor a vám Kdo bude strážiť byt? ? ? Ked sa budete pelešiť 3 Týždne u brata (fikcia)😉

akrobrab
Autor odpoveď zmazal
viestta
Dnes o 21:46
@belaanabela

@anonym_autor a vám Kdo bude strážiť byt? ? ? Ked sa budete pelešiť 3 Týždne u brata (fikcia)😉

@belaanabela pradsa tam nechava manzela "aby si odpocinul", prelozene: "Ten zmrd si nezasluzi aby si uzival luxus v bratovom dome, ten si budeme uzivat len ja, mama a moje dcery. A kedze ja budem varit u brata, tak om bude o hlade a este mu ani nebude mat kto oprat. Tak mu treba!"

anonym_88dd9a
Dnes o 21:46
@anonym_autor

@anonym_autor predpokladam ze kedze to doma nemate, nemate ani sajnu, ako sa take veci obsluhuju a pouzivaju(co sa napr. vo virivke moze a co by sa nemalo), nemate sajnu ako sa o to stara, ako to treba cistit... cize 3 tyzdne si chces mocit svoje nohy, intimne partie a odumrete kusy koze a vlasy pustat u brata v bazene a vo virivke(v tom lepsom pripade snad nie aj nejake plesne a choroby o ktorych neviete) a cudujes sa, ze ti to nechcu dovolit. fuj. a nechat mu takto vypouzivany dom po navrate z dovolenky, nech si to svagrina dava oddychnuta dopucu...
a ake oddychovanie po praci? unho by si nevarila, neupratovala, nestarala sa o domacnost? decka bez uloh, bez kruzkov, bez ucenia, bez vecierky a v bazene? to si nie ste schopni nasetrit na vikendovy wellnes raz za cas? naozaj potrebujes chodit po znamych zadarmo si uzivat?